הצרות של בלוקבסטר ארה"ב
-
Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
סיימתי עכשיו לעיין בכתבה שהתפרסמה באתר arstechnica ושמנתחת את מצבו העגום של בלוקבסטר בארה"ב.
הכתבה המלאה ניתנת לקריאה כאן: http://arstechnica.com/news.ars/post/20 ... saved.html
ממה שמשתמע, הלקוחות בארה"ב לא רק שכבר לא נכנסים בהמוניהם לחנויות אלא שיש בעיה שמי שכבר נכנס רבים סיכוייו לצאת בידיים ריקות. אם בגלל שחסר במלאי ואם בגלל שסידור הכותרים לא מאפשר למצוא את הסרט המבוקש.
עוד עולה ששרות ההשכרה בדואר לא ממש המריא ושלמרות שהם רכשו את חברת movielink הם לא השכילו לפתח את המודל העסקי של השכרה דרך הורדה מהרשת.
השאלה שאני שואל את עצמי היא תוך כמה שנים ייעלמו חנויות ההשכרה ומי בדיוק יחליף אותם? אני יודע שהתשובה ששולפים מהמותן היא "הורדות מהרשת!" אבל לדעתי אנחנו מפספסים כאן משהו ואני לא מצליח לשים עליו את האצבע. אי אפשר לעשות הקבלה בין חנויות מקוונות למוזיקה לאלו של ווידאו בגלל שהתברר בשנתיים האחרונות שההצלחה הגדולה של אותן חנויות נבעה מכך שהיא אפשרה ללקוחות לרכוש שירים בודדים - את הלהיטים של כל אלבום ובכך חסכה ללקוחות כסף. זה משהו שאי אפשר לעשות בווידאו.
או אולי מרכז הכובד יעבור מהפצה במדיה פיזית והורדת סרטים שלמים ל VOD כמו שהוט מנסים לעשות? זה יכול לזעזע לחלוטין את כל שוק הפצת הסרטים בעולם, אבל האם באמת אפשר לסמוך על חברות הכבלים והלווין שיהיו מסוגלות להרים פרוייקט בסדר גודל כזה? אני לא מדבר על הפצה ב VOD של לוח השידורים השבועי, אני מתכוון לכך שאני לא מאמין שחברת כבלים כלשהי תוכל להפיץ ברמה ארצית או עולמית את כל קטלוג הסרטים והסדרות שהאולפנים מפיקים בשנה אחת, ובוודאי שלא יצליחו אם צריך לשמור גם ארכיב של שנים קודמות.
מה הדעה שלכם בנושא?
הכתבה המלאה ניתנת לקריאה כאן: http://arstechnica.com/news.ars/post/20 ... saved.html
ממה שמשתמע, הלקוחות בארה"ב לא רק שכבר לא נכנסים בהמוניהם לחנויות אלא שיש בעיה שמי שכבר נכנס רבים סיכוייו לצאת בידיים ריקות. אם בגלל שחסר במלאי ואם בגלל שסידור הכותרים לא מאפשר למצוא את הסרט המבוקש.
עוד עולה ששרות ההשכרה בדואר לא ממש המריא ושלמרות שהם רכשו את חברת movielink הם לא השכילו לפתח את המודל העסקי של השכרה דרך הורדה מהרשת.
השאלה שאני שואל את עצמי היא תוך כמה שנים ייעלמו חנויות ההשכרה ומי בדיוק יחליף אותם? אני יודע שהתשובה ששולפים מהמותן היא "הורדות מהרשת!" אבל לדעתי אנחנו מפספסים כאן משהו ואני לא מצליח לשים עליו את האצבע. אי אפשר לעשות הקבלה בין חנויות מקוונות למוזיקה לאלו של ווידאו בגלל שהתברר בשנתיים האחרונות שההצלחה הגדולה של אותן חנויות נבעה מכך שהיא אפשרה ללקוחות לרכוש שירים בודדים - את הלהיטים של כל אלבום ובכך חסכה ללקוחות כסף. זה משהו שאי אפשר לעשות בווידאו.
