אייפון 3G - יומן מסע

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78773
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5375 פעמים

שליחה #1 

בשבוע האחרון השתמשתי באופן כבד מאוד באייפון בנסיעה ל-IFA בגרמניה.

מכיוון שאני מאוד חזק בענייני אייפון לאחרונה, חשבתי שזה יכול להיות TEST CASE יפה וניסיתי להשתמש כמעט אקסקלוסיבית בו בשביל מרבית הפעולות שלי.

החשש הכי גדול שלי היה זמן בטריה. לשם כך, כיביתי את ה-3G (בכל מקרה לא יעזור לי שם), הדלקתי את LOCATION SERVICES רק כשהיה צריך וגם WIFI הודלק רק כשהיה צריך.

המכשיר מצא WIFI באופן זריז ומהיר. במלון שלי בלובי היה WIFI חינמי ותוך שתי דקות כבר התחלתי להוריד ולשלוח דואל. אני כרגע משתמש בעברית החינמית אבל קורץ לי מאוד לרכוש את iPhoneHE בגלל ההצמדה החכמה.

יציבות העברית מצויינת ובכלל המכשיר היה יציב להפליא ולמרות החששות החזיקה הבטריה המון זמן כאשר 3G היה כבוי (עם BRIGHTNESS נמוך למדי). גם ב-BT לא השתמשתי בנסיעה.

בהליכה בתערוכה ובמקומות אחרים בברלין (מסעדות וכו') לא היה קשה לקבל WIFI (למרות שהגרמנים הרבה יותר נזהרים מאשר הישראלים שבכמעט כל רחוב ניתן כיום למצוא WIFI פתוח לרווחה).

LOGIN זריז ואפשר לעשות כמעט כל דבר דרך הטלפון. בעיה מרגיזה אחת שלא קשורה למכשיר התבררה כאשר המלון חסם דואל יוצא דרך פורט 25, מה שדרש ממני לבקש מה-ISP לפתוח לי פורט נוסף ל-SMTP בשרת (אם יש לכם עניין דומה, כדאי לבדוק את הנושא בבעוד מועד כי זה הופך לדבר מאוד מקובל בשל השימוש הגבוה ב-WIFI חינמי של מלונות כפלטפורמת פיזור SPAM).

דפדוף היה מהיר, נוח והורגש שיפור בהחלט ביחס ל-iPhone 2G 1.1.4 אשר משמש לי כגיבוי כרגע. דואל עבד מעולה. אפשר היה להריץ את זה ברקע, ושימוש ב-IMAP עבד מעולה.

המקלדת העברית, הקטנה יותר מזו האנגלית מקשה על הקלדה מהירה יותר, אך סה"כ זה עובד יפה.

בכל חור בגרמניה יש פרסום של אייפון 3G. בשדה התעופה, בכל עיתון שיש בו איזכור לסלולרי, בכל שלט ובטלויזיה. אי אפשר היה להסתובב בברלין בכלל ובתערוכה בפרט בלי לראות עשרות אייפונים (לרוב 2G) בידיהם של האנשים. זה די ביאס את אחד החברים שהסתובב איתי שהוא בכיר בסמסונג העולמית (ע"ע OMNIA).

ה-GPS היה עבורי אכזבה מכמה בחינות:
1. ה-LOCK שלו היה ככה ככה

2. היה צריך להדליק ולכבות אותו, דבר שהייתי מצפה שיקרה באופן יותר אוטומטי

3. כשהוא דלוק, המצלמה משתמשת במידע בכדי למקם אותך (GEOTAGGING) אך לפחות ב-XP זה עדיין לא מציג את המידע בשום מקום (אני מניח שתוכנות כמו פיקסה יתחילו לעשות בזה שימוש די בקרוב). וידאתי שה-EXIF של התמונות שצילמתי עם ה-GPS דלוק היו שימושיות.

4. היה לנו כשעה זמן להסתובב בברלין ודי הלכנו לאיבוד, אז תוך כדי הליכה מהירה הדלקתי את ה-GPS וניסיתי למצוא WIFI HOTSPOT ללא עלות (לא הלך). כשלא הלך, ניסיתי בלי WIFI לעבוד עם תוכנת המפות של גוגל. בלתי אפשרי. אין כיוון, אין צפון, אין REFERENCES, אין מידע בסיסי (שאפשר די בקלות היה לתת), כך שזה היה פשוט בלתי שמיש לחלוטין. זו נקודה שדורשת טיפול יסודי ברמת תוכנה בכדי שזה יהיה פונקציונלי יותר.

5. תוכנת GPS TRACKER חביבה מאוד ומאפשרת לך להשתמש ב-GPS LOCK בכדי לתעד איפה אתה נמצא על גבי מפת GOOGLE MAPS באתר שלהם. זה רחוק ממושלם כי אני לא יכול להציג את זה לקהל הרחב (זה דורש שם משתמש וסיסמא) וגם זה לא יכול לתעד את המיקום שלי OFFLINE ואז להסתנכרן, מה שמגביל את השימושיות של זה עבורי במקומות שאין לי ROAMING בהם.

