תגובות לכתבה: סיכום תערוכת האלקטרוניקה IFA 2008 בברלין

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
המהנדס
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 974
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #21 

lawpower כתב:
oferlaor כתב:מרטין,

נו ברור, זה STOP GAP - לא חשבתי אחרת מעולם... אבל לתת DSLR למי שלא מבין כלום בצילום זה סוג של פשע שלא רציתי לבצעו... קודם נתחיל להבין משהו אחרי זה נרכוש מכשיר שיצדיק את ההבנה...
.
...
דווקא הקלות של הצילום בDSLR יכול ללמד אותך לצלם טוב יותר

המהירות האפשרויות....
עדיף לדעתי ללמוד בDSLR

פשוט - לפני מס' חודשים עברתי מFUJI S5000 שהייתה אצלי איזה שלוש שנים ל NIKON D40
פשוט חוויה לצלם עם DSLR...
...
למי שרוצה לצלם ב DSLR אבל חסר לו צילום בוידאו יש בשורה:
ניקון יצאו בדגם חדש D90 שהיא מצלמת DSLR ראשונה שמצלמת גם וידאו
ובאיכות של HD ב 24 פריימים לשניה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #22 

starre כתב:תודה לסקירה!

האם ראית את מעבד וידאו החדש Anchor Bay's DVDO EDGE בתערוכה?

תודה!
...
יש לעפר כזה בבדיקה כמה חודשים....אתה לא עוקב... :wink:
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

starre
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 287
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #23 

היה סקירה? הבנתי שזה רק עכשוי יצא לשוק אמריקאי ועוד לא בארופה - תשלח LINK תודה!!
MartinHSabag כתב:
starre כתב:תודה לסקירה!

האם ראית את מעבד וידאו החדש Anchor Bay's DVDO EDGE בתערוכה?

תודה!
...
יש לעפר כזה בבדיקה כמה חודשים....אתה לא עוקב... :wink:
...
אם יש שגיאות בעברית סימן שלאישתי לא היה זמן לבדוק.......

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #24 

אין סקירה עדיין, כי זה היה בשביל בדיקותץ עפר חתום על NDA על זה.
תעשה חיפוש, היה שירשור על זה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78837
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5386 פעמים

שליחה #25 

המהנדס,

CELL PROCESSOR זה פשוט טכניקה של עיבוד או חישוב. אפשר לממש כל אלגוריתם עם או בלי CELL PROCESSOR, כך שזה לא רלוונטי (מעבר למילת הבאזז). בגדול, כבר ראינו CELL PROCESSORS (למשל HQV REON הוא CELL PROCESSOR, רק שכשתכננו את HQV לא היה את המונח CELL PROCESSOR אז קראו למעבדים של TERRANEX מעבדים מקבילים - PARALLEL PROCESSORS או MATRIX PROCESSORS). כיום יש לא מעט פיתוחים בתחום (תודה לאל, זה הרי כבר ברור 20 שנה שזה העתיד של מחשוב ולא עוד מעבד 17 שכבות ב-2 מיקרון...). עיבוד וידאו מכל הסוגים זה פשוט אידאלי עבור מנגנוני CELL.

ולעניין. בתחום העיבוד היו לטושיבה שני דברים גדולים בביתן:

1. מרבית ההייפ המוקדם לפני התערוכה (וגם תוך כדי התערוכה) היה על ה-XDE, אשר אמור להפוך DVD רגיל ל "כמעט HD". ראיתי את ה-XDE המפורסם, זה נראה כמו הדגמות של עיבוד תמונה מלפני כ-5 שנים (לפני ואחרי), לא ראיתי בזה שום יתרון על DVD של OPPO לצורך העניין. מעבר לעובדה שכיום מנגנונים כאלה קיימים כמעט בכל נגן DVD, מנגנונים מתקדמים כבר מגיעים באופן טבעי לכל רסיבר, כך שיש סיבה מדוע האיזור הזה היה דליל באנשים.

2. לגבי המסך. כן, ראיתי אותו. הוא לא עשה עלי רושם מיוחד והייתי צריך לעשות חיפוש לפי השם שלו בכדי לוודא שבאמת זה המסך שראיתי שם. ההדגמה היתה סתמית, אבל אני לא ממש יכול לשפוט שום דבר כי לא היה ברור מה בדיוק מקור התוכן ומה האיכות שלו.

יש לי הרבה שנים נסיון בתחום עיבוד התמונה ואני מבין בדיוק למה הם חותרים ומה החידוש שהם טוענים לגביו (בגדול הם טוענים שהם יכולים לעשות כמעט MOTION COMPENSATING DEINTERLACING, שזה נחשב לדבר מאוד קשה בעיבוד תמונה). בתאכלס, ראיתי מנגנונים כאלה כבר אצלי בבית לפני כמה שנים. מעבדי מסך של היום מגיעים כיום לבערך 90% מהיכולת הזו. בתחום של נגני DVD, אין כמעט לאן להתקדם (אולי בתחום ה-SCALING) והורדת MPEG ARTIFACTS זה גם דבר ידוע.

