כמו שהבטחתי, שאלות...

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
omerdc פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

טוב ראשית תודה לכולם על הברכות...אני חייב לציין שאין כמו לקרוע את הניילונים, להסתבך עם החיבורים וטלויזיות ישנות, הכל שווה את הדיסק הראשון שנכנס ומעיף לך ת'בטן...

אבל כמו שכבר הזהרתי השאלות יבואו, אז הנה הן כאן:

1. יש לי בעיה עם הPIONEER 383...סרטי DVD הוא מנגן אבל ברגע שאני מכניס סרט צרוב הוא אוטומטית הופך לשחור לבן, כל זאת אחרי שעדכנתי את הגרסה העברית מהאתר של פיוניר...אני לא יכול להגיד אם זה קרה בעקבות זה כי לפני בדקתי את הנגן עם סרט DVD ומוזיקה והכל היה בסדר. SO??

2. בעיה יותר בסיסת היא ככה:
יש לי בחדר טלויזיה 14' עם כניסת 21 פינים(שנקרא סקארט אולי?!) וכניסת אנטנה.
בנוסף כמובן, הנגן הנ"ל, רסיבר ימהאה 457 וממיר דיגטלי של הוט.
מה שהסביר לי הבחור מהחנות, לחבר הכל לרסיבר ולהוציא מהרסיבר מוניטור OUT לטלויזיה, בקיצור שהרסיבר ישלוט לי על הכל....
עכשיו, אם נניח אני רוצה לשמוע דיסק במערכת ולראות טלויזיה- בלתי אפשרי!
מה גם שאני חייב להדליק ת'רסיבר כדי לראות טלויזיה, מה גם שאין לי שליטה כלל על הווליום בטלויזיה, סאונד נשמע אך ורק ברמקולים של המערכת, אני לא יודע אם דבר כזה שוחק רסיבר או משהו אבל כללית זה לא הכי נוח בעולם.....יש משהו לעשות?!?!(פרט כמובן לקנות טלויזיה עם יותר מכניסה אחת....אבל כל דבר בעיתו..).

3. הרמקולים שלי WHARFEDALE 9.2 בעלי 6 אומ. במערכת יש בADVANCED SETUP אך ורק 4 אומ ו8 אומ אני כרגע על 4, משנה? מזיק? מועיל? שטו??

תודה לכם, שתזכו לחוש נחת קריעת ניילונים כמה שיותר.. :wink:

עומר.

tamiral
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1171
שם מלא: תמיר אלוש

שליחה #2 

אילו עוד כניסות יש לך בטלויזיה? רק SCART??
אם כן, אז אין לך ברירה, חבר הכל לרסיבר ותוציא ב-MONITOR OUT כמו שהבחור אמר (תצטרך כבל שימיר לך נגיד S-VIDEO TO SCART או משהו דומה בהתאם למה שהטלויזיה והרסיבר יכולים לקבל).

בקשר לרסיבר שימתג את כל המכשירים - זה בדר"כ לא מומלץ (כי יכול להיות שתאבד מאיכות התמונה כי תצטרך להתפשר על חיבורים טובים פחות וכי הסיגנל יעבור הנחתה גדולה יותר ככל שיעבור יותר מחברים מהמקור עד לתצוגה), אבל אנשים בדר"כ משתמשים בזה דווקא מטעמי נוחות. אם הרסיבר שולט על 4 מכשירים, אז קל יותר לעבור ביניהם מאשר לחבר וידאו לטלויזיה ואודיו לרסיבר.
Good advise $5, me shut up $10

omerdc פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

עוד דבר מוזר שנתקלתי בו ברסיבר..

שליחה #3 

למי שמכיר/ נתקל בYAMAHA 457
קטע מוזר קצת...

רק כאשר אני שומע ב STEREO DIRECT התצוגה של הרסיבר מתעמעת אחרי כמה שניות...באף מצב אחר זה לא קורה!! לא ב STEREO 2CH, POP וכו'..
זה יכול להעיד על בעיות חשמל במגבר אולי?
ויש ברסיבר אופציה לשנות ת'DIMMER אבל זה שינוי קבוע ולא של כמה שניות עמעום או משהו כזה(כמו בסלולרי..)....מוזר

יכול להיות שאני ממש פרנואידי (אבל סה"כ אתמול קניתי אותו) יש טעם לפנות לשרות שלהם על דבר כזה??

