מי צריך בית חכם?

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה

יש לכם/ לשכנים/ לחברים שלכם בית חכם? עד כמה לדעתכם המערכת עונה לציפיות?

במידה רבה
2
33%
במידה בינונית
2
33%
לא עונה לציפיות
2
33%

סך הכול הצבעות: 6

YossiFogel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 332
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

כל מי שיש לו בית חכם, או שיש לו חברים עם בית חכם מוזמן להגיב להודעה הזאת.
אני רוצה לבדוק מה דעתכם (אבל באמת) על המערכת. עד כמה היא מספקת לכם מענה לצרכים שלכם? האם היא נותנת לכם איכות חיים, נוחות, חסכון, יעילות וכו'.

לפני מספר חודשים קיבלתי פניה משונה מזוג מבוגרים שקנו בית מחבר'ה צעירים. הם שילמו המון כסף על הבית, בין היתר מפני שמותקנת בו מערכת בית חכם מושקעת מאד.
הצעירים לא חסכו במסכי מגע, שלטים ובמגוון גדול של אמצעי שליטה, כך שלכאורה הכל אמור היה להיות מושלם.
אבל בפניה של הזוג, הם ביקשו לדעת כמה אמורה לעלות להם הסרה מלאה של מערכת הבית החכם והסבה לחשמל רגיל.
מובן שהפניה הזאת לא ממש נראתה לי טבעית והייתי חייב להשׂביע את סקרנותי.
בתשובה לשאלתי, הם אמרו שהבית כל כך מורכב ומסובך לתפעול, עד שכמעט בכל פעם שהם צריכים להדליק את האור בשירותים, הם נעזרים בחוברת הפעלה.

למרות שבית חכם אמור להפוך את השליטה בבית לקלה ונוחה יותר, בעקבות המקרה נזכרתי בעוד כמה מקרים בהם אנשים אמרו לי שיש להם חברים/ שכנים/ קרובים שיש להם בית חכם ושהם ממש לא מרוצים. חלקם חושבים בדיעבד שההשקעה בבית חכם היתה מיותרת כי היא לא נותנת להם את התמורה שהם קיוו לה ביחס לעלות הגבוהה. חלקם מסתבכים עם תפעול המערכת וחלקם קיבלו המון אפשרויות וגאדג'טים שסתם יושבים בבית ללא שימוש.

אז מה קורה לנו? האם אנחנו הולכים אחורה?

לפעמים אנחנו כל כך מתלהבים מאינספור האפשרויות שהבית החכם מציע לנו, עד שאנחנו שוכחים את הדברים הכי בסיסיים.
אני משוכנע שהמערכת בבית של אותו זוג מבוגרים היא מערכת טובה ואמינה ואני בטוח שהיא גם מצדיקה את העלות הגבוהה שלה.
אבל אני חושב שהמערכת באמת לא מתאימה לזוג הזה. אפיון המערכת היה לפי אמות המידה והצרכים של הצעירים שגרו קודם בבית. הצעירים מאד אהבו אל שלל האפשרויות והגאדג'טים. הם הוסיפו עוד ועוד הגדרות, תנאים ותרחישים ידניים ואוטומטיים. ייתכן שהם גם מאד נהנו מהמורכבות של המערכת ביחס לבית רגיל.
לעומתם, הזוג המבוגר חיפש רק פשטות תפעולית. בלי גאדג'טים, בלי משחקים. אם היה להם לחצן פשוט שמדליק את האור בכניסה לשירותים, הם היו מרוצים עד הגג.
הטעות הנפוצה בבית חכם (כמו בתחומים רבים אחרים) היא שאנחנו אוהבים "לקנות עם העיניים". אם אנחנו רואים מערכת יפה ומשוכללת בחדרי התצוגה של החברה , אנחנו ישר חושקים בה והולכים שולל אחרי מה שיש לה להציע לנו. בדרך כלל זה בא על חשבון בחינה ואפיון של המערכת המתאימה לנו לפי הצרכים האמיתיים שלנו. כמו שלא יעלה על הדעת שנשקיע במערכת ק"ב רק אם היא נראית טוב, מבלי לבדוק היטב מה היא נותנת לנו חוץ מיופי, כך נכון לבדוק ולעשות "שיעורי בית" לפני שבוחרים מערכת שליטה על הבית. כי בבית חכם מה שחכם זה לא הבית, אלא בעיקר המשתמשים.