או אולי מרכז הכובד יעבור מהפצה במדיה פיזית והורדת סרטים שלמים ל VOD כמו שהוט מנסים לעשות? זה יכול לזעזע לחלוטין את כל שוק הפצת הסרטים בעולם, אבל האם באמת אפשר לסמוך על חברות הכבלים והלווין שיהיו מסוגלות להרים פרוייקט בסדר גודל כזה? אני לא מדבר על הפצה ב VOD של לוח השידורים השבועי, אני מתכוון לכך שאני לא מאמין שחברת כבלים כלשהי תוכל להפיץ ברמה ארצית או עולמית את כל קטלוג הסרטים והסדרות שהאולפנים מפיקים בשנה אחת, ובוודאי שלא יצליחו אם צריך לשמור גם ארכיב של שנים קודמות.
מה הדעה שלכם בנושא?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
בהחלט אפשר להוזיל וידאו בצורה כזו.
כמה אתה משלם בחודש על ערוץ סרטים? כמה סרטים אתה רואה בערוץ הזה?
כמה ידיים יש בדרך - סרט יוצא מחברת ההפקה, עובר לרשת אמריקאית להפצה טלויזיונית. בהתאם להסכם או שהרשת או שהמפיקים מוכרים אותה בשוק חצי שנתי של תוכניות טלויזיה. לרוב אם יש סדרה מאוד מבוקשת, ישלבו אותה בבנדל (קרי: הערוץ המקומי חייב לרכוש עוד 10 סדרות לא מעניינות באותה חבילה של DESPARATE HOUSEWIVES למשל). זה מגיע לארץ, עובר תרגום ומשודר בלויין. אחרי זמן מה זה גם משודר שוב בערוצים חינמיים על חשבון פרסום או אגרה.
כלומר, יש המון המון המון ידיים בין ההפקה לבין הצופה הסופי. לא רק שאפשר לחסוך אחוז ניכר של זה, אלא אפשר להתמקד בסרטים ובתכנים שבאמת מעניינים אותך (כלומר, אני משלם על אופרה ועל REALITY למרות שאנחנו לא רואים את זה בבית שלי, אנחנו משלמים על ערוץ בטורקית, אבל לא צורכים את הסרט האמריקאי משנות השבעים בתרגום לטורקית אשר משודר שם ברגעים אלה ממש).
ברגע שנשלם ישירות את מה שצריך למי שצריך, הכל יוזל מאוד. אני ארכוש מנוי ל-WARNER BROTHERS לכל הסדרות שלהם, ל-NBC ולסדרה X כלשהי + מנוי לספריית סרטים בסגנון iTunes. אין גם שום בעיה שיהיו כמה חנויות שיתחרו זה בזה. אם לא אהבתי את חנות אפל, אני יכול ללכת למתחרה שלה. בחנויות הללו אפשר יהיה פשוט לעשות מנוי חודשי ולראות כמה סרטים וסדרות שאני רוצה מתוך הספריה שלהם. המתחרה שלהם אני מניח יקבלו תכנים דומים וכך הנושא יפתר.
תרגום זה גם לא בעיה, החברות יכולות לתרגם את זה במקור, בדיוק כפי שהן עושות כיום בהפקות Blu-ray.
מי יסבול? הערוצים המקומיים וכל התעשיה שבאמצע. המהפכה דומה למהפכת הספרים. פעם בשביל להוציא ספר היית חייב לתפוס חברת דפוס והפצה משמעותית. כיום כל אחד יכול למכור ספרים ONLINE עם השקעה לא גדולה בכלל.
כמה אתה משלם בחודש על ערוץ סרטים? כמה סרטים אתה רואה בערוץ הזה?
כמה ידיים יש בדרך - סרט יוצא מחברת ההפקה, עובר לרשת אמריקאית להפצה טלויזיונית. בהתאם להסכם או שהרשת או שהמפיקים מוכרים אותה בשוק חצי שנתי של תוכניות טלויזיה. לרוב אם יש סדרה מאוד מבוקשת, ישלבו אותה בבנדל (קרי: הערוץ המקומי חייב לרכוש עוד 10 סדרות לא מעניינות באותה חבילה של DESPARATE HOUSEWIVES למשל). זה מגיע לארץ, עובר תרגום ומשודר בלויין. אחרי זמן מה זה גם משודר שוב בערוצים חינמיים על חשבון פרסום או אגרה.
