האם LCD עם CableCard נתמך ע"י חברות הכבלים ?
שלום,
ישנם מכשירי LCD שנמכרים עם כניסת כרטיס כבלים. המטרה היא להיפטר מהממיר הגדול והמסורבל שלהם ולתלות את המסך על הקיר באלגנטיות.
האם הכרטיס שיש בממיר מתאים לצורך זה ? או שאין ברירה וצריך למצוא מקום לממיר.
אם זה בלתי אפשרי, האם זה לא אסור חוקית להתנות שירות בשירות ?
בתודה מראש,
אסף.
ישנם מכשירי LCD שנמכרים עם כניסת כרטיס כבלים. המטרה היא להיפטר מהממיר הגדול והמסורבל שלהם ולתלות את המסך על הקיר באלגנטיות.
האם הכרטיס שיש בממיר מתאים לצורך זה ? או שאין ברירה וצריך למצוא מקום לממיר.
אם זה בלתי אפשרי, האם זה לא אסור חוקית להתנות שירות בשירות ?
בתודה מראש,
אסף.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
גם חברות הכבלים בארה"ב מקודדות את השידור שלהם וזה עדיין לא מונע מהלקוחות להנות מלומר ביי ביי לקופסאות מיותרות ומכוערות בבית.MartinHSabag כתב:לא, זה לא אפשרי.
העיניין הוא שהמידע מקודד והפיענוח נעשה בחומרה (בתוך הממיר).
זה חוקי בהחלט. אבל אם יש לך את האמצעים אתה מוזמן לנסות להגיש תביעה ייצוגית, יהיו לך הרבה תומכים פה.......
לצערי (או לא), אני לא עורך דין - אחרת, הייתי מחנך פה את כל הספקים ע"י תביעות ייצוגיות מתוקשרות היטב. את סקאל כבר חינכתי (בתביעות קטנות). במחשבה לאחור, הייתי צריך להזמין את אחד מהמומחים פה להעיד נגד סקאל והייתי עוקץ אותם קצת יותר.
אין גופים בישראל שנהנים לטפל בדברים מהסוג הזה ?
האם אפשר להתחבר לספק כבלים בינלאומי ולומר שלום ולא להתראות לספקים בארץ ?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
לא מדוייק.גם חברות הכבלים בארה"ב מקודדות את השידור שלהם וזה עדיין לא מונע מהלקוחות להנות מלומר ביי ביי לקופסאות מיותרות ומכוערות בבית....
כלומר, נכון, המידע מקודד אבל הפיענוח הוא סטנדרטי ונעשה עפ"י מפתח שנמצא בכרטיס של המנוי, כך שבאמת מפענח אחר עם הכרטיס שלך יעבוד.
במקרה שלנו, המח היהודי חכם יותר, והפיענוח הוא בחומרה והקוד הוא ייחודי למנוי (כרטיס) ולממיר (מספר סידורי שלו), ככה שמצטער, אבל זה לא יעבוד.
כבלים לא, אבל לויין כן.האם אפשר להתחבר לספק כבלים בינלאומי ולומר שלום ולא להתראות לספקים בארץ ?...
ראה שירשורים בנושא בפורום "שידורים דיגיטליים".
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
tasaf,
נכון, אבל זה קרה רק בגלל שחברות הכבלים קיבלו על הראש מהרגולטור. עקב המצב האומלל של כל חברות הטלויזיה בארץ, קשה לי להאמין שהרגולטור יעשה דבר דומה כאן. תראה איזה באלאגן היה עם החברות הסלולריות וייבוא אישי של טלפונים (דבר שהוא טריוויאלי).
בכל מקרה, אני מתקשה לראות כיצד זה יעבוד בארץ, במיוחד עם חברות הכבלים שלכל אחת מהן יש טכנולוגיות שונות (ולפעמים אפילו לאותה חברה באיזורי כיסוי שונים יש טכנולוגיות אחרות). HOT עדיין לא פרסו תמיכה ב-DOCSYS לכל הארץ (מה שמונע פריסת VOD ו-HOT MAGIC לכל איזורי הכיסוי) כך ש-CABLECARD SUPPORT זה במינימום שני צעדים אחרי ייצוב המערכת...
לעומת זאת, יס דווקא כן יכלו לתמוך ב-CAM (במקרה שלנו DRAGON CAM) אך בחרו שלא לעשות זאת מטעמי הגנת תוכן.
נכון, אבל זה קרה רק בגלל שחברות הכבלים קיבלו על הראש מהרגולטור. עקב המצב האומלל של כל חברות הטלויזיה בארץ, קשה לי להאמין שהרגולטור יעשה דבר דומה כאן. תראה איזה באלאגן היה עם החברות הסלולריות וייבוא אישי של טלפונים (דבר שהוא טריוויאלי).