בהזדמנות הזאת אני רוצה להודות לצוות האתר. אני שמח על ההזדמנות להיות שותף לפעילות במערכת הפורומים של HomeTheater.co.il, כחלק משיתוף הפעולה של האתר עם המרכז הישראלי לבית חכם.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #2 

אין לי בעיה להרים את התחת ולעשות 3 צעדים לעבר המפסק.
אבל אני כן קניתי דיממרים, כן עשיתי רשת ג'גהביט, כן עשיתי structured wiring

אוטמציה כוללת לבית גדול אולי זה יותר אקטואלי מאשר לדירה 5 חדרים, אני רואה את זה כמשחק בינתיים

YossiFogel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #3 

michael123, אני חושב שאתה מייצג בתגובה שלך את רוב האנשים שחושבים על הנושא הזה.
בהמשך לתגובה שלך, אני רוצה להעלות כאן נקודה למחשבה:
בשביל המון אנשים "נוחות" היא מילה גסה. גם אנשים שהשקיעו וקנו מערכת שליטה קומפלט על כל הבית, קצת מתביישים להודות בכך שהמערכת משרתת אצלם את הצורך הזה.
אין לנו בעיה להרים את התחת ולעשות 3 צעדים למקלט הטלויזיה ובכל זאת אנחנו נעזרים בשלט (ואני רוצה לראות מישהו שמוכן לקנות היום מכשיר בלי שלט). כשיצאו לשוק הפלאפונים הראשונים, לא ממש ראינו את הצורך להסתובב עם המכשיר הנייד ברחוב והיה לנו מאד מוזר שאנשים מוכנים להוציא המון כסף על שיחות ממכשיר כזה כשהם יכולים לדבר מהבית או מהעבודה...
איכשהו, הצרכים שלנו הולכים ומשתנים בלי שנשים לב ביחד עם הפתרונות הטכנולוגיים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78838
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5387 פעמים

שליחה #4 

ברוך הבא!

אני בהחלט רוצה בית חכם, או ליתר דיוק אני רוצה בית חכם שאני לא צריך גם לפשוט את העור בשביל להרשות לעצמי אותו וגם כזה שיאפשר לי לעבוד באופן "טיפש". לכן, הרעיון של מתגים שלא דורשים חיווט מחדש (אלא מתקשרים דרך חיבור חשמל רגיל זה עם זה) או מתגים שהם גם רגילים וגם מקבלים אותות IR זה דבר אידאלי עבורי.

אני לא משתמש המון בדימר האלחוטי שהתקנתי עבור אור הסלון, אבל נוח לי מאוד שכאשר אני באמת רוצה לשלוט על סביבת הסלון יש לי גישה דרך השלט גם למיזוג, לתאורת הסלון ולכל המערכת הסלונית. אם הייתי יכול להגדיר SCENARIOS ולחבר למערכת עוד דברים, אז אני אהיה בגן עדן...

השאלה איך מגיעים מפה לשם בלי לערב אדריכל, חשמלאי, איש IT ותוכניתן...

YossiFogel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #5 

תודה עפר.
מצאתי את עצמי מאד מתלבט איך לענות לך, כי אתה מציין פה כמה דברים שלכל אחד מהם יש כתובת שונה.

מוצרים לשליטה בסיסית על החשמל בבית ללא צורך בתשתית, דרך קווי החשמל הקיימים, אתה יכול להשיג באיי-פיל או בלב אופיר. נדמה לי שהם לא מעודדים התקנה עצמית של המוצרים האלה בגלל שכדי להתקין אותם אתה צריך צריך להתעסק עם חיבור לחשמל במתח גבוה. חשמלאים יכולים לקבל אצל החברות הדרכה בסיסית כדי להתקין, אבל מומלץ שאת ההגדרות הראשוניות והתכנות יבצע מישהו מטעמם.
שתי החברות מציעות גם שלט שיכול לדבר עם המוצרים ולהפעיל תרחישים שונים בבית.
עלות המוצרים היא לא בשמיים למוצרים בודדים, אבל אם אנחנו מדברים על שליטה בכל החשמל בבית, כבר אפשר להגיע למחירים של מערכות בית חכם סטנדרטיות.
שליטה באמצעות המערכות האלה על אודיו וק"ב או שליטה באמצעות טלפון, אינטרנט וכו' היא מורכבת יותר ודורשת מערכת ניהול תומכת בנוסף.