כלומר, יש המון המון המון ידיים בין ההפקה לבין הצופה הסופי. לא רק שאפשר לחסוך אחוז ניכר של זה, אלא אפשר להתמקד בסרטים ובתכנים שבאמת מעניינים אותך (כלומר, אני משלם על אופרה ועל REALITY למרות שאנחנו לא רואים את זה בבית שלי, אנחנו משלמים על ערוץ בטורקית, אבל לא צורכים את הסרט האמריקאי משנות השבעים בתרגום לטורקית אשר משודר שם ברגעים אלה ממש).
ברגע שנשלם ישירות את מה שצריך למי שצריך, הכל יוזל מאוד. אני ארכוש מנוי ל-WARNER BROTHERS לכל הסדרות שלהם, ל-NBC ולסדרה X כלשהי + מנוי לספריית סרטים בסגנון iTunes. אין גם שום בעיה שיהיו כמה חנויות שיתחרו זה בזה. אם לא אהבתי את חנות אפל, אני יכול ללכת למתחרה שלה. בחנויות הללו אפשר יהיה פשוט לעשות מנוי חודשי ולראות כמה סרטים וסדרות שאני רוצה מתוך הספריה שלהם. המתחרה שלהם אני מניח יקבלו תכנים דומים וכך הנושא יפתר.
תרגום זה גם לא בעיה, החברות יכולות לתרגם את זה במקור, בדיוק כפי שהן עושות כיום בהפקות Blu-ray.
מי יסבול? הערוצים המקומיים וכל התעשיה שבאמצע. המהפכה דומה למהפכת הספרים. פעם בשביל להוציא ספר היית חייב לתפוס חברת דפוס והפצה משמעותית. כיום כל אחד יכול למכור ספרים ONLINE עם השקעה לא גדולה בכלל.
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
לדעתי יש הרבה מאוד משתנים שישנו את עתיד התחום. קשה לי לדעת מה יהיה המצב הגלובאלי אבל אני יכול רק לדבר בשמי ובשם חבריי שכבר עכשיו יודעים מצוין שעבור האיכות יש לשלם ומשלמים בשמחה על פתרונות אונליין שונים.
גם לי וגם להם היו מנויים בספריות ווידאו ולא אני ולא הם לא רואים שום סיבה לחזור לשם. אולי פרט לשיחה על קולנוע עם המוכר.
הפתרונות החוקיים היום לוקים בחסר. ה DRM היא מערכת מיותרת שפוגעת בחברות עצמן בטווח הרחוק. אני לא מספיד את המדיה הפיזית ואני אשמח לקנות תכנים שיש להם חיי מדף ארוכים אצלי (הופעות לרוב או סרטי קאלט) אני רק מתקשה לראות את העתיד לרשתות השכרה. יותר מזה. יש לי כבר כחצי שנה מנוי ל5 סרטים בבלוקבאסטר שתרם מוצה עד תום (מתנה ליום הולדת ממקום העבודה). לפני יוזנט המנוי היה נשרף תוך שני סופי שבוע גג.
גם לי וגם להם היו מנויים בספריות ווידאו ולא אני ולא הם לא רואים שום סיבה לחזור לשם. אולי פרט לשיחה על קולנוע עם המוכר.
הפתרונות החוקיים היום לוקים בחסר. ה DRM היא מערכת מיותרת שפוגעת בחברות עצמן בטווח הרחוק. אני לא מספיד את המדיה הפיזית ואני אשמח לקנות תכנים שיש להם חיי מדף ארוכים אצלי (הופעות לרוב או סרטי קאלט) אני רק מתקשה לראות את העתיד לרשתות השכרה. יותר מזה. יש לי כבר כחצי שנה מנוי ל5 סרטים בבלוקבאסטר שתרם מוצה עד תום (מתנה ליום הולדת ממקום העבודה). לפני יוזנט המנוי היה נשרף תוך שני סופי שבוע גג.
Need more cowbell
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35089
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
oferlaor,
אתה צרכן מתוחכם, אני לא חושב שמסעודה משדרות יודעת מי משדר מה.
סדרות זה פחות בעייתי, בסרטים לעומת זאת זה אחרת, אנשים אוהבים ללכת לספרייה, לקרוא מה כתוב העטיפה של הסרט, ולבחור מהמדף, זה חלק מהחוויה.
אתה צרכן מתוחכם, אני לא חושב שמסעודה משדרות יודעת מי משדר מה.
סדרות זה פחות בעייתי, בסרטים לעומת זאת זה אחרת, אנשים אוהבים ללכת לספרייה, לקרוא מה כתוב העטיפה של הסרט, ולבחור מהמדף, זה חלק מהחוויה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אני חושב שאנחנו שוק קטן מידי
ורק מי שחי בארה"ב או מכיר את השוק שם יכול באמת לחוות דעה...
אני משער שאם אין השפעה בין בלוקבאסטר פה (ושאר - מיעוט חברות ההשכרה שיש) לחו"ל אז הדבר ימשיך להתקיים... (לגבי ההשפעה מחו"ל אני מתכוון - שבגלל שאנחנו שוק קטן - אם לא יהיו שוקים לכך בחו"ל אולי לא ייצרו דיסקים בשביל זה...)
עדיין יש משהו נחמד בללכת לספרייה למצוא איזה סרט ישן שלא ראית/אתה מתגעגע, או סרט חדש ששכחת ממנו ויש אותו בבלוריי - שאפשר ללכת ולראות ישר בלי הורדות/תרגומים להעביר לפה ולשם...
לדעתי רק השכרות דרך הרשת - אם יהיו פשוטות כ"כ - ומסודרות - וזולות... וכמובן מבחר עצום של סרטים - אז אולי ימות ה"פורמט".
אני משער שאם אין השפעה בין בלוקבאסטר פה (ושאר - מיעוט חברות ההשכרה שיש) לחו"ל אז הדבר ימשיך להתקיים... (לגבי ההשפעה מחו"ל אני מתכוון - שבגלל שאנחנו שוק קטן - אם לא יהיו שוקים לכך בחו"ל אולי לא ייצרו דיסקים בשביל זה...)
עדיין יש משהו נחמד בללכת לספרייה למצוא איזה סרט ישן שלא ראית/אתה מתגעגע, או סרט חדש ששכחת ממנו ויש אותו בבלוריי - שאפשר ללכת ולראות ישר בלי הורדות/תרגומים להעביר לפה ולשם...
לדעתי רק השכרות דרך הרשת - אם יהיו פשוטות כ"כ - ומסודרות - וזולות... וכמובן מבחר עצום של סרטים - אז אולי ימות ה"פורמט".
-
Catskinner
- חבר במועדון HT

איזה נחמד???
אני תמיד נתקע אחרי איזה אשלב"ב שבזמן שלוקח לו להחליט על איזה מנוילעשות אני הייתי יכול לשכור את הסרט, לנסוע הביתה, לצפות ב DVD , להחזיר אותו והוא עוד היה תקוע לי שם בתור.
אני תמיד נתקע אחרי איזה אשלב"ב שבזמן שלוקח לו להחליט על איזה מנוילעשות אני הייתי יכול לשכור את הסרט, לנסוע הביתה, לצפות ב DVD , להחזיר אותו והוא עוד היה תקוע לי שם בתור.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
כיוון קצת אחר
צריך ללכת לכיוון של מכונות אוטומטיות להשכרת סרטים על גבי דיסק און קי
כיום ישנם כבר דיסק און קי בגודל של 32 גיגה בייט ככה שאין מגבלה לשמור עליו
סרט אפילו בפורמט בלוריי מלא.
המזרים מדיה בעל חיבור ה USB יחליף את הדי וי די כמובן לשם הצגת התוכן
שיהיה באיכות מעולה על הדיסק און קי.
הלקוח יוכל לבחור במקום להחזיר את הדיסק און קי, להוסיף סכום קטן ולרכוש את הסרט.
אתם יכולים להתחיל בעיצוב המתקן שיאכסן את כל סירטי הבלוריי דיסק און קי שלכם.
כמובן שהדיסק און קי יהיה מוגן כתיבה והעתקה. (ואצלנו יפרצו את זה)
הכל יעשה במכונות אוטומטיות , כאשר רכישת כרטיס להשכרת 150 סרטים מראש
תזכה אותכם בהנחה משמעותית על מזרימדיה מסוג פופקורן אוור D-500 (החליף את סדרה C בשנת 2111)
נראה לי דווקא יישים ביותר, אני מוכן להשקיע בקו המכונות האוטומטיות הראשון.
כיום ישנם כבר דיסק און קי בגודל של 32 גיגה בייט ככה שאין מגבלה לשמור עליו
סרט אפילו בפורמט בלוריי מלא.
