מכיוון שמידי פעם עולה השאלה למה ובעיקר איך, החלטתי להביא דוגמה קטנה. בדוגמה ישנם שלושה קבצי WAV באיכות CD רגילה. הקובץ WNmedley_raw.wav הוא הקלטה כפי שהוקלטה מהתקליט ללא שום התערבות של פעולת ניקוי רעשים. הקובץ WNmedley_cleaned.wav זה הקובץ של התוצאה הסופית הכוללת שלושה סוגי ניקוי: פופים וקליקים, מסנן מפחית רעש (HISS וכו') ואיקווילייזר קל לפיצוי על חוסר איזון בהקלטה המקורית של התקליט שסבל מגבוהים בצורה מוגזמת (פירוט יתר עד כדי "צרימה" בקולו של הזמר). הקובץ WNmedley_removed noises.wav זה קובץ שמכיל את המידע שנוקה מהמקור וחסר בקובץ הנקי והסופי וכולל איקווילייזר בעקומה הפוכה לתיקון שבוצע בקובץ הסופי.
על פי הגרפים אני רואה שבוצעה כאן עבודת שטח מעולה מצד חנן.
כמובן שקבלתי את הקובץ והורדתי אך לצערי עוד לא הספקתי להקשיב לו בצורה עניינית,
כל זאת מכיוון שזה מצריך ממני קצת יותר "זמן איכות" להאזנה אני ימתין עם זה מעט כנראה לחלון שעת המנוחה שלי בכדי להאזין ביתר תשומת לב הראויה לכך ,
אך כבר מראש אני בטוח שחנן עשה שם עבודה טובה ++ לפחות לפי מה שאני רואה בגרף (לפני ואחרי)
כיוון שהספקתי להכיר את חנן מקטעים קודמים הוא איש דיי דייקן
אשר מתמודד גם עם חוסר מושלמות בקטע מקורי ועד כדי מושלמות (והכוונה היא להביא את הקטע למקסימום יכולת).
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
אני משתמש בסוני סאונדפורג' ואת כל הניקוי אני עושה בפרמטרים שאני מכוון עפ"י הצורך כדי למזער למינימום הכרחי את "הנזקים" של הסינון. בגדול אני עושה שני סבבים של ניקוי קליקים, הראשון הוא אוטומטי עבור רוב הקליקים שעל התקליט (לקליקים יש חתימה אופיינית שונה ואפשר לסווג אותם למספר רב של סוגים ע"י שימוש בפרמטרים). את הקליקים שנותרו אני מנקה בסבב השני באופן ידני ע"י שימוש מקומי במסנן של התכנה ולפי הפרמטרים הדרושים, או אם התכנה לא מסוגלת להסיר אותם אז אני "מרטש" את צורת הגל בעזרת עיפרון העריכה, או "הטלאה" של צורת הגל הפגועה מצורת גל סמוכה הזהה לה באופי. בשלב הבא אני מנחית את התדרים התת קוליים אם יש צורך ולא על חשבון הבסים הנמוכים. השלב הבא זה ניקוי רעשי הרקע של התקליט ע"י שימוש ב-NR פילטר, כמובן ע"י דגימה אופיינת של הרעש בין שתי רצועות ומשחק ידני בפרמטרים עד לקבלת התוצאה המיטבית ללא פגיעה בצליל המקורי עד כמה שניתן. בשלב הבא אני מבצע איקוויליזציה של התדרים על מנת לשחזר את הצלילים שאבדו (מעט מאוד) תוך כדי הפעולות הקודמות. נרמול ידני של התחום הדינמי כך שהפיקים לא יעברו את ה-0dB. הנרמול הוא ידני לחלוטין ולא מקומפרס בכלל כך שהוא מבצע הגברה לינארית הל כל התחום הדינמי באופן שווה. לבסוף, חיתוך לרצועות וצריבה על CD.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
ידידי, בשביל תוצאה איכותית צריך לעבוד ולפעמים הרבה זמן. מצד שני, אם אוהבים את מה שעושים אז זאת לא בעיה. אני רק יכול להגיד שאותי העניין הזה מעניין ודרכו אני לומד כמעט כל יום דברים חדשים על מאפייני האודיו.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!