השוואה בין איכות התמונה - DVD ו-MKV
-
michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
היי
עוד 2 סנט שלי -
כאשר אני מסתקל על תמונה של DVD איכותי (המוקרן למשל דרך ה-upscale שך PS3 ל-FHD) וקבצי MKV (בגודלם כ-8-12GB המנגנים דרך TVIX), אי אפשר לציין את היתרון של DVD!
יש כ"כ הרבה רעשים, compression artifacts ב-MKV האלה. הרי הם מקבצים את המקור של כ-26GB ל-8! 1 ל-3!
תמונה ב-DVD כזאת נקייה..
כמובן שעם blu-ray ו-PS3 מצב שונה לגמרי
כדי להנות מההשקעה שלי ב-AV, צריך להשקיע בתכנים איכותיים!
עוד 2 סנט שלי -
כאשר אני מסתקל על תמונה של DVD איכותי (המוקרן למשל דרך ה-upscale שך PS3 ל-FHD) וקבצי MKV (בגודלם כ-8-12GB המנגנים דרך TVIX), אי אפשר לציין את היתרון של DVD!
יש כ"כ הרבה רעשים, compression artifacts ב-MKV האלה. הרי הם מקבצים את המקור של כ-26GB ל-8! 1 ל-3!
תמונה ב-DVD כזאת נקייה..
כדי להנות מההשקעה שלי ב-AV, צריך להשקיע בתכנים איכותיים!
שלום !
לא כל כך בקיא בענייני סטרימרים ופורמט MKV , אבל אין איזשהו פורמט אחר שפחות מכווץ את המקור? אני גם משוכנע שכשמקבצים ל mkv יש כמה דרגות של כיווץ. אולי אתה ניתקלת בכמה קבצים שעברו כיווץ מקסימלי לטובת זמן הורדה נמוך.
חפש משהו קצת יותר גדול אולי (שעבר פחות כיווץ).
עידו.

לא כל כך בקיא בענייני סטרימרים ופורמט MKV , אבל אין איזשהו פורמט אחר שפחות מכווץ את המקור? אני גם משוכנע שכשמקבצים ל mkv יש כמה דרגות של כיווץ. אולי אתה ניתקלת בכמה קבצים שעברו כיווץ מקסימלי לטובת זמן הורדה נמוך.
חפש משהו קצת יותר גדול אולי (שעבר פחות כיווץ).
עידו.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מה הקשר בין MKV לכיווץ?
אצלי בשני המקרים החומר עובר דרך מעבד ווידאו חיצוני ודווקא ל DVD אין ממש שום יתרון. התמונה רכה מידי וחסרת פרטים, תופעות של מדרגות בולטות בגוונים, ארטיפקטים אדירים של דחיסה ב mpeg-2 ועוד ועוד.
אצלי בשני המקרים החומר עובר דרך מעבד ווידאו חיצוני ודווקא ל DVD אין ממש שום יתרון. התמונה רכה מידי וחסרת פרטים, תופעות של מדרגות בולטות בגוונים, ארטיפקטים אדירים של דחיסה ב mpeg-2 ועוד ועוד.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
michael123
- חבר מכור קשה

רוב הקבצים שאני נתקלתי בהם - בסדר גודל של 8GB
זה לא עניין מה מכווץ יותר או פחות - אלא זה מה שנמצא ברחבי הרשת
ברור שככל שהיחס יהיה יותר קרוב ל-1:1, כך ה-artifacts יופיעו פחות
הטענה שלי היא שעדיף אימג' של DVD מאשר MKV HD עם יחס 1 ל-3
זה לא עניין מה מכווץ יותר או פחות - אלא זה מה שנמצא ברחבי הרשת
ברור שככל שהיחס יהיה יותר קרוב ל-1:1, כך ה-artifacts יופיעו פחות
הטענה שלי היא שעדיף אימג' של DVD מאשר MKV HD עם יחס 1 ל-3
-
michael123
- חבר מכור קשה

Catskinner,Catskinner כתב:מה הקשר בין MKV לכיווץ?
אצלי בשני המקרים החומר עובר דרך מעבד ווידאו חיצוני ודווקא ל DVD אין ממש שום יתרון. התמונה רכה מידי וחסרת פרטים, תופעות של מדרגות בולטות בגוונים, ארטיפקטים אדירים של דחיסה ב mpeg-2 ועוד ועוד....
איך אתה מחבר את TVIX (כלומר, מקנפג)?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46353
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5074 פעמים
כלומר אתה טוען שקובץ וידאו ב MPEG-2 בגודל 8GB נראה טוב יותר מקובץ MPEG-4 AVC בגודל דומה?
אם לא הרסו בכח את 2 הקבצים בשביל שיציגו תוצאות כאלו - אין מצב שזה נכון. MPEG-4 AVC הינו אלגוריתם דחיסה הרבה יותר מתקדם מ MPEG-2.
ייתכן ולעין שלך יותר נוח תמונה רכה כמו זאת אשר מתקבלת מניגון DVD סטנדרטי ואתה משייך את זה לאיכות טובה יותר.
אם לא הרסו בכח את 2 הקבצים בשביל שיציגו תוצאות כאלו - אין מצב שזה נכון. MPEG-4 AVC הינו אלגוריתם דחיסה הרבה יותר מתקדם מ MPEG-2.
ייתכן ולעין שלך יותר נוח תמונה רכה כמו זאת אשר מתקבלת מניגון DVD סטנדרטי ואתה משייך את זה לאיכות טובה יותר.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

