התלבטויות והגיגים עם ה-HTPC לפני מעבר מיס SD להוט HD

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #1 

אני הולך ומתפתה ללכת על מבצע הטריפל HD של הוט שיש לבסיס SD בכבלים + 10 חבילות + ממיר HD ב-269 ש"ח. ליס, למרבה הצער, אין עדיין תשובה למבצע הזה...

כמה עניינים טכניים (וגם בעיות אפשריות) עם ה-HTPC שחשבתי עליהם:

1. אני אבקש מהמתקין להשאיר לי את נקודת הלוויין, כך שאוכל להתחבר אליה ב-DVB-S לקליטה של EPG מעודכן יותר וערוצים 2 ו-10. כדאי לכל אלה מכם שגם שוקלים את זה לעשות כן.
2. האם ניתן היום לשלב ב-EPG (אני מניח שב-VMC לא, מה לגבי Sage או MythTV?) כך שחלק מהערוצים יתקבלו מה-DVB-S וחלק מהאינטרנט? המממ.... אולי אתקין גם MegaEPG וגם EPGFromDVB ואכתוב בעצמי תוכנה שעושה Merge בין 2 ה-XML-ים?... :wink:
3. האם מישהו ניסה (והצליח/לא הצליח) להעביר ערוצים בממיר ה-HD של הוט עם ה-IR Blaster שלו? האם הקודים של האינפרה אדום זהים לממירים הרגילים של הוט?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

droren
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4222
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

pixies כתב:אני הולך ומתפתה ללכת על מבצע הטריפל HD של הוט שיש לבסיס SD בכבלים + 10 חבילות + ממיר HD ב-269 ש"ח. ליס, למרבה הצער, אין עדיין תשובה למבצע הזה...

כמה עניינים טכניים (וגם בעיות אפשריות) עם ה-HTPC שחשבתי עליהם:

1. אני אבקש מהמתקין להשאיר לי את נקודת הלוויין, כך שאוכל להתחבר אליה ב-DVB-S לקליטה של EPG מעודכן יותר וערוצים 2 ו-10. כדאי לכל אלה מכם שגם שוקלים את זה לעשות כן.
2. האם ניתן היום לשלב ב-EPG (אני מניח שב-VMC לא, מה לגבי Sage או MythTV?) כך שחלק מהערוצים יתקבלו מה-DVB-S וחלק מהאינטרנט? המממ.... אולי אתקין גם MegaEPG וגם EPGFromDVB ואכתוב בעצמי תוכנה שעושה Merge בין 2 ה-XML-ים?... :wink:
3. האם מישהו ניסה (והצליח/לא הצליח) להעביר ערוצים בממיר ה-HD של הוט עם ה-IR Blaster שלו? האם הקודים של האינפרה אדום זהים לממירים הרגילים של הוט?
...
1. רעיון טוב
2. אני חושב שמדובר פה בבעיה ספציפית שאין לה צורך בשוק לכן לא תהיה כזאת תוכנה ותצטרך לכתוב אחרת שכזו... בפועל זה לא צריך להיות מסובך

john25
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 59
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

pixies, האם אתה לא מוטרד מאיכות תמונה ירודה שתקבל בערוצים הרגילים דרך HOT? אני ניצב בפני דילמה דומה והמחיר אכן מפתה אבל מפחד מעודף גרעיניות...
יונתן

BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #4 

pixies כתב: 1. אני אבקש מהמתקין להשאיר לי את נקודת הלוויין, כך שאוכל להתחבר אליה ב-DVB-S לקליטה של EPG מעודכן יותר וערוצים 2 ו-10. כדאי לכל אלה מכם שגם שוקלים את זה לעשות כן.
...
השאלה אם יש לך עוד כבל קואקס בקיר.
אם לא, אז יהיו חייבים לחבר את התשתית של HOT על התשתית של YES.

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #5 

כן, זה מטריד אותי קצת, ובגלל זה אני שוקל לעשות את מה שכתבתי לגבי השארת נקודת הלוויין לשיפור מסויים בערוצים 2 ו-10. ממה שהספקתי להתרשם, ההבדל באיכות ה-SD בין יס להוט קיים, אך יחסית קטן ואפשר להתרגל אליו.
מה שהכי מטריד אותי כרגע זה עניין ה-IR Blaster והממיר HD של הוט.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78823
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5383 פעמים

שליחה #6 

לגבי נקודת הלויין, זה לאו בהכרח פשוט.

בזמנו ניסו לעשות לי את זה והיתה בעיה לא קלה כי לא היה מספיק מקום בצינורות ל "תשתית כפולה" של גם יס וגם הוט.

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

אצלי זה "מלוכלך" על הפאנלים ופינות הקירות בדירה ישנה תל אביבית... :wink:

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #8 

pixies כתב: 2. האם ניתן היום לשלב ב-EPG (אני מניח שב-VMC לא, מה לגבי Sage או MythTV?) כך שחלק מהערוצים יתקבלו מה-DVB-S וחלק מהאינטרנט? המממ.... אולי אתקין גם MegaEPG וגם EPGFromDVB ואכתוב בעצמי תוכנה שעושה Merge בין 2 ה-XML-ים?... :wink:
...
לגבי myth - לא צריך לעשות merge בין ה-XMLים, אפשר לעדכן את ה-EPG מכמה XMLים שונים. אתה תצטרך לשמור על channel ID שונה בין ה-XMLים על מנת להימנע מדריסה של מידע אחד על ידי השני. אתה כמובן יכול להחליט שהמידע מ-epgfromdvb יותר טוב ולכן אתה מעדיף אותו עבור ערוץ 1 ו-2 ולכן תשמור על אותו XMLID לערוצים האלה.
You are never fully dressed without a smile

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #9 

אז נותרנו רק עם עניין ה-IR Blaster. אני מניח שכל עוד השלט שלו משדר Header-ים חוקיים בתשדורות ה-IR, אז ב-MythTV בטוח אפשר לארגן העברת ערוצים גם איתו.

בשרשור הזה:
http://www.hometheater.co.il/vt64464
יש מישהו שנאבק בעניין עם VMC וממיר HOT HD. נראה איך הוא יצליח...

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #10 

אכן כן.
אפשר אולי לנסות לארגן בדיקה אם יש מישהו עם hot HD באיזור שלי (קפיצה קטנה עם לפטופ ואפשר לנעוץ את העסק הזה).
You are never fully dressed without a smile

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #11 

אני מכיר בעלי ממיר HOT HD ברחובות ובחיפה. באזור שלך? :)

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”