אוזניות Shure e2c VS. Sony EX70 - מחפש חוות דעת

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ice2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #1 

שלום,

אני כבר כמה שנים טובות עם EX70 של סוני , ורציתי להשתדרג באיכות האודיופילית של הסאונד. למי שאין כוח לקרוא הכל אז בקצרה :
עם תקציב יחסית נמוך והמון בירור וקריאה ברשת התלהבתי מהE2C של SHURE.
רציתי לדעת על ההבדלים בינהם באיכות הסאונד מכל הבחינות ומהנוחות, ועד כמה גדול או קטן הפער.

וההמשך למי שמעונין לקרוא:
ניסיתי להשוות אצל היבואן הרישמי גיבעון - אך מה שהיה לו שם היה בלתי ניתן להאזנה , אוזניות ישנות מאוד משומשות , שעברו כל מיני תיקונים עם אטמים לא מתאימים וכו'. את ה2C בכלל לא יכולתי לשים שם בתוך האוזן , ובכללי התאכזבתי מהסאונד של כל מה שניסיתי שם כשבעקרון רק את הE3C הצלחתי להכניס לאוזן, אמנם הרבה יותר עוצמה ונוכחות - סאונד ברור - אבל נעלמה לי הרכות והיופי של הטרבל והסנרים "והיופי האוידיופילי", והכל נשמע לי שם כמו מסה גדולה של סאונד ברור, חדגוני כשהחדות והיופי של התדרים הגבוהים והאולטרא גבוהים פשוט "נאנסת" - לכן אני לא סומך על היום ההוא (ניסיתי גם E5C) - ואשמח לשמוע ממישהו שניסה גם שור וגם את סוני (אני מאמין שהEX71 די זהים לEX70 - אבל אני לא יודע) האם אני הולך לאבד משהו שהיה לי בסוני , והאם חדות הצליל הנוכחות וההתבלטות של הצלילים הגבוהים והרכים יותר היא באמת משופרת או שנעלמת עקב כל העוצמה יחסית לסוני כמובן (משהו שהזכיר לי אוזניות כפתור גדולות רגילות).

אשמח גם להתיחסות לגבי הנוחות ונוחות השליפה של האוזנייה , וזמן ההרכבה שלהם על האוזן , הסוני רק קצת מציקות לי בתוך האוזן - אבל זה עדיין טיפה מעצבן , ואני נוהג הרבה פעמים להוריד את האוזנייה בשביל להאזין.

אולי כדאי גם לציין שבעבר יצא לי לשמוע את הER4 של אטימוטיק מאיזה בחור יפני , הסאונד היה מדהים - חד ברור ונעים, מאוד מאוד אודיופילי , רק שלא היה באס בכלל , ולמרות שבזמן ההשוואה אחרי ששמתי שוב את הסוני שלי הסאונד נשמע כאילו חתכו חצי מהתדרים שלו - עדיין העדפתי את התהודה והבאס החמוד של הסוני וב"תאורייה" לא היתי מוותר על הסוני בשביל הER4 באותו זמן השוואה, ככה שאם הE2C נשמעות לי פחות רכות ו"גבוהות " מהסוני זה די מדאיג אותי בקנייה. אז שוב מה שחשוב לי זה אנשים שעבדו עם שתי האוזניות - גם הסוני וגם השור.
הנגן שבו אני משתמש הוא IPOD דור 5.

זהו - אני חושב שיש לכם מספיק מידע על העדפות וחוויות הסאונד שלי 8)
תודה גדולה מראש לכל מי שעוזר ולכל מי שקרא את הסיפור הארוך הזה :wink:

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

עוד מעט מומחה האוזניות (The-Fox) יגיע.
בינתיים, האם קראת את הביקורות על האוזניות IN EAR ואת המדריך של עומר.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #3 

BRK, ברשותך, נעשה קצת סדר בבלאגן.

