היי ושלום לכל חברי הפורום.
אני חדש בפורום פה ויש לי כמה שאלות מקווה שתוכלו לעזור לי.
לפני כחודש רכשתי מחשב מדיה סנטר לסלון ומסך מחשב 28 אינטש FULL HD, עברתי על כל ההגדרות של המדיה סנטר וכיילתי את המערכת בצורה הכי טובה שאפשר.
חיברתי את המחשב דרך כבל DVI ל HDMI מוזהב, הגדרתי את המסך על 1920 על 1200 שזאת הרוזולוצייה הטבעית שלו ובנוסף הגדרתי 60 הרץ שזה המקסימום האפשרי ברזולוצייה הזאת.
סרטי HIGH DEFINITION רואים מצויין ,רואים פיצוץ, צבעים יפים, חדות ואפילו בסצינות חשוכות רואים ממש טוב, אין לי טענות אני מבסוט עד השמיים.
סרטים רגילים DIVX וכדומה, נו טוב, פה זה תלוי באיכות אבל סרט עם 2 דיסקים רואים סביר.
שידורים דרך הכבלים רואים זוועה, הייתי בטוח שככה פשוט רואים במסך הזה עד שחשבתי לעצמי אולי אני ינסה לחבר את הממיר של הכבלים ישירות למסך המחשב ולא לכרטיס הטלויזייה והפלא ופלא, רואים חלק, אני מופתע מהאיכות ואפילו חיברתי בקומפוזיט שזה החיבור הכי נחות ורואים ממש חלק אז אני מתאר לעצמי שדרך SVIDEO יראו יותר טוב שלא לדבר על SCART 2 COMPONENT עם איזה TRANSCODER שיעשה את העבודה שיגעון
כמובן שצריך גם כרטיס TV עם כניסות COMPONENT אבל אין לי מושג איזה דגם קיים ועובד היטב במדיה סנטר אך אשמח להמלצה.
כאשר הממיר מחובר דרך ה HAUPPAUGE PVR150 רואים מעין תמונה קצת גרעינית כזאת, יש רעשים ואילו ישירות למסך רואים יפה מאוד לדעתי, בקיצור יש הבדל גדול שגם מישהו שאינו מבין או אינו מקצועי היה שם לב אליו ואילו אני שחובב איכות מושבע פשוט לא ישן בלילה בגלל זה, אני חייב לפתור את הבעייה ולא משנה באיזו צורה גם אם זה יעלה עוד כמה מאות שקלים.
להלן קצת רקע טכני על המערכת ואיך שהיא מחוברת:
כרטיס מסך GEFORCE 9600GT מחובר ב DVI ל HDMI בכבל איכותי מוזהב.
ממיר כבלים THOMSON לא יודע איזה דגם אבל הקטן של הכבלים האפור שמחובר בכבל MINI DIN 10 PIN (נראה כמו SVIDEO רק עם 10 פינים) לקומפוזיט אדום לבן צהוב,
הייתי רוצה שהיציאה תהייה SVIDEO 4 PIN אבל לא מצאתי כבל כזה ואין להם גם בכבלים.
מסך מחשב VIEWSONIC VX28 זמן תגובה 3MS תומך FULL HD 1920 X 1200.
המערכת עובדת על VISTA MEDIA CENTER 64BIT, הורדתי 2 גיגה מתוך 4 זמנית כדי שהכרטיס TV יעבוד והיום הוא יוחלף ב HVR1700 כדי לפתור את הבעייה סופית.
אשמח מאוד לקבל פיתרון לנושא, אולי מישהו נתקל במה שאני מספר, כמו כן הבנתי שכרטיסי טלויזייה מורידים קצת באיכות (אני לא מדבר על הקלטה אלה על צפייה בשידור חי) האם זה נכון ?
כמו כן באם ארצה להשיג כבל MINI DIN 10 PIN ל SVIDEO האם זה אפשרי כי בכבלים טוענים שאין דבר כזה.
אשמח לעזרה, ותודה מראש לכל המקצוענים.