חיבור פלזמה 42 למחשב

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
ronn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 324
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום, ראיתי פה בשירשורים שבמסך פלזמה 42 אינץ, בשל הרזולוציה הנמוכה והפיקסלים המלבניים אז בחיבור למחשב הסרטים יהיו מתוחים מדי ומעוותים, חשוב לי מאוד האיכות מהמחשב כי אני מתעתד לצפות בסרטים משם, ולמעשה זהו המקור העיקרי שלי לצפיה בסרטים, אז מה אתם אומרים? עדיף לראות קצת פחות טוב SD ב LCD ולא לפגוע באיכות צפיה בחיבור למחשב?

ניר123
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61

שליחה #2 

סרטים אתה תראה מצויין.. את השולחן עבודה פחות חד

ronn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

ניר123 כתב:סרטים אתה תראה מצויין.. את השולחן עבודה פחות חד
...
פשוט שאלתי פה בהודעה פרטית את אחד המשתמשים היותר פעילים ומבינים בפורום והוא אמר לי שהתמונה תימתח והאיכות תיפגע, זה מפחיד אותי.

ניר123
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61

שליחה #4 

ronn כתב:
...
פשוט שאלתי פה בהודעה פרטית את אחד המשתמשים היותר פעילים ומבינים בפורום והוא אמר לי שהתמונה תימתח והאיכות תיפגע, זה מפחיד אותי.
...
אוקיי.. אני לא עובד בתחום ועדיין לא מהנדס אבל מה שאמרתי זה מנסיון אישי עם הפלזמה שלי בבית לאחר שחיברתי אליה לפטופ מספר פעמים.

אים אתה עדיין חושש.. תעשה נסיון אצל אחד החברים\מכרים ותראה בעיניים או שתלך לחנות מתמחה עם לפטופ ותבקש לראות את התמונה המתקבלת.

ronn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

ניר123 כתב:
ronn כתב:
...
...
אוקיי.. אני לא עובד בתחום ועדיין לא מהנדס אבל מה שאמרתי זה מנסיון אישי עם הפלזמה שלי בבית לאחר שחיברתי אליה לפטופ מספר פעמים.

אים אתה עדיין חושש.. תעשה נסיון אצל אחד החברים\מכרים ותראה בעיניים או שתלך לחנות מתמחה עם לפטופ ותבקש לראות את התמונה המתקבלת.
...
איזה פלזמה יש לך?

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4686
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #6 

ronn כתב:
...
...
רון,

אם תחבר מקור וידאו (תכני HD) למסך פלאזמה 42 אינץ' ללא שימוש ב-NR אז התמונה תהיה ביחס נכון אבל פחות חדה ופחות איכותית .

ronn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

nils3373 כתב:
ronn כתב:
...
...
רון,

אם תחבר מקור וידאו (תכני HD) למסך פלאזמה 42 אינץ' ללא שימוש ב-NR אז התמונה תהיה ביחס נכון אבל פחות חדה ופחות איכותית .
...
נו זה מה שאני אומר, והתמונה בפלזמה גם ככה אמורה להיות פחות איכותית בשל הרזולוציה הנמוכה, אז אם זה יפחית עוד יותר זה נישמע די בעייתי.

ronn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

מישהו?!
למה לא עושים כבר פלזמה ברזלוצית LCD עם מסך ללא השתקפות כמו LCD!?!?!
ממש מטומטם שיש 2 טכנולוגיות שלכל אחת חיסרון אחר, ב LCD חיסרון שרואים פחות טוב SD , בפלזמה 42 חיסרון שרואים פחות טוב HD וסרטים מהמחשב ויש השתקפות , מה יהיה?!

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #9 

יש פלזמה ברזולוצית LCD אבל בגדלי 50" או בFHD .יש לפנסוניק פלזמה עם מסך ללא השתקפויות.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #10 

ronn כתב:מישהו?!
למה לא עושים כבר פלזמה ברזלוצית LCD עם מסך ללא השתקפות כמו LCD!?!?!
ממש מטומטם שיש 2 טכנולוגיות שלכל אחת חיסרון אחר, ב LCD חיסרון שרואים פחות טוב SD , בפלזמה 42 חיסרון שרואים פחות טוב HD וסרטים מהמחשב ויש השתקפות , מה יהיה?!
...
יש אנשים (ואני ביניהם) שמעדיפים את המסך המבריק בפלזמה מאשר מסך המט שיש ב-LCD.
זה מאפשר לפלזמה להציג צבעים חיים יותר ותמונה (לטעמי) טובה יותר.
מסכי פלזמה טובים (פיוניר, פנסוניק) יודעים לבלוע אור היטב - דבר המצמצם את תופעת ההשתקפויות והופך אותה (לטעמי) לזניחה ולא מפריעה.

למסך רחב פלזמה ברזולוציה 1024x768 ניתן לחבר מחשב ולראות תמונה לא מרוחה רק אם המסך מבצע עיבוד בעצמו (ולא NR). עדיין ניתן לקבל תמונה טובה, בפרט אם מדובר בטלוויזיה עם מעבד תמונה טוב. במסך רחב פלזמה 1366x768 כבר ניתן לחבר מחשב ולראות תמונה לא מרוחה גם ב-NR.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

issue
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37

שליחה #11 

ronn כתב:
nils3373 כתב:
ronn כתב:
...
...
רון,

...
נו זה מה שאני אומר, והתמונה בפלזמה גם ככה אמורה להיות פחות איכותית בשל הרזולוציה הנמוכה, אז אם זה יפחית עוד יותר זה נישמע די בעייתי.
...
שטויות. אין אם זה שום בעיה עם סרטים. אני רואה הרבה סרטים על פלזמה 42 כאשר רזולוצית 720P מוגדרת ורואים חד וברור.

ronn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

issue כתב:
ronn כתב:
nils3373 כתב:
ronn כתב:
...
...
רון,

...
...
שטויות. אין אם זה שום בעיה עם סרטים. אני רואה הרבה סרטים על פלזמה 42 כאשר רזולוצית 720P מוגדרת ורואים חד וברור.
...
nilis הוא אחד המבינים פה עושה רושם, ונישמע שהוא מבין במה שהוא אומר, יכול לראות שאתה רואה חד וברור, אבל זה עדיין פחות חד , בר ואיכותי ממסך עם רזולוציה של 1366X768
ואיינשטין, בנוגע למה שרשמת, אני יכול רק 42 אינץ, הטווח צפיה שלי קטן מ 3 מ', אין מצב ל 50 אינץ, גם תקציבית.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

אם תחליט לקנות LCD ברזולוציה 1366x768, תוודא שיש לו כניסה שיודעת לתמוך ב-NR (נקרא גם 1:1 Pixel Mapping). לא כל מסך תומך בזה.

ronn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

איינשטיין כתב:אם תחליט לקנות LCD ברזולוציה 1366x768, תוודא שיש לו כניסה שיודעת לתמוך ב-NR (נקרא גם 1:1 Pixel Mapping). לא כל מסך תומך בזה.
...
ה NR גם עושה את הסרטים מהמחשב חדים ואיכותיים יותר?

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #15 

ronn כתב:
איינשטיין כתב:אם תחליט לקנות LCD ברזולוציה 1366x768, תוודא שיש לו כניסה שיודעת לתמוך ב-NR (נקרא גם 1:1 Pixel Mapping). לא כל מסך תומך בזה.
...
ה NR גם עושה את הסרטים מהמחשב חדים ואיכותיים יותר?
...
לא,זה חשוב רק בטקסטיים פונטים וכאלה..

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

נכון. ה-NR בעצם מבטל את מעבד התמונה הפנימי של המסך ומציג את המידע בדיוק כפי שהוא מגיע מהמקור. ללא מתיחה/כיווץ וכד'.
לתצוגת טקסטים/פונטים באופן חד זה די חשוב.

ronn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

איינשטיין כתב:נכון. ה-NR בעצם מבטל את מעבד התמונה הפנימי של המסך ומציג את המידע בדיוק כפי שהוא מגיע מהמקור. ללא מתיחה/כיווץ וכד'.
לתצוגת טקסטים/פונטים באופן חד זה די חשוב.
...
ולסרטים?

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

לסרטים זה הרבה פחות משמעותי כי התמונה דינמית.
עם זאת, סרט שמקורו ב-HD מכיל את המידע בדיוק כפי שהעורך התכוון שיהיה, ולכן אם ניתן להציג אותו בדיוק באותה רזולוציה (1:1) וללא שום עיבוד אז מה טוב.

ronn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

איינשטיין כתב:לסרטים זה הרבה פחות משמעותי כי התמונה דינמית.
עם זאת, סרט שמקורו ב-HD מכיל את המידע בדיוק כפי שהעורך התכוון שיהיה, ולכן אם ניתן להציג אותו בדיוק באותה רזולוציה (1:1) וללא שום עיבוד אז מה טוב.
...
אז סרט מהמחשב לא יהיה מתוח כמו מסטיק בפלזמה בעלת רזולוציה של 1028X724 בצורה שתיפגע באיכות התמונה?

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4686
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #20 

ronn כתב:
איינשטיין כתב:לסרטים זה הרבה פחות משמעותי כי התמונה דינמית.
...
אז סרט מהמחשב לא יהיה מתוח כמו מסטיק בפלזמה בעלת רזולוציה של 1028X724 בצורה שתיפגע באיכות התמונה?
...
רק במצב שה-NR לא בשימוש.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”