האם COREAVC הוא על חשבון FFDSHOW ו HAALI

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
d2idan פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 522
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

אני רוצה לקנות אותו על מנת להריץ 1080P (בושה קניתי מחשב חדש מעבד ALTHON AMD 5200 ) 2 גי'גה זיכרון וזה לא עובד כמו שצריך הקול מאחר במעט)
.. כאשר אני אקנה , אני אצטרך למחוק את כל הקודקים ולהתקין את COREAVC ?

והאם זה בכלל כדי .. ?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

אם כל מה שהתקנת זה Haali Media Splitter ו ffdshow tryouts אז התשובה היא שלא תצטרך להסיר כלום.

Haali הוא לא מפענח אלא מפצל. התפקיד שלו הוא לפרק את האריזה של קובץ MKV ולשלוח את המרכיבים שלה למפענחים המתאימים. כך שהוא צריך להישאר מותקן ללא קשר למפענח הווידאו שבו תשתמש.

ffdshow tryouts הוא מפענח ווידאו רב תכליתי ומעבד ווידאו לאחר פענוח (postprocessor). אתה יכול להשאיר אותו מותקן וכל מה שאתה צריך לבצע כדי למנוע ממנו להשתלב ולפענח H.264 זה פשוט לגשת לתפריט ה codecs שלו ולבטל את פענוח ה H.264. כל היתר, כמו כתוביות, או שאר הפילטרים לעיבוד מתקדם, יכולים להישאר.

CoreAVC יודע לבצע רק דבר אחד ויחיד והוא פיענוח mpeg-4 AVC שבא בגרסאות H.264 או VC-1. הוא לא יודע לפצל את המדיה, הוא לא מסוגל להציג כתוביות ולא יוכל לעזור לך אם תצטרך לפענח סרט DVD או DIVX.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

guy7373
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 90
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

גם לי יש את המעבד הזה על לוח GA-MA78GM-S2H,
אצלי הסאונד משיג את הוידאו (כנראה שהמעבד מתקשה לסחוב את הוידאו ב 1080P)
אצלי מותקן FFDSHOW ו HAALI בלבד.
ניסיתי לעבוד עם POWERDVD אבל היו סרטים שהוא לא פיענח טוב (ג'יבריש על המסך) אז הסרתי אותו.

אני מנסה למצוא פיתרון אחר לפיענוח בחומרה.

האם קיימת אלטרנטיבה?
אולי שדרוג המעבד? אם כן אז לאיזה?

סרט לראות סרט :?

dudil
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1015
קיבל תודות: 9 פעמים

למעבד אין שון בעיה 'לסחוב'

שליחה #4 

guy7373 כתב:גם לי יש את המעבד הזה על לוח GA-MA78GM-S2H,
אצלי הסאונד משיג את הוידאו (כנראה שהמעבד מתקשה לסחוב את הוידאו ב 1080P)
אצלי מותקן FFDSHOW ו HAALI בלבד.
ניסיתי לעבוד עם POWERDVD אבל היו סרטים שהוא לא פיענח טוב (ג'יבריש על המסך) אז הסרתי אותו.

אני מנסה למצוא פיתרון אחר לפיענוח בחומרה.

האם קיימת אלטרנטיבה?
אולי שדרוג המעבד? אם כן אז לאיזה?

סרט לראות סרט :?
...
גם 1080P, תתקין COREAVC ותראה שהמעבד לא מגיע ליותר מ-70%.
חוסר סינכרון נובע מ-DEMULTIPLEX גרוע. תנסה לשדרג את גרסת ה- HAALI , חוץ מזה תוודא שהאודיו לא מפוענח אלא נשלח AS IS ל-SPDIF.
דודי.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

פענוח בחומרה לא יעבוד ברוב המקרים כי רוב החומר ב HD שניתן לקבל מהרשת לא תומך בפענוח בחומרה וגם אם היה תומך רק הוספת הכתוביות הייתה מבטלת את ההאצה ברוב המקרים.