שוב שוקרן...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

טוב, קודם כל בוא נירגע.
הכל בסדר ופועל כשורה.

אז קודם כל תתחדש ותהנה.

1. מי צרב? איך צרב? ודא שצרבו את זה ב-PAL.
2. ההמלצה היא בד"כ לחבר ישירות, במו ש-tamiral אמר, אבל במקרה של טלויזיה 14" ישנה.. לא נראה לי שיהיה הרבה איבוד...
אין מה לעשות, אם הכל ממותג דרך הרסיבר, זה המחיר שתיאלץ לשלם (שלא ניתן לשמוע את שני הדברים ביחד).
חוצמזה, מי שומע CD וטלויזיה בו זמנית ?!
מהממיר תוציא כבל SCART ל-SVIDEO ושני כבלי אודיו או, במידה ואין לך SVIDEO אז COMPOSITE, אותם תחבר לרסיבר, כנ"ל מה-DVD.
מהמוניטור אווט תחבר את הוידאו בעזרת מתאם לטלויזיה דרך המחבר SCART.
3. אין שום בעיה, לשים על 4 או 8 אוהם, ממילא העכבה של הרמקולים לא יציבה וקרוב לודאי שהיא יורדת מה-6 אוהם.
נסה את שני המצבים ותשאיר את זה שנשמע לך הכי טוב. בכל מקרה אני יוצא מנקודת הנחה שאתה לא מפציץ בווליום.
4. אין שוב "שחיקה" של הרסיבר. להיפך. ככל שתדליק ותכבה אותו יותר - כך תגדיל את הסיכוי שלו למות.
אתה יכול להשאיר אותו דלוק כל הזמן גם.
5. במצב DIRECT כל הרסיבר המשוכלל הזה הופך למגבר סטריאו אינטגרייטד פשוט, כלומר, אין לך שום שליטה על כלום וכל המעגלים הלא נחוצים, כולל התצוגה, מכובים - זה אמור לתת לך סאונד טוב יותר.
הקיצר, זה לא רק לא מקולקל אלא ככה זה אמור להיות.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1323
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #5 

1. יש לי בעיה עם הPIONEER 383...סרטי DVD הוא מנגן אבל ברגע שאני מכניס סרט צרוב הוא אוטומטית הופך לשחור לבן, כל זאת אחרי שעדכנתי את הגרסה העברית מהאתר של פיוניר...אני לא יכול להגיד אם זה קרה בעקבות זה כי לפני בדקתי את הנגן עם סרט DVD ומוזיקה והכל היה בסדר. SO??
...
" בעיה " ידועה ב-383. כל מה שצריך לעשות על מנת לתקן את זה הוא להחזיר את המצב ל- PAL
הנה כך:
כאשר המכשיר כבוי
1. ללחלוץ ולהחזיק את את הלחצן FF שעל גבי המכשיר, בזמן שהךחן FF עודנו לחוץ, ללחוץ על כפתור ההפעלה.
2. לעשות את אותה פעולמה כמו ב-1 עד שהתצוגה תראה לך PAL
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.

luxlucis
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

אין שום בעיה לחבר את הכל לרסיבר ולהשמיע דרכו. אצלי הטלויזיה לא מקבלת סאונד בכלל - הכל משורשר לרסיבר.
בהנחה שפתחי האיוורור של הרסיבר לא חסומים אין שום בעיה שהרסיבר יעבוד 24X7.

בקשר לשאלה שלך אין לראות TV ולשמוע CD.
היה לי בזמנו רסיבר של ימאהה - לא הדגם שלך, לי היה משוה זול יותר. הרסיבר שלי ידע לנתב תמיד את אות הוידאו האחרון שהוא קיבל.
כלומר, נניח שאתה רוצה לראות TV (שיש לו אות וידאו ואות אודיו) ולשמוע CD (שיש לו אות אודיו בלבד) מה שצריך לעשות הוא להעביר ל- TV (מה שגורם להצגת אות הוידאו שלו על המסך ולהשמעת ערוץ האודיו), לאחר מכן להעביר ל-CD (מה שגורם להשמעת אות האודיו). מכיוון של-CD אין אות וידאו הרסיבר ממשיך להעביר את אות הוידאו האחרון שנבחר - כלומר את הוידאו של ה-TV.