בכל מקרה, אני מתקשה לראות כיצד זה יעבוד בארץ, במיוחד עם חברות הכבלים שלכל אחת מהן יש טכנולוגיות שונות (ולפעמים אפילו לאותה חברה באיזורי כיסוי שונים יש טכנולוגיות אחרות). HOT עדיין לא פרסו תמיכה ב-DOCSYS לכל הארץ (מה שמונע פריסת VOD ו-HOT MAGIC לכל איזורי הכיסוי) כך ש-CABLECARD SUPPORT זה במינימום שני צעדים אחרי ייצוב המערכת...
לעומת זאת, יס דווקא כן יכלו לתמוך ב-CAM (במקרה שלנו DRAGON CAM) אך בחרו שלא לעשות זאת מטעמי הגנת תוכן.
אני לא קונה שהמצב של הכבלים בארץ לא מאפשר את זה. אין "לא יכול", יש "לא רוצה".oferlaor כתב:tasaf,
לעומת זאת, יס דווקא כן יכלו לתמוך ב-CAM (במקרה שלנו DRAGON CAM) אך בחרו שלא לעשות זאת מטעמי הגנת תוכן....
איזה כח יש לרגולטור בארה"ב שאין לרגולטור בארץ ?
- oferlaor
- מנהל

tasaf,
אין להם כל אינטרסט לעשות את זה - זה מסובך טכני ויקר אימים.
לרגולטור יש את הכוח (אבל הוא בוחר שלא להשתמש בו) לומר לחברות הכבלים שיעברו לטכנולוגיה הזו ויאפשרו שימוש ב-CABLECARD או אפילו בטכנולוגית DVB-C.
הוא לא יעשה את זה (לפחות לא בשנים הקרובות), וזה נאיבי לחשוב שזה מעניין אותו במיוחד.
אין להם כל אינטרסט לעשות את זה - זה מסובך טכני ויקר אימים.
לרגולטור יש את הכוח (אבל הוא בוחר שלא להשתמש בו) לומר לחברות הכבלים שיעברו לטכנולוגיה הזו ויאפשרו שימוש ב-CABLECARD או אפילו בטכנולוגית DVB-C.
הוא לא יעשה את זה (לפחות לא בשנים הקרובות), וזה נאיבי לחשוב שזה מעניין אותו במיוחד.
תודה לכולם על שיתוף הפעולה.
לצערי, הוכח לי שוב כמה אנחנו רחוקים מהעולם המערבי.
[/quote]
כבלים לא, אבל לויין כן.
ראה שירשורים בנושא בפורום "שידורים דיגיטליים".[/quote]
אני חושב שהיה מתאים יותר אם הייתם מפצלים את הפורום לפורום HOT\YES ופורום שידורי לווין. אני כבר שעה ויותר מחפש מידע אך נדמה שזה כמו לחפש מחט בערימה של שחת.
היה נחמד אם לכל פורום היו מוצמדים המאמרים שנוגעים לפורום וכך היה יותר קל לקבל מידע מסודר ובדוק והיה גם חוסך כל מיני שאלות חוזרות ונשנות.
אשמח אם תוכלו לכוון אותי למאמרים בנושא שידורים אלטרנטיבים ל HOT\YES שמבוססים על שידורי לווין. כמו כן, לקבל מידע איזה ערוצים בתשלום ישנם אשר השפה המדוברת שם היא אנגלית. למי משלמים ואיך ?
[/quote]
כבלים לא, אבל לויין כן.
ראה שירשורים בנושא בפורום "שידורים דיגיטליים".[/quote]
אני חושב שהיה מתאים יותר אם הייתם מפצלים את הפורום לפורום HOT\YES ופורום שידורי לווין. אני כבר שעה ויותר מחפש מידע אך נדמה שזה כמו לחפש מחט בערימה של שחת.
היה נחמד אם לכל פורום היו מוצמדים המאמרים שנוגעים לפורום וכך היה יותר קל לקבל מידע מסודר ובדוק והיה גם חוסך כל מיני שאלות חוזרות ונשנות.
אשמח אם תוכלו לכוון אותי למאמרים בנושא שידורים אלטרנטיבים ל HOT\YES שמבוססים על שידורי לווין. כמו כן, לקבל מידע איזה ערוצים בתשלום ישנם אשר השפה המדוברת שם היא אנגלית. למי משלמים ואיך ?
רשת SKY בבריטניה משתמשת בהצפנת Videoguard של NDS כמו הספקים בארץ, אז כנראה בריטניה יחד איתנו מחוץ לעולם המערבי לטעמך...tasaf כתב:תודה לכולם על שיתוף הפעולה.
...
A good plagiarized idea is better than a lousy original one
בכל כלל יש יוצאים מהכלל.
