חיבור וידאו מיטבי לטלויזיות ללא כניסת SCART
שלום לכולם, אשמח אם תעזרו לי עם הנושא הבא:
קניתי לאחרונה טלויזיה של LG מסדרץ SCARLET האחרונה. מטרתי היא לחבר את הממיר של הוט שיש לו יציאת SCART או COMPOSITE לטלויזיה ולקבל את איכות התמונה הגבוהה ביותר.
מכיוון שאין לטלויזיה כניסת SCART (מוזר, נזיפה לח.י.), אני מניח שהדרך הכי טובה היא להמיר שידור RGB שיוצא מהממיר על דבי ה- SCART ל- COMPONENT.
האם זה נכון? אם כן, כיצד אני עושה זאת? ראיתי מקומות שמציעים TRANSCONDER אשר עולה לא מעט כסף וטוענים שהוא הכרחי מכיוון ש- RGB ו - YUV הן שיטות שיודר שונות.
מצד שני, ראיתי ב- ZAP שיש כבלים מ-SCART ל- COMPONENT ללא TRANSCONDER באמצע. איך זה מסתדר? לא חייבים TRANSONDER ?
אולי בכלל כשאי לי לוותר על כל זה ולקנות כבל SCART ל- SVIDEO ?
ושאלה נוספת:
מה ההבדל בין YUV לשיטת סריקה מתקדמת YPbPr והאם שתיהן עוברות על גיב COMPONENT ? אם אני רוצה להמיר RGB ל- YPbPr, האם אני צריך כבל או TRANSONDER אחר ממה שציינתי קודם?
תודה מראש!
קניתי לאחרונה טלויזיה של LG מסדרץ SCARLET האחרונה. מטרתי היא לחבר את הממיר של הוט שיש לו יציאת SCART או COMPOSITE לטלויזיה ולקבל את איכות התמונה הגבוהה ביותר.
מכיוון שאין לטלויזיה כניסת SCART (מוזר, נזיפה לח.י.), אני מניח שהדרך הכי טובה היא להמיר שידור RGB שיוצא מהממיר על דבי ה- SCART ל- COMPONENT.
האם זה נכון? אם כן, כיצד אני עושה זאת? ראיתי מקומות שמציעים TRANSCONDER אשר עולה לא מעט כסף וטוענים שהוא הכרחי מכיוון ש- RGB ו - YUV הן שיטות שיודר שונות.
מצד שני, ראיתי ב- ZAP שיש כבלים מ-SCART ל- COMPONENT ללא TRANSCONDER באמצע. איך זה מסתדר? לא חייבים TRANSONDER ?
אולי בכלל כשאי לי לוותר על כל זה ולקנות כבל SCART ל- SVIDEO ?
ושאלה נוספת:
מה ההבדל בין YUV לשיטת סריקה מתקדמת YPbPr והאם שתיהן עוברות על גיב COMPONENT ? אם אני רוצה להמיר RGB ל- YPbPr, האם אני צריך כבל או TRANSONDER אחר ממה שציינתי קודם?
תודה מראש!
- yuria
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4181
- נתן תודות: 103 פעמים
- קיבל תודות: 238 פעמים
השיטה זו גם טובה מאוד .אולי בכלל כשאי לי לוותר על כל זה ולקנות כבל SCART ל- SVIDEO ?...
מ-RGB לקומפוננט חייבים טרנסקודר
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
SCART הוא רק צורת חיבור.
כבל SCART לקומפוננט לא יעזור לך כי הממיר לא יודע להוציא קומפוננט דרך ה-SCART.
כדי להמיר RGB לקומפוננט אכן צריכים טרנסקודר.
כפי שיורי רשם לך נסה תחילה להוציא SVIDEO מה-SCART. מניסיון שלי בשימוש בכבל איכותי התמונה המתקבלת לא נופלת באיכותה מתמונת קומפוננט דרך טרנסקודר.
כבל SCART לקומפוננט לא יעזור לך כי הממיר לא יודע להוציא קומפוננט דרך ה-SCART.
כדי להמיר RGB לקומפוננט אכן צריכים טרנסקודר.
כפי שיורי רשם לך נסה תחילה להוציא SVIDEO מה-SCART. מניסיון שלי בשימוש בכבל איכותי התמונה המתקבלת לא נופלת באיכותה מתמונת קומפוננט דרך טרנסקודר.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
תודה על התגובות, אך עדיין נשארה לי שאלה אחת:
על גבי COMPONENT עובר YUV, אם אני לא טועה.
מה ההבדל בין YUV ל- YPbPr ? מתי משתמשים בזה ובזה?
מה יותר טוב?
מה ההבדל בין YUV ל- YPbPr ? מתי משתמשים בזה ובזה?
מה יותר טוב?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: