לחבר את המחשב לטלוויזיה!
אוקיי אני מתכנן לקנות כבל שיחבר לי את המחשב למסך ואז אני יראה סרטים מהמחשב בFHD- הבנתי שאני צריך קבל DVI לHDMI בשביל זה.. הבעיה שאני לא מוצא בירושלים שום מקום עם כבל מספיק ארוך שיחבר לי את המחשב לטלוויזיה.. אם אני יחבר את הקבל עם מאריך- זה יוריד לי מאיכות התמונה?
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
באורך של 5 מטר יש משמעות לכבל איכותי – אם כי זה מותנה גם בהבחנה (רזולוציה) של המקור, באיכות הטלוויזיה, גודלה, מרחק הצפייה ועינו של הצופה.
איזה כבלים, מאיזה מקור, לאיזו טלוויזיה, מאיזה מרחק צפייה?
האם השווית גם כבלים באורך 5 מטר?issue כתב:תזמין מהאינטרנט. כבל יקר וכבל זול יתנו לך את אותה האיכות מהניסיון שלי עד כה....
איזה כבלים, מאיזה מקור, לאיזו טלוויזיה, מאיזה מרחק צפייה?
5 מטר זה אורך היחיד בו ערכתי השוואה. המקור הוא המחשב (סרטי 720P) לטלוויזיה 42Q91 ממרחק 2-3 מטר. היה לי כבל איכותי מאוד ב300 שקל עם כל השטיקים הקיימים של סיכוך ואיכות החומרים ויש לי אחד כרגע ב100 שקל הכי פשוט ובשניהם רואים מעולה ולא ראיתי הבדל.Joshua_G כתב:באורך של 5 מטר יש משמעות לכבל איכותי – אם כי זה מותנה גם בהבחנה (רזולוציה) של המקור, באיכות הטלוויזיה, גודלה, מרחק הצפייה ועינו של הצופה.האם השווית גם כבלים באורך 5 מטר?issue כתב:תזמין מהאינטרנט. כבל יקר וכבל זול יתנו לך את אותה האיכות מהניסיון שלי עד כה....
איזה כבלים, מאיזה מקור, לאיזו טלוויזיה, מאיזה מרחק צפייה?...
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
יש הבדל בין תכני 720p לבין תכני 1080p כמו גם בין טלוויזיה HDR לבין FHD .issue כתב:5 מטר זה אורך היחיד בו ערכתי השוואה. המקור הוא המחשב (סרטי 720P) לטלוויזיה 42Q91 ממרחק 2-3 מטר. היה לי כבל איכותי מאוד ב300 שקל עם כל השטיקים הקיימים של סיכוך ואיכות החומרים ויש לי אחד כרגע ב100 שקל הכי פשוט ובשניהם רואים מעולה ולא ראיתי הבדל.Joshua_G כתב:באורך של 5 מטר יש משמעות לכבל איכותי – אם כי זה מותנה גם בהבחנה (רזולוציה) של המקור, באיכות הטלוויזיה, גודלה, מרחק הצפייה ועינו של הצופה.האם השווית גם כבלים באורך 5 מטר?issue כתב:תזמין מהאינטרנט. כבל יקר וכבל זול יתנו לך את אותה האיכות מהניסיון שלי עד כה....
איזה כבלים, מאיזה מקור, לאיזו טלוויזיה, מאיזה מרחק צפייה?......
לבד מזה, כבל HDMI באורך 5 מטר ובמחיר של 300 ₪ לא נחשב לכבל איכותי.
בנוסף, גם בין כבלים שונים באותה רמת מחיר יש הבדלי איכות. זה נכון גם לכבלים הזולים, גם לרמת הביניים וגם ליקרים.
נ.ב.,
כאשר המקור הוא מחשב, איכות הפלט מותנית במידה רבה גם באיכות קובץ המקור, באיכות כרטיס המסך, בדרייברים שלו ובתוכנה המנגנת את התוכן.