זה לא הגיוני שאין דרך להריץ MKV בהאצת חומרה....!!
-
staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
מאוחר מידי...אני מניח שאם הייתי מודע לכל החסרונות של HTPC הייתי לוקח מזרימדיה...למרות שאני מאוד נהנה לגלוש על מסך 50"... עדיין שלל התקלות וחוסר הבגרות להתוכנות מאכזב אותי מאוד...
אשמח לשמוע אם בכל זאת מיהו מצא איזהשהו פיתרון...
אשמח לשמוע אם בכל זאת מיהו מצא איזהשהו פיתרון...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
רוב קבצי ה MKV מכילים קידודים של H.264 שבטעות קודדו לפרופיל שלא נתמך בהאצה בחומרה. זה נבע מכך שבררת המחדל במקודד החינמי X264 הציב את פרופיל 5.2 כבררת מחדל.
זה תוקן בפברואר 2008 אבל יש עדיין המון חומר שקודד לפרופיל הקודם.
זה תוקן בפברואר 2008 אבל יש עדיין המון חומר שקודד לפרופיל הקודם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
staticx
- חבר מכור קשה

גם ה 4850E שלי מריץ חלק , זה לא האישיו פה, אני מדבר על כך שהמעבד על 50 - 90%, וזה לא צריך להיות כך, וחוצמזה, בשביל מה משלמים על כרטיס מסך עם האצת חומרה??המוח כתב:יש לי מדיה סנטר עם מעבד הכי פשוט של אינטל E2180 והוא מריץ 1080 חלק על כרטיס מסך ONBOARD
אז למה צריך האצת חומרה?...
guyezra, איך אני יכול לדעת שמה שאני מוריד הוא בפרופיל הנכון (לפני ההורדה)?
ואיך אני מוודא שאכן יש לי כל מה שדרוש כדי להאיץ חומרתית?
תודה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

בחודשים האחרונים החלו לציין את פרופיל הקידוד בשם הקובץ או בקובץ ה NFO המצורף אליו. אם אתה רואה שכתוב של DXVA סימן שניתן לפענח את הקובץ עם האצה בחומרה.
אפשרות אחרת היא להוריד רק את הדוגמית שמצורפת להרבה קבצים ושבגודל של 10MB בממוצע ולבדוק
אפשרות אחרת היא להוריד רק את הדוגמית שמצורפת להרבה קבצים ושבגודל של 10MB בממוצע ולבדוק
- FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3873
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 140 פעמים
התכונה של DXVA קיימת ב MPC-HC Video .
לפני מספר חודשים בעזרת אריה (איפה הוא לאחרונה??) הצלחתי להשיג האצה בחומרה מ32% ל% 3 בקובץ 1080p Profile4.1.mkv עם MPC-HC אבל האיכות היתה בינונית + מבחינת הוידאו. יש על זה שרשור נרחב כאן בפורום
בכל מקרה 1080 4.1 -המחשב שלי XP PRO מריץ ללא בעיה (QC וכרטיס NVIDIA8600 ) במקס. 33% CPU .
לפני מספר חודשים בעזרת אריה (איפה הוא לאחרונה??) הצלחתי להשיג האצה בחומרה מ32% ל% 3 בקובץ 1080p Profile4.1.mkv עם MPC-HC אבל האיכות היתה בינונית + מבחינת הוידאו. יש על זה שרשור נרחב כאן בפורום
בכל מקרה 1080 4.1 -המחשב שלי XP PRO מריץ ללא בעיה (QC וכרטיס NVIDIA8600 ) במקס. 33% CPU .
And the meek shall inherit the earth
...
...
-
staticx
- חבר מכור קשה

