מתח נמוך מאוד ברשת החשמל בבית .
-
nirses
- חבר ותיק

- תגובות: 1143
- שם מלא: ניר שמשון
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
בדקתי את מתח החשמל בדירה שלי ולהפתעתי הסתבר שהמתח נע בין 212 Volt בחלק משעות היום ויורד עד למתח של 205 Volt בשעות העומס כאשר המזגן (מיני מרכזי) עובד . הבדיקה נעשתה עם שני מודדים שונים כדי לוודא שהקריאה נכונה .
חשבתי לקנות אל פסק On Line של חברת אדוויס שהספקו 1000VA כדי לחבר את הסט אפ שלי . נאמר לי שאולפני הקלטה שונים משתמשים בו ליצוב מערכות ההגברה והקונסולות שלהם והוא מספק מתח עם גל סינוס טהור כאשר ה - T.H.D שלו הוא 3% . האם למישהו יש נסיון עם אל פסק שכזה והאם הוא יכול לספק ?
חשבתי לקנות אל פסק On Line של חברת אדוויס שהספקו 1000VA כדי לחבר את הסט אפ שלי . נאמר לי שאולפני הקלטה שונים משתמשים בו ליצוב מערכות ההגברה והקונסולות שלהם והוא מספק מתח עם גל סינוס טהור כאשר ה - T.H.D שלו הוא 3% . האם למישהו יש נסיון עם אל פסק שכזה והאם הוא יכול לספק ?
לו הייתי רוטשילד ...
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
1) אל פסק מזיק ל-sound
2) יש לך בעיה חשמלית רצינית בדירה, תזמין חשמלאי מוסמך
2) יש לך בעיה חשמלית רצינית בדירה, תזמין חשמלאי מוסמך
- michael123
- חבר מכור קשה

יש לי מייצב מתח של פורמן, יש לו תצוגה קבוע (שאפשר לכבות) של מתח כניסה
אז אצלי זה בין 227 ל-230 וולט
אז אצלי זה בין 227 ל-230 וולט
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
מבחינת חברת החשמל היא מספקת 220V פלוס/מינוס 10%.nirses כתב:מדדתי בדירות שונות של שכנים שלי - גם בבנינים אחרים בקרבת הבית שלי והמתחים בסהכ' די דומים ....
כלומר כל זמן שהמתח מעל 200V זה לכשעצמו לא מהווה בעיה.
עם זאת, אם יש לך מכשירים שלא פועלים כראוי - פנה אליהם כדי שיטפלו בזה (טיפול ברמת השנאי שמספק מתח לאיזור שלך).
בכל מקרה, המתח לא אמור לרדת כשאתה מדליק מזגן. אני בהחלט ממליץ לך לפנות ולברר את זה.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- michael123
- חבר מכור קשה

מתח בישראל זה 230 וולט, ולא 220איינשטיין כתב:מבחינת חברת החשמל היא מספקת 220V פלוס/מינוס 10%.nirses כתב:מדדתי בדירות שונות של שכנים שלי - גם בבנינים אחרים בקרבת הבית שלי והמתחים בסהכ' די דומים ....
כלומר כל זמן שהמתח מעל 200V זה לכשעצמו לא מהווה בעיה.
עם זאת, אם יש לך מכשירים שלא פועלים כראוי - פנה אליהם כדי שיטפלו בזה (טיפול ברמת השנאי שמספק מתח לאיזור שלך).
בכל מקרה, המתח לא אמור לרדת כשאתה מדליק מזגן. אני בהחלט ממליץ לך לפנות ולברר את זה....
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7% ... 7%9C%D7%99
וזה גם מה שאני רואה אצלי על הצג: 227-230
גם לדעתי הגזמת עם 10% - כאילו, מה, 200-250 וולט זה נורמלי?
זה אולי בהודו או ניגריה
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
לפי נתונים רשמיים של חברת החשמל המתח בישראל הוא 220V ולא 230V.
(ייתכן שהבלבול נובע מהבדל בין RMS לבין ערך PEAK)...
10% +/- הוא מידע רשמי שחברת חשמל מפרסמת. אתה מוזמן לבדוק במוקד 103.
10% +/- הוא מידע רשמי שחברת חשמל מפרסמת. אתה מוזמן לבדוק במוקד 103.
נערך לאחרונה על ידי איינשטיין ב 27/08/2008 18:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
למיטב זכרוני המתח צריך להיות 230+/- 10 (כלומר בין 220 ל 240 על מנת להחשב תקין מבחינת חב' החשמל).
למרות שאני מניח שהמודדים שלך לא מכויילים! שרות 103 הינו יעיל מאוד וחינמי- רק צלצל ותאר את הבעיה--> מגיע אליך טכנאי עם מודד מדוייק ובודק בנק' הכניסה , ליד השעון...אם שם תקין ובשקעים בבית לאו, אזי יש אצלך בעיה והוא ממליץ לעבור על הלוח וכלל החיבורים להדק/ לנקות....(עבודה לחשמלאי מוסמך בעיקרון).
אם יש חריגה מהתקן בנק' הכניסה הם מטפלים בכך !!
למרות שאני מניח שהמודדים שלך לא מכויילים! שרות 103 הינו יעיל מאוד וחינמי- רק צלצל ותאר את הבעיה--> מגיע אליך טכנאי עם מודד מדוייק ובודק בנק' הכניסה , ליד השעון...אם שם תקין ובשקעים בבית לאו, אזי יש אצלך בעיה והוא ממליץ לעבור על הלוח וכלל החיבורים להדק/ לנקות....(עבודה לחשמלאי מוסמך בעיקרון).
אם יש חריגה מהתקן בנק' הכניסה הם מטפלים בכך !!
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
')- michael123
- חבר מכור קשה

אכן, התקשרתי לח"ח - +/- 10% זה מה שהם אומרים, אצלי בדירה (זה אומנם בית חדש) זה +/- 2%איינשטיין כתב:לפי נתונים רשמיים של חברת החשמל המתח בישראל הוא 220V ולא 230V.
10% +/- הוא מידע רשמי שחברת חשמל מפרסמת. אתה מוזמן לבדוק במוקד 103....
ולגבי המתח - צר לי, זה 230 וולט
כתוב גם בכל מקום באינטרנט וגם נאמר לי ע"י פקיד לפני 5 דקות
באנגליה זה היה פעם 240 וולט אבל השתנה ל-230 בגלל תקיה של EU
בארה"ב זה 120 וולט +/- 5%
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
גם אני זוכר 230, ואם הדלקת מזגן גורמת לנפילת מתח, יש שתי אפשרויות: (1) המזגן לא כולל תיקון Power Factor (לא סביר), (2) תשתית החשמל בבית רעועה וישנה, ולדעתי צריך להזמין טכנאי של ח"ח שייתן על זה את הדעת
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
בדקתי, אצלי יש 230v , אין השפעה של המזגן על המתח. אם יש לך זה משפיע סימן שלבנין או לדירה יש בעיה.
230V+/- 10% זה כסת"ח משפטי.
בפועל אם טכנאי ח"ח ימדוד (בכניסה למבנה/ ליד השעון..) 210V או לחילופין 250V (במגבלות כביכול), הוא ירוץ לשנאי הקרוב ויסדר את המתח ל 230 +/- 5 וולט.... נסו ותהנו
.
אגב, לרוב ה"בעיות" הינן בתשתית המבנה/ דירה ו/או בקריאות שווא מכאלו שמדדו מתח במכשירים לא מכויילים/ לא מדוייקים.
בפועל אם טכנאי ח"ח ימדוד (בכניסה למבנה/ ליד השעון..) 210V או לחילופין 250V (במגבלות כביכול), הוא ירוץ לשנאי הקרוב ויסדר את המתח ל 230 +/- 5 וולט.... נסו ותהנו
אגב, לרוב ה"בעיות" הינן בתשתית המבנה/ דירה ו/או בקריאות שווא מכאלו שמדדו מתח במכשירים לא מכויילים/ לא מדוייקים.
')
')-
nirses
- חבר ותיק

כתבתי כבר לפני כן - הבעיה מופיעה אצל כל שכן בבנין שלי שבדקתי אצלו וגם אצל שכנים שגרים ברחוב שלי בקרבתי .oferlaor כתב:בדקתי, אצלי יש 230v , אין השפעה של המזגן על המתח. אם יש לך זה משפיע סימן שלבנין או לדירה יש בעיה....
לו הייתי רוטשילד ...
- michael123
- חבר מכור קשה

אז תזמין שרות מחברת חשמל!
-
nirses
- חבר ותיק

ברור שאפשר לתת לחברת החשמל לטפל בבעיה אבל אני לא רוצה להיות תלוי בהם ואני רוצה להשתמש במכשיר שלי לייצוב המתח . זאת גם השאלה ששאלתי כשפתחתי את הפוסט הזה והייתי רוצה לקבל פרטים לגבי פתרון ולא עי' חברת החשמל .michael123 כתב:יש לי מייצב מתח של פורמן, יש לו תצוגה קבוע (שאפשר לכבות) של מתח כניסה
אז אצלי זה בין 227 ל-230 וולט...
ודרך אגב - כמה עולה מייצב מתח כמו שלך שאני מניח שהוא יכול לפתור לי את הבעיה ?
לו הייתי רוטשילד ...
- michael123
- חבר מכור קשה

שלי הוא די יקר (להתקנה "רגילה")nirses כתב:ברור שאפשר לתת לחברת החשמל לטפל בבעיה אבל אני לא רוצה להיות תלוי בהם ואני רוצה להשתמש במכשיר שלי לייצוב המתח . זאת גם השאלה ששאלתי כשפתחתי את הפוסט הזה והייתי רוצה לקבל פרטים לגבי פתרון ולא עי' חברת החשמל .michael123 כתב:יש לי מייצב מתח של פורמן, יש לו תצוגה קבוע (שאפשר לכבות) של מתח כניסה
אז אצלי זה בין 227 ל-230 וולט...
ודרך אגב - כמה עולה מייצב מתח כמו שלך שאני מניח שהוא יכול לפתור לי את הבעיה ?...
יש לי מכשיר אחד בסלון
SPR-16Ei
1800$ + מע"מ
ואחד בחדר שינה
Elite 16 PF Ei
850$ + מע"מ
אבל זה לא UPS
אתה בטוח שכל שאתה רוצה זה לייצב את המתח סביב הערכים שציינת במדידתךnirses כתב:
ברור שאפשר לתת לחברת החשמל לטפל בבעיה אבל אני לא רוצה להיות תלוי בהם ואני רוצה להשתמש במכשיר שלי לייצוב המתח . זאת גם השאלה ששאלתי כשפתחתי את הפוסט הזה והייתי רוצה לקבל פרטים לגבי פתרון ולא עי' חברת החשמל ....
אני חוזר ומייעץ לך (ו/או לכל מי שקורא ומתעניין, באם אתה מתעקש על פתרון אחר...)- הזמן טכנאי של ח"ח (חינם)- תראה באמת כמה מתח יש לך בבית ומכאן תמשיך.
אגב- +/- 7 וולט זה סביר בהחלט ולא צריך להתרגש, כל שצריך לוודא ש ה +/- הזה נע סביב ה 230V ! וחברת החשמל לישראל, לזכותה, עומדת בזה בכבוד (לפחות בין חדרה לגדרה, שם יש לי נסיון מסויים
')
')- OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
אם אתה לא רוצה להיות תלוי בח"ח תקנה גנרטורnirses כתב: ברור שאפשר לתת לחברת החשמל לטפל בבעיה אבל אני לא רוצה להיות תלוי בהם ואני רוצה להשתמש במכשיר שלי לייצוב המתח . זאת גם השאלה ששאלתי כשפתחתי את הפוסט הזה והייתי רוצה לקבל פרטים לגבי פתרון ולא עי' חברת החשמל .
ודרך אגב - כמה עולה מייצב מתח כמו שלך שאני מניח שהוא יכול לפתור לי את הבעיה ?...
באותה הזדמנות תחפור באר ותוכל לא להיות תלוי במקורות...
אתה צריך להכיר בזה שאתה תלוי בח"ח. מה לעשות. אבל בניגוד לדימוי שלהם בתקשורת השרות שלהם באמת מצויין אמין ומהיר. אז לא צריכה להיות לך בעיה להזמין טכנאי.
Enjoy the Silence