dudil
חבר ותיק
חבר ותיק

מדוע הוספת כתוביות

שליחה #6 

Catskinner כתב:פענוח בחומרה לא יעבוד ברוב המקרים כי רוב החומר ב HD שניתן לקבל מהרשת לא תומך בפענוח בחומרה וגם אם היה תומך רק הוספת הכתוביות הייתה מבטלת את ההאצה ברוב המקרים.
...
מבטלת את האצת החומרה?
דודי.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

כן, דיברנו על זה כבר בפורום. האצת פענוח ווידאו בחומרה כשמה כן היא: התהליך מתבצע כולו בזכרון הפנימי של כרטיס הווידאו ויכול להשתמש אך ורק בפונקציות ובאפשרויות שיש לכרטיס ולדרייברים.

אבל מה, אותן פונקציות הן די מוגבלות ולא תמיד נחשפות במלואן לנגן דרך הדרייברים ואם כן אז לא בטוח שלנגן יש אפשרות להשתמש בכולן.

הכתוביות הן דוגמה מצויינת לעיבוד ווידאו נוסף הגורם לכל נושא ההאצה ליפול על הפרצוף: אם נקח את WMP למשל, אז לנגן עצמו אין שום תמיכה בהצגת כתוביות חיצוניות ולכן הן מפוענחות ונפרסות על ידי פילטר חיצוני כמו ffdshow. בסוף התהליך הכתובית אמורה להיות מולבשת כ layer על גבי התמונה והתוצאה נשלחת למסך.

אבל מה, בשביל זה צריך שהתמונה תהייה זמינה במקום שבו לפורס הכתוביות יש גישה, והזיכרון הפנימי של כרטיס המסך לא נכלל בהגדרה. לכן ברוב המקרים השימוש בכתוביות מכתיב שכל העיבוד יתבצע בזכרון הכללי של המחשב וזה אומר ביטול האצת פענוח הווידאו בחומרה.

זה גם נכון לגבי כל פילטר אחר שהפעלתו לא נכללת באפשרויות של הדרייברים ושל הנגן. אם נניח שאחרי פענוח הווידאו אנחנו רוצים לבצע deband או denoise ושאפשרויות אלו אינן כלולות במה שהדרייברים מסוגלים לבצע אז גם במקרה זה ההאצה תבוטל והפענוח ישוב להיות כולו בתוכנה.

במקרה של חומר HD מהרשת שקודד ל H.264, אז התמיכה בפענוח בחומרת הכרטיס נתמכת רק אם הקידוד בוצע לפרופיל 4.1 ורוב החומר שתמצא לא קודד לפרופיל זה, כך שממילא זה יפוענח בתוכנה ללא קשר לעיבודים מתקדמים או כתוביות.

מצטער אם הרסתי לכם את היום אחרי שהשקעתם ברכישת כרטיס מסך.

guy7373
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

תודה דודי, אני אתקין COREAVC ואנסה לשדרג.

איך אני מוודא את העניין עם הסאונד?

Catskinner, לגבי הכתוביות... מכיוון שרוב התוכן שלי הוא ללא כתוביות אז האצה בחומרה יכולה להיות טובה (אא"כ העצה של דודי תוכיח את עצמה ואז זה יהיה מיותר :)). הבעיה היא באמת הפרופיל, אז מה שנשאר זה לחכות שיהיו דרייברים שתומכים ב5.1 או במה שיהיה בהמשך....

dudil
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

Catskinner כתב:הכתוביות הן דוגמה מצויינת לעיבוד ווידאו נוסף הגורם לכל נושא ההאצה ליפול על הפרצוף: אם נקח את WMP למשל, אז לנגן עצמו אין שום תמיכה בהצגת כתוביות חיצוניות ולכן הן מפוענחות ונפרסות על ידי פילטר חיצוני כמו ffdshow. בסוף התהליך הכתובית אמורה להיות מולבשת כ layer על גבי התמונה והתוצאה נשלחת למסך.

אבל מה, בשביל זה צריך שהתמונה תהייה זמינה במקום שבו לפורס הכתוביות יש גישה, והזיכרון הפנימי של כרטיס המסך לא נכלל בהגדרה. לכן ברוב המקרים השימוש בכתוביות מכתיב שכל העיבוד יתבצע בזכרון הכללי של המחשב וזה אומר ביטול האצת פענוח הווידאו בחומרה.
---די מוזר, הרי החומרה תורמת היכן שהכי קשה- פריסת הוידאו. אין שום בעיה לפרוס את הוידאו בחומרה, להעלות את החומר הפרוס ב-DMA לזיכרון המחשב, להדביק כיתובית ולהוריד אותו שוב לכרטיס המסך ב-DMA לשם הצגה. על פניו נראה פשוט מאוד...

זה גם נכון לגבי כל פילטר אחר שהפעלתו לא נכללת באפשרויות של הדרייברים ושל הנגן. אם נניח שאחרי פענוח הווידאו אנחנו רוצים לבצע deband או denoise ושאפשרויות אלו אינן כלולות במה שהדרייברים מסוגלים לבצע אז גם במקרה זה ההאצה תבוטל והפענוח ישוב להיות כולו בתוכנה.
---ממש לא אותו דבר, עיבוד וידאו דורש פעילות על כל פיקסל בתמונה והוא הרבה יותר קשה אם ניקח בחשבון שהוא מבוצע על החומר הלא דחוס, מדובר בקצבים אדירים לכן זה חייב להיות מבוצע על ה-CPU. (יש חומרה יעודית לשוק העריכה שמבצעים עיבוד)

במקרה של חומר HD מהרשת שקודד ל H.264, אז התמיכה בפענוח בחומרת הכרטיס נתמכת רק אם הקידוד בוצע לפרופיל 4.1 ורוב החומר שתמצא לא קודד לפרופיל זה, כך שממילא זה יפוענח בתוכנה ללא קשר לעיבודים מתקדמים או כתוביות.
---זו בעיה נוספת, יצרני החומרה לא מספיקים לעקוב אחרי התוכנה, מעניין...

מצטער אם הרסתי לכם את היום אחרי שהשקעתם ברכישת כרטיס מסך.
...
דודי.

dudil
חבר ותיק
חבר ותיק

סאונד...

שליחה #10 

guy7373 כתב:תודה דודי, אני אתקין COREAVC ואנסה לשדרג.

איך אני מוודא את העניין עם הסאונד?

Catskinner, לגבי הכתוביות... מכיוון שרוב התוכן שלי הוא ללא כתוביות אז האצה בחומרה יכולה להיות טובה (אא"כ העצה של דודי תוכיח את עצמה ואז זה יהיה מיותר :)). הבעיה היא באמת הפרופיל, אז מה שנשאר זה לחכות שיהיו דרייברים שתומכים ב5.1 או במה שיהיה בהמשך....
...
תתקין AC3 FILTER
דודי.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

הוא מתכוון לפרופיל 5 של H.264

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

dudil, ההאצה של פענוח ווידאו בחומרה לא עובדת ממש כפי שאתה מתאר לעצמך. מהרגע שהנתונים נמצאים בזכרון כרטיס המסך אין דרך חזרה לזכרון הכללי, משם זה רק יכול לצאת דרך ה renderer להתקן המסך.

זה ממש אותו הדבר. אל תתבלבל בין פענוח לבין postprocessing. הדבקת הכתוביות כ layer על התמונה היא סוג של postprocessing שמתבצע על התמונה אחרי שלב הפענוח. הוא נתמך בכרטיסים ברמת הדרייבר רק שהנגן לא מסוגל לבצע את הפעולה הזו ומי שכן מסוגל לטפל בכתוביות לא מסוגל לפנות לתמונה דרך DXVA2. לראיה, נגנים שמסוגלים לבצע גם פענוח, גם postprocessing וגם פריסת כתוביות - כמו ה VLC, מסוגלים לשמור על נתיב ההאצה בחומרה בכל הדרך.לעומתו PowerDVD למשל מסוגל לבצע גם פענוח וגם postprocessing דרך האפשרויות שנחשפות בפניו בדרייברים (יש לו שם אחר למנגנון שיפור התמונה אבל זה אותו הדבר) אבל לא כתוביות חיצוניות ולכן ברגע שתציג כתוביות עם PowerDVD הוא ייאלץ לבצע פענוח בתוכנה.

guy7373
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

:) CoreAVC שיפר את המצב מאוד, תודה :)

odedee
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 325 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #14 

Catskinner כתב:נגנים שמסוגלים לבצע גם פענוח, גם postprocessing וגם פריסת כתוביות - כמו ה VLC, מסוגלים לשמור על נתיב ההאצה בחומרה בכל הדרך.
...
VLC מסוגל לשמור על נתיב ההאצה בחומרה? אז למה הוא הנגן שמתפקד אצלי הכי גרוע ב-1080P? האודיו אצלו מגמגם לחלוטין, ברמה שאין מה לדבר אפילו על צפייה בסרט HD בנגן הזה - אני משתמש בו לפעמים רק ל-DIVX או משהו כזה.

האם יש איזה מקום סודי שבו צריך לקנפג אותו באופן מסוים כדי להשתמש בהאצת חומרה? אני לא מצאתי כזה.

dudil
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

Catskinner כתב:dudil, ההאצה של פענוח ווידאו בחומרה לא עובדת ממש כפי שאתה מתאר לעצמך. מהרגע שהנתונים נמצאים בזכרון כרטיס המסך אין דרך חזרה לזכרון הכללי, משם זה רק יכול לצאת דרך ה renderer להתקן המסך.
---ממש לא... ניתן למפות זיכרון על החומרה שיהיה משותף ונגיש גם לתוכנה, בשביל זה פיתחו את ה-DMA. כנראה מאחר ואין בקרה על השימוש בכרטיסים ומתוך חיסכון, יצרני החומרה בוחרים בדרך הקלה ואני יכול להבין אותם.

זה ממש אותו הדבר. אל תתבלבל בין פענוח לבין postprocessing. הדבקת הכתוביות כ layer על התמונה היא סוג של postprocessing שמתבצע על התמונה אחרי שלב הפענוח.
---נכון, כתוביות נכנסות לתחום של POSTPROCESSING אולם תכלס, המאמץ המושקע הוא אפסי ולכן ניתן לומר שזה לא ממש POSTPROCESSING כמו למשל DEINTERLACE.

הוא נתמך בכרטיסים ברמת הדרייבר רק שהנגן לא מסוגל לבצע את הפעולה הזו ומי שכן מסוגל לטפל בכתוביות לא מסוגל לפנות לתמונה דרך DXVA2. לראיה, נגנים שמסוגלים לבצע גם פענוח, גם postprocessing וגם פריסת כתוביות - כמו ה VLC, מסוגלים לשמור על נתיב ההאצה בחומרה בכל הדרך.
---אם כל הדרך נעשית בתוכנה אז איפה האצתהחומרה?
לעומתו PowerDVD למשל מסוגל לבצע גם פענוח וגם postprocessing דרך האפשרויות שנחשפות בפניו בדרייברים (יש לו שם אחר למנגנון שיפור התמונה אבל זה אותו הדבר) אבל לא כתוביות חיצוניות ולכן ברגע שתציג כתוביות עם PowerDVD הוא ייאלץ לבצע פענוח בתוכנה.
---אתה מסביר את הנתון, כל הנ"ל זה לא סיבה מדוע אין פיענוח חומרה. הרי ברור שלתוכנה מטבע הדברים יש גישה לזיכרון בכל שלב ולכן קל יותר לבצע כל מיני פעולות על הוידאו, קל בישום קשה מבחינת מאמץ על ה-CPU.
...
בכך מקרה, אפשר להתהנדס עד מחר, נקווה שיצרני החומרה יתחילו להשקיע בוידאו כמו במשחקים, כיום קיימים מאיצי חומרה ל-HD אולם הם לשוק המקצועי והמחיר בהתאם.
דודי.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #16 

את האצבע המאשימה צריך להפנות דווקא לכיוון מיקרוסופט. היישום של DXVA2 הוא לא תמיד פשוט והם נמנעים מלתת ליווי וסיוע למפתחים קטנים. לדוגמא הצוות של ffdshow tryouts מעולם לא הצליח לקבל מהם סיוע.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”