שאלה לגבי Full HD ושאלה לגבי 32LG30..

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
shayzil פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 538
נתן תודות: 111 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #1 

שלום,

החלטתי לרכוש את ה-LCD הזו במיוחד כי קיבלתי מחיר ממש טוב (פחות מ-3500).
מבחינתי זו הטלוויזיה המושלמת בשבילי.
אבל יש לי שאלה לגביה - בחלק מהאתרים ראיתי שהיא HD Ready ופתאום עכשיו אני רואה אתרים שרושמים Full HD ואני לא יודע מה נכון, אז מה נכון ? כי אני לא יודע אם לשמוח או לא.. כי יש לי חשש אחד והוא שזה כן Full HD מהסיבה הבאה (שהיא גם השאלה שלי) :
- ראיתי כתבות באתרים שאומרים שמסכים של Full HD הם נהדרים והכל אבל אם משתמשים בהם בשביל לראות שידורי טלוויזיה רגילים אז האיכות ממש לא טובה.. זה נכון ?
כי בעקרון נראה לי 90% מהזמן אני אצפה בטלוויזיה (Yes).. אין אפשרות להגדיר ל-LCD לא לשדר בגודל 1080 או איך שזה לא נקרא ?

אני מזה מבואס על זה כי אני כבר נעול על הטלוויזיה ואני מבסוט עליה ממש ועכשיו אני חושש שה-Full HD די ידפוק לי את העניין...

תודה על התשובות (Y)

be_itzik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 159
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

הטלוויזיה המדוברת היא HD READY ...
אז תתחדש ותהנה!

shayzil פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

אתה בטוח ?
לפי האתר של ח.י רשום שכן כאילו שיש תמיכה ב-1080 הזה..
הנה הקישור
http://www.hye.co.il/catalog/product_de ... keySearch=

גם אם זה כן וגם אם לא - יש אפשרות לראות טוב שידורי טלוויזיה ?
קצת מוזר לי שלא, כאילו אם האיכות כל כך טובה אז למה היא לא יכולה פשוט לשדר את השידורים טוב ולא לנסות לשדרג את האיכות... מילא היו אומרים לי שידורי 1080 לא היו נראים טוב ב-720 הייתי מבין... לא מובן לי למה הכי טוב לא יכול לשדר משהו שהוא רק "טוב".

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4685
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #4 

תמיכה בשידורי 1080i יש אבל היא מציגה לא ב-FHD אלא מבצעת downscale לרזולוציה הטבעית של המסך - 1366X768.

shayzil פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

אוקיי.. אני לא בטוח שהבנתי..
אז בעצם אני אראה בלי בעיות ?
ונגיד אני ארצה לראות משהו שהוא HD אז אני אראה בסבבה ?

ועוד שאלה - עד היום הורדתי פרקים של נמלטים ורשום עליהם HDTV אז זה אומר שאם אני אצרוב לדיסק או אחבר ישירות ל-LCD אני אשים לב להבדל בין הצפייה של עד היום בטלוויזיה רגילה לבין ה-LCD או שמה ?

תודה ר-ב-ה !

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

shayzil,

תכני 1080i אתה לא תראה ברזולוציה 1920X1080 אלא ברזולוציה 1366X768 של המסך שלך כלומר עם פחות פרטים.

מה מרחק הצפיה שלך?

shayzil פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

3 מטר בהגזמה.. אפילו פחות...

ולא לא להגיד לי שאתם ממליצים לי 37 כי זה יהיה יותר מדיי בשבילי.. אני עוד התלבטתי על 26 אבל החלטתי שעדיף 32 כי מי יודע מה יהיה בעתיד ב"ה אולי אני אעבור חדר עוד שנה או בית...

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

shayzil כתב:3 מטר בהגזמה.. אפילו פחות...

ולא לא להגיד לי שאתם ממליצים לי 37 כי זה יהיה יותר מדיי בשבילי.. אני עוד התלבטתי על 26 אבל החלטתי שעדיף 32 כי מי יודע מה יהיה בעתיד ב"ה אולי אני אעבור חדר עוד שנה או בית...
...
32 אינץ' זה מאוד קטן למרחק צפיה של 3 מטרים - לפחות 37 אינץ' עם עדיפות ל-42 אינץ'.

מהמרחק הנ"ל במסך 32 אינץ' לא תוכל להבחין אפילו בין תכני SD רגילים (HOT) לתכני 720 (כלומר HDR).

yuvali
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

שלום לכולם
אני חדש בפורום
קניתי עכשיו טלויזיה פלזמה LG 32PC51
אני מחכה גם לתשובה לשאלה זו
ועוד שאלה - עד היום הורדתי פרקים של נמלטים ורשום עליהם HDTV אז זה אומר שאם אני אצרוב לדיסק או אחבר ישירות ל-LCD אני אשים לב להבדל בין הצפייה של עד היום בטלוויזיה רגילה לבין ה-LCD או שמה ?

תודה

shayzil פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

מה זאת אומרת לא להבחין..?

הכוונה שלי שבחדר שלי המרחק מהמיטה ל-LCD יהיה 3 מטר.. וזה נראה אפילו מעט מרחק.. כי בחנות עמדתי 3 מטר רחוק מהטלוויזיה ובגלל זה חשבתי אולי לקנות את ה-26 אבל ננעלתי על ה-32...
בשבילי יותר מדיי גדול זה מזה מוגזם...

איזה הבדל אני אפספס בגלל הגודל ?
אני מזה לא מבין בזה (סליחה על החפירות אבל באמת אני לא מבין ובגלל זה אני כותב פה שתייעצו לי ותסבירו לי אז אני באמת מתנצל שאני נשמע מפגר...)

locus
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #11 

shayzil כתב: מבחינתי זו הטלוויזיה המושלמת בשבילי.
...
בגלל המחיר או בגלל איכות התצוגה שלה?
האם ראית אותה בחנות?
האם הציגו לך שידורי YES / HOT או דיסק תצוגה?

מקווה שבדקת את הדברים האלו :|

shayzil פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

גם בגלל המחיר וגם בגלל האיכות...
ולפי מה שזכור לי זה היה דיסק תצוגה.
אבל שהגעתי למחסני חשמל שאלתי לגבי LCD גודל 32 מה בין הטובים ולא אמרתי מילה על תקציב כדי לראות מה טוב והטלוויזיה הזו היתה מהשתיים שהציעו לי.. הציעו עוד אחת שכחתי אותה אבל היא היתה יקרה באיזה 800-1000 שקלים.. יש מצב של סמסונג..

למה - ה-LCD הזה לא טוב ?

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

shayzil כתב:מה זאת אומרת לא להבחין..?

הכוונה שלי שבחדר שלי המרחק מהמיטה ל-LCD יהיה 3 מטר.. וזה נראה אפילו מעט מרחק.. כי בחנות עמדתי 3 מטר רחוק מהטלוויזיה ובגלל זה חשבתי אולי לקנות את ה-26 אבל ננעלתי על ה-32...
בשבילי יותר מדיי גדול זה מזה מוגזם...

איזה הבדל אני אפספס בגלל הגודל ?
אני מזה לא מבין בזה (סליחה על החפירות אבל באמת אני לא מבין ובגלל זה אני כותב פה שתייעצו לי ותסבירו לי אז אני באמת מתנצל שאני נשמע מפגר...)
...
אם תצפה רק בתכני HOT רגילים אז אין לך כל סיבה להתעניין במסכי HDR וכמובן לא FHD.
הכוונה ב"לא תבחין " היא שתכני HOT רגילים וסרטים ברזולוציה 720 (HDR) יראו אותו הדבר במסך 32 אינץ' ממרחק 3 מטרים ולא יראו את האיכות של סרטי ה-HD בכלל.

תשמע, אם אתה מתעקש לרכוש 32 אינץ' אז לך על זה אבל תזכור שסביר להניח שתוך 10 דקות מהצפיה הראשונה שלך במסך אתה תבין שעשית טעות כמו לא מעט חברים באתר הנ"ל.

shayzil פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

קודם כל יש לי Yes (לא שזה משנה) ואני מאמין שאני כן אצפה מדיי פעם בסרטים/סדרות של HD.

אבל אני עדיין לא מבין למה אם המרחק כזה אני לא אראה איכות טובה ? זה ענק בשבילי 32 בשביל מרחק כזה לא ? זה לא שאני אשב אלא אני אשכב במיטה... 37 ענק ממש בשבילי.. ונראה לי שזה יהיה בשבילי גדול ומוגזם.
אני מזה לא מבין חבל על הזמן... באסה.. :cry: :?

נוסף בעריכה :[/b]
קראתי עכשיו פה מאמר שדווקא מחזק את הבחירה שלי בגודל 32 תתגלגלו למטה זה מסומן בצהוב...
http://www.hometheater.co.il/p-1.article00936

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

shayzil כתב:קודם כל יש לי Yes (לא שזה משנה) ואני מאמין שאני כן אצפה מדיי פעם בסרטים/סדרות של HD.

אבל אני עדיין לא מבין למה אם המרחק כזה אני לא אראה איכות טובה ? זה ענק בשבילי 32 בשביל מרחק כזה לא ? זה לא שאני אשב אלא אני אשכב במיטה... 37 ענק ממש בשבילי.. ונראה לי שזה יהיה בשבילי גדול ומוגזם.
אני מזה לא מבין חבל על הזמן... באסה.. :cry: :?

נוסף בעריכה :[/b]
קראתי עכשיו פה מאמר שדווקא מחזק את הבחירה שלי בגודל 32 תתגלגלו למטה זה מסומן בצהוב...
http://www.hometheater.co.il/p-1.article00936
...

כבר קראתי את המאמר הנ"ל וגם המנהלים באתר (בין היתר) הסכימו איתי שההמלצות לגבי מרחק צפיה בשילוב גודל המסך די מופרחות ומנותקות מהמציאות - אבל זו דעתו של הכותב.
תאמין לי שגם אני הייתי רוצה להאמין שזה נכון אבל לצערי זה לא כך ובהתאם לזאת אישתי ציוותה עלי לרכוש מסך בגודל 46 אינץ' לפחות למרחק צפיה הקטן מ-3 מטרים. :D

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”