הרסיבר לא מקבל סראונד..
אהלן,
יש לי רסיבר yamaha rx-v350 ו DVD מקליט של יונדאי HU-9000.
5 רמקולים קטנים, 2קדמיים, 2 סראונד סנטר וסאב.
חיברתי בין הDVD לרסיבר ע"י יציאה קואקסאלית (אם ככה כותבים) אבל הרסיבר מראה שהוא מקבל רק את 2 הקדמיים, והוא מנגן רק איתם.
מה עושים?
*לרסיבר הזה יש תצוגה שמראה מה מנוגן אליו (2רמקולים/5/וכו'..)
*שיחקתי כמה שאפשר עם הגדרות הדי.וי.די
*חיברתי ביניהם ע"י RCA חדש ותקין. (יש דבר כזה RCA שתומך בסראונד? אולי פה הבעיה)
אם הבעיה היא בכבל אשמח לדעת מה ההבדלים בניהם ומה המחירים, ואם כבר לא עדיף לקנות אופטי..
תודה רבה!
יש לי רסיבר yamaha rx-v350 ו DVD מקליט של יונדאי HU-9000.
5 רמקולים קטנים, 2קדמיים, 2 סראונד סנטר וסאב.
חיברתי בין הDVD לרסיבר ע"י יציאה קואקסאלית (אם ככה כותבים) אבל הרסיבר מראה שהוא מקבל רק את 2 הקדמיים, והוא מנגן רק איתם.
מה עושים?
*לרסיבר הזה יש תצוגה שמראה מה מנוגן אליו (2רמקולים/5/וכו'..)
*שיחקתי כמה שאפשר עם הגדרות הדי.וי.די
*חיברתי ביניהם ע"י RCA חדש ותקין. (יש דבר כזה RCA שתומך בסראונד? אולי פה הבעיה)
אם הבעיה היא בכבל אשמח לדעת מה ההבדלים בניהם ומה המחירים, ואם כבר לא עדיף לקנות אופטי..
תודה רבה!
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
1. תבדוק שהנגן DVD לא מכוון ל PCM ביציאה הדיגטלית, אם כן, תשנה ל RAW .
2. האם את הבדיקה עשית עם סרט שהוקלט ב 5.1 ?
3. תבדוק שההגדרות ברסיבר נכונות, וכל הרמקולים שמחוברים אכן מוגדרים כמחוברים.
2. האם את הבדיקה עשית עם סרט שהוקלט ב 5.1 ?
3. תבדוק שההגדרות ברסיבר נכונות, וכל הרמקולים שמחוברים אכן מוגדרים כמחוברים.
שמוליק ו.
2+3. מטער שלא אמרתי קודם, בדקתי עם סרט מקורי, שכתוב עליו דולבי דיגיטל סראונד,
לגבי הרסיבר, בדקתי והכל מוגדר נכון, גם כשהוא עושה TEST לרמקולים אז שומעים, רואים אבל שהוא לא מקבל את מה שהוא צריך.
תודה לגבי הדיוידי, אני אבדוק למרות ששיחקתי עם זה המון אתמול.
תודה.
לגבי הרסיבר, בדקתי והכל מוגדר נכון, גם כשהוא עושה TEST לרמקולים אז שומעים, רואים אבל שהוא לא מקבל את מה שהוא צריך.
תודה לגבי הדיוידי, אני אבדוק למרות ששיחקתי עם זה המון אתמול.
תודה.
shiMster כתב: *חיברתי ביניהם ע"י RCA חדש ותקין. (יש דבר כזה RCA שתומך בסראונד? אולי פה הבעיה)
תודה רבה!...
זה אמור להיות כבל יחיד RCA, ברסיבר זה חיבור כתום וכן בדי וי די..
קוקסאלי ואופטי זה אותה איכות..
כן כן אני יודע, השאלה שלי היא אם יש סוגים של כבלים של RCA כי אולי שמתי כבל שלא תומך בסראונד (אם יש דבר כזה..)
