שאלה: מה עדיף?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
danga פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 76
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

לשמוע מוסיקה
ב dolby pro logic II music?
או ב 5 channels stereo?

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #2 

הכי עדיף בסטריאו, דהיינו 2 ערוצים.
כל השאר פוגם קצת לפי דעתי ומרחיק מהמקור... סתם מבצע עיבוד לא הכרחי...

מעבר לכך, מה שנשמע לאוזנך יותר, הוא יהיה הרע במיעוטו....

רפי_א
גורו
גורו
תגובות: 830
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

אז כמו שנאמר פה כבר........

שליחה #3 

מוזיקה שומעים בסטריאו נקודה.

זה נכון שאפשר לשמוע גם ב 5.1 או יותר.......או בפורמט כזה או אחר... ולא מעניין אותי כעת אם הסיגנל מתלכלך ע"י כל התוספות או לא.........אני מתייחס למה שניקרא האזנה נכונה.

בקולנוע בייתי........עובר מסוק מצד שמאל לימין או מתקדם אלייך וחולף.........או שדה קרב עם יריות מכל הכיוונים.... ושאר דוגמאות וכאן אכן יש מקום להרחיב ולהעמיק את הבמה....זה גם טבעי אחרי הכל. מטוס היה מולך ואחרי כמה שניות הוא חלף מאחורייך.......אחללה.

במוזיקה זה אחרת. תמיד האמן...הלהקה.......הבמה..... היא מול המאזין. קצת לא טבעי לראות מישהו מנגן על גיטרה מולך.....אבל לשמוע אותו מצידך או מאחורייך.

גם האוזניים שלנו נימצאות בכיוון כזה...שהם אמורות לקלוט את הסאונד מקדימה.
זה עדיין לא אומר שלא תישמע במה...... או עומק ......מרחב.......והפרדה.

גם מי שעשה את המיקס באולפן....עשה אותו ככה שהרמקולים היו מולו........ובהתאם הוא בנה את במת הצליל והעומק שלה.

גם בהופעה....כל האנרגיה של הצליל מגיעה מקדימה........אליה מתווספים החזרים מכל הכיוונים בהתאם לאקוסטיקה..........אבל אלה החזרים שאמורים להוסיף חמימות לצליל.......עוד משהו נעים שיעטוף אותך אבל כל המקור מגיע מקדימה.

זה מזכיר לי את השמיעה ברכב. לפחות 4 או 6 רמקולים מפוזרים ברכב........אתה מדמיין את הלהקה לפנייך...........אבל הסאונד מגיע מאחור.......אי שם מהמישטח האחורי מעל המושב האחורי , וקצת מהדלתות........לא טבעי ולא לעניין, אבל ככה הרוב שומע.
קצת מצחיק.........לשבת עם האוזניים הפוך לכיוון הצליל.

אז קצת ציירתי את התשובה ........אבל שוב , מוזיקה שומעים בסטיריאו , הרבה מהאינפורמציה במוזיקה מגיעה ממה שניקרא סנטר.....מהמרכז , קצת לא טבעי לשמוע את הסנטר הזה מכל מיני כיוונים אחרים.

עד כאן.....דעתי הצנועה.

רפי_א

airsonix
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

אלא אם כן אתה נמצא בהופעה ואתה יושב ממש על הבמה בין הנגנים :D
אז אולי אני יכול להבין CHANNELING למוסיקה

Mash
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 627
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

Re: אז כמו שנאמר פה כבר........

שליחה #5 

רפי_א כתב:מוזיקה שומעים בסטריאו נקודה.

זה נכון שאפשר לשמוע גם ב 5.1 או יותר.......או בפורמט כזה או אחר... ולא מעניין אותי כעת אם הסיגנל מתלכלך ע"י כל התוספות או לא.........אני מתייחס למה שניקרא האזנה נכונה.

בקולנוע בייתי........עובר מסוק מצד שמאל לימין או מתקדם אלייך וחולף.........או שדה קרב עם יריות מכל הכיוונים.... ושאר דוגמאות וכאן אכן יש מקום להרחיב ולהעמיק את הבמה....זה גם טבעי אחרי הכל. מטוס היה מולך ואחרי כמה שניות הוא חלף מאחורייך.......אחללה.

במוזיקה זה אחרת. תמיד האמן...הלהקה.......הבמה..... היא מול המאזין. קצת לא טבעי לראות מישהו מנגן על גיטרה מולך.....אבל לשמוע אותו מצידך או מאחורייך.

גם האוזניים שלנו נימצאות בכיוון כזה...שהם אמורות לקלוט את הסאונד מקדימה.
זה עדיין לא אומר שלא תישמע במה...... או עומק ......מרחב.......והפרדה.

גם מי שעשה את המיקס באולפן....עשה אותו ככה שהרמקולים היו מולו........ובהתאם הוא בנה את במת הצליל והעומק שלה.

גם בהופעה....כל האנרגיה של הצליל מגיעה מקדימה........אליה מתווספים החזרים מכל הכיוונים בהתאם לאקוסטיקה..........אבל אלה החזרים שאמורים להוסיף חמימות לצליל.......עוד משהו נעים שיעטוף אותך אבל כל המקור מגיע מקדימה.

זה מזכיר לי את השמיעה ברכב. לפחות 4 או 6 רמקולים מפוזרים ברכב........אתה מדמיין את הלהקה לפנייך...........אבל הסאונד מגיע מאחור.......אי שם מהמישטח האחורי מעל המושב האחורי , וקצת מהדלתות........לא טבעי ולא לעניין, אבל ככה הרוב שומע.
קצת מצחיק.........לשבת עם האוזניים הפוך לכיוון הצליל.

אז קצת ציירתי את התשובה ........אבל שוב , מוזיקה שומעים בסטיריאו , הרבה מהאינפורמציה במוזיקה מגיעה ממה שניקרא סנטר.....מהמרכז , קצת לא טבעי לשמוע את הסנטר הזה מכל מיני כיוונים אחרים.

עד כאן.....דעתי הצנועה.

רפי_א
...

אחלה תשובה שבעולם!
צריך להדביק את זה היכן שהוא... השאלה הזו לא מפסיקה לחזור על עצמה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”