מי שמחפש מוצרים לשליטה דרך IR, אז יש את הדימר של Makel בתור מוצר Stand Alone. (אני מניח שהתכוונת אליו). מוצרים אחרים עצמאיים לשליטה מרחוק קיימים בשוק אבל אבל רובם נשלטים דרך RF. דוגמא טובה למגוון כזה של מוצרים אפשר למצוא באתר של איי גרין. המוצרים קלים מבחינת המחירים וגם נוחים להתקנה. אפשר להשיג אותם בתור מוצרי מדף מוכנים להתקנה. (גם כאן צריך להתעסק עם חשמל חי). צריך רק לזכור שלא מדובר במוצרים "חכמים" שניתן ליצור איתם תרחישים מורכבים ולא ניתן לשלוט על המוצרים האלה עם שלט אחר.

בנוגע לשליטה במיזוג, אני ממליץ להיזהר. בעוד שכיבוי רוב מוצרי החשמל בבית יכול להתבצע באמצעות ניתוק פשוט (להפסיק את אספקת החשמל למוצר), יועצי המיזוג טוענים שכיבוי כזה לא בריא למנועים של המזגנים. רוב המזגנים עלולים לקבל את זה כמו תקלה וגם להשהות את פעולתם עם חידוש אספקת החשמל.
הפתרונות האפשריים הם לכבות דרך השלט (או כל אמצעי אחר המשתמש בקוד השלט של המזגן), להתחבר לכבל הפיקוד של המזגן (מזגנים רבים מצויידים בכבל המאפשר הפסקת פעולת המדחס דרך שליטה במגע יבש ללא ניתוק אספקת החשמל), או להתחבר בתקשורת למערכת הניהול של המזגן (זאת אופציה שקיימת במערכות שליטה רבות אבל היא כבר דורשת תכנות, הבנה טובה יותר וממשק מתאים).

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #6 

YossiFogel, יצא לי קצת לחשוב על העניין והמסקנות שאליהן הגעתי היא שבית חכם זה משהו אדיר למי שגר בבית בודד אבל כמעט חסר ערך עבור מי שגר בדירה מודרנית. היופי בבית חכם הוא שהוא נותן לך שליטה על תשתיות ומערכות היקפיות. אבל בדירה אותן מערכות נמצאות ברשות הכלל וממילא אין לך אליהן גישה. למי שגר בדירה אין צורך במצלמות אבטחה או בפתיחת שערים לחניון כי על זה ממונה ועד הבית או חברת האחזקה והיא גם זו שדואגת למערכת המים ולחימום הסולארי ולהשקיה של הגינה.

אז מה נשאר לבעל הדירה? להשקיע במערכת שממנה הוא ינצל רק הרמת התריסים, קיפול הסוכך ועימום האורות? זה לא ממש מעניין וגם , כפי שצויין בהודעה הקודמת, ניתן לפתרון באמצעים הרבה יותר זולים. בדירות רגילות אין מספיק מערכות הדורשות שליטה בכמות ובדרגת סיבוך המצדיקה פריסת מערכת בית חכם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #7 

שני הסנט שלי לדיון.

האוטומציה שהייתי רוצה לראות אצלי בדירה:
- תאורה (כולל כיבוי תאורה כאשר אין תזוזה)
- סוכך ותריסים (הפעלה אוטומטית לפי עוצמת שמש עליהם).
- השקיה לפי שמש/ גשם.

את כל אלה ניתן לממש בצורה זולה יותר מאשר הפיכה של כל מערכת החשמל למערכת "חכמה" שבה כל פקודה רצה ללוח ראשי ומשם חוזרת חזרה. מחשב (שנמצא בכל מקרה בבית) וכמה רכיבים ייעודים יודע לעשות את כל אלה ולתת גמישות ברמה זהה (אם לא גבוהה יותר) מאשר מערכת חשמל חכם.
בלינק הבא אפשר לראות שכאשר הסרט מתחיל, האור מתעמעם באופן אוטומטי וחוזר חזרה כשיוצאים מהסרט.
http://www.youtube.com/watch?v=zxa4GQsirxQ
You are never fully dressed without a smile

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78838
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5387 פעמים

שליחה #8 

יוסי,

מה שחסר לי זה משהו באמצע בין MAKEL (שהוא ממש בסיסי) לבין הדברים החכמים הרבה יותר...

