כיצד למקם את הרמקולים בבית
- nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
לדעתי יש לך כבר בעיה במיקום הטלוויזיה... מאיפה אתה מתכוון לצפות בסרטים?jer27 כתב:שלום רב,
ברצוני לדעת מה המיקום הכי טוב בעבור רמקולים למערכת קולנוע ביתי.
מצורף שרטוט הדירה...
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
- nadavck
- חבר מביא חבר

קבל
אני הייתי ממקם את הרמקולים ככה, בערך. אם הם סטליטים אז בטח יהיה יותר קל.jer27 כתב:למה?
ומה ניתן לעשות בכדי שזה ישב הכי טוב....
אני אוהב שכל רמקול (ימין, שמאל קמדמיים) נמצא במרחק שווה מהטלוויזיה. הסנטר מתחת ל TV והאחוריים מאחורי המאזין/צופה.
צרפתי את התמונה.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
בנוסף לבעית האודיו, יוצא לך טווח צפיה של יותר מחמישה מטרים. לא עדיף למקם את המסך על הקיר השמאלי, ואת הספה הגדולה מולו?
Silence speaks louder than words
- nadavck
- חבר מביא חבר

ממש לא
רמקול ימין קדמי ישמע לך כאילו הוא ממוקם בחללjer27 כתב:במידה ואני רוצה להשאיר את המיקום של הטלויזיה והסלון כמו שהם בכדי שלא להגרר להוצאות עבור העתקת נקודות וכ"ו.
האם לא נכון להתקין אותם בתצורה הזו-...
דווקא שינוי המיקום של הטלוויזה נראה טוב. אתה יכול, אם מדובר ברמקולים סטליטים גם לטלות אותם מהתקרה קלפי מטה, ואז אין בעיה.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אני יכול רק להציע שאם לחוץ לך להשאיר את זה ככה
תשקול לשים את הטלויזיה על זרוע שיכולה להזיז את הטלויזיה עוד ימינה ככה שהיא אמנם תבלוט - אבל לפחות תהיה באמצע - תבדוק אם אפשר לחבר לזה גם את הסנטר שתקנה...
ד"א - אתה יכול אולי לנצל גם זרוע כזו בשביל לסובב את הטלויזיה לחלק השני של הבית.
אם זה לא ברור - ההעדפה של כולם פה זה שהכל יהיה סימטרי כי אזה הסאונד אמור להיות אופטימלי בהתאם לוידאו.
אם זה לא יפריע לך - תהנה
אצל אמא שלי עשיתי משהו מאוד דומה - רק שלה כאמור - זה לא ממש משנה...
אני לא יודע אם היא ראתה איזה סרט אחד ברצינות שם...
ד"א - אתה יכול אולי לנצל גם זרוע כזו בשביל לסובב את הטלויזיה לחלק השני של הבית.
אם זה לא ברור - ההעדפה של כולם פה זה שהכל יהיה סימטרי כי אזה הסאונד אמור להיות אופטימלי בהתאם לוידאו.
אם זה לא יפריע לך - תהנה
אצל אמא שלי עשיתי משהו מאוד דומה - רק שלה כאמור - זה לא ממש משנה...
אני לא יודע אם היא ראתה איזה סרט אחד ברצינות שם...
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5344
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
לדעתי מיקום הרמקולים הוא שיקול משני לעומת עיצוב הסלון, והדעה של יתר דיירי הבית.
במקרה הגרוע ביותר תמקם את הרמקולים צמוד לכורסה.
מיקום הטלוויזיה בקיר מול המרפסת הופך את הסלון ליותר אינטימי ומאפשר מסך קטן וזול יותר. אך הוא מחייב תריס אטום למרפסת. אחרת יהיה קשה לצפות בטלוויזיה באור יום. בעיה נוספת היא שנוצר מעין פרוזדור לא מנוצל בין הכורסה והקיר המקורי.
אגב לאיקאה יש תוכנה תלת מימד לעיצוב הבית (לא בדקתי אותה).
שיחקתי בעבר עם תוכנה שנקראת chief architect או 3d home architect שמאפשרת למקם פריטים ולצפות בתלת מימד.
במקרה הגרוע ביותר תמקם את הרמקולים צמוד לכורסה.
