Pioneer Lx6090 Settings
לאחרונה רכשתי מסך פיוניריר 6090 ואני קצת מתקשה לייצב הגדרות אופטימליות לצורך קבלת תמונה מושלמת שהפלזמה הנ"ל אמורה לספק...
חשוב לציין שעיקר השימוש שלי במסך נעשה באמצעות Tvix6500 ו- Bluray (Ps3).
בעת צפיה בסרט קיימים קטעים בהם מתקבלת תמונה מדהימה ובעוד שבקטעים אחרים התמונה מגורענת ונראת פשוט רע....
אשמח לקבל הצעות כיצד להגדיר את המאפיינים השונים באופן האופטימלי...
עיקר ההתלבטות הינה לגבי ה- Noise Reduction אם להפעיל כן או לא ??? (מבטל את הגרעון אבל ע"ח איכות התמונה...)
מיותר לציין שאני רחוק מלהיות מקצועי ו\או מבין בתחום...
חשוב לציין שעיקר השימוש שלי במסך נעשה באמצעות Tvix6500 ו- Bluray (Ps3).
בעת צפיה בסרט קיימים קטעים בהם מתקבלת תמונה מדהימה ובעוד שבקטעים אחרים התמונה מגורענת ונראת פשוט רע....
אשמח לקבל הצעות כיצד להגדיר את המאפיינים השונים באופן האופטימלי...
עיקר ההתלבטות הינה לגבי ה- Noise Reduction אם להפעיל כן או לא ??? (מבטל את הגרעון אבל ע"ח איכות התמונה...)
מיותר לציין שאני רחוק מלהיות מקצועי ו\או מבין בתחום...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78842
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
nils3373,
יפה שאתה מאמין, אבל עד כה לא שמעתי על אף אחד שמקבל את זה גם במסכים יקרים הרבה יותר...
chayu,
בפורום המדריכים יש כמה לינקים לכיולים בסיסיים שכדאי לעשות.
בסקירה של ה-5090 נתתי כמה פוינטרים לגבי ערכים מומלצים במקומות שונים.
לגבי NR, שאלה טובה וקשורה לסוג התוכן שאתה רואה. אם אתה מרגיש שהתוכן שלך רועש במיוחד, אז אפשר לשחק עם הפרמטרים השונים MNR עבור כיווץ דיגיטלי ו-NR רגיל עבור רעש אנלוגי.
יפה שאתה מאמין, אבל עד כה לא שמעתי על אף אחד שמקבל את זה גם במסכים יקרים הרבה יותר...
chayu,
בפורום המדריכים יש כמה לינקים לכיולים בסיסיים שכדאי לעשות.
בסקירה של ה-5090 נתתי כמה פוינטרים לגבי ערכים מומלצים במקומות שונים.
לגבי NR, שאלה טובה וקשורה לסוג התוכן שאתה רואה. אם אתה מרגיש שהתוכן שלך רועש במיוחד, אז אפשר לשחק עם הפרמטרים השונים MNR עבור כיווץ דיגיטלי ו-NR רגיל עבור רעש אנלוגי.
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4685
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
עופר,
כנראה ששכחתי לשניה איפה אנחנו נמצאים אבל בכל זאת חשבתי שאם מדובר בהוצאה רצינית של עשרות אלפי שקלים אז לפחות מגיע כיול מקצועי כלשהו.
אגב, מה העלות הממוצעת לכיול מקצועי בארצנו לפי הידוע לך?
כנראה ששכחתי לשניה איפה אנחנו נמצאים אבל בכל זאת חשבתי שאם מדובר בהוצאה רצינית של עשרות אלפי שקלים אז לפחות מגיע כיול מקצועי כלשהו.
אגב, מה העלות הממוצעת לכיול מקצועי בארצנו לפי הידוע לך?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78842
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
עופר, תודה על ההתייחסות המהירה. קראתי את הסקירה שלך ובזכותה בחרתי את המסך הנ"ל. בכל אופן מאחר ואני באמת לא מבין גדול בתחום, הרבה ממה שנכתב באותה סקירה אינו ברור לי למעט המסקנה הסופית כי אכן מדובר בפלאזמה מצויינת.
בכל אופן אודה לך אם תוכל להתייחס למספר מאפיינים של הפלאזמה הנ"ל (מה הם הערכים הרצויים בכל אחד מהפרמטרים הנ"ל?):
PureCinema (לבחור משהו או Off)
Intelligent Mode
DRE picture
Black Level
ACL
Enhancer Mode
CTI
Orbiter
Drive Mode
עיקר הבעיה זה נושא הגרעון ואני לא יודע איזה מהפרמטרים שלעיל משפיעים בעניין זה...
בכל אופן אודה לך אם תוכל להתייחס למספר מאפיינים של הפלאזמה הנ"ל (מה הם הערכים הרצויים בכל אחד מהפרמטרים הנ"ל?):
PureCinema (לבחור משהו או Off)
Intelligent Mode
DRE picture
Black Level
ACL
Enhancer Mode
CTI
Orbiter
Drive Mode
עיקר הבעיה זה נושא הגרעון ואני לא יודע איזה מהפרמטרים שלעיל משפיעים בעניין זה...