ניקוי התקליט עם חומרים ביתיים
שלום!
אילו חומרים ביתיים (כלומר חומרים לא יעודיים כגון מנקה חלונות, רסס ונגב, סבון ידיים, סבון כלים, אלכוהול, אורניום) מומלצים ביותר לניקוי התקליטים? וכן איזה סוג של מטלית/צמר גפן?
ועוד מספר שאלות בעניין:
1. קניתי תקליט משומש, ולפעמים שומעים דיטיונינג - כלומר הפיטץ' קצת מזייף. האם יש דרך לתקן זאת? אולי באמצעות ניקוי התקליט?
2. קניתי את Blue של ג'וני מיטשל חדש (לפחות ככה אמרו לי בחנות...) תוצרת גרמניה והוא אמנם לא מפצפץ אבל יש משהו שנשמע כמו clipping כשג'וני שרה גבוה או חזק מדי, מה שלא קורה כשאני שומע באותה המערכת את הגרסה הדיגיטלית (mp3) של האלבום. מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם אפשר לתקן ואיך אדע "להזהר" מכך בקניות הבאות שלי?
תודה,
אבישי
אילו חומרים ביתיים (כלומר חומרים לא יעודיים כגון מנקה חלונות, רסס ונגב, סבון ידיים, סבון כלים, אלכוהול, אורניום) מומלצים ביותר לניקוי התקליטים? וכן איזה סוג של מטלית/צמר גפן?
ועוד מספר שאלות בעניין:
1. קניתי תקליט משומש, ולפעמים שומעים דיטיונינג - כלומר הפיטץ' קצת מזייף. האם יש דרך לתקן זאת? אולי באמצעות ניקוי התקליט?
2. קניתי את Blue של ג'וני מיטשל חדש (לפחות ככה אמרו לי בחנות...) תוצרת גרמניה והוא אמנם לא מפצפץ אבל יש משהו שנשמע כמו clipping כשג'וני שרה גבוה או חזק מדי, מה שלא קורה כשאני שומע באותה המערכת את הגרסה הדיגיטלית (mp3) של האלבום. מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם אפשר לתקן ואיך אדע "להזהר" מכך בקניות הבאות שלי?
תודה,
אבישי
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
תקרא בפוסט #10 בלינק הזה: http://www.hometheater.co.il/vt55422
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תודה רבה! המתכון לנקיון נראה מצויין, אני אנסה ואגיד גם איך נשמע.
ובעניין שתי השאלות האחרות, אשמח לקבל תשובה.
וסליחה שלא ערכתי חיפוש לפני ההודעה, בכל מקרה החיפושים פה די מגושמים. את ההודעה המצויינת של חנן למשל לא מצאתי בחיפוש
ובעניין שתי השאלות האחרות, אשמח לקבל תשובה.
וסליחה שלא ערכתי חיפוש לפני ההודעה, בכל מקרה החיפושים פה די מגושמים. את ההודעה המצויינת של חנן למשל לא מצאתי בחיפוש
- gab
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 427
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
ניקוי תקליטים.
בעבר כאשר היו לי ארונות עמוסים בתקליטים מדי פעם נהגתי לשטוף אותם עם סבון נוזלי וספוג רך מאד תחת המים. נגב מיד את הנייר ולא יהיו לך בעיות. לרב התליט מקבל חיים חדשים...
לגבי ה-CLIPPING - נתקלתי בתופעה לעיתים וקרוב לודאי שמדובר באיכות ההקלטה.
לבדוק שכל החיבורים מהמחט ועד המגבר תקינים.
לגבי ה-CLIPPING - נתקלתי בתופעה לעיתים וקרוב לודאי שמדובר באיכות ההקלטה.
לבדוק שכל החיבורים מהמחט ועד המגבר תקינים.
- yuval2d
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 644
- שם מלא: יובל דולב
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
בחייכם.. כל המדריכים לא שווים כלום.
גם אם יש מדריך "נורמלי", הוא מצריך איזשהו פלסטיק כמו באחד המדריכים שפורסמו כאן שצריך את המתקן הלבן הזה כדי למנוע הרס של ההדפס הכתוב על התקליט.
ויניל בניקיונות זה בעיה גדולה ומסובכת. מי שאין לו מכונה, יש לו בעיה קשה מאוד להגיע להנאה מלאה. גם אני, למען האמת, לאט לאט מפסיק את השמיעה שלי בפורמט בגלל עניין הניקיון. יש לי המון תקליטים איכותיים וחלקם נדירים, אבל בעית הלכלוך הורסת.
אין פתרון של ניקיון ביתי שלא הורס את המדבקה על התקליט. אין כזה. אם רק היה אפשר לתפוח מקום שלוקח על פי שעה זמן שימוש במכונה לניקוי זה היה הפתרון הכי זמין וטוב.
גם אם יש מדריך "נורמלי", הוא מצריך איזשהו פלסטיק כמו באחד המדריכים שפורסמו כאן שצריך את המתקן הלבן הזה כדי למנוע הרס של ההדפס הכתוב על התקליט.
ויניל בניקיונות זה בעיה גדולה ומסובכת. מי שאין לו מכונה, יש לו בעיה קשה מאוד להגיע להנאה מלאה. גם אני, למען האמת, לאט לאט מפסיק את השמיעה שלי בפורמט בגלל עניין הניקיון. יש לי המון תקליטים איכותיים וחלקם נדירים, אבל בעית הלכלוך הורסת.
אין פתרון של ניקיון ביתי שלא הורס את המדבקה על התקליט. אין כזה. אם רק היה אפשר לתפוח מקום שלוקח על פי שעה זמן שימוש במכונה לניקוי זה היה הפתרון הכי זמין וטוב.