כיום יש לי NAD T743 ושם יש אפשרות להגדיר לכל מכשיר את כניסות האודיו והוידאו המתאימות. יכול להיות שבריסבר שלך זה עובד כמו ברסיבר הנוכחי שלי.

בכל מקרה, רוב הרסיבר כן מאפשרים לך לשחק עם ערוצי הוידאו והאודיו המועברים - תבדוק בחורבת ההדרכה איך עושים את זה.
פרננדו.

omerdc פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אוקיי

שליחה #7 

קודם כל תודה.

שנית, מרטין, שתדע לך שהמון אנשים שומעים CD ורואים טלויזיה בו זמנית, זה מפתח קואורדינציה...סתם, תקאמת שאני מאלה שחייבים שתמיד יהיה להם משהו ברקע, אם אפשר טלויזיה וסאונד טוב מה טוב, הבחור בחנות המליץ לי אם אני מתעקש לחבר בין הממיר לטלויזיה דרך כניסת אנטנה בטלויזיה, זה אמנם יהיה אנלוגי ולא דיגיטלי אבל אני אנסה אתה זה כבר...
חוצמזה כמו שציינתי חיברתי הכל לרסיבר ומוניטור אאוט לטלויזיה הבעיה שאין לי יציאת סאונד מהרסיבר לטלויזיה, נראה לי שבגלל זה אני לא מקבל סאונד ישירות מהטלויזיה גם לא?!

LUXULUCIS, זה עובד לי עם הטונר שברגע שאני רואה טלויזיה ואח"כ מעביר לרדיו, הוא משמיע רדיו ומראה טלויזיה אבל בגלל שהCD שלי הוא בעצם DVD אז יש לו יציאת וידאו והוא מראה לי תצוגת DVD. ניסיתי לנתק את פלאג הוידאו של הDVD ולהשאיר רק ת'אודיו וזה לא עבד ושידר לי מסך שחור....הצעות אחרות??

אני לא חושב שיש לי אופציה של איזה חיבורים לנתב...איך קוראים לזה אצלך??
(סה"כ זה רסיבר די בסיסי נראה לי...או כמו שלמדתי...ENTRY LEVEL :wink: )

עומר.

luxlucis
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #8 

אם יש מספיק יציאות ב-DVD אתה יכול לחבר אותו פעמיים לרסיבר. פעם אחת לכניסת ה-DVD ופעם אחת לכניסת ה-CD. זה מה שאני עשיתי בזמנו: את היציאה האופטית של ה-DVD חיברתי לכניסה האופטית של הרסיבר ואת היציאה האנלוגית (2 כבלים) חיברתי לכניסת ה-CD ברסיבר.
באופן הזה יש לך שני מכשירים מוגדרים ברסיבר: האחד הוא ה-DVD שמקבל את אוד הוידאו ואת האות הדיגיטלי והשני הוא ה-CD שמקבל את אות האודיו האנלוגי. שתי כניסות האודיו ברסיבר מחוברות לאותו מקור (ה-DVD), אבל זה ממש לא משנה לו...
פרננדו.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

מה שפרננדו אמר זה בדיוק מה שאתה צריך לעשות.
חבר את ה-DVD בחיבור דיגיטלי וגם את היציאות סטריאו שלו לכניסה אנלוגית פנויה שאין לה שיוך לוידאו (CD או TAPE).

מה שהמוכר אמר לך לגבי וידאו דיגיטלי ואנלוגי זה ממש לא נכון.
הוידאו שיוצא מהממיר הוא בכל מקרה אנלוגי.

העיניין הוא שביציאת האנטנה הוא יותא בקומפוזיט מאופנן וביציאת ה-SCART הוא יותר ב-RGB אחרי פיענוח.
האחרון איכותי הרבה יותר. לזה הוא התכוון....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”