ישנם שיטות שונות של הצפנה. מה שמוזר כאן זה שאתה כלוא לדגמים הספציפיים. למשל, בפלאפונים יש GSM, TDMA , CDMA ועוד. ישנם מכשירים שתומכים בכל הפורמטים. פעם, היית כלוא רק לדגמים של היבואן. היום, אתה יכול לקנות מה שבא לך ואתה צריך להוסיף כרטיס SIM למכשיר. זה דומה לרעיון של מכשירי הפענוח הרבים שמסתובבים בשוק שמצריכים כרטיס על מנת להתחיל לקודד את המידע.
ד"א, תמיד אפשר למצוא יותר גרועים (האומנם ?).
ישנם שיטות שונות של הצפנה. מה שמוזר כאן זה שאתה כלוא לדגמים הספציפיים. למשל, בפלאפונים יש GSM, TDMA , CDMA ועוד. ישנם מכשירים שתומכים בכל הפורמטים. פעם, היית כלוא רק לדגמים של היבואן. היום, אתה יכול לקנות מה שבא לך ואתה צריך להוסיף כרטיס SIM למכשיר. זה דומה לרעיון של מכשירי הפענוח הרבים שמסתובבים בשוק שמצריכים כרטיס על מנת להתחיל לקודד את המידע.
ד"א, תמיד אפשר למצוא יותר גרועים (האומנם ?).
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אחלה מידע. צריך קצת ללמוד את התוכן של הערוצים שצויינו והאם ה CableCard תומך בערוצים אלו.
כבר פרסמת את המאמר שרצית לכתוב בנושא ?
אותי יותר מעניין בשלב ראשון ערצים בסגנון National Geographic או BBC ועוד כל מיני ערוצים שמנפקים סדרות מעניינות.
אחר כך מאוד מעניין כל הערוצים של ה-HD שכרגע לא ברור מה איכות התוכן שלהם שהוא נגזרת של התקציב שלהם.
כבר פרסמת את המאמר שרצית לכתוב בנושא ?
אותי יותר מעניין בשלב ראשון ערצים בסגנון National Geographic או BBC ועוד כל מיני ערוצים שמנפקים סדרות מעניינות.
אחר כך מאוד מעניין כל הערוצים של ה-HD שכרגע לא ברור מה איכות התוכן שלהם שהוא נגזרת של התקציב שלהם.
- oferlaor
- מנהל

אנחנו כרגע בשלב TRANSITION.
השאלה היא איך VOD יטופל ב-YES (זה יכול לשנות את כל התמונה) ואיך הרגולטור יטפל בכל נושא ה-HDTV שמתקרב אלינו ובא.
השאלה היא איך VOD יטופל ב-YES (זה יכול לשנות את כל התמונה) ואיך הרגולטור יטפל בכל נושא ה-HDTV שמתקרב אלינו ובא.
הרגולטור...
כל הדיבורים על תביעה ייצוגית בשביל CableCard והתערבות רגולטורית קצת מצחיקים. תביעה ייצוגית נועדה למצבים שמישהו מרמה, או הורג את התחרות בשוק וכו'. עם כל הכבוד לנוחות של מעט המשתמשים שיש להם את הציוד והסבלנות להתעסק (מיעוט קטן), זה ממש קשקוש בתמונה הכללית של הדברים.
בקושי הצליחו לעשות משהו כשערוץ 5 התרוקן מתוכן, וזה באמת מעניין יותר מ CableCard. בסופו של יום, מה שמזיז את החברות האלה זו תחרות, לא רגולציה. והנושא המסויים הזה פשוט לא נותן להם ייתרון תחרותי מספיק. זה הכל.
אגב, עדיף שהרגולטור לא ייתערב. בגלל הרגולטור לא היה אינטרנט מהיר בארץ שנים ("חיכו לכבלים") וכו'. במה שהם נוגעים, נגרם נזק. התפקיד שלהם צריך להתמצות בלתת עוד רישיונות למי שמבקש, ואולי לשלוח מכתב התראה כשרואים יותר מדי סקס מוקדם מדי בערב.
בקושי הצליחו לעשות משהו כשערוץ 5 התרוקן מתוכן, וזה באמת מעניין יותר מ CableCard. בסופו של יום, מה שמזיז את החברות האלה זו תחרות, לא רגולציה. והנושא המסויים הזה פשוט לא נותן להם ייתרון תחרותי מספיק. זה הכל.
אגב, עדיף שהרגולטור לא ייתערב. בגלל הרגולטור לא היה אינטרנט מהיר בארץ שנים ("חיכו לכבלים") וכו'. במה שהם נוגעים, נגרם נזק. התפקיד שלהם צריך להתמצות בלתת עוד רישיונות למי שמבקש, ואולי לשלוח מכתב התראה כשרואים יותר מדי סקס מוקדם מדי בערב.