הפנייה להסבר

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
danga פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 76
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
מישהו יכול להפנות אותי להסבר מפורט על ההבדלים בין דו ערוצי לרב ערוצי (יותר משזה 2 ערוצים מול 5.1...) וגם על חזרות ושמות מובילים ולמה זה דווקא יותר מתאים למוסיקה ממגבר 5.1/6.1 רגיל?
המטרה שלי היא להנות ממוזיקה ברמה גבוהה ככל האפשר ומההתרשמות שלי מהאתר (אתר מעולה אני לא מפסיק לגלוש בו) , אני מבין שכדי להנות ממוזיקה צריך שיהיה מגבר דו ערוצי טוב.

תודה מראש.

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #2 

בגדול על קצה המזלג:
מוסיקה ברוב הגדול של המקרים מוקלטת ב 2 ערוצים. ימין ושמאל. זהו סטריאו. כך היא הוקלטה במקור. בהקלטה מסוג זה נוצרת מעין "במה" שאתה במרכזה, בין 2 הרמקולים, ואמור להנות מהצליל כמו שהוקלט.
ישנו מושג שבטח נתקלת HIFI. ז"א היי פידליטי - נאמנות למקור.
ברגע שאתה מביא מגבר, שמתערב בהקלטה ובעבודת טכנאי ההקלטה, ומפצל את הצליל למספר ערוצים, ומעבד אותו מחדש, בכך אתה מתרחק משמעותית מצליל המקור אליו אתה בטח שואף להגיע, ומפספס את הבמה שנוצרה בעת ההקלטה...
בנוסף מגברי סטריאו יעודיים בדר"כ מתעסקים בהגברה נקייה של 2 הערוצים, ולא מכילים בתוכם כל מיני מרכיבים ומעבדים שעשויים "להפריע" לצליל בדרך זו או אחרת...

אבל חשוב לזכור שמה שקובע בסופו של דבר של האוזן שלך בלבד ולא מה שיגידו לך יותר טוב. אם אתה נהנה לשמוע מוסיקה רב ערוצית זה בסדר גמור... אולי זה מספק לך חווית האזנה שעדיפה עליך... הרי אין סוף לעניינים האלה...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

יש מאמרים בנושא.
תעשה חיפוש על "תולדות הסראונד בק"ב"...