michael123 ה TIVX אצלי מחובר למעבד הווידאו ב HDMI ומכוון להוציא 1080p עם מצב העברה אוטומטי בין 60/50/24. אבל אל תבין מזה שהוא מקור ה HD היחיד שיש לי בבית.
זיו, יש שני מקרים שבהם סרט שקודד בקידוד חוזר עם H.264 ייראה רע יותר מ DVD.
1. אם המקור לקידוד היה DVD
2. אם מי שביצע את הקידוד החוזר לא הבין מימינו או משמאלו
2. אם מי שביצע את הקידוד החוזר לא הבין מימינו או משמאלו
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46353
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5074 פעמים
michael123 מבין עניין, לא נראה לי שהוא מדבר כאן על קידודי DVD.
מיכאל, תרגיש חופשי לתקן אותי.
מיכאל, תרגיש חופשי לתקן אותי.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אז בעיה אחרת המונעת ממנו להנות מ HD כי סרט DVD מוגבל ל 9.8Mbps ב mpeg-2. לא יכול להיות שזה יתן תמונה טובה יותר אפילו מקידוד חוזר של BD ל 720p ב H.264.
-
michael123
- חבר מכור קשה

OKCatskinner כתב:michael123 ה TIVX אצלי מחובר למעבד הווידאו ב HDMI ומכוון להוציא 1080p עם מצב העברה אוטומטי בין 60/50/24. אבל אל תבין מזה שהוא מקור ה HD היחיד שיש לי בבית.
2. אם מי שביצע את הקידוד החוזר לא הבין מימינו או משמאלו...
ומה מוציא TVIX?
(אני מניח שכ-"גורו HTPC" יש לך עוד משהו
אני כן נהנה מ-HD איכותי, מה שמפריע לי ב-MKV זה ארטיפקטים של קידוד. אבל יכול להיות שצריך לעבוד כמו jpost (?) עם ריפים של בלו-ריי (אני קיבלתי החלטה דומה באודיו לפני מספר ימים לכווץ רק עם FLAC)
אין לי יותר מדי ניסיון עם MKV. האם 8-12GB זה גודל "רגיל" ל-1080P?
אני משווה את התמונה לבלו-ריי שמנגן PS3 - יום ולילה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

זה מה שמוציא ה TIVX. אני שומר עליו רק חומר שהוא 1080p וגיבוי ל 720p שנמצא על ה HTPC. כך שה TIVX בעצם לא מבצע שום upscaling והמעבד ווידאו לא עובד ממש קשה בשבילו.
אין לי תשובה לארטיפקטים שאתה רואה בקבצים שיש לך. יש לי השערות שהם נוצרו ממקורות בינוניים עד גרועים, כמו TS לוויני ושהם כנראה היו קיימים גם במקור שישימש לקידוד החוזר. יש גם משהו בהודעות שלך שגורם לי לחשוב שאתה בטוח שיש משהו ב MKV שגורם לבעיות קידוד. זה לא המצב היות ול MKV אין שום קשר לאודיו או לווידאו, הוא בסך הכל משמש לאריזת המולטימדיה ואילו הווידאו יכול להיות מקור m2ts או כל דבר אחר. אני רק יכול להגיד לך שיצא לי כבר לראות השוואות של פריים מ DVD לעומת אותו פריים ב 720p שקודד מחדש ממקור BD ונארז ב MKV ושניהם הושוו גם לאותו הפריים מסרט ה BD.
התוצאה: הבדל של שמיים וארץ בחדות ובאיכות התמונה בין 720p/MKV ו BD לבין ה DVD והבדלים מזעריים בין מקור ה BD לבין ה MKV. ב AVS forums מנהלים דיונים על הנושא הזה כבר המון זמן והרי לך תוצאות השוואתיות מאחד השרשורים האחרונים שלהם: http://www.avsforum.com/avs-vb/showthre ... 863&page=2
8-12GB זה גודל די ממוצע ורגיל לסרט שקודד ל 1080p.
אין לי תשובה לארטיפקטים שאתה רואה בקבצים שיש לך. יש לי השערות שהם נוצרו ממקורות בינוניים עד גרועים, כמו TS לוויני ושהם כנראה היו קיימים גם במקור שישימש לקידוד החוזר. יש גם משהו בהודעות שלך שגורם לי לחשוב שאתה בטוח שיש משהו ב MKV שגורם לבעיות קידוד. זה לא המצב היות ול MKV אין שום קשר לאודיו או לווידאו, הוא בסך הכל משמש לאריזת המולטימדיה ואילו הווידאו יכול להיות מקור m2ts או כל דבר אחר. אני רק יכול להגיד לך שיצא לי כבר לראות השוואות של פריים מ DVD לעומת אותו פריים ב 720p שקודד מחדש ממקור BD ונארז ב MKV ושניהם הושוו גם לאותו הפריים מסרט ה BD.
התוצאה: הבדל של שמיים וארץ בחדות ובאיכות התמונה בין 720p/MKV ו BD לבין ה DVD והבדלים מזעריים בין מקור ה BD לבין ה MKV. ב AVS forums מנהלים דיונים על הנושא הזה כבר המון זמן והרי לך תוצאות השוואתיות מאחד השרשורים האחרונים שלהם: http://www.avsforum.com/avs-vb/showthre ... 863&page=2
8-12GB זה גודל די ממוצע ורגיל לסרט שקודד ל 1080p.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
michael123 כתב:היי
עוד 2 סנט שלי -
תמונה ב-DVD כזאת נקייה..
כדי להנות מההשקעה שלי ב-AV, צריך להשקיע בתכנים איכותיים!...
איש יקר,
לא הבנתי את המסקנה שלך.
דרך אגב, פורמט ה DVD גם הוא סוג של כיווץ ( גרוע יש לציין ).
מאז שנקבע הפורמט עברו איזה 10 שנים, קצת התקדמנו היתי אומר.
יש דברים קצת יותר מוצלחים מ Mpeg2 ב bitrate של 9Mbit/s.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
michael123
- חבר מכור קשה

