פרויקט שיפוץ לנקו יוצא לדרך, זה הזמן להצטרף!
מתארגנת קבוצה לשיפוץ - למעשה בניה מחדש - של פטפון על בסיס מכלולים של לנקו. תאור התהליך בקצרה:
א. מתחילים מפטפון וינטג' של לנקו במצב סביר. המנוע, הפלטה, המיסב הראשי וגלגל האיידלר צריכים להיות במצב סביר וניתנים להשמשה בקלות יחסית (ניקוי, שימון וכן הלאה). רצוי מאוד להתחיל מדגם בעל פלטה כבדה. רשימת הדגמים המתאימים בקישור הבא: http://www.btinternet.com/~a.d.richarso ... lenco.html.
ב. חותכים במכונת CNC פלטה עליונה (top plate) מפלדת אל-חלד (בלתי מגנטית) שתחליף את גוף המתכת המקורי של לנקו. הפלטה העליונה שטוחה לחלוטין ושומרת על שטח מגע מקסימלי עם גוף הפטפון שמתחתיה.
ג. בונים גוף חדש מעץ בשיטה שנקראת constrained layer damping - cld. בעברית פשוטה מדובר בהדבקה בלחץ של שכבות מחומרים שונים - בד"כ סנדוויץ' ליבנה ו mdf. היתרון בשיטת הבניה הזאת הוא שלכל שכבה תדר תהודה אחר כך שהגוף פועל לביטול מקסימלי של רזוננס ורעשים מהמנוע והמיסב הראשי. הגוף החדש מתוכנן כבלוק מסיבי כשבתוכו חללים מותאמים בדיוק למנוע ולמכלולים השונים.
ד. מרכיבים את הפלטה, המיסב הראשי, המנוע (תלוי על הקפיצים המקוריים) על גבי הפלטה ומרכיבים אותה על הגוף החדש. קובעים בגוף הפטיפון שקע חשמל IEC לחיבור כבל אודיופילי (או לא) לבחירתכם, מתג הפעלה ומנגנון לקביעת מהירות (פרטים בהמשך). מרכיבים רגליות (קונוסים) בתחתית התיבה.
ה. חותכים פלטה מותאמת לזרוע לבחירתכם ומרכיבים אותה, מרכיבים ראש, מכוונים את מה שצריך לכוון וזה הכל פחות או יותר. גוף הפטיפון יתוכנן כך שיוכל לקבל זרועות (אחת או יותר - תלוי בכם) מ 9 ועד 12 אינצ'. במידה ויתעורר עניין משותף נוכל להזמין זרועות, מרבדים, קונוסים ושאר tweaks במשותף מחו"ל.
הצלחת הפרוייקט והכדאיות הכלכלית שלו תלויות בהיענות שלכם. פטיפונים כאלה - כשהם עשויים כהלכה - נשמעים מצויין ועובדים היטב וללא תקלות במשך שנים. מי שמתעניין יוכל למצוא פרטים נוספים בפורום חובבי לנקו http://www.lenco-lovers.com/forum. התמונות המצורפות נלקחו מהפורום ומשמשות להמחשה בלבד. מי שמעוניין להצטרף ו/או להציע פטפון או חלקי חילוף מוזמן ליצור איתי קשר כאן באתר. לא מדובר בפרויקט למטרת רווח - למעט תשלום סביר והוגן לבעל המלאכה.
א. מתחילים מפטפון וינטג' של לנקו במצב סביר. המנוע, הפלטה, המיסב הראשי וגלגל האיידלר צריכים להיות במצב סביר וניתנים להשמשה בקלות יחסית (ניקוי, שימון וכן הלאה). רצוי מאוד להתחיל מדגם בעל פלטה כבדה. רשימת הדגמים המתאימים בקישור הבא: http://www.btinternet.com/~a.d.richarso ... lenco.html.
ב. חותכים במכונת CNC פלטה עליונה (top plate) מפלדת אל-חלד (בלתי מגנטית) שתחליף את גוף המתכת המקורי של לנקו. הפלטה העליונה שטוחה לחלוטין ושומרת על שטח מגע מקסימלי עם גוף הפטפון שמתחתיה.