כי הכבל שלי הוא חדש, וכן, חיברתי כתום לכתום.
קוקסאלי ואופטי זאת אותה איכות, אז גם הכבלים אותו מחיר פחות או יותר? (בהנחה שיש RCA מיוחד בשביל קוקסאלי..)
כי הכבל שלי הוא חדש, וכן, חיברתי כתום לכתום.
קוקסאלי ואופטי זאת אותה איכות, אז גם הכבלים אותו מחיר פחות או יותר? (בהנחה שיש RCA מיוחד בשביל קוקסאלי..)
כל כבל RCA הכי פשוט יעביר לך אות דיגיטלית, רצוי לקנות כבל RCA דיגיטלי.. (קוקסאלי).
המחירים הם אותו דבר פחות או יותר.. הבדלים של כמה שקלים..
המחירים הם אותו דבר פחות או יותר.. הבדלים של כמה שקלים..
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
shiMster,
לפי טענתך אתה כן שומע בשני ערוצים, המשמעות שהכבל בין הנגן לרסיבר תקין, אין כזה כבל שמיועד רק לסטריאו וכבל שמיועד לסראונד.
עדיף לקנות כבל RCA קואקסיאלי, המושג קואקסיאלי מתכוון בעיקר לסיכוך ולעכבת הכבל ולא לסוג הקונקטור.
כפי שאמרתי, אתה צריך לבדוק את ההגדרות, ברסיבר לא נמצא במצב סטריאו למרות שמוגדרים לו 5 רמקולים ,הד.ו.ד במצב RAW .
לפי טענתך אתה כן שומע בשני ערוצים, המשמעות שהכבל בין הנגן לרסיבר תקין, אין כזה כבל שמיועד רק לסטריאו וכבל שמיועד לסראונד.
עדיף לקנות כבל RCA קואקסיאלי, המושג קואקסיאלי מתכוון בעיקר לסיכוך ולעכבת הכבל ולא לסוג הקונקטור.
כפי שאמרתי, אתה צריך לבדוק את ההגדרות, ברסיבר לא נמצא במצב סטריאו למרות שמוגדרים לו 5 רמקולים ,הד.ו.ד במצב RAW .
שמוליק ו.
אוקי, היה צריך להגדיר שהרסיבר יקבל קואקסילי מהDVD באופן ספציפי.
אבל עכשיו יש לי שאלה, ניגנתי דיסק מקורי של סרט, עם דולבי דיגיטל סראונד,
ממש בהתחלה, יש פרומו של "דולבי דיגיטל" אתם בטח מכירים, בפרומו מנוגנים המון אפקטים (מסוקים וכו'),
בזמן הפרומו דולקות ברסיבר המנורות של כל(!) הרמקולים, וגם הצלילים באמת יוצאים כמו שצריך מהכל!
אבל איך שנגמר הפרומו ומתחיל הסרט, המנורות היחידות שנשארות הם של הקידמיים..
זה יכול להיות? הרי כל הסרט אמור להיות סראונד... לא רק הפרומו של דולבי......
נכון?
לגבי הדי.וי.די, הוא מוגדר על RAW אבל יש לי כמה שאלות לגבי שאר ההגדרות (וסליחה על הבורות):
דולבי דיגיטל: סטראו/מונו ?
DOWNMIX: כבוי ?
POST DRC: ? אוטומטי/כבוי/דולק (מה זה בכלל)
תודה תודה.
אבל עכשיו יש לי שאלה, ניגנתי דיסק מקורי של סרט, עם דולבי דיגיטל סראונד,
ממש בהתחלה, יש פרומו של "דולבי דיגיטל" אתם בטח מכירים, בפרומו מנוגנים המון אפקטים (מסוקים וכו'),
בזמן הפרומו דולקות ברסיבר המנורות של כל(!) הרמקולים, וגם הצלילים באמת יוצאים כמו שצריך מהכל!
אבל איך שנגמר הפרומו ומתחיל הסרט, המנורות היחידות שנשארות הם של הקידמיים..