האם למשל את המכיר מתג עם IR שיש לו מצבי PRESET (למשל עבור תריס חשמלי) שאפשר להגיע אליהם עם IR יעודי?

YossiFogel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #9 

היופי בבית חכם הוא שהוא נותן לך שליטה על תשתיות ומערכות היקפיות. אבל בדירה אותן מערכות נמצאות ברשות הכלל וממילא אין לך אליהן גישה. למי שגר בדירה אין צורך במצלמות אבטחה או בפתיחת שערים לחניון כי על זה ממונה ועד הבית או חברת האחזקה והיא גם זו שדואגת למערכת המים ולחימום הסולארי ולהשקיה של הגינה.
...
Catskinner, לדעתי היופי בבית חכם הוא גם האפשרות להתאים את המערכת לפי מידותיו של הצרכן.
אם יש לי דירה שבה אין לי צורך להשקיע במערכות אבטחה, מצלמות וכו', אני מוזיל משמעותית את עלות המערכת ועדיין אני יכול לשלוט בצורה טובה יותר על המיזוג, התריסים, התאורה וכו'. כך שבהרבה מקרים, דווקא בדירות מערכת בית חכם הרבה יותר משתלמת.

נדמה לי שגם לפי התשובה של Shed, הכי טוב שנעשה צעד אחד אחורה ונגדיר מחדש מה זה בית חכם.
למיטב הבנתי, מערכת בית חכם היא "מערכת לשליטה ובקרה על מערכות הבית".
אם נגיד למשל שכל אחד מצרכני החשמל בבית הוא כלי נגינה בתזמורת, וביחד הם אמורים לנגן את הקונצרט של הבית, מערכת בית חכם היא שרביט המנצחים. (המנצח הוא בעל הבית והמערכת היא כלי בידיים שלו לשלוט על התזמורת). ככל שההרכב המוזיקלי הוא גדול יותר ומורכב יותר, יש צורך גובר והולך באותו שרביט.

כלומר, מי שרוצה לשלוט על שני תריסים ומעגל תאורה בודד, מוטב לו שלא ישקיע במערכת ניהול ושליטה.
בשום אופן אני לא קובע או רומז שבכל מקרה נחוצה מערכת ניהול קומפלט מורכבת ויקרה לכל הבית. אני חושב שיש המון מקום לחכמה שלנו כצרכנים בהגדרת הדרישות ואפיון המערכת הנחוצה.
האוטומציה שהייתי רוצה לראות אצלי בדירה:
- תאורה (כולל כיבוי תאורה כאשר אין תזוזה)
- סוכך ותריסים (הפעלה אוטומטית לפי עוצמת שמש עליהם).
- השקיה לפי שמש/ גשם.
...
Shed, כדי לאפיין את המערכת הנדרשת, בדר"כ התיאור הזה לא מספיק.
חשוב לדעת גם כמה מעגלי תאורה/ תריסים יש לך בבית, מהם אמצעי השליטה שדרכם אתה מעוניין לשלוט בבית (מחשב, שלט, אינטרנט, טלפון וכיו"ב). מהם התרחישים שאתה מעוניין שהבית יבצע באופו אוטומטי/ חצי אוטומטי?

שליטה באמצעות מחשב זה דבר טוב ונחמד. רוב מערכות הבית החכם מאפשרות ניהול של הבית באמצעות מחשב. השאלה היא האם אתה מוכן לסמוך על המחשב בתור הגורם הבלעדי לשליטה על הבית? בתשובה צריך להתחשב במהירות שלוקח למחשב לעלות באופן אוטומטי ולהיכנס לתוכנת הניהול אחרי הפסקת חשמל ארוכה., ביציבות המחשב על כל מרכיביו ובאופן החיבור שלו למוצרים הנשלטים.