ג. בונים גוף חדש מעץ בשיטה שנקראת constrained layer damping - cld. בעברית פשוטה מדובר בהדבקה בלחץ של שכבות מחומרים שונים - בד"כ סנדוויץ' ליבנה ו mdf. היתרון בשיטת הבניה הזאת הוא שלכל שכבה תדר תהודה אחר כך שהגוף פועל לביטול מקסימלי של רזוננס ורעשים מהמנוע והמיסב הראשי. הגוף החדש מתוכנן כבלוק מסיבי כשבתוכו חללים מותאמים בדיוק למנוע ולמכלולים השונים.
ד. מרכיבים את הפלטה, המיסב הראשי, המנוע (תלוי על הקפיצים המקוריים) על גבי הפלטה ומרכיבים אותה על הגוף החדש. קובעים בגוף הפטיפון שקע חשמל IEC לחיבור כבל אודיופילי (או לא) לבחירתכם, מתג הפעלה ומנגנון לקביעת מהירות (פרטים בהמשך). מרכיבים רגליות (קונוסים) בתחתית התיבה.
ה. חותכים פלטה מותאמת לזרוע לבחירתכם ומרכיבים אותה, מרכיבים ראש, מכוונים את מה שצריך לכוון וזה הכל פחות או יותר. גוף הפטיפון יתוכנן כך שיוכל לקבל זרועות (אחת או יותר - תלוי בכם) מ 9 ועד 12 אינצ'. במידה ויתעורר עניין משותף נוכל להזמין זרועות, מרבדים, קונוסים ושאר tweaks במשותף מחו"ל.
הצלחת הפרוייקט והכדאיות הכלכלית שלו תלויות בהיענות שלכם. פטיפונים כאלה - כשהם עשויים כהלכה - נשמעים מצויין ועובדים היטב וללא תקלות במשך שנים. מי שמתעניין יוכל למצוא פרטים נוספים בפורום חובבי לנקו http://www.lenco-lovers.com/forum. התמונות המצורפות נלקחו מהפורום ומשמשות להמחשה בלבד. מי שמעוניין להצטרף ו/או להציע פטפון או חלקי חילוף מוזמן ליצור איתי קשר כאן באתר. לא מדובר בפרויקט למטרת רווח - למעט תשלום סביר והוגן לבעל המלאכה.
-
- התמונה מ lenco lovers forum
-
- התמונה מ lenco lovers forum
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
חברה, בהצלחה.
יוזמה ברוכה.
לפי התמונות זה נראה טוב ואני מקווה שגם נשמע טוב. הנושא של ה-IDLER קצת מטריד אבל אולי זאת לא תהיה בעיה אם הפלטה וגוף הפטפון יהיו כבדים מספיק.

יוזמה ברוכה.
לפי התמונות זה נראה טוב ואני מקווה שגם נשמע טוב. הנושא של ה-IDLER קצת מטריד אבל אולי זאת לא תהיה בעיה אם הפלטה וגוף הפטפון יהיו כבדים מספיק.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
תודה חנן. אני מכיר את עמדת המוצא שלך ובכל זאת מזמין אותך להקדיש לעניין כמה דקות מזמנך ולקרוא בפורומים חוות דעת של משתמשים בפטיפונים מהסוג הזה (ע"ע גררד, תורנס ולנקו). הייתי מתחיל ב lenco lovers, audiogon ו audio asylum.
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
shineon,
האמן לי שאני הראשון שרוצה שתצליחו ותשנו לי את נקודת ההשקפה. כמי שעוסק רב חייו בפיתוח של מעגלים ומוצרים אני איש עם ראש פתוח וכל דעה מקובלת עלי גם אם יש לי דעה הפוכה. אני מסוג האנשים שלא מתביישים להודות כשהם טועים ואני מקווה שאעשה זאת גם הפעם לכשתסיימו את הפרויקט. אם אני משווה אותך/אתכם למה שאני עשיתי למחרשה שלי - אז אני ממש שמח כי אתם הולכים "לנפץ" תפיסה מוטעה ומנסים להתמודד עם אתגר לא פשוט. אני מצדיע לכם על המוטיבציה וממש רוצה בהצלחתכם. אם תצטרכו עזרה בהמשך בכל מה שאוכל מבחינת ניתוחים גרפיים של התוצאה הסופית או ביניים - אני כאן.