זה יכול להיות? הרי כל הסרט אמור להיות סראונד... לא רק הפרומו של דולבי......
נכון?
לגבי הדי.וי.די, הוא מוגדר על RAW אבל יש לי כמה שאלות לגבי שאר ההגדרות (וסליחה על הבורות):
דולבי דיגיטל: סטראו/מונו ?
DOWNMIX: כבוי ?
POST DRC: ? אוטומטי/כבוי/דולק (מה זה בכלל)
תודה תודה.
shiMster יכול להיות שזה לא הסרט עצמו אלה פרומו של סרטים אחרים שלא 5.1 שזה קורה ברוב המקרים תבדוק האם זה אכן הסרט או פרסומות.. תריץ קצת קדימה..
יכול להיות שכל הבעיה שלך נובעת מאי בחירת פס הקול המתאים שנמצא בדיסק.
תכנס לתפריטים של הדיסק עצמו, תחת SETUP תחפש את סוג פס הקול. אם זה דיסק צרוב, פשוט תלחץ בשלט של ה-DVD על הלחצן AUDIO או LANGAUGE , כך אתה אמור לדפדף בין השפות שנמצאות על גבי הדיסק
תכנס לתפריטים של הדיסק עצמו, תחת SETUP תחפש את סוג פס הקול. אם זה דיסק צרוב, פשוט תלחץ בשלט של ה-DVD על הלחצן AUDIO או LANGAUGE , כך אתה אמור לדפדף בין השפות שנמצאות על גבי הדיסק
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.
לגבי מה ששניכם כתבתם,
nba83 , הפרומו הזה שמציג את דולבי דיגיטל הוא ממש לפני הסרט הזה, הוא מוצג אחרי שאני בוחר להריץ את הסרט עצמו.
כל הפרומואים לסרטים אחרים אינם קשורים, הם באים הרבה לפני.
vick, הסרט מקורי, יש רק פסקול אחד, באנגלית..
אם מישהו מכיר את הפונקציות של הDVD שרשמתי מעלה אני אשמח להסבר, כי פשוט אין(!) את זה בחוברת.
בהזדמנות זו אני חייב לציין שהחוברות של הרסיבר והDVD פשוט שיטחיות וזה מעצבן.
nba83 , הפרומו הזה שמציג את דולבי דיגיטל הוא ממש לפני הסרט הזה, הוא מוצג אחרי שאני בוחר להריץ את הסרט עצמו.
כל הפרומואים לסרטים אחרים אינם קשורים, הם באים הרבה לפני.
vick, הסרט מקורי, יש רק פסקול אחד, באנגלית..
אם מישהו מכיר את הפונקציות של הDVD שרשמתי מעלה אני אשמח להסבר, כי פשוט אין(!) את זה בחוברת.
בהזדמנות זו אני חייב לציין שהחוברות של הרסיבר והDVD פשוט שיטחיות וזה מעצבן.
shiMster היקר..
אנא ממך נסה להחליף את הסרט לסרט אחר, אם זה צרוב אז נסה מקורי על הדרך..
אני לא מכיר את הפונקציות של הרסיבר שלך בעל פה אבל נסה להגדיר לרסיבר שזו כניסה D-MANUAL אם יש לך .. אולי זה על D_AUTO...
נסה ותעדכן.
אנא ממך נסה להחליף את הסרט לסרט אחר, אם זה צרוב אז נסה מקורי על הדרך..
אני לא מכיר את הפונקציות של הרסיבר שלך בעל פה אבל נסה להגדיר לרסיבר שזו כניסה D-MANUAL אם יש לך .. אולי זה על D_AUTO...
נסה ותעדכן.
אם הרסיבר מראה DD בזמן הופעת הפרומו, זה סימן שהכל מוגדר כשורה, אחרת גם זה היה מופיע בסטריאו.
ישנם סרטים שכתוב עליהם DOLBY D.SURROUND והם לא בהכרח 5.1, הם בעצם 2.1. תבדוק טוב מה כתוב על העטיפה של הסרט, אם לא מופיע הסימון 5.1 אז כנראה שזה 2.1
אולי תנסה סרט אחר שכתוב עליו במפורש 5.1 ואז נהיה יותר חכמים
ישנם סרטים שכתוב עליהם DOLBY D.SURROUND והם לא בהכרח 5.1, הם בעצם 2.1. תבדוק טוב מה כתוב על העטיפה של הסרט, אם לא מופיע הסימון 5.1 אז כנראה שזה 2.1
אולי תנסה סרט אחר שכתוב עליו במפורש 5.1 ואז נהיה יותר חכמים
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.
חברים יקרים.
אני אדייק כמה שיותר. אז ככה:
שם הסרט: עד המדינה.
מקורי באריזה. אין יותר מקורי מזה.
על האריזה כתוב:" DOLBY DIGITAL SURROUND "
ליד זה יש סוגריים גדולים וכתוב בגדול את הסיפרה 2. אבל לא נראה לי שזה מה שהתכווןנת שמוליק.
התקשרתי להד ארצי כדי לשאול, יחזרו אלי מחר...
שימו לב, כשאני בוחר בתפריט של הסרט שיתחיל לנגן אז יש את הפרומו של הדולבי.. ואז הוא מנגן אותו ומראה ברסיבר שכל הרמקולים פועלים.. אבל ברגע שזה נגמר והסרט עצמו מתחיל זה נעלם וחוזר ל 2 רמקולים.
שוב , המון תודה.
נ.ב.
NBA83 , אין לי את האופציות האלו ברסיבר, אני מנסה להשיג "דוגמאות" שבהם בטוח אין בעיות.
אני אדייק כמה שיותר. אז ככה:
שם הסרט: עד המדינה.
מקורי באריזה. אין יותר מקורי מזה.
על האריזה כתוב:" DOLBY DIGITAL SURROUND "
ליד זה יש סוגריים גדולים וכתוב בגדול את הסיפרה 2. אבל לא נראה לי שזה מה שהתכווןנת שמוליק.
התקשרתי להד ארצי כדי לשאול, יחזרו אלי מחר...
שימו לב, כשאני בוחר בתפריט של הסרט שיתחיל לנגן אז יש את הפרומו של הדולבי.. ואז הוא מנגן אותו ומראה ברסיבר שכל הרמקולים פועלים.. אבל ברגע שזה נגמר והסרט עצמו מתחיל זה נעלם וחוזר ל 2 רמקולים.
שוב , המון תודה.
נ.ב.
NBA83 , אין לי את האופציות האלו ברסיבר, אני מנסה להשיג "דוגמאות" שבהם בטוח אין בעיות.
shiMster, כמה סבלנות יש לך..? תחכה עד מחר שאד ארצי יחזרו אליך..?
לך לאחת הספריות וידאו\די וי די ותקח סרט שאכן כתוב עליו 5.1!!!! ותראה מה קורה!!!!
לך לאחת הספריות וידאו\די וי די ותקח סרט שאכן כתוב עליו 5.1!!!! ותראה מה קורה!!!!
הבעיה שלך נובעת מכיוון הדי וי די ולא שום דבר אחר
שים לב אחרי שאתה מכניס את הסרט תלחץ על setup יופיעו כל האופציות לפי הסדר תנוע עם החצים של השלט לאופציה של אודיו תהפוך את הDOWNMIX לאוטו' או on ותוודא שהוא מכוון ל5.1 או אוטו' אחרת הוא לא מזהה את האות שנכנס מהדי וי די כ 5.1 מעבר לזה יש לסרט עצמו אופציה לכיוונון בmnue שלו אם לא תכוון ל5.1 או דולבי דיגיטל ברירת המחדל היא שני ערוצים סטריאו .
תעבוד עם הספר של הדי וי די ושל הרסיבר לאט לאט ובסוף תתגבר על זה .
תהנה
ישראל .
תעבוד עם הספר של הדי וי די ושל הרסיבר לאט לאט ובסוף תתגבר על זה .
תהנה
ישראל .