המשחק השימושי ביותר עבורי הוא VECTOR PONG, מעביר אין ספור שעות...

האפליקציה הכי נוחה - iRSS אשר מאפשרת לי לרכז חדשות מעשרות אתרים שאני קורא קבוע ולסנכרן כשיש לי WIFI. התקנתי גם תוכנה בשם UNITS למעבר בין יחידות ותוכנה בשם MOCHA VNC לשליטה מרחוק במחשב. לא נאלצתי להשתמש בהם בעת הנסיעה, אבל זה עובד יפה מהבית.

סה"כ אני מאוד מרוצה, המכשיר שירת אותי יפה. יש לי עדיין בעיות עם העברית, זה עדיין לא מרגיש מושלם, אך בפירוש טוב יותר ממה שהיה בגירסא הקודמת...

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #2 

יש בגרמניה Simfree Iphones ? ;-)

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #3 

Nissim,

בכל אירופה יש - אם אתה מצליח למצוא דרך לרכוש את המכשיר, שחרור של מכשיר אירופאי ל-SIM FREE לרוב זה תוספת של 25 עד 35 יורו.

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #4 

oferlaor כתב:Nissim,

בכל אירופה יש - אם אתה מצליח למצוא דרך לרכוש את המכשיר, שחרור של מכשיר אירופאי ל-SIM FREE לרוב זה תוספת של 25 עד 35 יורו.
...
וניתן לבצע זאת בכל חנות בה רכשת את המכשיר?

אגב, עופר,
רכשת את ה- 8 או את ה- GIGA 16?
אתה צופה מגבלה ב- 8 GIGA?

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

עופר, אם אתה מצליח למצוא :-)
אני הבנתי שרק באיטליה,יוון, צ'כיה זה Out of the box ובלי בירוקרטיה.

אגב, אני מבין שבהשוואה ל P900 זה עולם אחר, לא?

digest
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 782
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #6 

עופר,

תודה על הסקירה! (Y)

שאלתי בהולנד - הם לא היו מוכנים בשום אופן למכור Sim Free. אמרו שבבלגיה כן מוכרים Sim Free ע"פ חוק בלגי. הרשימה ה"בטוחה" באירופה: איטליה, אנגליה, בלגיה.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #7 

Giliboy,

לקחתי את ה-8G, כי זה היה טיפה יותר זול. מבחינת מגבלה, השאלה היא מה אתה עושה עם זה. אם אתה מתכנן להשתמש במכשיר כנגן אודיו או וידאו או לאפסון תמונות אז הגודל עוזר.

האפליקציה היחידה שאני צופה שתקח כמויות משמעותיות של זיכרון ואינה אפליקציית מולטימדיה - היא תוכנת ניווט (שכרגע אין בנמצא).

כך שבתאכלס, לי זה לא כ"כ משנה. כרגע דחפתי לכל גיגה פנוי תמונות, וידאו ומוזיקה, אבל בתאכלס רוב הסיכויים שלעולם לא אשמע או אצפה ב-99% מהתוכן שם.

אין בעיה להפוך את המכשיר ל-SIM FREE מיד עם קבלתו. בדקתי בהולנד ובעוד מקומות, פשוט מבקשים את השירות הזה כשאתה רוכש את הטלפון ואז הם מכניסים לו קוד מיוחד והוא הופך ל-SIM FREE. הבעיה היא כאמור התשלום, מרבית המקומות יקרים מאוד לרכישת מכשיר (כי אתה צריך לשלם על קו שאתה לא תשתמש בו). בנוסף, במדינות רבות הוסיפו לאחרונה מגבלה שבה אתה צריך לשלם בכ"א מקומי בלבד ושניתן לבטל את הקו רק כמה שבועות אחרי הרכישה (וגם זה בעייתי כי לא תמיד בכלל שווה לבטל את הקו כלכלית...). בקיצור, יש עדיין כזה ביקוש שהחנויות ממש לא יתאמצו בשביל מכירה מסובכת כמו שאנחנו צריכים.

לשמחתי הרכישה שלי עברה בשלום ובלי בעיות, למרות שניסיתי במקביל לרכוש את הטלפון דרך איטליה, הולנד וצרפת ללא הצלחה.

אני מאוד מרוצה, אם כי 99% מהדברים ניתנים בהחלט לביצוע מצויין גם באייפון הקודם (ששודרג אמש ל-2.0.2 לאחר כבוד).

