כיצד למקם את הרמקולים בבית

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #21 

רק כשאתה מנסה אותה - תראה אם זה נוח - לי נורא הציק שאם יושבים שלושה
הימני שומע בעיקר את הימני, השמאלי את השמאלי - ולאמצעי יש מזל אם הוא שומע משהו...

jer27 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #22 

חברים בסוף בשל אילוצים וטעמי עיצוב החלטנו להשאיר את הטלויזיה כפי שהיא כך.
הייתי שמח לדעת מה הגובה והמרחק מהטלויזיה שבו אני אמור להכין את הנ"ק של הרמקולים הקידמיים (משני צידי הטלויזיה) מדובר בטלויזיה 42 אינ'צ .
האם הרמקולים אמורים להיות מעל לגובה הטלויזיה או בקו ישר איתה וכ"ו?.

לגבי הרמקולים האחורים יש לי בעיה עם הנ"ק השמאלית(בצד של החלון) היות והגובה של החלון הוא כמעט 2.20 ומהרחק של החלון מהקיר השמאלי הוא בערך 15 ס"מ האם כדאי לשים את הרמקול הסטליטי בין החלון לקיר ואם כן באיזה גובה או לחילופין לשים את הרמקולים האחוריים בצמוד לקירות הצדדים (ראה בשירטוט כחול)

jer27 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #23 

חברים בסוף בשל אילוצים וטעמי עיצוב החלטנו להשאיר את הטלויזיה כפי שהיא כך.
הייתי שמח לדעת מה הגובה והמרחק מהטלויזיה שבו אני אמור להכין את הנ"ק של הרמקולים הקידמיים (משני צידי הטלויזיה) מדובר בטלויזיה 42 אינ'צ .
האם הרמקולים אמורים להיות מעל לגובה הטלויזיה או בקו ישר איתה וכ"ו?.

לגבי הרמקולים האחורים יש לי בעיה עם הנ"ק השמאלית(בצד של החלון) היות והגובה של החלון הוא כמעט 2.20 ומהרחק של החלון מהקיר השמאלי הוא בערך 15 ס"מ האם כדאי לשים את הרמקול הסטליטי בין החלון לקיר ואם כן באיזה גובה או לחילופין לשים את הרמקולים האחוריים בצמוד לקירות הצדדים (ראה בשירטוט כחול)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #24 

ההמלצה לרמקולים מדפיים קדמיים היא בגובה האוזניים ולאחוריים קצת מעל לראש. זו המלצה מאוד כללית שלא לוקחת בחשבון את מבנה החדר והעדפות אישיות אז קח את זה רק ככלל אצבע. לחברת dolby יש באתר שלהם סימולטור שמדגים את האפשרויות השונות להתקנת רמקולים עבור 5.1, 6.1 ו 7.1 ערוצים ואתה יכול להעזר גם בו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Boaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 904
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #25 

הייתי שוקל את הסידור הזה של הרמקולים, רק הופך הכול 180 מעלות, כלומר:

- מחליף בין קדמיים ואחוריים: הרמקול הבודד לא יעבוד היטב בתור קדמי, אבל יכול לעבוד בתור אחורי (פחות קריטי). כמו כן תוכל לתלות סנטר אחורי אם תרצה ומיקום סנטר קדמי יהיה יותר קל.

- מחליף בין הטלויזיה והספה הגדולה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”