בעיה בהצגת כתובית מסוג SRT לאחר הצמדתה לקובץ MKV
הכתובית מוצגת לי היטב כאשר אני פותח אותה כקובץ נפרד גם ב-BSPLAYER וגם דרך FFDSHOW וכאשר אני אורז אותה ביחד עם קובץ הסרט הכתובית לפתע מופיעה לי בצורה משובשת... מה ז"א משובשת? לצורך העניין אם הכתובית אמורה להופיע במקסימום 2 שורות פתאום היא מופיעה ב-3 שורות...
הגדרתי בתוכנה שאורזת את הקובת ל-MKV את כל ההגדרות כמו שהוסברו במדריך שבאתר כמו שפת התרגום או את הקידוד שפה -ISO8859-8 ועדיין זה לא עובד טוב
למישהו יש רעיון או פתרון לבעיה?
הגדרתי בתוכנה שאורזת את הקובת ל-MKV את כל ההגדרות כמו שהוסברו במדריך שבאתר כמו שפת התרגום או את הקידוד שפה -ISO8859-8 ועדיין זה לא עובד טוב
למישהו יש רעיון או פתרון לבעיה?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
hzaguri, האם אתה בטוח שמי שאחראי לפריסת הכתוביות זו אותה תוכנה בשני המקרים?
tzotz, כי יש מקרים שבהם אתה מעוניין להציג כתובית חיצונית ובאריזת ה MKV יש כבר מספר כתוביות. במקרה זה אתה עשוי שלא להגיע בכלל למצב שבו פורס הכתוביות סורק את הספריה כדי למצוא כתובית חיצונית כי הוא כבר יקבל "בדחיפה" את הכתובית שבאריזה. לכן הדרך הנכונה היא לפתוח את האריזה, להכניס פנימה את הכתובית החיצונית, לקבוע אותה כבררת מחדל ולסגור את האריזה מחדש. נשמע ארוך אבל זה תהליך מאוד פשוט שאורך כ 5 דקות לפרק בסדרת טלוויזיה.
tzotz, כי יש מקרים שבהם אתה מעוניין להציג כתובית חיצונית ובאריזת ה MKV יש כבר מספר כתוביות. במקרה זה אתה עשוי שלא להגיע בכלל למצב שבו פורס הכתוביות סורק את הספריה כדי למצוא כתובית חיצונית כי הוא כבר יקבל "בדחיפה" את הכתובית שבאריזה. לכן הדרך הנכונה היא לפתוח את האריזה, להכניס פנימה את הכתובית החיצונית, לקבוע אותה כבררת מחדל ולסגור את האריזה מחדש. נשמע ארוך אבל זה תהליך מאוד פשוט שאורך כ 5 דקות לפרק בסדרת טלוויזיה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
זה בדיוק מה שעשיתי... הוצאתי את הכתובית המקורית מתוך ה-MKV (באנגלית) והוספתי כתובית בעברית ועשיתי אריזה מחדש לקובץ... כדי להיות בטוח שהקובץ שמוצג לי הוא אכן הקובץ מתוך האריזה שמתי את ה-MKV בתיקיה בודדת...
ובכל מקרה זה מציג לי את התרגום ב-3 שורות לעיתים...
מישהו?
ובכל מקרה זה מציג לי את התרגום ב-3 שורות לעיתים...
מישהו?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
hzaguri. בפורמט SRT אין שום הנחיות לגבי גודל הפונט כך שהגדלת הכתובית באה רק מפורס הכתוביות.
מכל הבחינות פורס הכתוביות מתייחס באותה דרך לכתובית חיצונית כמו לכתובית פנימית. ההבדל הוא רק מאיפה הוא מקבל אותן. בקובץ חיצוני הוא צריך לסרוק את הספריה ואילו בקובץ MKV מפצל המדיה דוחף לו את הכתובית ישר ל input pin. אבל בשני המקרים מדובר באותה כתובית ובאותו פורמט. הדבר היחיד שעולה בדעתי הוא שכתוביות שבהם ה time code אינו נכון עשויות "לטפס" אחת על השניה כשעושים לקובץ MUX וליצור מצב שבו הן יופיעו בו זמנית על המסך ולגרום לריבוי שורות. אפשר לבדוק את זה דרך subtitle workshop או לראות אם היו אזהרות שהופיעו בזמן ה MUX עם mkvmerge GUI.
מכל הבחינות פורס הכתוביות מתייחס באותה דרך לכתובית חיצונית כמו לכתובית פנימית. ההבדל הוא רק מאיפה הוא מקבל אותן. בקובץ חיצוני הוא צריך לסרוק את הספריה ואילו בקובץ MKV מפצל המדיה דוחף לו את הכתובית ישר ל input pin. אבל בשני המקרים מדובר באותה כתובית ובאותו פורמט. הדבר היחיד שעולה בדעתי הוא שכתוביות שבהם ה time code אינו נכון עשויות "לטפס" אחת על השניה כשעושים לקובץ MUX וליצור מצב שבו הן יופיעו בו זמנית על המסך ולגרום לריבוי שורות. אפשר לבדוק את זה דרך subtitle workshop או לראות אם היו אזהרות שהופיעו בזמן ה MUX עם mkvmerge GUI.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.