הזרמת תכני HD ללפטופ + מחפש דרך לשלוט על הלפטופ.

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
DavidBor פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם, בשבוע הבא מגיעה ה-LCD החדשה שהזמנתי (A450).

בחודשיים האחרונים בניתי לי ספריית HD קטנה (בעיקר קבצי MKV 720P).

כל הקבצים יושבים על המחשב הראשי אצלי בחדר, בנוסף לכל החומר הרגיל (SD).

כרגע יש לי רשת אלחוטית בבית ולפטופ של לנובו.
כיום שאני צופה בתכני ה-HD דרך הלפטופ (דרך הרשת) הסרטים נתקעים כל כמה דקות (לפעמים גם תכני SD).

אני מחפש דרך שבה הסרטים לא יתקעו וירוצו חלק.
אמרו לי פעם שבגלל שהראוטר מצפין את הרשת בצורה מסויימת (WAP אולי, אני לא בטוח) אז זה פוגע בזרימת הקבצים, אשמח להצעות למה אפשר לעשות בנידון.

בנושא אחר, אחרי שאני אחבר את הלפטופ לטלוויזיה (דרך VGA), אני ירצה שתיהיה לי דרך לשלוט על הנגן (VLC).
חשבתי על רכישת שלט שיוכל לתקשר עם הנגן הספציפי הזה, אך איני מבין בתחום הנ"ל.

אשמח להמלצה על פתרון מקיף שיאפשר לי להפעיל קבצים מהמחשב, ולשלוט על מהלך הצפייה השוטפת בסרטים, כל זה מרחוק ובצורה אלחוטית.

מצטער על החפירה, מקווה שהייתי מובן, אם ישנן שאלות, אשמח להרחיב.

בתודה רבה, דוד.

DavidBor פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

up
some1?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #3 

1. רשת אלחוטית מאוד לא מומלצת להזרמת סרטים באיכות HD, לא בגלל הצפנה, אלא פשוט בגלל רוחב פס נמוך שהיא מאפשרת. ישנו תקן חדש, 802.11N, המאפשר רוחב פס גבוה יותר. סביר להניח שהלפטופ שלך תומך רק ב-802.11B או G, ולכן זה לא אפשרי והפתרון הכי טוב עבורך הוא להעביר רשת חוטית (כלומר, עם כבל).
2. יש את השלט של מיקרוסופט שהרבה נגנים ותוכנות מדיה סנטר יודעים לעבוד איתו. מקלט האינפרה אדום של השלט מתחבר ב-USB אל המחשב. העלות של קיט הכולל את השלט והמקלט היא כ-150 ש"ח. לעבודה נוחה אתה יכול לעבוד עם תוכנות המעוצבות לעבודה מרחוק שהן חינמיות דוגמת XBMC ומדיה פורטל.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Spook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 990
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #4 

אם יש לך Bluetooth על המחשב הנייד אתה גם יכול להשתמש בסלולרי שלך בתור שלט רחוק (בהנחה שיש BT גם בסלולרי).
יש תוכנות שהופכות את הסלולרי לשלט רחוק למחשב בעזרת BT.

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1243
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #5 

אם יש לך BLUETOOTH במחשב (וגם אם לא - DONGLE עולה כמה עשרות שקלים וישמש לך גם מעבר לפיתרון המוצע) אני ממליץ על SALLING CLICKER - תוכנה מעולה לשליטה במחשב מהפלאפון - לא דורשת הגדרות מיוחדות ומתממשקת יפה עם ITUNES ותוכנות אחרות. ניתן ליצור לה סקריפטים לכל תוכנה ע"י הדמיית לחיצות על מקשים במקלדת (אני אישית יצרתי סקריפטים ל-MPC ול-GBPVR) ובאתר שלהם יש המון סקריפטים מוכנים לראש להורדה. ניסיתי המון תוכנות אחרות אבל זאת הכי טובה - מכל הבחינות!

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”