מה עדיף לחיבור אודיו דיגיטלי באורך 5 מ': כבל אופטי או קואקס?
אני רוצה לחבר את המחשב לרסיבר של המערכת. אורך הכבל הנדרש הוא 5 מ'.
לכרטיס הקול של המחשב (מובנה בלוח האם - Gigabyte P35DS4) יש שתי יציאות דיגיטליות - אופטית וקואקס.
האם יש עדיפות לאחד משני סוגי החיבורים, בהתחשב במרחק הגדול יחסית?
תודה מראש!
לכרטיס הקול של המחשב (מובנה בלוח האם - Gigabyte P35DS4) יש שתי יציאות דיגיטליות - אופטית וקואקס.
האם יש עדיפות לאחד משני סוגי החיבורים, בהתחשב במרחק הגדול יחסית?
תודה מראש!
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
כבלים אופטים עשוים מפלסטיק ויש להם מגבלה של 1.5-2 מטר כך שעדיף לך להשתמש בקואקסיאלי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
תודה לשניכם על התשובות
למרות שמשום מה חשבתי שלסיב אופטי יש הנחתה הרבה יותר קטנה - אני מניח שזה נכון לסיבים באיכות הרבה יותר גבוהה מזו שמשתמשים בה לכבלי אודיו סטנדרטיים 
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
לכבלים אופטיים כמעט ואין מגבלה והם יכולים להגיע עד למאות מטרים.Catskinner כתב:כבלים אופטים עשוים מפלסטיק ויש להם מגבלה של 1.5-2 מטר כך שעדיף לך להשתמש בקואקסיאלי....
בשביל זה המציאו אותם ..
דווקא בנחושת ( קואקס ) במקרה שלנו יש מגבלה הנובעת מאורך. ככל שהכבל ארוך יותר כך הסיכוי שההשראות חשמליות ישפיעו עליו יותר ובכל מקרה אורך הכבל משפיע על ההנחתה של הסיגנל. שוב, באופטי הבעיה אינה קיימת.
לעניינו,
במטרים בודדים אין לזה משמעות ובאורכים קצרים עדיף קואקס כי שימוש באופטי מחייב המרה של האותות החשמליים לאור על מנת שיעברו בסיב. בצד השני יש שוב המרה מאור לאותות חשמליים בכדי להגביר אותם ולהעביר לרמקולים.
לכן, באורכים קצרים ובסביבות "לא רועשות" כלומר כאלה שאין בהם כמות בלתי סבירה של כבלי חשמל, אין כל יתרון להעביר את הסיגנל בסיב אופטי ואולי יש בכך אפילו חיסרון ( המרה מיותרת של הסיגנל )
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Catskinner
- חבר במועדון HT

Lior_M, אתה צודק ב 100% אבל הכבלים האופטיים שמשתמשים בהם ל S/PDIF בכלל לא דומים לסיבים האופטיים המשמשים לתקשורת ארוכת טווח. הפלסטיק ממנו הם עשויים מפזר את האור בכיף ואתה מאבד את האות אחרי כמה עשרות סנטימטרים.
הסיבים האופטים שמשמשים לחיבור מקור לרסיבר הם מה שנקרא סיבי Multimode כאשר הסיגנל "מתפזר" אחרי מספר מאות מטרים וממש לא אחרי מספר עשרות סנטימטרים. אם זה מעניין מישהו אז ה"פיזור" הספציפי הזה נקרה Modal Dispersion.Catskinner כתב:Lior_M, אתה צודק ב 100% אבל הכבלים האופטיים שמשתמשים בהם ל S/PDIF בכלל לא דומים לסיבים האופטיים המשמשים לתקשורת ארוכת טווח. הפלסטיק ממנו הם עשויים מפזר את האור בכיף ואתה מאבד את האות אחרי כמה עשרות סנטימטרים....
סיבי ה SingleMode שמשמשים בתקשורת ארוכת טווח, יכולים (עם הגברה מספקת ופיצוי דיספרסיה) להחזיק את האות קריא גם להרבה עשרות של קילומטרים, הסיבים האלה סובלים מהרבה תופעות אופטיות בעייתיות אבל לא מ Modal Dispersion וזה מקור חוזקם.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46364
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
אם אתה קופץ לנתניה, גם לחנות "רכיבים" (בדוק בדפי זהב), למיטב ידיעתי הוא עדיין מוכר כבלים אופטים באורכים כאלו ובמחיר דו ספרתי.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- NetSkipper
- חבר פעיל

- תגובות: 68
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
Optical vs Coax
ואם זה מרחק קצר (ה-DVD "יושב" ממש ליד הרסיבר) אבל הסביבה "רועשת" (ממיר של יס, טלוויזיית פלזמה, רמקולים קדמיים וסנטר).. איזה כבל עדיף במקרה זה?
ואם זה מרחק קצר (ה-DVD "יושב" ממש ליד הרסיבר) אבל הסביבה "רועשת" (ממיר של יס, טלוויזיית פלזמה, רמקולים קדמיים וסנטר).. איזה כבל עדיף במקרה זה?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אצלי ה DVD והיס מקס מחוברים בכבלים קואקסיאלים די פשוטים שזרוקים מאחורי הארונית יחד עם ערמה של כבלים אחרים כשמטר מעליהם יש מסך פלזמה. לא הבחנתי בשום שינוי או ירידה באיכות הצליל לעומת כבלים אופטיים. העדפתי לחבר בכבלים קואקסיאלים כי מי שתיכנן את המחברים של הכבלים האופטיים יצר פטנט שמצליח להתנתק מהחיבור אם אתה רק מסתכל עליו במבט עקום.