אני כבר כמה שנים טובות עם EX70 של סוני , ורציתי להשתדרג באיכות האודיופילית של הסאונד. למי שאין כוח לקרוא הכל אז בקצרה :
עם תקציב יחסית נמוך והמון בירור וקריאה ברשת התלהבתי מהE2C של SHURE.
רציתי לדעת על ההבדלים בינהם באיכות הסאונד מכל הבחינות ומהנוחות, ועד כמה גדול או קטן הפער.
וההמשך למי שמעונין לקרוא:
ניסיתי להשוות אצל היבואן הרישמי גיבעון - אך מה שהיה לו שם היה בלתי ניתן להאזנה , אוזניות ישנות מאוד משומשות , שעברו כל מיני תיקונים עם אטמים לא מתאימים וכו'. את ה2C בכלל לא יכולתי לשים שם בתוך האוזן , ובכללי התאכזבתי מהסאונד של כל מה שניסיתי שם כשבעקרון רק את הE3C הצלחתי להכניס לאוזן, אמנם הרבה יותר עוצמה ונוכחות - סאונד ברור - אבל נעלמה לי הרכות והיופי של הטרבל והסנרים "והיופי האוידיופילי", והכל נשמע לי שם כמו מסה גדולה של סאונד ברור, חדגוני כשהחדות והיופי של התדרים הגבוהים והאולטרא גבוהים פשוט "נאנסת" - לכן אני לא סומך על היום ההוא (ניסיתי גם E5C) - ואשמח לשמוע ממישהו שניסה גם שור וגם את סוני (אני מאמין שהEX71 די זהים לEX70 - אבל אני לא יודע) האם אני הולך לאבד משהו שהיה לי בסוני , והאם חדות הצליל הנוכחות וההתבלטות של הצלילים הגבוהים והרכים יותר היא באמת משופרת או שנעלמת עקב כל העוצמה יחסית לסוני כמובן (משהו שהזכיר לי אוזניות כפתור גדולות רגילות).
אשמח גם להתיחסות לגבי הנוחות ונוחות השליפה של האוזנייה , וזמן ההרכבה שלהם על האוזן , הסוני רק קצת מציקות לי בתוך האוזן - אבל זה עדיין טיפה מעצבן , ואני נוהג הרבה פעמים להוריד את האוזנייה בשביל להאזין.
אולי כדאי גם לציין שבעבר יצא לי לשמוע את הER4 של אטימוטיק מאיזה בחור יפני , הסאונד היה מדהים - חד ברור ונעים, מאוד מאוד אודיופילי , רק שלא היה באס בכלל , ולמרות שבזמן ההשוואה אחרי ששמתי שוב את הסוני שלי הסאונד נשמע כאילו חתכו חצי מהתדרים שלו - עדיין העדפתי את התהודה והבאס החמוד של הסוני וב"תאורייה" לא היתי מוותר על הסוני בשביל הER4 באותו זמן השוואה, ככה שאם הE2C נשמעות לי פחות רכות ו"גבוהות " מהסוני זה די מדאיג אותי בקנייה. אז שוב מה שחשוב לי זה אנשים שעבדו עם שתי האוזניות - גם הסוני וגם השור.
הנגן שבו אני משתמש הוא IPOD דור 5.
זהו - אני חושב שיש לכם מספיק מידע על העדפות וחוויות הסאונד שלי
תודה גדולה מראש לכל מי שעוזר ולכל מי שקרא את הסיפור הארוך הזה