דבר ראשון, לכשעצמן ה EXL70 הם לא אוזניות ברמה מי יודע מה, יכול להיות שעם הזמן התרגלת לסאונד שלהן וגם יכול מאד להיות שאתה אוהב את חתימת הסאונד שלהן.
לי אישית לא יצא לשמוע אותן, אבל ממה שאני קורא הרבה ברשת, מאנשים ששידרגו, זאת אוזניה די נוחה, ואיכות סאונד בינונית מינוס, וכל מי ששידרג ממנה ציין שאיכות הסאונד אינה גובהה.
לדעתי ה SHURE טובות מאד, לי אישית יש את ה E4c, ואנ ידי מרוצה מהן.
ממה שאני יודע, Shure ו IPOD לא הולכים כל כך טוב ביחד, יש שאומרים שהם נשמעים גרוע מאד ביחד.
מה שכן הם הולכים טוב מאד עם הנגנים של iAudio, ואני נוכחתי לדעת שה E4c שלי נשעמו הרבה יותר טוב אחרי שקניתי את ה X5L.
לגבי ה ETY , זה די ידוע, הן מאד מפורטות ומאוזנות בחלקים העליונים של הספקטרום, אבל לוקות בחסר בבאס.
מהניסיון שלי, לוקח זמן להבין את האיכות של ה SHURE, כי חתימת הסאונד די שונה, עד שמתרגלים, ואז לאט לאט אתה מתחיל לגלות שהאוזניה מאד מפורטת, מאד מאוזנת ויש לה באס הדוק ויפה.
מבחינת נוחות, אני לא יודע איך זה בדיוק עם ה E2c, אבל זה די דומה, לי לא מפריע לשים אותן שעות בתוך האוזן. כמו כן צריך כ 10 שניות של כיוץ הספוג בכל אוזניה והחדרתן לאוזן, לדעתי זה לא עניין גדול, מבחינת שליפה, פשוט לשלוף והן בחוץ.

שורה תחתונה, אין לי ספק שה E2c טובות יותר מהסוני, רק מה, השאלה אם הן יקלעו לטעמך המוזיקלי, וגם קח בחשבון שאתה עם IPOD, שזה לא שילוב מוצלח. כמו כן ממליץ לך לבדוק ברמת המחיר הזאת, את ה ETY er6i, אותו סדר גודל של מחיר, אוזניה טובה.

שיהיה בהצלחה.
:!:

ice2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

אני חושב שה6I יפיקו באסים חלשים יותר מהסוני , בדומה לER4.
בגדול אני לא מתכוון להשתמש בספוגים כי אני לפעמים מוציא את האזנייה לכמה רגעים וישר מחזיר , ככה שההתיחסות שלי היא לשימוש באטם גומי (הכי קטן, - בסוני למשל אני יכול לשים רק את הכי קטן).

מעניין אותי מה שאמרת לגבי אייפוד וSHURE , אתה יכול לפרט יותר מה בדיוק הבעייה ואולי גם להפנות ללינקים ? זה נישמע לי קצת מוזר וגם לא ניתקלתי בזה בקריאה הרבה שלי ברשת, בייחוד שהסאונד הישתנה בין הדגמים השונים של האייפוד, זה מעניין.

אולי אתה מכיר מקום בתל אביב שבו אפשר להאזין לזוג נורמאלי של הE2C ושל ה6I של אטימוטיק ? אני אפילו אשמח אם בעל אחת מהאוזניות אולי עובר באיזור עזריאלי להפגש לכמה דקות לביצוע האזנה 8)
העיקר להקשיב - זה הכי חשוב.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #5 

אתה עושה בדיוק את אותו מעבר שאני עשיתי (סוני EX70 ל-SHURE E2C):

1. ה-E2C פחות נוחים מהסוני בעיקר בגלל שהם יותר כבדים והם מתוכננים מאוד משונה מבחינת חיבור חוטים.

2. הם בנויים הרבה יותר טוב, אין בכלל מה להשוות באיכות הסאונד. השיפור הוא משמעותי.

3. יש ל-E2C אטמים של סיליקון (תכנון בעייתי למדי בגלל שהם עבים מדי- כך שמרגישים אותם מאוד באוזן), ואטמים ספוגיים. הספוגיים טובים מאוד מאוד מאוד. הם אוטמים את החדר לחלוטין ואפשר להשתמש בהם אין-סוף זמן. הבעיה שלהם היא שהם מתלכלכים (ומתקלקלים) מהר מאוד. אני מאוד חסכן איתם...