יש כיום כמה שחקנים גדולים בתחום הזה: MARVELL, SILICON OPTIX, INTEL, ABT, FAROUDJA ו-GENNUM. הטובים ביותר הם GENNUM ו-MARVELL (אם כי את הפתרונות של MARVELL מעולם לא בחנתי, אך ראיתי הדגמה פרטית של זה). השיפורים משמעותיים, והייחוד העיקרי של טושיבה הוא בכך שהם שמים את זה במסך דק, בעוד שכמעט כל האחרים כרגע מתמקדים בלהכניס את זה ברסיברים ובנגני DVD. במקרנים כבר רואים שימוש נרחב בשיטה זו, בעיקר בגלל שכשמדובר על מסך 100"+ רואים את השיפור באופן מובהק יותר.

במסכים כיום ראיתי שביבים של טכנולוגית כאלה אצל פיליפס, פיוניר (אם כי פחות טוב מהשאר) וגם אצל סוני. LG בעבר היו הראשונים שהכניסו פרודג'ה למסכים מהדורות הראשונים שלהם (אני לא בטוח אם הם המשיכו בזה או לא).

בכל אופן, זה משהו שבעלות לא גבוהה אפשר להכניס עם מעבד חיצוני לכל מסך כיום, דרך רסיבר או דרך מעבד יעודי (עד לאחרונה זה היה מאוד יקר, אבל כיום המחירים מאוד יורדים).

ברמה הטכנולוגית, אין כאן משהו שמזעזע את התעשייה. טושיבה, פנסוניק, פיליפס וכל החברות הגדולות מנסות שיטות שונות לבידול טכנולוגי ואני מברך על כך שהם גילו את עיבוד התמונה ומשתמשים בו למטרה זו, אך צריך להגיד את האמת - זה לא HD, זה לא יהיה HD, זה רק מאפשר לנו לצפות ב-SD עם טיפה פחות כאבי עיניים ממה שהיה בעבר.

לי אישית יש מעבדי וידאו מאז המסך פלזמה הראשון שלי בשנת 2000. ברגע זה יש לי בבית 5 מעבדים שונים, ועבודתי היום יומית עוסקת בתחום עיבוד התמונה, כך שקשה לי להתלהב ממשהו שנחשפתי אליו כבר לפני 7.5 שנים ושיש לי בבית (ולא רק לי, כמעט לכל מי שיש לו רסיבר מהדור האחרון).

starre,

המכשיר שלי מסומן למטה עם מספר סיריאלי 0000003...

חוץ מזה, DVDO יציגו את זה בתערוכה השניה שמתרחשת השבוע - CEDIA בארה"ב. הבעיה העיקרית במכשיר? אי אפשר לצלם אותו. העיצוב מוזר ובגלל שהוא שחור על שחור, הצילום לחלוטין לא משקף את העיצוב שלו.

starre
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #26 

המכשיר מאד מעניין בגלל המחיר הנמוך היחסי למעבדי וידאו. אני הייתי רוצה לדעת אם היה התלהבות למכשיר בתערוכה? ותכלס, האם הוא ישפר את האיכות ה-SD שלנו בארץ. מצורף התמונה שלו פורסם באתר WWW.ENGADGETHD.COM בידי כתב דרן מרפה 29.8.08

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #27 

starre,

זה לא צילום שלהם אלא צילום שה-PR סיפקו (גם לי הם שלחו המון כאלה...).

לגבי נושא ה-EDGE, אני מאוד אשמח לענות בשרשור יעודי לכך :)

starre
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #28 

(Y) (Y)
oferlaor כתב:starre,

זה לא צילום שלהם אלא צילום שה-PR סיפקו (גם לי הם שלחו המון כאלה...).

לגבי נושא ה-EDGE, אני מאוד אשמח לענות בשרשור יעודי לכך :)
...

saar156
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 966
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #29 

אחלה סקירה
תודה

saar156
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 966
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #30 

עופר האם הבחנת בהדגמה של ה-HD350 וה-HD750 בזליגות אור, פינות מוארות ?
האם האנשים מJVC דיברו על פתרון בעיית זליגות האור במקרנים החדשים?

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #31 

אחלה עפר....

.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #32 

ramkol,

סורי שלא יצרתי איתך קשר, לא היה לי אפילו רגע פנאי שם...

saar156,

לא ראיתי דליפת אור, אבל בהדגמות כאלה בד"כ לא רואים את הבעיות ששמים לב אליהם אחרי צפיה ממושכת כמו שצריך.

לא שאלתי אותם על נושא זה, הם כן ציינו שהם עובדים על כל החסרונות שהיו במודלים הקודמים, כך שאני צופה שיפור בתחום הזה וגם בתחום ה-PANEL ALIGNMENT. עם זאת, בלי בדיקות בשטח, אפשר להתייחס למה שראיתי בתור הדגמת יכולת ולא יותר. יש הדגמות שממש היה קשה להתייחס להן בגלל שהמקרן היה ממש לא מכוייל (פנסוניק) או שסביבת ההדגמה היתה בלתי אפשרית (מקרני סוני).

מה שכן, בעוד ששנה שעברה רק JVC הציגו מקרנים באיכות מרשימה באמת (כל השאר השקיעו רק ב-CEDIA) השנה מאוד התפלאתי לטובה לראות את עומק ההשקעה מחברות רבות בתחום זה.

שלח תגובה

חזור אל “כללי”