עפר, אני לא מכיר מתג עם IR שיש לו מצבי PRESET כמו שאתה מחפש. אולי זה קיים, אבל אם לא אני לא מתפלא. זה נכון שחלק ממערכות השליטה עושות שימוש תדיר ב-IR כדי להעביר פקודות למיזוג או לק"ב, אבל בתור פתרון עצמאי, אני מניח שהיצרנים לקחו בחשבון את מגבלת המרחק והקשר עין שצריך להיות בין השלט למקלט בתפעול של כל אחד מהמוצרים (תחשוב מה אתה צריך לעשות אם יש לך 7-8 תריסים בבית, שכל אחד מהם בחדר אחר), ולכן הם הגיעו למסקנה שיותר נכון לעשות את זה ב-RF.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #10 

יוסי,

הדיון הזה בהחלט מעניין, אני כרגע בשלבי חקירה כאלה ואחרים.
אני מאמין גדול בשליטה ממחשב. רק כדי לסבר את האוזן, כל הצפייה בטלוויזיה אצלי נעשית דרך מחשב, כלומר: אין מחשב אין טלוויזיה.
למחשב (עם מערכת הפעלה נורמלית) יש אמינות גבוהה, לאחר הפסקת חשמל הוא עולה תוך פחות מ-30 שניות (כולל GUI, ה-agentים עולים לפני), והוא מאפשר גמישות אינסופית וכמובן התממשקות קלה לשליטה מרחוק דרך האינטרנט.

האידאל מבחינתי הוא למצוא התקנים "טיפשים" שיודעים לקבל פקודות ולפתוח/לסגור זרם. את כל הלוגיקה והחשיבה הייתי משאיר לתוכנת מחשב, אשר תאפשר ליוזר להגדיר את מה שהוא רוצה בקלות ובצורה אינטואטיבית.

אני אפרוט קצת את הדברים שהעליתי קודם:
1. שליטה בתאורה: כאשר מתחילים לראות סרט או לצפות בטלוויזיה בחדר/סלון, האורות כבים או מתעמעמים, התריסים נסגרים.
כאשר אין תנועה בחדר ליותר מ-X דקות, האור נכבה בצורה אוטומטית.
כאשר המשפחה נמצאת בחופשה, אורות שונים בחדרים שונים ידלקו בצורה חצי רנדומלית.
2. שליטה בסוכך ותריסים: כאשר יש שמש ישירה על התריסים המופנים לכיוון מערב - הם יורדו בצורה אוטומטית. כאשר יש שמש ישירה על איזור מסויים במרפסת - הסוכך יופשל אוטומטית וכו'.
3. השקיה - מערכת השקיה עם סנסורים לגשם ושמש. כאשר אין גשם, המערכת תשקה באופן אוטומטי, כאשר הכמות ומספר הפעמים יחושבו על פי טמפרטורה ועוצמת השמש.

את כל אלה אפשר להשיג עם מחשב + רכיבים של X10 או PLCBUS (אם אתה מכיר עוד פתרונות אני אשמח לשמוע עליהם). מערכת כזו מאפשרת גישה מרחוק (אינטרנט, סמס וכו') וגמישות אינסופית.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

האם בית חכם משתלם לאורך זמן?
איפה זה חוסך, למשל, חשמל או מים?
או שלהפך, מעבר להשקעה ראשונית, נדרש לתחזק מערכת ולהשקיע בה כל הזמן (TCO)?

גם, הזכרת מיזוג - איך אפשר לשלוט על מיזוג אם אני צריך גם לסגור את כל החלונות לפני?
(ובכיבוי של מזגן - לפתוח אותם)

YossiFogel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #12 

Shed, הבית כבר בנוי, קיים ועומד, או שיש אפשרות להכניס תשתית?
במקרה של בית בנוי, אתה יכול באמת להשתמש ב- PLC-Bus, + ממשק ניהול של סופרנה + מתאם.
בנוסף יידרשו לך כרטיסי I/O כדי לקבל את המידע מהגלאים (רגשי לחות, פוטוסל, גלאי קירבה וכו').
זה יכול לעבוד מצויין אבל צריך גם לקחת בחשבון שיכולות להיות לך נקודות כשל כשאתה לוקח 3 מערכות שונות בטכנולוגיות שונות ומנסה ליצור אינטגרציה (אני באופן אישי הייתי עד לכמה נסיונות לא מוצלחים של אינטגרציה דומה).