בסדר כי יש לך , אבל שים לב, גם שם שאתה מפעיל 1080P , זה רק נראה לך שהמעבד לא מתאמץ... למעשה הוא מאוד מתאמץ... 32 אחוז זה אומר שאם היה לך ליבה אחת היית על 100, שתי ליבות 60% (כמו שיש אצליב HTPC, ) ו 4 ליבות אתה נע בין 17 - 30 אחוז...
גם אצלי במחשב השני בו יש Q6600 ושם סרט HD רץ על 25% (שזה בעצם פיקים של 100% במעבד חד ליבתי) וזה מצב לא תקין! ויש לי 8800GTS, האצת חומרה זה אומר שהמעבד שלך אמור להיות על 3 - 10 אחוז לא יותר...
גם אצלי במחשב השני בו יש Q6600 ושם סרט HD רץ על 25% (שזה בעצם פיקים של 100% במעבד חד ליבתי) וזה מצב לא תקין! ויש לי 8800GTS, האצת חומרה זה אומר שהמעבד שלך אמור להיות על 3 - 10 אחוז לא יותר...
- FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

וזה בדיוק מה שרשמתי למעלה...האצת חומרה זה אומר שהמעבד שלך אמור להיות על 3 - 10 אחוז לא יותר......
קיצר, תנסה להפעיל את DXVA ב MPC-HC ותיבדוק מה אתה מקבל...
...
...
-
staticx
- חבר מכור קשה

אני אנסה...בדיוק מחפש את ההתקנה
הבדיקה הכי טובה לדעתי היא לנסות להפעיל את הסרט ולהגדיר את הנגן שירוץ רק על ליבה אחת בלבד, ואז לראות אם הליבה הזו על 100 אחוז... (כפתור ימני על הפרוסס ו SET AFFINITY)
הבדיקה הכי טובה לדעתי היא לנסות להפעיל את הסרט ולהגדיר את הנגן שירוץ רק על ליבה אחת בלבד, ואז לראות אם הליבה הזו על 100 אחוז... (כפתור ימני על הפרוסס ו SET AFFINITY)
- Catskinner
- חבר במועדון HT

DXVA זה השם במיקרוסופט ל Direct X Video Acceleration - במילים אחרות, האצת פענוח ווידאו בחומרה. זה קיים גם ב XP וגם ב Vista ונתמך דרך הדרייברים של כרטיסי המסך. לתמיכה קוראים Purevideo HD ב Nvidia ו AVIVO ב ATI/AMD.
לא צריך להתקין כלום כי זה בא בתוך הדרייברים אבל אפשר לנצל את זה רק אם המפענח בנגן יודע לפנות לדרייברים דרך אותו DXVA ואם החומר בעצמו ניתן לפענוח דרך הדרייברים - וכפי שציינתי מקודם, רוב החומר שתמצא היום לא ניתן.
עשינו לפני כמה חודשים מספר נסיונות עם כמה נגנים ואריה אושרוב פרסם מאמר אחד או שניים בנושא ההאצה ויש גם שרשור ענקי באיזה שהוא מקום כאן בפורום. זה מוסבר שם הרבה יותר טוב ממה שאוכל אי פעם להסביר בהודעה אחת קטנה.
לא צריך להתקין כלום כי זה בא בתוך הדרייברים אבל אפשר לנצל את זה רק אם המפענח בנגן יודע לפנות לדרייברים דרך אותו DXVA ואם החומר בעצמו ניתן לפענוח דרך הדרייברים - וכפי שציינתי מקודם, רוב החומר שתמצא היום לא ניתן.
עשינו לפני כמה חודשים מספר נסיונות עם כמה נגנים ואריה אושרוב פרסם מאמר אחד או שניים בנושא ההאצה ויש גם שרשור ענקי באיזה שהוא מקום כאן בפורום. זה מוסבר שם הרבה יותר טוב ממה שאוכל אי פעם להסביר בהודעה אחת קטנה.
- FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

-גירסה 1.1.604
-בנגן OPTION -> INTERNAL FILTERS , שם תסתכל על TRANSFORM FILTERS ותסמן V בDXVA .
-כן , הריבועים בגלל ההאצה . בלי ההאצה התמונה חלקה (על חשבון CPU גבוה פי 10 )
-בנגן OPTION -> INTERNAL FILTERS , שם תסתכל על TRANSFORM FILTERS ותסמן V בDXVA .
-כן , הריבועים בגלל ההאצה . בלי ההאצה התמונה חלקה (על חשבון CPU גבוה פי 10 )
...
...