4. לא בדקתי עם IPOD, יש לי שני נגנים אחרים - בשניהם ההבדל משמעותי (בעיקר בתדרים נמוכים).

5. האריזה והמכשיר מעולים. קשה להוציא את האוזניות מהמארז בזריזות, אבל זה שומר על האוזניות היטב.

הבעיה העיקרית שלי עם ה-E2C היא שהם עשו לי נורא חשק (רכשתי אותם שנה שעברה בארה"ב) לרכוש את ה-E3C או E4C...

KingQ
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

יש לי שאלה לoferlaor

רציתי לדעת איזה שני נגנים יש לך

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #7 

יש לי נגן וותיק (DAP) עם 128M שכבר אצלי כמה שנים טובות (עוד מתקופת ה-RIO)...

הנגן השני שלי הוא PMP-1000, שהוא נגן PMP (גם וידאו).

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

BRK כתב:אני חושב שה6I יפיקו באסים חלשים יותר מהסוני , בדומה לER4.
בגדול אני לא מתכוון להשתמש בספוגים כי אני לפעמים מוציא את האזנייה לכמה רגעים וישר מחזיר , ככה שההתיחסות שלי היא לשימוש באטם גומי (הכי קטן, - בסוני למשל אני יכול לשים רק את הכי קטן).

מעניין אותי מה שאמרת לגבי אייפוד וSHURE , אתה יכול לפרט יותר מה בדיוק הבעייה ואולי גם להפנות ללינקים ? זה נישמע לי קצת מוזר וגם לא ניתקלתי בזה בקריאה הרבה שלי ברשת, בייחוד שהסאונד הישתנה בין הדגמים השונים של האייפוד, זה מעניין.

אולי אתה מכיר מקום בתל אביב שבו אפשר להאזין לזוג נורמאלי של הE2C ושל ה6I של אטימוטיק ? אני אפילו אשמח אם בעל אחת מהאוזניות אולי עובר באיזור עזריאלי להפגש לכמה דקות לביצוע האזנה 8)
העיקר להקשיב - זה הכי חשוב.
...
לדעתי אם חשוב לך הבאס אז SHURE, ה ETY בדרך כלל חלשות בבאס. ה SHURE מפיקות באס עגול, הדוק ויפה, יחסית לאוזנית IN EAR, בגודל זעיר שכזה.
מה שכן כמו שאעופר אמר, הספוגים פשוט נותנים שיפור גדול מידי כדי שתוכל לוותר עליהן לטובת נוחות, וגם אם זה הרבה נוחות.
שתדע דבר אחד, לא תצליח לשמוע באף חנות אוזניות IN EAR, אני ביררתי את זה. בגלל העובדה שצריך לדחוף אותן לתוך האוזניים והיצרן לא מספק פלאגים לשמיעה ניסיונית, אז לכן היבואנים/משווקים לא מוכנים להשמיע.
האופציה היחידה שלך זה דרך אנשים נחמדים שגרים באזור שלך.

לגבי השילוב של IPOD ו SHURE, אני בספק אם תתקל בזה ברשת, כי גם ככה רובם חושבים שהסאונד של ה IPOD הוא טוב (לדעתי הוא ממש לא) ואותם אלו שחושבים ככה גם חושבים שהאוזניות שמגיעות איתו נשמעות טוב (לגבי זה אני אפילו לא אגיב :? )
לכן מספר האנשים עם IPOD ו SHURE הוא קטן מאד. ואני לא חושב שאותם אלו שיש להם את השילוב, מודעים לעובדה, כי אני מאמין שהם לא ניסו הרבה.
חוץ מזה שאתה לא נמצא במקורות שלי יש, אז הידע שלך קצת מוגבל בנושא :-)
שורה תחתונה, תנסה לשמוע.