המזרים מדיה בעל חיבור ה USB יחליף את הדי וי די כמובן לשם הצגת התוכן
שיהיה באיכות מעולה על הדיסק און קי.
הלקוח יוכל לבחור במקום להחזיר את הדיסק און קי, להוסיף סכום קטן ולרכוש את הסרט.
אתם יכולים להתחיל בעיצוב המתקן שיאכסן את כל סירטי הבלוריי דיסק און קי שלכם.
כמובן שהדיסק און קי יהיה מוגן כתיבה והעתקה. (ואצלנו יפרצו את זה)
הכל יעשה במכונות אוטומטיות , כאשר רכישת כרטיס להשכרת 150 סרטים מראש
תזכה אותכם בהנחה משמעותית על מזרימדיה מסוג פופקורן אוור D-500 (החליף את סדרה C בשנת 2111)
נראה לי דווקא יישים ביותר, אני מוכן להשקיע בקו המכונות האוטומטיות הראשון.
Re: אני חושב שאנחנו שוק קטן מידי
הכיוון בארה"ב מאוד ברור: אנשים לא אוהבים ללכת אל הספרייה. הכל עובר לאמצעים אחרים: אל הדואר, ובהמשך - אל הרשת. מי שפגעו בבלוקבאסטר את הפגיעה הגדולה ביותר הם netflix - שירות משלוח סרטים בדואר לבתי הלקוחות, שחסך מאנשים ללכת אל ספריית הווידאו, ונתן לראות סרטים רבים מאוד בחודש תמורת תשלום קבוע (משתנה לפי כמה סרטים מחזיקים בבית בכל זמן נתון). רק ההצלחה של נטפליקס גרמה לבלוקבאסטר לבטל את ה-late fees, מקור הכנסה עצום שלהם דרך קנסות למי ששכח להחזיר סרט בזמן.lawpower כתב:ורק מי שחי בארה"ב או מכיר את השוק שם יכול באמת לחוות דעה...
לדעתי רק השכרות דרך הרשת - אם יהיו פשוטות כ"כ - ומסודרות - וזולות... וכמובן מבחר עצום של סרטים - אז אולי ימות ה"פורמט"....
כשנטפליקס ראו שחברות הכבלים מציעות VOD הם פתחו לפני שנה או שנתיים שירות VOD גדול מאוד. אמנם אין בו עדיין את הסרטים החדשים ביותר, והוא עוד לא מסוגל לתת איכות HD, אבל האיכות שלו מתקרבת ל-DVD ויש בו אלפי סרטים. זה עובד ממש טוב, אבל כמובן דורש צפייה על צג המחשב, או חיבור של מחשב לטלוויזיה, מה שעדיין אין ברוב הבתים.
ספקי התשתית בארה"ב מתקינים רובם ככולם מערכות triple play בדומה ל-HOT, שמאפשרות להם להציע קו טלפון, גלישה וטלוויזיה. אמנם כרגע השידורים הם ב-RF בדרך כלל, אבל IPTV היא הנושא החם ביותר שם. ברגע שתהיה פרישה משמעותית של IPTV, ותמיכה ב-VOD דרך IPTV, הביקוש לספריות פיזיות בסגנון בלוקבאסטר יצנח דרסטית, במיוחד כשיצוצו פתרונות שלא דורשים שימוש במחשב.
אז נכון שלא כל סבתא תתחבר ל-triple play ותחבר את הפלזמה שלה לממיר IPTV, אבל לדעתי הכיוון ברור וזה בעיקר עניין של זמן.
ראו את הנושא של התוכן ואחסונו זה לא בעיה הבעיה היא איך בדיוק מפיצים דרך הרשת סרטים בבלו ריי ? אם כולם יחליטו לשכור סרטים אזי אתה צריך לשדרג את כול הBACKBONE של הרשת לדעתי . ולא על תספרו לי על יוזנט כי לא כולם שם , כשכולם יהיו שם אני לא בטוח שתוכלו להשיג בצורה שאתם משיגים
ודבר שני מי ינהל למסעודה משדרות את ההורדה של התוכנית האהובה עליה בזמן ? הרי השלט רחוק הוא די קשה לחלק מהאנשים , לעשות את זה באינטרנט יהיה יותר קשה למאותגרים טכנולוגית
ודבר שני מי ינהל למסעודה משדרות את ההורדה של התוכנית האהובה עליה בזמן ? הרי השלט רחוק הוא די קשה לחלק מהאנשים , לעשות את זה באינטרנט יהיה יותר קשה למאותגרים טכנולוגית
אני לוקח סרטים אך ורק בבלוקבאסטר ווידיומאטים.