האמן לי שאני הראשון שרוצה שתצליחו ותשנו לי את נקודת ההשקפה. כמי שעוסק רב חייו בפיתוח של מעגלים ומוצרים אני איש עם ראש פתוח וכל דעה מקובלת עלי גם אם יש לי דעה הפוכה. אני מסוג האנשים שלא מתביישים להודות כשהם טועים ואני מקווה שאעשה זאת גם הפעם לכשתסיימו את הפרויקט. אם אני משווה אותך/אתכם למה שאני עשיתי למחרשה שלי - אז אני ממש שמח כי אתם הולכים "לנפץ" תפיסה מוטעה ומנסים להתמודד עם אתגר לא פשוט. אני מצדיע לכם על המוטיבציה וממש רוצה בהצלחתכם. אם תצטרכו עזרה בהמשך בכל מה שאוכל מבחינת ניתוחים גרפיים של התוצאה הסופית או ביניים - אני כאן.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
אתה יכול לשמוע פטפון מוגמר (פחות מושקע מהפרויקט שיוצא לדרך) אצל חבר מפתח תקוה - הוא גם מי שיוציא את הפרויקט הזה לפועל. אם אתה מעונין שלח הודעה ואני אחבר ביניכם. האופציה לבוא, לשמוע ולהתרשם פתוחה מן הסתם לכל מי ששוקל להצטרף.chalmh כתב:shineon,
האמן לי שאני הראשון שרוצה שתצליחו ותשנו לי את נקודת ההשקפה. כמי שעוסק רב חייו בפיתוח של מעגלים ומוצרים אני איש עם ראש פתוח וכל דעה מקובלת עלי גם אם יש לי דעה הפוכה. אני מסוג האנשים שלא מתביישים להודות כשהם טועים ואני מקווה שאעשה זאת גם הפעם לכשתסיימו את הפרויקט. אם אני משווה אותך/אתכם למה שאני עשיתי למחרשה שלי - אז אני ממש שמח כי אתם הולכים "לנפץ" תפיסה מוטעה ומנסים להתמודד עם אתגר לא פשוט. אני מצדיע לכם על המוטיבציה וממש רוצה בהצלחתכם. אם תצטרכו עזרה בהמשך בכל מה שאוכל מבחינת ניתוחים גרפיים של התוצאה הסופית או ביניים - אני כאן....
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
shineon אציין ואוסיף קודם כל שזו יוזמה טובה וברוכה
רק שימו לב ושלא יעבדו עליכם מה שמצולם זה דווקא סוג עץ סנדוויץ (ודווקא הוא סוג ב') האומנם ואני לא נגר אבל יש לי לא מעט ידע בתחומיי עצים למינייהם
שימו לב שעץ סנדוויץ סוג א' אין בו מרווחים של אויר בין השכבות (צרפתי תמונות להמחשה)
למעט בועת אויר אחת או שניים לא יותר ובטח לא מה שמצולם לכם בתמונות שהובאו מעלה.
מאחל בהצלחה ............תמונות לא לשכוח
!
רק שימו לב ושלא יעבדו עליכם מה שמצולם זה דווקא סוג עץ סנדוויץ (ודווקא הוא סוג ב') האומנם ואני לא נגר אבל יש לי לא מעט ידע בתחומיי עצים למינייהם
שימו לב שעץ סנדוויץ סוג א' אין בו מרווחים של אויר בין השכבות (צרפתי תמונות להמחשה)
מאחל בהצלחה ............תמונות לא לשכוח
-
- דוגמא לעץ סנדוויץ סוג א'
-
- Plywood
-
- דוגמא לעץ סנדוויץ סוג ב'
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
לא לדאוג, לא יעבדו עלינו... הכתמים בתמונה זה לא חללי אויר אלא טקסטורה טבעית של העץ. סנדוויץ' ליבנה עשוי שכבות שכבות - בהירות וכהות, השכבה החיצונית הדקורטיבית היא לרוב בהירה. תודה מסטרמיקס.MASTERMIX כתב:shineon אציין ואוסיף קודם כל שזו יוזמה טובה וברוכה
מאחל בהצלחה ............תמונות לא לשכוח!
...
lenco l75
שלום לכולם,
ברשותי שני פטיפונים של לנקו מדגם l75 ,האחד שוויצרי והשני יוצר באיטליה. אשמח מאד להצטרף לפרוייקט המוצע כאן ע"י shineon ולשפצר את אחד מהם.
הפטיפון עצמו (ה-table ) הוא אחלה אבל הזרוע המקורית לא משהו...
שמוליק
נייד : 050-2551463
ברשותי שני פטיפונים של לנקו מדגם l75 ,האחד שוויצרי והשני יוצר באיטליה. אשמח מאד להצטרף לפרוייקט המוצע כאן ע"י shineon ולשפצר את אחד מהם.
הפטיפון עצמו (ה-table ) הוא אחלה אבל הזרוע המקורית לא משהו...
שמוליק
נייד : 050-2551463
אפשר ליקנות עץ סנוויץ אדום איכותי ולא סיני בכל חנות לעץ....
למשל בהכל לנגר ולחובב
טלפון: 03-9660661, 03-9660661
נייד: 050-5608420
פקס: 03-9660713
כתובת: דרך המכבים 10 ראשון לציון
למשל בהכל לנגר ולחובב
טלפון: 03-9660661, 03-9660661
נייד: 050-5608420
פקס: 03-9660713
כתובת: דרך המכבים 10 ראשון לציון
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
- MASTERMIX
- חבר ותיק

יש את היבואנים "לבידי לביא" יושבים באיזור התעשיה רחובות
כל מה שצריך ואיזה סוגי עצים תמצאו שם בשפע - ממליץ.
כל מה שצריך ואיזה סוגי עצים תמצאו שם בשפע - ממליץ.
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
תמונות נוספות להמחשה
את הפטיפון הזה אפשר גם לבוא ולשמוע... הפטפון בתמונה מורכב עדיין על הטופ המקורי של לנקו (אחרי צביעה), הזרוע היא הזרוע המקורית של לנקו.
הכוונה שלנו היא להחליף את הטופ המקורי בפלטת נירוסטה עבה יותר ושטוחה שתשמור על שטח מגע מירבי עם גוף הפטפון עליו היא מונחת. היתרון הוא סילוק יעיל יותר של ויברציות ושיפור משמעותי בסאונד. יתרון נוסף הוא האופציה להרכיב זרועות ארוכות יותר מהזרוע המקורית.
הזרוע המקורית של לנקו היתה אחת מנקודות התורפה של הפטיפונים האלה ורצוי מאוד להחליף אותה. אופציה זולה וחביבה היא ה Decca International Tonearm שמחירה כמה עשרות דולרים. בקצה העליון, כמובן, השמים הם הגבול. המוצר המוגמר מצדיק מבחינת הרמה שלו גם זרועות וראשים יקרים מהשורה הראשונה - כל אחד לפי תקציבו והעדפותיו.
הכוונה שלנו היא להחליף את הטופ המקורי בפלטת נירוסטה עבה יותר ושטוחה שתשמור על שטח מגע מירבי עם גוף הפטפון עליו היא מונחת. היתרון הוא סילוק יעיל יותר של ויברציות ושיפור משמעותי בסאונד. יתרון נוסף הוא האופציה להרכיב זרועות ארוכות יותר מהזרוע המקורית.
הזרוע המקורית של לנקו היתה אחת מנקודות התורפה של הפטיפונים האלה ורצוי מאוד להחליף אותה. אופציה זולה וחביבה היא ה Decca International Tonearm שמחירה כמה עשרות דולרים. בקצה העליון, כמובן, השמים הם הגבול. המוצר המוגמר מצדיק מבחינת הרמה שלו גם זרועות וראשים יקרים מהשורה הראשונה - כל אחד לפי תקציבו והעדפותיו.
זרוע decca ל-L75
אכן מחיר הזרוע היה כמה עשרות דולרים כשהיה ניתן להשיג אותה כ-nos דרך חנויות שונות שאגרו מלאי כדוגמת hi-fi planet בהולנד.
היום אין כבר זרועות כאלו בשוק דרך חנויות אלא רק דרך מוכרים פרטיים באתרי מכירות כמו ebay .
המחיר המבוקש כיום הוא הרבה יותר מכמה עשרות דולרים...
היום אין כבר זרועות כאלו בשוק דרך חנויות אלא רק דרך מוכרים פרטיים באתרי מכירות כמו ebay .
המחיר המבוקש כיום הוא הרבה יותר מכמה עשרות דולרים...
- MASTERMIX
- חבר ותיק

shineon
מפרגן לך בהחלט נראה כלי יפה ומושקע ,
אגב תגיד זה שלך ?
כלומר העבודה........?
מפרגן לך בהחלט נראה כלי יפה ומושקע ,
אגב תגיד זה שלך ?
כלומר העבודה........?
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
- MASTERMIX
- חבר ותיק

המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..