להבדיל מ-MP3 (שמיוצרים ממקור lossless), כל הסרטי MKV עוברים קידוד חוזר. (10 שנים רק מרמז שהפורמט מאוד מוצלח. גם, חלק מהקבצי בלו-ריי עדיין משתמשים בקודק של MPEG2)Lior_M כתב:michael123 כתב:היי
עוד 2 סנט שלי -
תמונה ב-DVD כזאת נקייה..
כדי להנות מההשקעה שלי ב-AV, צריך להשקיע בתכנים איכותיים!...
איש יקר,
לא הבנתי את המסקנה שלך.
דרך אגב, פורמט ה DVD גם הוא סוג של כיווץ ( גרוע יש לציין ).
מאז שנקבע הפורמט עברו איזה 10 שנים, קצת התקדמנו היתי אומר.
יש דברים קצת יותר מוצלחים מ Mpeg2 ב bitrate של 9Mbit/s.
ליאור...
יש כמה פילטרים שאני יכול להפעיל בטלויזיה - VIDEO NR/Block NR/Mosquito NR
וידאו פרוססור שלי יכול לעשות רק passthrough ל-1080p
ויכול להיות שהקבצים שאני "זרקתי" ל-TVIX לא היו טובים במיוחד
-
michael123
- חבר מכור קשה

CatskinnerCatskinner כתב:זה מה שמוציא ה TIVX. אני שומר עליו רק חומר שהוא 1080p וגיבוי ל 720p שנמצא על ה HTPC. כך שה TIVX בעצם לא מבצע שום upscaling והמעבד ווידאו לא עובד ממש קשה בשבילו.
8-12GB זה גודל די ממוצע ורגיל לסרט שקודד ל 1080p....
אגב על המחשב (FFDSHOW?) זה באמת נראה יותר טוב מה-TVIX
איזה עיבוד בדיוק ה-VP50 שלך עושה לסיגנל של TVIX? תוכל לפרט?
מיכאל
איך אומרים "יש קידוד ויש קידוד". ראיתי כבר MKV בגודל 4.5GB שנראים פגז וראיתי
MKV ב 10GB שנראים זוועה. כמו שנאמר זה גם תלוי מה המקור ומי עשה את הקידוד.
אני באופן אישי מאד מבסוט, וכל הסרטים שיש לי בדיוידי עברו לשלב ה MKV.
MKV ב 10GB שנראים זוועה. כמו שנאמר זה גם תלוי מה המקור ומי עשה את הקידוד.
אני באופן אישי מאד מבסוט, וכל הסרטים שיש לי בדיוידי עברו לשלב ה MKV.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
נכון,michael123 כתב:
להבדיל מ-MP3 (שמיוצרים ממקור lossless), כל הסרטי MKV עוברים קידוד חוזר. (10 שנים רק מרמז שהפורמט מאוד מוצלח. גם, חלק מהקבצי בלו-ריי עדיין משתמשים בקודק של MPEG2)
...
BD משתמש ב Mpeg2 אבל ב bitrate גבוה הרבה יותר..
10 השנים שעברו ( מאז שה DVD הפך למוצר להמונים ) לא הופכות אותו למוצר מוצלח בכל מה שנוגע לאיכות התמונה. הן אומרות דבר אחר.
הפורמט מספק את רוב הצרכנים ויחס עלות התועלת שלו לרובם עדיף בהרבה על החלופות.
זה לא הופך את התמונה של ה DVD לטובה יותר, זה רק תוקע אותנו עוד כמה שנים עם תוכן באיכות בינונית מינוס.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי