איך למנוע את החריטה של התקליט על העטיפה?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
OHJG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 96
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני מניח שכולם מכירים את הקטע הזה שבעטיפה ישנה פתאום מופיע עיגול כזה על העטיפה שלאט לאט מתפשט ומשחיט את כל העטיפה וצבעוניותה.

אז ככה.. יש לי תקליט מדהים של הנדריקס (IN THE WEST).. אני לא יודע מה גילו ומכאן החשש שלי שיהרס כמו הרבה עטיפות אחרות... אני שם לב כבר שהשקית החיצונית קבלה מין חריכה כזו בצורת התקליט (ככה שכנראה גם העטיפה נפגעה קצת, אבל לא רואים עדיין פיזית)..

איך אני יכול למנוע את ההריסה של העטיפה? או לאחר אותה מאוד? נגיד עד שלא יהיה לי שום קשר עין עם התקליטים שלי :P חחח

תודה מראש לעוזרים המלומדים.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

תדאג שלא יהיה לחץ על התקליט ועל העטיפה. אם העטיפה יקרה לך במיוחד, אתה יכול לקנות עטיפת קרטון סתמית (חיצונית) ולאפסן בה את התקליט, ואת זו המקורית לשמור במקום בטוח.

OHJG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

אמת. אתה חושב שאם אשים בתוך המדף מספר תקליטים כזה שהם לא ישכבו באלכסון אלא בצורה יותר מאונכת למדף תשמר צורת העטיפה?

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #4 

לדעתי לא. עדין יהיה איזשהו לחץ על האריזה והיא תיצמד לתקליט.

אני עכשיו קניתי מארז של תקליטים חדשים ובגלל שהם נמצאים בצפיפות אפשר לראות שהאריזה שלהם קיבלה קצת את העיגול של התקליט.

OHJG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

אז מה עושים? איך שומרים על התקליטים?

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #6 

אם העטיפה חשובה לך אז ההצעה של dragon היא הטובה ביותר - תפריד את התקליט מהאריזה וזהו.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”