האם כדאי לשדרג, ואם כן, אז מה לשדרג?
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9321
- נתן תודות: 1555 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
שלום רב,
יש לי מחשב מדיה סנטר מבוסס ויסטה פרמיום, שנמצא כרגע בבדיקה במעבדה (בחנות שבה ביצעתי את הרכישה), בגלל בעיה של ריסטרטים.
היות ואצלי כל הוצאה של המחשב מהבית נחשב "לכאב ראש" לא קטן מסיבות לוגיסטיות, חשבתי שאולי כדאי לנצל את ההזדמנות לביצוע שדרוג, שיתאים את המחשב בצורה טובה יותר לקראת השנים הבאות.
לכן, אשמח לשמוע חוות דעת לגבי שדרוגים הנראים לכם ככדאיים, מעבר להגדלת הזיכרון, שזה נראה די ברור.
הדרישות שלי מהמערכת:
1. הרצת סרטי HD בנפחים עצומים ובאיכות גבוהה מאוד, מבלי לאמץ את המעבד יתר על המידה.
2. להשתדל עד כמה שאפשר שהמחשב לא יתחמם יותר מדי, בכדי למנוע שוב תופעות של ריסטרטים ובעיות אחרות.
להלן המפרט של המחשב במצבו הנוכחי:
מעבד: INTEL CORE 2 DUO E6550
לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3
זיכרון: 2*1024MB OCZ PLATINUM XTC CL 4-4-4-15
דיסק קשיח: WD 500GB 7200RPM 16MB SATAII
כרטיס מסך: SAPPHIRE ATI RADEON X2600XT 256MB DDR4
צורב: ASUS DRW-2014BLT DVD-RW X20
מארז: SILVERSTONE LC17S
ספק : ENERMAX LIBERTY 400W
קירור :THERMALTAKE RUBY ORB SILENT FAN RED LED CL-P0391
תודה רבה!
יש לי מחשב מדיה סנטר מבוסס ויסטה פרמיום, שנמצא כרגע בבדיקה במעבדה (בחנות שבה ביצעתי את הרכישה), בגלל בעיה של ריסטרטים.
היות ואצלי כל הוצאה של המחשב מהבית נחשב "לכאב ראש" לא קטן מסיבות לוגיסטיות, חשבתי שאולי כדאי לנצל את ההזדמנות לביצוע שדרוג, שיתאים את המחשב בצורה טובה יותר לקראת השנים הבאות.
לכן, אשמח לשמוע חוות דעת לגבי שדרוגים הנראים לכם ככדאיים, מעבר להגדלת הזיכרון, שזה נראה די ברור.
הדרישות שלי מהמערכת:
1. הרצת סרטי HD בנפחים עצומים ובאיכות גבוהה מאוד, מבלי לאמץ את המעבד יתר על המידה.
2. להשתדל עד כמה שאפשר שהמחשב לא יתחמם יותר מדי, בכדי למנוע שוב תופעות של ריסטרטים ובעיות אחרות.
להלן המפרט של המחשב במצבו הנוכחי:
מעבד: INTEL CORE 2 DUO E6550
לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3
זיכרון: 2*1024MB OCZ PLATINUM XTC CL 4-4-4-15
דיסק קשיח: WD 500GB 7200RPM 16MB SATAII
כרטיס מסך: SAPPHIRE ATI RADEON X2600XT 256MB DDR4
צורב: ASUS DRW-2014BLT DVD-RW X20
מארז: SILVERSTONE LC17S
ספק : ENERMAX LIBERTY 400W
קירור :THERMALTAKE RUBY ORB SILENT FAN RED LED CL-P0391
תודה רבה!
במה בדיוק המחשב שלך מגביל אותך היום??
1 גיגה זה כנראה מעט ל-ויסטה, אבל מה באמת מעבר לזה??
יש לך בסך הכל מחשב מצויין, ואם אתה לא ממש תקוע באיזה צוואר בקבוק ברגע,
כנראה שיהיה לך כדאי להמתין ל-NEHALEM עם השידרוג
אתה אומנם יכול להחליף מעבד למשהו כמו E8400 או E8500, שכנראה נתמך ע"י לוח האם שלך - השאלה אם באמת יש לך צורך
נ.ב. זה שהמחשב כעת במעבדה זה לא סיבה לשדרג, לא משנה מה הבעיות הלוגיסטיות שלך
1 גיגה זה כנראה מעט ל-ויסטה, אבל מה באמת מעבר לזה??
יש לך בסך הכל מחשב מצויין, ואם אתה לא ממש תקוע באיזה צוואר בקבוק ברגע,
כנראה שיהיה לך כדאי להמתין ל-NEHALEM עם השידרוג
אתה אומנם יכול להחליף מעבד למשהו כמו E8400 או E8500, שכנראה נתמך ע"י לוח האם שלך - השאלה אם באמת יש לך צורך
נ.ב. זה שהמחשב כעת במעבדה זה לא סיבה לשדרג, לא משנה מה הבעיות הלוגיסטיות שלך
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

קוביקו, קודם כל תודה על התגובה.
יש לי 2 גיגה זכרון (במפרט יש שגיאת כתיב), אבל נראה לי שעדיף כבר 4.
כמובן שאם אין שום צורך בשדרוג, אז העניין הלוגיסטי לא רלוונטי בכלל. מצד שני, אם נניח היו אומרים לי שמעבד/כרטיס מסך חזקים יותר היו יכולים להוריד מהעומס, ובכך גם להפחית את הסיכוי לריסטרטים- אזי הייתי מעדיף לבצע את השדרוג כבר עכשיו כשהמחשב מונח במעבדה, ולא לחכות עם זה למעד מאוחר יותר.
יחד עם זאת, ברור שאם היה לי רכב, והיה מדובר במחשב פצפון ששוקל פחות מקילוגרם, אז כלל לא הייתי מעלה את הסוגיה הזו...
יש לי 2 גיגה זכרון (במפרט יש שגיאת כתיב), אבל נראה לי שעדיף כבר 4.
כמובן שאם אין שום צורך בשדרוג, אז העניין הלוגיסטי לא רלוונטי בכלל. מצד שני, אם נניח היו אומרים לי שמעבד/כרטיס מסך חזקים יותר היו יכולים להוריד מהעומס, ובכך גם להפחית את הסיכוי לריסטרטים- אזי הייתי מעדיף לבצע את השדרוג כבר עכשיו כשהמחשב מונח במעבדה, ולא לחכות עם זה למעד מאוחר יותר.
יחד עם זאת, ברור שאם היה לי רכב, והיה מדובר במחשב פצפון ששוקל פחות מקילוגרם, אז כלל לא הייתי מעלה את הסוגיה הזו...
תשמע... ריסטרטים זה לא בעייה של עומס
זה אולי משהו רופף או רכיב תקול
אתה חייב לפתור את הבעייה אם אתה מתכוון לשדרג, אחרת אתה עלול להחליף רכיב - ולהישאר עם בעיית ריסטרטים
ברור שאם תחליף את כל המחשב זה ייפתר, אבל זה פתרון לעשירים בזבזנים
תראה, אצלי המחשב פתוח, וכבר קרה לי שהחתול ריחרח בפנים (זה גור שובב)
וגרם לי פעמיים לריסטרט
כנראה נגע באיזה כבל של אחד הדיסקים או משהו
זה אולי משהו רופף או רכיב תקול
אתה חייב לפתור את הבעייה אם אתה מתכוון לשדרג, אחרת אתה עלול להחליף רכיב - ולהישאר עם בעיית ריסטרטים
ברור שאם תחליף את כל המחשב זה ייפתר, אבל זה פתרון לעשירים בזבזנים
תראה, אצלי המחשב פתוח, וכבר קרה לי שהחתול ריחרח בפנים (זה גור שובב)
וגרם לי פעמיים לריסטרט
כנראה נגע באיזה כבל של אחד הדיסקים או משהו
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

כאמור המחשב נמצא עדיין בבדיקה במעבדה.
שוחחתי היום עם הטכנאי, והוא אומר לי שנתן למערכת לרוץ כמה ימים בעומס של 100% ולא היה ריסטרט אפילו פעם אחת.
שאלתי אותו אם הוא ניסה להריץ עליו סרטי HD והוא ענה שאין לו כאלה, אז אמרתי לו שהדיסק שלי מכיל כמה סרטים, וביקשתי שינסה להריץ.
דווקא קיוויתי שתתגלה בעיה של חומרה, כי במידה ולא, זה בעצם אומר שאצטרך להתקין את ווינדוס מחדש, ומה שיותר גרוע- להתקין ולקנפג מחדש את כל הנגנים, מקודדים ופילטרים...
הייתי רוכש כרטיס טלוויזיה, אם היה שם בכלל מה לראות
שוחחתי היום עם הטכנאי, והוא אומר לי שנתן למערכת לרוץ כמה ימים בעומס של 100% ולא היה ריסטרט אפילו פעם אחת.
שאלתי אותו אם הוא ניסה להריץ עליו סרטי HD והוא ענה שאין לו כאלה, אז אמרתי לו שהדיסק שלי מכיל כמה סרטים, וביקשתי שינסה להריץ.
דווקא קיוויתי שתתגלה בעיה של חומרה, כי במידה ולא, זה בעצם אומר שאצטרך להתקין את ווינדוס מחדש, ומה שיותר גרוע- להתקין ולקנפג מחדש את כל הנגנים, מקודדים ופילטרים...
הייתי רוכש כרטיס טלוויזיה, אם היה שם בכלל מה לראות
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

האמת היא שהמדיה סנטר שלי מראש לא עמוס ביותר מדי תוכנות, וזה מאוד נדיר אם יוצא לי להפעיל שתים במקביל.
מה שכן, שמתי לב שכמה פעמים הריסטרט התבצע ממש באמצע סרט, ולפעמים תוך כדי סריקה מלאה באמצעות התוכנה SPYAWRE DOCTOR
מה שכן, שמתי לב שכמה פעמים הריסטרט התבצע ממש באמצע סרט, ולפעמים תוך כדי סריקה מלאה באמצעות התוכנה SPYAWRE DOCTOR