איך שכחתי ? טיפ לחברה
חברים שכחתי לתת טיפ קטן מהאנגלים NAIM-AUDIO
לכל מי שיש בבית מערכת עם רכיבים בעלי הארקה
נא לאגד את כולם לתקע אחד בלבד
והבדל בסאונד כבר תשמעו בעצמכם
הסבר חשמלי למי שמבקש מדובר ב- "הארקת כוכב"
למנוע הפרש פוטנציאלי בין הרכיבים בהארקה
נ.ב
חברת חשמל מחייבת פס השוואת פוטנצייאלים בכל בית
מפאת חוסר הזמן לצערי עדיין לא התחלתי לכתוב
לכולם על הארקות וזה באמת משנה סאונד מקצה לקצה
אני עובד על זה !!!
לכל מי שיש בבית מערכת עם רכיבים בעלי הארקה
נא לאגד את כולם לתקע אחד בלבד
והבדל בסאונד כבר תשמעו בעצמכם
הסבר חשמלי למי שמבקש מדובר ב- "הארקת כוכב"
למנוע הפרש פוטנציאלי בין הרכיבים בהארקה
נ.ב
חברת חשמל מחייבת פס השוואת פוטנצייאלים בכל בית
מפאת חוסר הזמן לצערי עדיין לא התחלתי לכתוב
לכולם על הארקות וזה באמת משנה סאונד מקצה לקצה
אני עובד על זה !!!
"The infinite passion & desire for perfectioN"
האם אתה מחבר את כלל ה MBLים שראינו בתמונה לשקע אחד שמוזן ע"י 2.5X3 קוודראט שציינת בשירשור אחר ?נהוראי כתב:בגלל הודעות שקיבלתי למייל
כנראה שלא הבינו את הכוונה
צריך לחבר את כל חוטי החשמל לתקע אחד ללא מפצל וראש אחד נכנס לשקע אחד
עכשיו אשמח לקבל תגובות
נהוראי...
כן, אני מעריך שהמע' לא צורכת מעל 16 אמפר (אפילו לא 10 אמפר...) אבל בכ"ז, לא עדיף לתת ספֶר בריא לזרם ?
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
') javascript:emoticon('
')- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
באיזה תקע אתה משתמש שיכול לקבל כל כך הרבה נחושת לכל קוטב?נהוראי כתב:בגלל הודעות שקיבלתי למייל
עכשיו אשמח לקבל תגובות
נהוראי...
אני מתקשה למצא תקע מתאים עבור 2 כבלים שזורים חיובים, ושניים שלילים בעובי 2.5 ממ כל אחד.
יזהרו התמימים
מעבר לכך שזה לא עוזר בכלל זה מסוכן!!!נהוראי כתב:בגלל הודעות שקיבלתי למייל
עכשיו אשמח לקבל תגובות
נהוראי...
עקב העומס הרב (המיכני והחשמלי) אתם חשופים לשריפה.
נהוראי מבזה את מקצוע החשמל ואף מטעה אנשים. הסיבה שאני מגיב לשירשורים העתיקים האלה היא כי כחשמלאי בעצמי, אני נתקף חרדה מהמחשבה שאנשים ממש יממשו את השטויות שהוא אומר ואגב לא מבצע. שום תמונה שהוא מצרף בנושא חשמל אינה קשורה ללוח הביתי שלו.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
אז כדאי שתבדוק קודם במה אמורים הדברים, באילו מפצלים, תקעים, כבלים ושקעים הבחור משתמש לפני שאתה יוצא בהכרזות כל כך גרנדיוזיות. אני במקרה עשיתי את קו החשמל למערכת שלי בעצמי ואני יודע בדיוק מה רץ שם בקירות ואני לא צריך שום חשמלאי שיבוא ויספר לי סיפורים. ואגב, המערכת אצלי עובדת נפלא, אדישה לגמרי לבעיות של רעשים (פלוריסצנטים, דימרים וכו') ונטולת בעיות HUM למיניהם, אז תודה על הדאגה לשלומנו האודיופילים אבל הכל בסדר.
אין לי מושג למה אתה תוקף , ולאילו סיפורים אתה מתייחס (לא בטוח שאתה יודע) אבל רצית תשובות תקבל:yairf כתב:אז כדאי שתבדוק קודם במה אמורים הדברים, באילו מפצלים, תקעים, כבלים ושקעים הבחור משתמש לפני שאתה יוצא בהכרזות כל כך גרנדיוזיות. אני במקרה עשיתי את קו החשמל למערכת שלי בעצמי ואני יודע בדיוק מה רץ שם בקירות ואני לא צריך שום חשמלאי שיבוא ויספר לי סיפורים. ואגב, המערכת אצלי עובדת נפלא, אדישה לגמרי לבעיות של רעשים (פלוריסצנטים, דימרים וכו') ונטולת בעיות HUM למיניהם, אז תודה על הדאגה לשלומנו האודיופילים אבל הכל בסדר....
1. אני דיברתי על שקע תקע - לא על חוטים בקירות ולא על זה דיבר הבחור. מרוב התלהבות להתלהם לא קראת מה שכתבתי.
2. אף שקע תיקני -אני חוזר -אף שקע תיקני - לא מאפשר, בצורה תיקנית, פיצול ממנו של מספר כבלים. זה מסוכן וגם מנוגד לחוק.
3. הבחור רק מדבר ומצרף צילומים לא קשורים אז קשה לומר שהוא באמת עשה משהו.
4. אני, אגב, לא השחלתי שום כבל מיוחד למערכת וראה זה פלא, אף פלאורוסנט לא עושה לי בעיות למרות שיש לי מגבר מנורות עם ספק לא מיוצב. זה שהשחלת חוטים, לא בטוח שעזר. זה שחיברת ללוח קיים (בהנחה שאינך חשמלאי) עברת על החוק וזו זכותך.
5. זה שהשחלת חוט, לא הופך אותך למבין בחשמל כמו שזה ששיחקתי בילדותי ברופא וחולה לא הופך אותי לקרדיולוג
- Obi-Wan
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 428
- נתן תודות: 47 פעמים
- קיבל תודות: 16 פעמים
Koogel
אין שום דבר רע בטיפול בהארקות בבית או במפעל
הארקות מכניסות "***" למערכות ואני דווקא מסכים עם כל האודיופילים
אל תנסה להסתתר מאחורי חזות של חשמלאי ולשחק כאיש מקצוע
האנשים שכאן קוראים ומבינים לפעמים הרבה יותר מכל חשמלאי ולפעמים אני גם לומד ומכבד את מה שYAIRF כותב
אל תשחק באני חשמלאי, זה לא מספיק
האנשים שכאן קוראים ומבינים לפעמים הרבה יותר מכל חשמלאי ולפעמים אני גם לומד ומכבד את מה שYAIRF כותב
אל תשחק באני חשמלאי, זה לא מספיק
עכשיוObi-Wan כתב:Koogel
אל תשחק באני חשמלאי, זה לא מספיק...
תשתה מים קרים. תירגע. קח ליד מילון אבן שושן וקרא את התגובה שלי וחפש בה את המילה הארקה. מצאת? לא? עכשיו קרא את התגובה שלך ותתנצל.
אגב אני חשמלאי ואפילו בכיר מאוד, ויש לי תעודות להוכיח זאת. אשמח להתערבות על סכום רציני אם אתה באמת כזה חכם שאתה בטוח שתפסת מתחזה.
סה"כ תרמתי מהידע שלי, שיום יום אנשים משלמים עליו הרבה כסף, על מנת להחזיר טובה לאנשים שעזרו לי בפורום, ולתרום לבטיחותם של המשתמשים.
אני מבין שעזרתי לא רצויה ואתם מוזמנים לעשות מה שעשיתם תמיד.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
אם אתה חושב שההגדרה של לתרום לפורום זה לבוא בהכרזות מתנשאות מבלי להכיר את הנפשות הפועלות, ולעשות נו-נו-נו עם האצבע כמו שעושה הגננת שושי, אז אתה צודק - זה מיותר. רוב האנשים נמצאים כאן כדי להבין וללמוד, אני למשל הייתי שמח לקרוא מאמר על סוגים שונים של MOV וההבדלים ביניהם, שכן בעיית נחשולי מתח וברקים מטרידה כאן את כולם.
אכן ילדותי להכנס לדו קרבObi-Wan כתב:כנראה שתפסתי מתחזהאגב אני חשמלאי ואפילו בכיר מאוד, ויש לי תעודות להוכיח זאת. אשמח להתערבות על סכום רציני אם אתה באמת כזה חכם שאתה בטוח שתפסת מתחזה.
[/code]...
...
נערך לאחרונה על ידי Koogel ב 24/04/2009 9:41, נערך פעם 1 בסך הכל.