הסיבה פשוטה. דווקא בגלל שאני כל היום מחובר למחשב באופן מקצועי + חי בcloud גם לרוב צריכת המדיה (עיתונים, מגזינים, בלוגים) , כיף לי להשאיר את התחום הזה ברמה הפיזית בלי התעסקות יתירה מעבר לדחיפת דיסק במגש.
אוהב גם את הטיול הרגלי לשם.
הסיבה פשוטה. דווקא בגלל שאני כל היום מחובר למחשב באופן מקצועי + חי בcloud גם לרוב צריכת המדיה (עיתונים, מגזינים, בלוגים) , כיף לי להשאיר את התחום הזה ברמה הפיזית בלי התעסקות יתירה מעבר לדחיפת דיסק במגש.
אוהב גם את הטיול הרגלי לשם.
משה
ה-backbone בארה"ב עובר בשנים האחרונות מהפכות עצומות. תשתיות ה-SONET הישנות נזנחות וכל ההתקנות החדשות הן של תשתית Ethernet מהירה שמאפשרת triple play. קצבי החיבור ב-DSL עלו בשנה האחרונה מ-8- 10 מגה ביט, ל-16 מגה ביט באזורים רבים. זה קצב שהוא יותר ממספיק להעביר streaming BDRIP במקביל לגלישה בקצב מכובד ביותר. בעוד שנה-שנתיים התשתית ודאי תאפשר להעביר איכות BD מלאה לכל צרכן קצה. העידן שבו אפשר יהיה לראות סרטי HD on demand דרך הרשת הוא קרוב ביותר.truejoker כתב:ראו את הנושא של התוכן ואחסונו זה לא בעיה הבעיה היא איך בדיוק מפיצים דרך הרשת סרטים בבלו ריי ? אם כולם יחליטו לשכור סרטים אזי אתה צריך לשדרג את כול הBACKBONE של הרשת לדעתי . ולא על תספרו לי על יוזנט כי לא כולם שם , כשכולם יהיו שם אני לא בטוח שתוכלו להשיג בצורה שאתם משיגים
ודבר שני מי ינהל למסעודה משדרות את ההורדה של התוכנית האהובה עליה בזמן ? הרי השלט רחוק הוא די קשה לחלק מהאנשים , לעשות את זה באינטרנט יהיה יותר קשה למאותגרים טכנולוגית...
לגבי מסעודה משדרות - כמו שכתבתי, כשהשירותים האלה יבשילו והתשתית המתאימה תיפרס באזורים נרחבים, יגיע ציוד קצה מתאים שלא דורש שום תחכום טכני. אני מניח שברוב המקרים זה לא יהיה HTPC אלא מין ממיר שמתחבר לרשת מצד אחד ולטלוויזיה (בדרך כלל HD) מצד שני, ואתה בוחר את התוכניות ע"י שימוש בשלט, בדומה לניווט בין תוכניות בממירים רגילים, או כמו צפייה ב-VOD כיום. זה קיים כבר היום ב-netflix, למשל קופסה כזו שיש לה חיבור איתרנט, יציאת HDMI ושלט רחוק: http://www.roku.com/netflixplayer/ אמנם זה באיכות DVD ולא BD, אבל חכה קצת, ותצא גם גרסת HD תגיע. הכיוון ברור לגמרי.
-
Catskinner
- חבר במועדון HT

דווקא יצא לי להכיר כמה תושבים מהדרום בכלל ומשדרות בפרט שהבעיה הטכנולוגית אצלם הרבה יותר קטנה מהשכנים שלי.
אני לא דואג כל כך מהתשתית כי זו בעיה שניתן לפתור תוך זמן קצר, בתלוי לכמות הכסף שמוכנים לזרוק עליה. אני מודאג מכך שהדרישה שהכל יהיה זמין ב VOD תציב בעיות הרבה יותר גדולות מבחינה של נפח איחסון ושיטות איחזור, איתור והגשת תוכן.
נגיד ככה: אם מחר ייעלמו כל רשתות חנויות השכרת ה DVD אני בכלל לא בטוח שיימצא פתרון חלוםי בפרק זמן סביר.
אני לא דואג כל כך מהתשתית כי זו בעיה שניתן לפתור תוך זמן קצר, בתלוי לכמות הכסף שמוכנים לזרוק עליה. אני מודאג מכך שהדרישה שהכל יהיה זמין ב VOD תציב בעיות הרבה יותר גדולות מבחינה של נפח איחסון ושיטות איחזור, איתור והגשת תוכן.
נגיד ככה: אם מחר ייעלמו כל רשתות חנויות השכרת ה DVD אני בכלל לא בטוח שיימצא פתרון חלוםי בפרק זמן סביר.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
אחוז ניכר מאלה שכבר לא מגיעים לבלוקבסטר למדו להוריד סרטים מהרשת.
כלומר יש להם הבנה בסיסית באימיול או טורנט כלשהו והם מורידים סרטים של 700 מגה וכדומה,
חלקם למדו להכיר את נגני ה DVD שמנגנים את ה XVID האלה, והם מאושרים שהם
לא צריכים ללכת ולהחנות ולהחזיר וכל הסיוט הזה של ספריות דביקות.
ככה שכל מה שצריך זה לעשות את זה לחוקי. ראה הוט VOD או אייטיונז. זה קיים, זה עובד. אנשים משתמשים בזה.
בלוריי זה אובר קיל ל 99.9% מהאוכלוסייה כרגע.
הספריות לא ישארו רק בשביל הבלוריי. הן תעלמנה מהנוף שלנו תוך 5 שנים לדעתי.
בזמן הזה הסרטים יופצו באופן חוקי ברשת, ובעזרת כבלים אופטיים ושאר שידרוגי תשתית זה יקרה גם מספיק מהר לפל וקצת יותר לאט לבלוריי.
מישהו זוכר את חנות אלגרו לתקליטים בשינקין?
כלומר יש להם הבנה בסיסית באימיול או טורנט כלשהו והם מורידים סרטים של 700 מגה וכדומה,
חלקם למדו להכיר את נגני ה DVD שמנגנים את ה XVID האלה, והם מאושרים שהם
לא צריכים ללכת ולהחנות ולהחזיר וכל הסיוט הזה של ספריות דביקות.
ככה שכל מה שצריך זה לעשות את זה לחוקי. ראה הוט VOD או אייטיונז. זה קיים, זה עובד. אנשים משתמשים בזה.
בלוריי זה אובר קיל ל 99.9% מהאוכלוסייה כרגע.
הספריות לא ישארו רק בשביל הבלוריי. הן תעלמנה מהנוף שלנו תוך 5 שנים לדעתי.
בזמן הזה הסרטים יופצו באופן חוקי ברשת, ובעזרת כבלים אופטיים ושאר שידרוגי תשתית זה יקרה גם מספיק מהר לפל וקצת יותר לאט לבלוריי.
מישהו זוכר את חנות אלגרו לתקליטים בשינקין?
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3167 פעמים
באיזור הצפון רב סניפי הבלוקבאסטר נסגרו בשנים האחרונות - אני אישית כבר לא זוכר מתי הייתי פעם אחרונה ברשת פיזית להשכרת סרטים. המודל העיסקי של נפליקס הוא המודל הנכון וההוכחה לכך הוא ההצלחה שלהם בארה"ב והשת"פים האחרונים שלהם עם התעשייה (למשל ההגעה לקונסולות).
Pavelz,
לא נראה כי ה DRM יעלם מהעולם, עלויות ההפקה של וידאו גבוהות משמעותית והיוצרים והמפיקים מעוניינים להרוויח מהתכנים.
פתרונות ה DRM הקיימים היום מאפשרים יחסית שימוש נוח ולכן אני לא צופה שהם יעלמו מן העולם.
יש היום הרבה תכני נישה שלא מוגנים ב DRM אבל הם נהנים מחסות ולא מרוויחים באופן ישיר ממכירת התכנים.
guyezra,
אני חושב שמסעודה משדרות בסכנת הכחדה, בעוד 20 שנה היא לא תתקיים כמעט (כנראה שעוד הרבה לא יתקיימו מסיבה זו או אחרת).
