הזרמת סרטים ברשת 11G- שאלה מתמטית
-
dcodish
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 330
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
נושא שהטריד אותי כשנכנסתי לענייני HTPC הוא רוחב הפס וההתמודדות של הרשת והמחשבים. יש לי רוחב פס של 1.5MB מבזק וראוטר 11G. בבית יש 5 מחשבים ברשת.
1.5MB הם למעשה מגה bit כך שלאחר חלוקה ב-8 מקבלים 187.5KB (בייט) לשניה. זה אכן קצב ההורדה שאליו אני מגיע. למעשה לעיתים אני מגיע ל- 195KB אפילו.
כיוון שהרשת של 11G מגיעה ל 54MB לשניה (ביט) - יש עוד המון רוחב פס פנוי. הבעיה שלי היא שכשאני מעביר קבצים בין שני מחשבים אני מגיע לממוצע של 715KB (בייט) לשניה. קובץ DIVX של 700MB לוקח בערך 20 דקות כאשר לפי 54MB זה אמור לקחת בערך שתי דקות.
אז מה קורה כאן? בעיה בחשבון שלי? בהגדרות רשת כלשהן אצלי?
1.5MB הם למעשה מגה bit כך שלאחר חלוקה ב-8 מקבלים 187.5KB (בייט) לשניה. זה אכן קצב ההורדה שאליו אני מגיע. למעשה לעיתים אני מגיע ל- 195KB אפילו.
כיוון שהרשת של 11G מגיעה ל 54MB לשניה (ביט) - יש עוד המון רוחב פס פנוי. הבעיה שלי היא שכשאני מעביר קבצים בין שני מחשבים אני מגיע לממוצע של 715KB (בייט) לשניה. קובץ DIVX של 700MB לוקח בערך 20 דקות כאשר לפי 54MB זה אמור לקחת בערך שתי דקות.
אז מה קורה כאן? בעיה בחשבון שלי? בהגדרות רשת כלשהן אצלי?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
התיקון הראשון כבר ניתן לך: הקצב התיאורטי של רשת 802.11g הוא אמנם 54Mbps אבל הקצב האפקטיבי הוא משהו כמו 19Mbps בלבד. בנוסף, בתקשורת עדיין מחשיבים K כ 1024 ולא 1000 ולכן 19Mbs שווים ל 2432KBps או 2.375MBps בלבד. לכן המעבר של קובץ 700MB ברשת אלחוטית 802.11g היה אמור להארך 5 דקות ולא 2 כפי שחישבת.
אבל זה רק קורה בעולם מושלם שבו רוחב הפס של הרשת האלחוטית מוקצה רק לקליינט בודד ושבו חבילות המידע עוברות ללא צורך בשום תיקון וחזרה ושאין שום התקן שהוא 802.11b על הרשת כי זה ינחית את הביצועים שלה באופן משמעותי. מקצב של פחות מ 1.5MBps נשמע לי באמת איטי והייתי מציע לך לשנות מיקום של הראוטר, לבדוק שהוא באמת מתקשר ב 54MBps ושעוצמת האות מספיק חזקה כדי להבטיח תקשורת ללא צורך בחזרות ושבאותו רגע אתה לא משתתף ברשת האלחוטית עם מישהו אחר.
אבל זה רק קורה בעולם מושלם שבו רוחב הפס של הרשת האלחוטית מוקצה רק לקליינט בודד ושבו חבילות המידע עוברות ללא צורך בשום תיקון וחזרה ושאין שום התקן שהוא 802.11b על הרשת כי זה ינחית את הביצועים שלה באופן משמעותי. מקצב של פחות מ 1.5MBps נשמע לי באמת איטי והייתי מציע לך לשנות מיקום של הראוטר, לבדוק שהוא באמת מתקשר ב 54MBps ושעוצמת האות מספיק חזקה כדי להבטיח תקשורת ללא צורך בחזרות ושבאותו רגע אתה לא משתתף ברשת האלחוטית עם מישהו אחר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.