איכות הכבלים
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אם אתה לא יודע ולא מבין ההמלצה שלי היא לקנות את הכבלים הכי זולים שאתה יכול. באופן עקרוני כל הכבלים שנמכרים בארץ יעשו את העבודה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
אני יודע המ אני רוצה
אני יודע שיש הבדלי איכות אבל לא יודע מה ואיפו לקנות
אני רותה לחבר סוני HD לממיר של YES והמרחק לא עולה על-1 מ' לכן ברור לי שאני צריך כבל SCART 21 פינים אבל איזה סוג ואיפו כי יש המון מחירים אבל איפו הנקודות או הפרמטרים החשובים באמת
אני רותה לחבר סוני HD לממיר של YES והמרחק לא עולה על-1 מ' לכן ברור לי שאני צריך כבל SCART 21 פינים אבל איזה סוג ואיפו כי יש המון מחירים אבל איפו הנקודות או הפרמטרים החשובים באמת
זאת שטות מוחלטת.Catskinner כתב:אם אתה לא יודע ולא מבין ההמלצה שלי היא לקנות את הכבלים הכי זולים שאתה יכול. באופן עקרוני כל הכבלים שנמכרים בארץ יעשו את העבודה....
אליק,
אל תחשוב אפילו לקנות כבלים זולים ב-ACE, HOME CENTER וחנויות שדומות להן. אני ממליץ לך לפנות לחנות אלקטרוניקה מקצועית והוגנת ולקנות כבל איכותי (לאו דווקא מותג). כל כבל יעלה בין 50 ל- 100 ש"ח. אם תמצא כבלים תוצרת BELKIN - התמזל לך המזל: הם מאד איכותיים למחירם.
ויטלי
- Catskinner
- חבר במועדון HT

vitalyi, בבקשה תסביר מדוע אתה חושב שזו שטות כי אני לא ראיתי שום הבדל בין כבלים שמוכרים ב ACE לבין כבלים של Belkin (במקרה יש לי משני הסוגים בבית) או של פיליפס או אפילו כאלה שהכנתי בעצמי. ואם אפשר תסביר לנו גם מה עושה אותם איכותיים יותר מאחרים.
אסביר ברצון. יש שני הבדלים בין כבלים איכותיים ולא איכותיים:
1. סיכוך – רלוונטי לכבל SCART. בכבל לא איכותי הסיכוך הוא משוטף לכל הגידים בעוד שבכבל איכותי לכל גיד יש סיכוך נפרד. בטלוויזיה טובה רואים שרמת רעשי צבע בכבל לא איכותי הרבה יותר גבוהה.
סיכוך ואיכות חומר דיאלקטרי – Component. בכבל טוב יש סיכוך כפול – מרצועת אלומיניום ומסריג מתכתי. בכבל לא איכותי יש רק סיכוך בודד. כמו כן, איכות החומר הדיאלקטרי משפיעה על עכבת הכבל.
הצבעים בכבל איכותי הרבה יותר "חיים".
2. עמידות לקורוזיה – בפינים ובעיקר בהלחמות, מיותר להרחיב.
אינני יודע אם יש הבדל בין כבל וידיאו איכותי שעולה 100 ש"ח לבין כבל שעולה 1000 ש"ח – כי לא ניסיתי.
יש להדגיש שההבדלים נראים רק בטלוויזיות טובות עם מסך גדול, בטלוויזיה קאקאמייקה עם מסך 29" לא כדאי לחפש הבדלים.
1. סיכוך – רלוונטי לכבל SCART. בכבל לא איכותי הסיכוך הוא משוטף לכל הגידים בעוד שבכבל איכותי לכל גיד יש סיכוך נפרד. בטלוויזיה טובה רואים שרמת רעשי צבע בכבל לא איכותי הרבה יותר גבוהה.
סיכוך ואיכות חומר דיאלקטרי – Component. בכבל טוב יש סיכוך כפול – מרצועת אלומיניום ומסריג מתכתי. בכבל לא איכותי יש רק סיכוך בודד. כמו כן, איכות החומר הדיאלקטרי משפיעה על עכבת הכבל.
הצבעים בכבל איכותי הרבה יותר "חיים".
2. עמידות לקורוזיה – בפינים ובעיקר בהלחמות, מיותר להרחיב.
אינני יודע אם יש הבדל בין כבל וידיאו איכותי שעולה 100 ש"ח לבין כבל שעולה 1000 ש"ח – כי לא ניסיתי.
יש להדגיש שההבדלים נראים רק בטלוויזיות טובות עם מסך גדול, בטלוויזיה קאקאמייקה עם מסך 29" לא כדאי לחפש הבדלים.
ויטלי
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אז אני ניסיתי ואין הבדלים. מה שרק מוכיח שהרבה יותר קשה לחר*ן כבל ממה שאתה מתאר לעצמך.
אני אישית רואה היטב את ההבדל (מסך " panasonic 50 ). ההבדל בין כבלי וידיאו איכותיים ולא אוכותיים הוא בעיניו המסתכל ותלוי מאד גם בחדות חושים. יש אנשים שלא רואים את ההבדל בין composite לבין SVideo - זה לא אומר שההבדל אינו קיים ...
ויטלי
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46396
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
Catskinner, חשבתי שאתה יודע עד עכשיו כי בתחום האודיו אתה צריך אוזניים של כלב ובוידאו עיניים של עיט.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אבל זה כל העניין. מספיק שאחבר, אקרין שיקופית בדיקה ואתחיל לצעוד אחורה עד שאראה מתי אני כבר לא יכול לראות את הלבן שבין הקווים או לספור את הגוונים של הצבעים. בשביל זה לא צריך ספקטרומטר או לחבר דרך אוסילוסקופ.
ועם 1.5מטר עוד לא יצא לי לראות כבל של SCART דפוק, כולל זה שקיבלתי בזמנו בחינם כשהתקינו לי את הממיר. וזה באמת לא בגלל שיש לי מסך דפוק או בעיה של אבחנה בראיה.
ועם 1.5מטר עוד לא יצא לי לראות כבל של SCART דפוק, כולל זה שקיבלתי בזמנו בחינם כשהתקינו לי את הממיר. וזה באמת לא בגלל שיש לי מסך דפוק או בעיה של אבחנה בראיה.
לא אמרתי שכבלים לא איכותיים יכולים להשפיע על רזולוציה או על מספר הגוונים (אבל כל גוון יכול להיראות פחות נקי). ואם אתה רוצה לראות רעשים שכבל מכניס - צריך להקרין שקופית של 70-80% אפור, ולא לבן.Catskinner כתב:אבל זה כל העניין. מספיק שאחבר, אקרין שיקופית בדיקה ואתחיל לצעוד אחורה עד שאראה מתי אני כבר לא יכול לראות את הלבן שבין הקווים או לספור את הגוונים של הצבעים. בשביל זה לא צריך ספקטרומטר או לחבר דרך אוסילוסקופ....
ללא ספק, ככל שכבל ארוך יותר כך גם האיכות שלו יותר קריטית. אבל אני רואה הבדל גם בין כבל של 0.5 מטר שקיבלתי בזמנו מ-YES לבין כבל נורמלי של 1.5 מטר. ואם לא יצא לך לראות כבל SCART דפוק, תוכל לקחת אחד כזה ממניועם 1.5מטר עוד לא יצא לי לראות כבל של SCART דפוק, כולל זה שקיבלתי בזמנו בחינם כשהתקינו לי את הממיר. וזה באמת לא בגלל שיש לי מסך דפוק או בעיה של אבחנה בראיה....
ויטלי
- Catskinner
- חבר במועדון HT

היום יהיה לי כבר קשה לשחזר את הניסוי כי שום דבר אצלי כבר לא מחובר ב SCART כך שאקבל את הממצאים שלך.