מיקום הטלוויזיה בקיר מול המרפסת הופך את הסלון ליותר אינטימי ומאפשר מסך קטן וזול יותר. אך הוא מחייב תריס אטום למרפסת. אחרת יהיה קשה לצפות בטלוויזיה באור יום. בעיה נוספת היא שנוצר מעין פרוזדור לא מנוצל בין הכורסה והקיר המקורי.
אגב לאיקאה יש תוכנה תלת מימד לעיצוב הבית (לא בדקתי אותה).
שיחקתי בעבר עם תוכנה שנקראת chief architect או 3d home architect שמאפשרת למקם פריטים ולצפות בתלת מימד.
האם שקלת לקחת מקרן בגלל המרחק הגדול (מעל 5 מטר)
אצלי בסלון החדש המרחק הוא 5 מטר, ולאחר הרבה שיקולים החלטתי ללכת על המקרן במקום מסך.
ממה שראיתי, ואולי אני טועה, אתה תוכל למקם את הקדמיים+סנטר+מסך בצורה הכי טובה אם תשים אותם איפה שהספה 3 נמצאת עכשיו.
מבחינת הרמקולים האחוריים, הימני בסדר אבל הבעיה היא המקום של השמאלי.
אם התקרה גבוהה נראה לי שעדיף לך לתלות אותם משם ולכוון כלפי מטה.
אולי מבחינת סאונד זה לא יהיה הכי אופטימלי אבל אתה צריך לקחת בחשבון שגם הסלון שמיועד לכך לא מתוכנן טוב לזה.
לפי מה שאמרתי, נראה לי, ותקנו אותי אם אני טועה ככה המערכת פחות תורגש ולא תפריע לשאר בני הבית.
אצלי בסלון החדש המרחק הוא 5 מטר, ולאחר הרבה שיקולים החלטתי ללכת על המקרן במקום מסך.
ממה שראיתי, ואולי אני טועה, אתה תוכל למקם את הקדמיים+סנטר+מסך בצורה הכי טובה אם תשים אותם איפה שהספה 3 נמצאת עכשיו.
מבחינת הרמקולים האחוריים, הימני בסדר אבל הבעיה היא המקום של השמאלי.
אם התקרה גבוהה נראה לי שעדיף לך לתלות אותם משם ולכוון כלפי מטה.
אולי מבחינת סאונד זה לא יהיה הכי אופטימלי אבל אתה צריך לקחת בחשבון שגם הסלון שמיועד לכך לא מתוכנן טוב לזה.
לפי מה שאמרתי, נראה לי, ותקנו אותי אם אני טועה ככה המערכת פחות תורגש ולא תפריע לשאר בני הבית.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
נשמע פגז....jer27 כתב:אם עכשיו עדיין אין ריצוף בבית וניתן אולי להעתיק נקודה אחת\שניים .
מה הצורה הטובה ביותר .
אם אני מחליף באמת בין הצצדים ושם את הטלויזיה איפה שהספת 3 והספת שלוש באמצע החלל קצת אחרי השולחן האם זה טוב....
האם במצב כזה שבו הטלויזיה והרמקולים הקדמיים נמצאים איפה שספת השלוש ממוקמת (בשירטוט) אז גם כן יהיה חלל בצד של הקמקול הקידמי שמאלי לא?
איפה לשים את הרמקולים האחוריים בתצורה הזו -האם איפה שאמורה להיות הטלויזיה במקור(שיטה ב' ראה שירטוט) על הקיר או משני צידי הסלון (שיטה א).
איפה לשים את הרמקולים האחוריים בתצורה הזו -האם איפה שאמורה להיות הטלויזיה במקור(שיטה ב' ראה שירטוט) על הקיר או משני צידי הסלון (שיטה א).
ההצעה הזאת נראת לי מבחינת מיקום פשוט פגז, אבל לא נראה לי מבחינת עיצוב שזה חכם כל כך.
אתה "חונק" ככה את הסלון, לא תהיה זרימה טובה בסלון, יהיה לא נוח לגשת למרפסת ולסלון.
אולי תחליף בין הספה של הדו לזאת של התלת.
מה שאר בני הבית חושבים על זה?
אתה "חונק" ככה את הסלון, לא תהיה זרימה טובה בסלון, יהיה לא נוח לגשת למרפסת ולסלון.
אולי תחליף בין הספה של הדו לזאת של התלת.
מה שאר בני הבית חושבים על זה?