אבל אני בטוח שהיא פסיבית, היא לא תלך לספרית וידאו או תנווט ב VOD ולכן היא תמשיך לקבל את התכנים המשודרים בערוצים שאותם היא קולטת/מנויה.
katalanh,
העניין קיים כבר ובניסוי בכמה מקומות בעולם,
חברות כמו NDS ו Verimatrix מספקות את ההגנה לתכנים, יכול להיות שזה יהיה פתרון ביניים.
בכל מקרה, בארה"ב שירותי ה VOD במסגרת U-Verse ו Fios מספקים תכנים באיכות גבוהה ולא נראה שיש שם בעיות מיוחדות.
שירות Netflix ו Unbox ברשת אמנם לא נהנים מהצלחה כבירה אך בהחלט בדרך לשם.
אני מניח שיהיו בעתיד ספריות וידאו אבל הזמינות שלהם תהיה בערך כמו חנויות תקליטים.
לא נראה כי ה DRM יעלם מהעולם, עלויות ההפקה של וידאו גבוהות משמעותית והיוצרים והמפיקים מעוניינים להרוויח מהתכנים.
פתרונות ה DRM הקיימים היום מאפשרים יחסית שימוש נוח ולכן אני לא צופה שהם יעלמו מן העולם.
יש היום הרבה תכני נישה שלא מוגנים ב DRM אבל הם נהנים מחסות ולא מרוויחים באופן ישיר ממכירת התכנים.
guyezra,
אני חושב שמסעודה משדרות בסכנת הכחדה, בעוד 20 שנה היא לא תתקיים כמעט (כנראה שעוד הרבה לא יתקיימו מסיבה זו או אחרת).
אבל אני בטוח שהיא פסיבית, היא לא תלך לספרית וידאו או תנווט ב VOD ולכן היא תמשיך לקבל את התכנים המשודרים בערוצים שאותם היא קולטת/מנויה.
katalanh,
העניין קיים כבר ובניסוי בכמה מקומות בעולם,
חברות כמו NDS ו Verimatrix מספקות את ההגנה לתכנים, יכול להיות שזה יהיה פתרון ביניים.
בכל מקרה, בארה"ב שירותי ה VOD במסגרת U-Verse ו Fios מספקים תכנים באיכות גבוהה ולא נראה שיש שם בעיות מיוחדות.
שירות Netflix ו Unbox ברשת אמנם לא נהנים מהצלחה כבירה אך בהחלט בדרך לשם.
אני מניח שיהיו בעתיד ספריות וידאו אבל הזמינות שלהם תהיה בערך כמו חנויות תקליטים.
-
Catskinner
- חבר במועדון HT

פתרונות DRM עוזרים בעיקר ליצרניות פתרונות ה DRM להתקיים. לי אישית יש בעיה עם חברות שמתיחסות ללקוחות שלהם תחילה כגנבים בפוטנציה ורק אחר כך כלקוחות שמגיע להם שרות.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
תאמת חבר'ה שכחנו משהו פעוט - הPS3
סוני הרי מציעה - בינתיים רק בארה"ב לרכוש סרטים וסדרות ישירות דרך הPS3...
אז כנראה שאנחנו כבר שם...
עם החדירה ההולכת וגדלה של המכשיר הזה, עם המחירים הסבירים... כנראה שזה הכיוון.
וכמות הסרטים רק הולכת וגדלה - ואני משער שגם יהיה אפשר להוריד תכנים בHD...
הרי למי אכפת לחכות בזמן שהוא משחק GTA? מרביץ קצת TEKKEN וכו' - או חס ושלום עובר ל WII
בקיצור - בזמן הקרוב לדעתי - כאשר יגיעו הנתונים על הצלחת/אי הצלחת השירות הזה - נקבל תשובה לתהיותינו...
אז כנראה שאנחנו כבר שם...
עם החדירה ההולכת וגדלה של המכשיר הזה, עם המחירים הסבירים... כנראה שזה הכיוון.
וכמות הסרטים רק הולכת וגדלה - ואני משער שגם יהיה אפשר להוריד תכנים בHD...
הרי למי אכפת לחכות בזמן שהוא משחק GTA? מרביץ קצת TEKKEN וכו' - או חס ושלום עובר ל WII
בקיצור - בזמן הקרוב לדעתי - כאשר יגיעו הנתונים על הצלחת/אי הצלחת השירות הזה - נקבל תשובה לתהיותינו...