Nissim,

ה-P900 ? אתה מחזיר אותי שנים אחורה... ה-P990 שלי הוא כבר דור שלישי של מכשירי SE (אני לא סופר את ה-P910). על הנייר הוא קורע את ה-IPHONE המקורי לגזרים, אבל בפועל אני עושה עם האייפון דברים שלא הייתי חולם לעשות עם ה-P990... הרעיון של שתי החברות היה זהה - פלטפורמה פתוחה למחצה (כלומר, פתוחה, אבל אפליקציות דורשות חתימה), סינכרון, דור שלישי. ה-P990 כולל צילום וניגון וידאו, שתי מצלמות וגם כיסוי לעדשת המצלמה + מקלדת חומרה. ועדיין, איזה הבדל (לטובת האייפון כמובן).

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

עופר, התכוונתי ל P990, טוב לדעת.

kobi1023
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 311
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

עופר,

אתה מצליח לגלוש ב 3G בארץ?

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

kobi1023,

בוודאי, למה לא? יש לי גם את גירסאת המודם האחרונה, כך שזה אפילו יציב למדי (כשקיבלתי את הגירסא 2.0 זה היה ממש אבל ממש לא יציב).

עם WIFI אני מקבל 1M+ מהירות הורדה.

עם 3G בין 250 ל-300.

עם GPRS בערך 30..

יחי ההבדל הקטן...

kobi1023
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

oferlaor כתב:kobi1023,

בוודאי, למה לא? יש לי גם את גירסאת המודם האחרונה, כך שזה אפילו יציב למדי (כשקיבלתי את הגירסא 2.0 זה היה ממש אבל ממש לא יציב).

עם 3G בין 250 ל-300.

עם GPRS בערך 30..

יחי ההבדל הקטן...
...
לי יש את ה3G בגרסה 2.0 עם טורבו סים ואני מצליח לגלוש רק ב wifi אבל ב 3G הוא לא מצליח להתחבר.

יש לך מושג מה אני יכול לנסות?
אתה חושב ששדרוג ל 2.02 יפתור את הבעיה?

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #12 

kobi1023 כתב:
oferlaor כתב:kobi1023,

עם 3G בין 250 ל-300.

עם GPRS בערך 30..

יחי ההבדל הקטן...
...
לי יש את ה3G בגרסה 2.0 עם טורבו סים ואני מצליח לגלוש רק ב wifi אבל ב 3G הוא לא מצליח להתחבר.

יש לך מושג מה אני יכול לנסות?
אתה חושב ששדרוג ל 2.02 יפתור את הבעיה?
...
ה- Turbo sim שלך תומך דור 3 ?
נערך לאחרונה על ידי Gili_Regev ב 04/09/2008 7:53, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #13 

השאלה היא במקומה, יתכן שהבעיה בטורבו סים.

בכל מקרה, חשוב מאוד לשדרג ל-2.0.2 (יש גם כמה וריאציות של 2.0.2 - תוודאו שיש לכם את זו עם גירסאת המודם הנכונה - 2.8.1).

amirw11
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

שליחה #14 

שלום עופר,
2 שאלות:
1. מהי "הצמדה חכמה"?
2. איזה טורבו סים ידועים כעובדים טוב עם 3G?

תודה, אמיר

kobi1023
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

סודר!!!

שדרגתי ל 2.02 והכל הסתדר

אבל...
אני יודע בדיוק מה היתה הבעיה, כשקבלתי את האייפון שיחזרתי גיבוי של האייפון הקודם שלי (דור ראשון) וזה להערכתי מה שדפק.

עכשיו הכל עובד!

עופר, אם מותר לשאול, איזו חבילת data רכשת?

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #16 

kobi1023,

אני כרגע עם חבילת 100M ובדרך לשדרוג ל-200M.

kobi1023
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

גם אני לקחתי חבילה של 120 מגה.

אין לי מושג אם זה קצת או הרבה, אבל לפי מה שאתה אומר זה שהצלחת לסיים את הכמות.
לצערי חבילת data אצל הספקיות קצת יקר אבל בהחלט שווה!

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #18 

כן,

אני כרגע עוקב אחרי החריגות שלי מעל 100M, רובן פחות מהעלות של החבילה הבאה.

אבל עם האייפון החדש, חוששני שהמצב יחמיר.

jpost
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #19 

יש היום באורנג בערך באותו מחיר שהייתה חבילה של 200 מגה חבילה חדשה של 20 גיגה שכל אחד יכול להתחבר אליה.

המחיר שנתנו לי לחבילה הוא 100 ש"ח לחודש ל 20 גיגה בייט !

זה מאפשר לי סנכרון דואר ללא דאגות, צפייה בטלוויזיה ב Slingbox כמעט ללא מגבלה, ושימוש חופשי ב VOIP בסלולארי בעזרת Fring בכמויות מטורפות.

kobi1023
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

לסלקום הגנבים יש רק:

56 ש"ח ל120 מגה
או
129 ש"ח ללא הגבלה