אם הבית בבניה ואתה יכול לשנות כמה דברים בתשתית, יש מספר חברות שיכולות להציע לך מערכת "רזה" שההבדל המרכזי בינה לבין מערכת בית חכם מלאה (מעבר לעלות, כמובן) הוא שהיא מתבססת על המחשב שלך בבית בתור כלי הניהול, ובכך אתה חוסך בבקר משובץ מחשב (EMBEDDED). דוגמא למערכת כזאת אתה יכול למצוא כאן.

YossiFogel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #13 

michael123, אתה יודע שאני יועץ בית חכם, אז מטבע הדברים אני אגיד לך שזה כן משתלם לאורך זמן.
אבל לעצם העניין, אתה מעלה כאן נקודה חשובה מאד. המון אנשים שבונים, מוצאים את עצמם על פרשת דרכים בהתלבטות אם לבנות את הבית עם תשתית לבית חכם. רוב המתלבטים לא לוקחים בחשבון את הראיה לטווח הארוך.
ראשית, תחום הבית החכם הולך וצובר תאוצה ונראה שבעתיד הלא רחוק הוא יהפוך לסטנדרט בניה נפוץ. רק שבניגוד לכל פריט חשמלי/ טכנולוגי אחר, אם אין לך תשתית כזאת בבית, אתה מוגבל יחסית מבחינת האפשרויות העתידיות שלך.
שנית, מערכות הבית החכם כמעט ואינן דורשות תחזוקה שוטפת (כמו שרכיבי החשמל בלוח החשמל בבית לא דורשים תחזוקה שוטפת). זה אומר שמהרגע שהמערכת מותקנת אצלך בבית, אתה מתחיל לחסוך ולהחזיר את ההשקעה.
בעניין החסכון בחשמל, אני ממליץ לך לקרוא את המאמרצ'יק הזה.
בעניין החסכון במים, אפשר להסתפק במה ש Shed כתב למעלה בנוגע לשליטה במערכת ההשקיה כדי להבין את הפוטנציאל.

ובנוגע למיזוג, אם אתה שוכח לכבות את המזגנים ביציאה מהבית, אתה יכול לעשות זאת מרחוק ולחסוך המון חשמל. במידה והחלונות פתוחים בבית בזמן שאתה מפעיל את המזגנים, הבית יכול להחזיר לך התראה על כך. ואם אתה רוצה, אתה יכול אפילו ליצור תנאי מחייב שהמזגנים יידלקו בכל מקרה רק כאשר החלונות סגורים.
בבתים חכמים עם תקציבים גדולים יותר, גם הסגירה של החלונות מתבצעת עם מנוע ונשלטת ע"י המערכת.
לרוב הבתים החכמים יש שליטה על תריסים חשמליים.
אם אתה רוצה להדליק את המזגן מהדרך באמצעות הטלפון, אתה יכול לעשות את זה 5 דקות לפני שאתה מגיע הביתה וכך גם אם החלונות שלך לא סגורים, אתה יכול להוריד את התריסים גם כדי לבצע הצללה ולהקטין את משך הקירור של הבית וגם כדי לאטום חלקית את הבית לפני שאתה מגיע וסוגר את החלונות ידנית. באופן כזה, האנרגיה שאתה מבזבז היא מזערית.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #14 

יוסי, הבית בנוי, קיים, ואני לא מתכוון לחפור כלום בשום קיר.
הערה קטנה: בבית עם מערכות בית/חשמל חכם שראיתי, היו יותר חורים מאשר קירות... כל הקיר צנרת אחת גדול, ואני לא אוהב את זה.
לעניות דעתי, הכי נכון הוא להתלבש על תשתית קיימת (בין אם זה חשמל כמו plcbus או ethernet). נראה שיותר נפוץ למצוא רכיבים שמדברים מעל גבי רשת החשמל בבית.

המערכת, כפי שאני רואה אותה בעיני רוחי היא:
1. מחשב + מתאם ל-plcbus שיודע לדבר עם הרכיבים השונים.
2. רכיבי שליטה שונים שמקבלים פקודות מהמחשב ומבצעים (מעלים/ מורידים תריסים, סוגרים/פותחים ברזים או תאורה).
3. חיישנים שמדווחים חזרה למחשב. התשתית ביניהם יכולה להיות plcbus או אחרת. אני מעריך שבסך הכל מדובר בתקשורת סריאלית כזו או אחרת.
4. תוכנה/ סט של תרשימי זרימה שמגדירים למחשב מה לעשות בכל רגע.

מבין כל אלה, ה-gap הכי גדול שלי נמצא בסעיפים 2 ו-3. אני לא מכיר את הרכיבים האלה ואין לי הרבה נסיון איתם. ישבתי וחקרתי קצת את פרוטוקול plcbus ומימושים שונים שלו למחשב. מדובר בעסק פשוט להפליא.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

- אבל כאשר אני מוריד תריסים, אני גם חייב לוודא ששום דבר לא עומד בדרכם, אחרת אם התריס נתקע באיזה קופסה, הוא יכול להישבר... להתקין חיישנים?
- ואם גם אייני רוצה לשנות פקדים חיצוניים הקיימים?
- ואם גם אני רוצה לשלוט עם ציוד קיים שלי (פרונטו 9600)?

אני פחות יותר מעריך כי אצטרך לפתוח את הקירות (כי אני רוצה להסתיר הכל), להעביר CAT5E לכל נקודה..
השאלה היא - בשביל מה כל זה? הרי בחישוב גס מדובר על השקעה של עשרות אלפי שקלים במקרה שלי - שהוא פשוט יחסית.

גם, אני יודע כי בחו"ל השקעה בבית או דירה מייקרת את הערך שלו, בארץ - בכלל לא. הדבר היחיד שאנשים מסתכלים אולי זה הריצוף.
עם ישראל לא יודע להעריך דברים הרבה יותר אלמנטריים, כך שמבחינה הכספית לדעתי זה לא משתלם.

יש לך case study עבור התקנה של בית חכם בדירה קיימית/בית משותף עם כל העלויות של עבודה וחומרים?

YossiFogel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #16 

michael123, לכל אחת מהשאלות שלך יש פתרונות. אני לא יודע מה סדר הגודל של המערכת שאתה רוצה, כך שקצת קשה לי להיכנס איתך לרזולוציה הנכונה.
אני ממליץ שתלך לייעוץ בתחום ע"מ שתוכל לקבל כמה הצעות מחיר מספקים שונים ואז תוכל להיות הרבה יותר חכם להחליט מה אתה רוצה, אם בכלל.

בכל מקרה, תעשה טוב לעצמך אם תגיע לייעוץ הזה עם ראש פתוח ולא מתוך גישה שזה לא משתלם, כי אחרת אתה סתם מבזבז את הזמן שלך.

case study לא ממש יעזור כאן כי במיוחד כשמדברים על בתים קיימים, כל מקרה לגופו בהתאם לתכניות החשמל של הבית ולדרישות בעליו.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #17 

לדעתי, בדירה ממוצעת כמות האביזרים והתשתיות שצריך לשלוט עליהם והתכיפות שבה צריך לשלוט עליהם הופכת פריסה של מערכת בית חכם למשהו שהוא overkill רציני בלי שום קשר אם צריך בשביל זה מחשב או לא.

אני התעניינתי בזמנו כי בגלל נסיעות תכופות רציתי לאפשר לי לשלוט על הבית מרחוק, קודם כל בשביל לבצע סימולצית כאילו שמישהו באמת גר בבית, שנית כדי לדעת מה סוף סוף עושה החתול כשאני לא בבית (כלום מתברר) ושלישית כדי לאפשר לי לאוורר ולקרר/לחמם את הבית ולהפעיל את הדוד לפני שאני חוזר.

מבחינת חיסכון בחשמל, אני מאמין שהשקעה בזיגוג כפול בחלון של הסלון תחסוך פי 10 יותר חשמל מכל מערכת חכמה וגם תעלה פחות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

YossiFogel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #18 

אני מסכים איתך, Catskinner.
גם אני חושב שבכל מקרה צריך לשקול עלות מול תועלת.
בדירה שבה הדרישות לא מצביעות על הכרח כאשר עלויות הוספת התשתית הרלוונטית גבוהות מדי, לפעמים גובר הצד שקורא לוותר על כל התענוג, או להתקין מערכת על בסיס תשתית החשמל הקיימת.
בנוגע לחסכון בחשמל, יש המון דברים שאפשר לעשות בעלויות נמוכות יחסית מבחינת השליטה בחשמל. אז נכון שאולי לא יקראו לזה בית חכם, אבל זה יהיה זול ואולי אפילו ישאיר לך מספיק כסף לזיגוג כפול של כל חלונות הבית.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”