כרמי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1150
שם מלא: כרמי

שליחה #9 

The-Fox - אם ה SURE ו ה IPOD זה לא שילוב מוצלח (אני מאמין לך בכך). אז מה כן מומלץ כשילוב עם IPOD?
החיים זה מה שקורה לנו,
שאנחנו עסוקים בתכנון דברים אחרים.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

כל דבר שהוא לא איפוד :lol:

כרמי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

The-Fox כתב:כל דבר שהוא לא איפוד :lol:
...
:D :D :D :D

אבל למי שיש ipod מה מומלץ?
החיים זה מה שקורה לנו,
שאנחנו עסוקים בתכנון דברים אחרים.

ice2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

כרמי כתב:
The-Fox כתב:כל דבר שהוא לא איפוד :lol:
...
:D :D :D :D

...
אני לא רוצה חס וחלילה לזלזל או לשלול אף אחד.. אבל אם השור לא כלכך מתאימות לאייפוד אז היינו רואים את זה איפושהו ברשת ובטח שבטח בHEADFI. אם באמת לשניים שלושה אנשים בעולם השור לא מתאימות לאייפוד , כנראה שהמסקנה המתבקשת היא שדווקא השור כן מתאימות לאייפוד :wink:

יש מן שינאה לאייפוד עקב הפופולריות שלו ומחפשים אותו על כל שטות , בעיקר אצל אנשים שמבינים שתמיד ירחיקו את עצמם מהכלל כדי לשמור על היחודיות שלהם (הנאה מסאונד זה החלק הפסיכולוגי שבעניין , ומכאן הסיבה הזו, גם היחודיות זו הנאה).

ככה שמהקריאה הרבה שלי, תוך השתדלות לסנן דברים שכנראה יש בהם מעבר לאוביקטיביות, ותוך דילוג על אתרי מעריצים שמחפשים איך לסגוד למוצר אחד ולהטיף נגד מוצר אחר וההפך, השור זו אוזניה מומלצת ואין שום בעייה איתה עם נגן אייפוד שלא קיימת בנגן אחר.
את הבעיות סאונד שהיו באייפוד פוטו ראינו בבירור ברשת למרות שהיה מדובר בבעיות מינוריות שהרוב בכלל לא שם לב אליהן , לכן שוב אני חושב שאין שום בעייה עם השילוב של השניים ,ואולי ידידנו נתקל באיזה פריק סאונד נחשב שאמר את דבריו , ובין היתר שהנחיתה על הירח היתה מבויימת :wink:

הכי חשוב לדעתי להאזין , וזה מה שאני מחפש. ועם האייפוד צריך להזהר - כי פשוט יש לו קהל שונאים כמו כל מוצר מצליח , שלפעמים מאבדים פרופורצייה.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

BRK
אתה מבסס את דעתך על ספקולציות בלבד.
אני מסתובב המון ב HEAD-FI. שזאת קהילה מאד מאד מקצועית ורצינית.
וגם בעוד המון מקומות ברשת, כיום אני מסתובב פחות, אבל לפני הרכישה של ה X5L וה E4c פשוט שרצתי שם. עברתי על המון המון חומר, ונתקלתי בלא מעט אנשים שהמליצו שלא לשלב את ה IPOD עם ה E4c, בכל מקרה אני מאמין שזה גם תקף ל E2/3.
אין לי שום בעיה עם האייפוד, אין לי סנטימנטים לאף חברה. מה שכן יש לי בעיה איתו, זה שאנשים לא מבינים שהוא נגן בינוני ותו לא, הדבר היחיד שיש לו, זה ה hype, וחיבת קהל עצומה, שאין לה שום בסיס מוצדק.
הסאונד שלו לטעמי יבש, והבאס פשוט מזעזע, כמו כן הוא נשמע אנמי.
יש עוד שלל דברים אחרים שאני יכול להגיד על האייפוד (וזה לא מחמאות). אבל כרגע זה לא העניין.
שורה תחתונה, זה לא שאני שונא אותו, אני פשוט לא אוהב אותו, ואני, או יותר נכון, אני יודע ! שיש בשוק במחיר שלו אלטרנטיבות טובות יותר ! זה שהן לא נושאות את השם המהולל, main stream, פופולרי, מגניבי, קולי, "IPOD" לא אומר שהן פחות טובות.
אני מקווה שהנקודה ברורה.

כרמי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

כרמי כתב: