שאלה בנוגע לאיכות בקולנוע ביתי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
PurpleTiger פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 106
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם!
יש לי 2 שאלות:
1) אני רוצה לקנות שני רמקולים רצפתיים קדמיים ובנוסף רמקול סנטר (בלי אחוריים).
השאלה שלי האם תפגע האיכות אם יש לי רק שלושה קדמיים או כדאי לי לקנות את הסנטר ואת האפקטים אני אשמע גם בקדמיים? כאילו זה ממש יפגע לי באיכות שאני לא אוכל לראות סרטים או שפשוט כל הקטע עם האפקטים יהיה בעייתי?
בקיצור כדאי או לא כדאי סנטר במצב שלי?

2) בקשר לרמקולים הקדמיים שמעתי שני דגמים JBL E60 ומוניטור 50 של פולק, שמעתי בשתי חנויות שונות אבל לפי דעתי הצליל דומה, מישהו יכול לתת לי המלצה לאיזה יותר יספק אותי (לסרטים, טלוויזיה ומוזיקה אולי פחות אבל גם) ולא לכמה שנים אפילו לכל החיים מצידי אני לא אחד שמחליף כל שבוע...:)
אם זה יעזור לכם אני שמעתי את שני הרמקולים עם הרסיבר של אוניקו 606 ועליו אני גם אלך.

תודה רבה מראש לכולם...:)

PurpleTiger פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

מישהו... :מבולבל: ?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

אני מציע שתתחיל בצורה אחרת

שליחה #3 

תסביר מה המטרה שלך בדיוק...
למה אתה רוצה רק 2/3 רמקולים
איזה גודל חדר
מה התקציב....
וכו'

אם הבעייה זה כבלים וכזה - אולי פתרון של מקרן סאונד (רמקול אחד שמדמה למעשה את כל 5 הרמקולים) מתאים לך...

אבל תסביר מה אתה מחפש קודם

PurpleTiger פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אני רוצה בגדול לסרטים ושידורי HOT בכללי וגם מוסיקה פה ושם, גודל החדר הוא 4.5 על 5-6 מטר ותקציב של חמש אלף פלוס מינוס על הרמקולים הקדמיים עם הסנטר וכמובן עוד משהו דומה על הרסיבר של אוניקו.

בדקתי את הקטע של מקרן סאונד אבל הבנתי שצריך את העניין עם הקירות ולי יש חלון ענקי משמאל והצד השני הוא פתוח (מוביל למטבח\כניסה לבית).

וזהו בעיקרון אני הרעיון שלי הוא 2\3 רמקולים (ואני חוזר לשאלה אם זה בסדר 3 רמקולים או שהאיכות באמת תהרס?) זהו בעתיד אני כמעט בטוח (כשאני אעבור דירה) אני כבר אעשה תעלות ואקנה גם זוג אחוריים ולכן גם השאלה שלי מה ישמש אותי יותר לאורך זמן ארוך, הפולק או ה-JBL ?

מקווה שזה מספיק...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

יש סיבה מיוחדת שאתה נעול דווקא על שני אלה?

שליחה #5 

הכי טוב זה ללכת לחנות מתמחה או שניים - להגיד מה התקציב -ושהם ימצאו לך כבר משהו מתאים ויתנו לך להשוות במקום
לי אישית - קשה להשוות בין שני רמקולים באיכות קרובה - וחברה שלי עשתה את ההשוואה

(דרך אגב - בסוף הלכתי על POLK AUDIO - אז אני גם קצת משוחד)

מאיפה אתה מתכנן להשיג סרטים? האם סרטי HD? DVD או...?

תשמע - בסה"כ רמקולים אחוריים הם לא הכי קריטים - אז אפשר להסתדר - אפשר לחיות עם זה.... (יותר נכון בלי זה)

אל תשכח רק לשים סאב - לדעתי עדיף לך אולי ללכת על שני קדמיים וסאב... - אם אפשר גם סנטר מה טוב - אבל הסאב יותר קריטי מהסנטר...

בהצלחה

PurpleTiger פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

קודם כל תודה רבה.
הרצון שלי לקנות את ה-popcorn hour ואז כמובן לראות HD וכמה שיותר איכות (רק כי אפשר..:)), בקשר לחנויות הייתי ב-hi fi (שמעתי את ה-E60) ושם אמרו לי לא לגעת בסנטר אם אני קונה רק שני קדמיים כי אז תהרס ההנאה.
והייתי בפומפה (פולק) ושם הוא דווקא כן אמר לי על הסנטר כי הוא חלק מרכזי בקולנוע ביתי. בגלל זה באה השאלה שלי מי יותר צודק? אני מניח ששניהם צודקים בצורה מסוימת כי הם מבינים בתחום, השאלה מי יותר...

ובקשר לסאב, זה כזה נחוץ? (כי לא הכי בא לי על סאב) רמקולי הפולק לא יהיוו לי תמורה הולמת גם לתחומים הנמוכים? אני לא מאלה שאוהב באסים חזקים אלא רק שיורגשו באוויר ובמה שאני רואה.

כפי שאתה רואה אני גם לכיוון הפולק (הם נראים באמת טוב וגם שמעים טוב ולפי דעתי גם נשמעו מאוד דומה ל-E60).

ושוב תודה רבה...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

תסתכל בקישורים פה באתר יש מספר לא קטן של חנויות מתמחות...

שליחה #7 

הם יתנו לך יותר אופציות...
תשמע - לי יש רמקולים RTI8 קדמיים של POLK
עד לאחרונה - לא הפעלתי בשל טעות שלי בהגדרה את הסאב כששמעתי מוסיקה...

זה מוסיף המון כששומעים מוזיקה.
אבל כשרואים סרט - זה חובה.....
בעיקרון אם אתה קונה רמקולים רצפתיים כמו ה RTI8... אז אפשר להסתדר בלי סאב - מקסימום בעתיד תשקול...

בקשר לסנטר - מה שמיוחד בסנטר שהוא בד"כ מתמחה בסאונד של דיבורים - והוצאת הקולות המקוריים של השחקנים - ואת האפקטים אתה משאיר לקדמיים (MORE OR LESS).

אני הייתי הולך על שתי אופציות -
א. מנסה לבדוק מול חנות מתמחה אם יתנו לך לנסות את המקרן קול - נדמה לי שהמקרן קול שהוא לא של ימהה לאו דווקא זקוק לקירות בצדדים.
ב. מתחיל ברכישת קדמיים רצפתיים - ואז לאט לאט מנסה להבין ולהרגיש אם חסר משהו - ומוסיף את החלקים הללו...
אבל לפני הכל - תלך לחנות מתמחה - שיעשו לך הדגמה של סראונד - כדי שתבין מה יהיה לך חסר -

לדעתי - חווית הקולנוע הביתי מורכבת מ-50% וידאו ו50% סאונד
ככה שאם המערכת סראונד שלך לא נותנת - 5.1 - זה כאילו אתה פוגע בחוויה...
אז תשקול מה אתה עושה

בהצלחה

PurpleTiger פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אני באמת חושב שאני אעשה כמו שאתה אומר.
אני אתחיל לאט לאט גם אם זה יקח כמה שנים שתהיה לי דירה משל עצמי..:)
אני אקנה את ה-606 ואני כמעט בטוח שאני אקנה את המוניטור 50 ממש אהבתי אותם לעומת ה-RTI8, שמעתי את שניהם ונכון יש לRTI איזושהי תוספת אבל לא כזו ששוה את המחיר הגבוה שלו. ובקשר ל-E60 עשיתי איזה חיפוש קטן באינטנרט ואפילו נכנסתי לאתר של JBL ותאמינו או לא הוא אפילו לא מוזכר שם, אני יודע שזה דגם ישן אבל לא נראה לי הכי כדאי לקנות רמקול שלא נמצא אפילו באתר הבית שלו.

סנטר אני חושב שאני אקנה גם (C2 של klipsch) ככה שיהיה לי לעתיד בעתיד (הרחוק אמנם) אני אקנה רמקולי סראונד וסאב כפי שאתה אומר.

פשוט אני רוצה רמקולים שבאמת ימשיכו איתי עד לעתיד הרחוק הזה, ועל פי הביקורות נראה שכל השלושה יגיעו (מוניטור 50 וC2)... :)

המון תודה רבה lawpower...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”