איכות הכבלים

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
zivelik פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 180
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

1 יש שפע של כבלים מסוג קןמפוננט-כיצד אדע מה לקנות בלי לזרוק סתם כסף-ומאיפה לקנות
2 כנ"ל לגבי כבל סקארט

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

אם אתה לא יודע ולא מבין ההמלצה שלי היא לקנות את הכבלים הכי זולים שאתה יכול. באופן עקרוני כל הכבלים שנמכרים בארץ יעשו את העבודה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

zivelik פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 180
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

אני יודע המ אני רוצה

שליחה #3 

אני יודע שיש הבדלי איכות אבל לא יודע מה ואיפו לקנות
אני רותה לחבר סוני HD לממיר של YES והמרחק לא עולה על-1 מ' לכן ברור לי שאני צריך כבל SCART 21 פינים אבל איזה סוג ואיפו כי יש המון מחירים אבל איפו הנקודות או הפרמטרים החשובים באמת

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #4 

Catskinner כתב:אם אתה לא יודע ולא מבין ההמלצה שלי היא לקנות את הכבלים הכי זולים שאתה יכול. באופן עקרוני כל הכבלים שנמכרים בארץ יעשו את העבודה.
...
זאת שטות מוחלטת.

אליק,

אל תחשוב אפילו לקנות כבלים זולים ב-ACE, HOME CENTER וחנויות שדומות להן. אני ממליץ לך לפנות לחנות אלקטרוניקה מקצועית והוגנת ולקנות כבל איכותי (לאו דווקא מותג). כל כבל יעלה בין 50 ל- 100 ש"ח. אם תמצא כבלים תוצרת BELKIN - התמזל לך המזל: הם מאד איכותיים למחירם.
ויטלי

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

vitalyi, בבקשה תסביר מדוע אתה חושב שזו שטות כי אני לא ראיתי שום הבדל בין כבלים שמוכרים ב ACE לבין כבלים של Belkin (במקרה יש לי משני הסוגים בבית) או של פיליפס או אפילו כאלה שהכנתי בעצמי. ואם אפשר תסביר לנו גם מה עושה אותם איכותיים יותר מאחרים.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אסביר ברצון. יש שני הבדלים בין כבלים איכותיים ולא איכותיים:

1. סיכוך – רלוונטי לכבל SCART. בכבל לא איכותי הסיכוך הוא משוטף לכל הגידים בעוד שבכבל איכותי לכל גיד יש סיכוך נפרד. בטלוויזיה טובה רואים שרמת רעשי צבע בכבל לא איכותי הרבה יותר גבוהה.

סיכוך ואיכות חומר דיאלקטרי – Component. בכבל טוב יש סיכוך כפול – מרצועת אלומיניום ומסריג מתכתי. בכבל לא איכותי יש רק סיכוך בודד. כמו כן, איכות החומר הדיאלקטרי משפיעה על עכבת הכבל.
הצבעים בכבל איכותי הרבה יותר "חיים".

2. עמידות לקורוזיה – בפינים ובעיקר בהלחמות, מיותר להרחיב.

אינני יודע אם יש הבדל בין כבל וידיאו איכותי שעולה 100 ש"ח לבין כבל שעולה 1000 ש"ח – כי לא ניסיתי.

יש להדגיש שההבדלים נראים רק בטלוויזיות טובות עם מסך גדול, בטלוויזיה קאקאמייקה עם מסך 29" לא כדאי לחפש הבדלים.
ויטלי

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

אז אני ניסיתי ואין הבדלים. מה שרק מוכיח שהרבה יותר קשה לחר*ן כבל ממה שאתה מתאר לעצמך.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אני אישית רואה היטב את ההבדל (מסך " panasonic 50 ). ההבדל בין כבלי וידיאו איכותיים ולא אוכותיים הוא בעיניו המסתכל ותלוי מאד גם בחדות חושים. יש אנשים שלא רואים את ההבדל בין composite לבין SVideo - זה לא אומר שההבדל אינו קיים ...
ויטלי

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46396
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #9 

Catskinner, חשבתי שאתה יודע עד עכשיו כי בתחום האודיו אתה צריך אוזניים של כלב ובוידאו עיניים של עיט.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

אבל זה כל העניין. מספיק שאחבר, אקרין שיקופית בדיקה ואתחיל לצעוד אחורה עד שאראה מתי אני כבר לא יכול לראות את הלבן שבין הקווים או לספור את הגוונים של הצבעים. בשביל זה לא צריך ספקטרומטר או לחבר דרך אוסילוסקופ.

ועם 1.5מטר עוד לא יצא לי לראות כבל של SCART דפוק, כולל זה שקיבלתי בזמנו בחינם כשהתקינו לי את הממיר. וזה באמת לא בגלל שיש לי מסך דפוק או בעיה של אבחנה בראיה.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

Catskinner כתב:אבל זה כל העניין. מספיק שאחבר, אקרין שיקופית בדיקה ואתחיל לצעוד אחורה עד שאראה מתי אני כבר לא יכול לראות את הלבן שבין הקווים או לספור את הגוונים של הצבעים. בשביל זה לא צריך ספקטרומטר או לחבר דרך אוסילוסקופ.
...
לא אמרתי שכבלים לא איכותיים יכולים להשפיע על רזולוציה או על מספר הגוונים (אבל כל גוון יכול להיראות פחות נקי). ואם אתה רוצה לראות רעשים שכבל מכניס - צריך להקרין שקופית של 70-80% אפור, ולא לבן.
ועם 1.5מטר עוד לא יצא לי לראות כבל של SCART דפוק, כולל זה שקיבלתי בזמנו בחינם כשהתקינו לי את הממיר. וזה באמת לא בגלל שיש לי מסך דפוק או בעיה של אבחנה בראיה.
...
ללא ספק, ככל שכבל ארוך יותר כך גם האיכות שלו יותר קריטית. אבל אני רואה הבדל גם בין כבל של 0.5 מטר שקיבלתי בזמנו מ-YES לבין כבל נורמלי של 1.5 מטר. ואם לא יצא לך לראות כבל SCART דפוק, תוכל לקחת אחד כזה ממני :) . פעם התפתיתי על כבל SCART זול שנראה איכותי (עבה - זה אומר שכל גיד מסוכך). כעבור כשנה צבע אדום התחיל למצמץ בגלל הלחמה דפוקה בתוך ראש הכבל.
ויטלי

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

היום יהיה לי כבר קשה לשחזר את הניסוי כי שום דבר אצלי כבר לא מחובר ב SCART כך שאקבל את הממצאים שלך.

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”