רכישת מגבר ורמקולים ב8K-10K

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
airsonix פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים,
מעוניין לרכוש פעם ראשונה רמקולים ומגבר בסכום של עד 10,000 שח:

שמוש: מוסיקה 65% קולנוע ביתי 35%
סוג מוסיקה: ג'אז, רוק, מטאל, קלאסית, היפ-הופ, CHILL OUT.

בנתיים ביקרתי בשתי חנויות בהן שמעתי:
worfedale 9+center+rear+front הבעיה שהנצילות היא 89 ועל כן אני חייב רסיבר חזק.
את המגבר שמצא חן בעיני מול אונריו זה הימאהה 663.
את כל זה הם רוצים ב9900 שח.

השאלה שלי היא למה אני חייב לרכוש מרגבר כה יקר?
אולי כדאי לרכוש מגבר ב2500-3000 שח בלבד? האם באמת אני חייב DOLBY HD ו DTS HD? האם באמת יהיה לזה שמוש בזמן הקרוב ובמיוחד בסלון שרוחבו ואורכו כ3.5-4 מטרים?
האם 5.1 ערוצים לא מספיקים לסלון כזה או שאני חייב לרכוש 7.1? כי אמרו לי שלסלון כזה זה לא יהיה טוב.

אשמח לקבל תשובות לגבי המלצה לרמקולים ורסיבר.

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #2 

השאלות שלך מצוינות, אך על רובן אתה יכול להשיב בעצמך.
האם אתה באמת צריך DOLBY HD? האם, כיום, אתה צופה בתכנים שמשדרים את הפורמט הזה? (אגב, אין קשר לגבי שימוש בפורמט כתלות בגודל הסלון.)
שוגה מי שאמר לך שאתה חייב 7.1 במקום 5.1 בגלל גודל הסלון. אתה יכול להסתדר מצוין גם עם זוג רמקולים ללא סנטר וללא סאב. אתה הוא זה שמחליט מה נשמע לך טוב יותר.
מה המקור שלך כרגע? DVD? סטרימר?
לע"ד וכמחשבה לט"א מוטב להתחיל עם זוג רמקולים ומגבר סטריאו. עם הזמן תוכל לשדרג.
בהצלחה!

shineon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 304
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

גם לדעתי -שמכיוון שהמערכת תשמש בעיקר לשמיעת מוזיקה - עדיף לך להשקיע במגבר סטראופוני וזוג רמקולים הכי טובים שתוכל למצוא בתקציב שהגדרת. שאלה חשובה נוספת שנשאלה לגבי המקור - הוא צריך להיות ברמה סבירה אם תרצה להמשיך להנות ממנו גם אחרי שדרוג המערכת.

אני במקומך לא הייתי פוסל על הסף אופציה של ציוד יש שניה, מה שיאפשר לך לרכוש רכיבים ברמה גבוהה יותר (ההמלצה הזאת בודאי תופסת לגבי המגבר). ההשקעה צריכה להתחלק ביחס של 60/40 פחות או יותר לטובת הרמקולים. הייתי מתחיל שם - בוחר זוג רמקולים שמתאימים לך מבחינת אופי הצליל ומתאים להם הגברה.

עצה נוספת - תן העדפה מוחלטת לבתי עסק/ סוחרים שמוכנים להעמיד לרשותך את הציוד לבדיקה אצלך בבית, אפילו בתשלום (לכיסוי עלויות הובלה ופיצוי עבור הזמן של איש המקצוע במידה ולא השתכנעת).

airsonix פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

אהלן והמון תודה עבור ההתייחסות שלכם

היום הייתי בחנות 4 שעות:
בחנות רמקולים של:jbl l880, wharfedale evo 30.2, dali concept 6
ועוד שלושה סוגים של רמקולים.
ורסיברים של: yamaha 863, HARMAN KARDON AVR-235

הסביר לי על מה ומי ונתן לי לשבת שם לשחק לבד ברסיברים והרמקולים שעתיים שלמות על סטריאו בלבד
עד שמצאתי את הרמקול שאני אוהב, הראשון וורפידל והשני דלי אבל איני יודע מי יותר שווה מבניהם.

לאחר מכן צפינו בקולנוע ביתי עם סנטר ושני רמקולים אחוריים מתוצרת שאני לא יודע ואמר שאני יכול לרכוש:

או את:
yamaha 863
wharfedale evo 30.2 + evo center + 2x rear-diamond 9s2

או:
dali concept 6 + concept center + concept 1

קבלים:
monster xphp thx ואחורי lexus 1.5 q

לא הצלחתי לשמוע הבדל בין הרסיברים מרבית העבודה והבחינה הייתה על הרמקולים שם שיחקתי הרבה!

יש לציין שהעלות היא בערך 11 אלף ללא התקנה וחיווט וללא סאב.

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #5 

שמעת? אהבת? מצוין!
המלצתי האישית היא ללכת ל-2 חנויות נוספות לפחות. ספר מהיכן אתה והחבר'ה באתר יוכלו להמליץ לך. החיפוש נועד ע"מ לסגל לך טעם אישי, שאותו תוכל לקבל רק ע"י חשיפה רחבה יותר למוצרי אודיו.
בהצלחה!

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”