בעיה בחיבור HTPC ב DVI ל PLASMA LG
שלום,
אני פירסמתי כבר שאלה זו בעבר אבל ללא תשובה מספקת. אולי מישהו הצליח לפתור...
יש לי HTPC ופלזה מסוג 42PG60UR של LG.
אני מעוניין לחבר את ה HTPC בכבל DVI-HDMI
כיום אני מחובר דרך ה RGB ורואים נחמד אבל בחיבור HD הצבעים צריכים להיות יותר "חיים".
כשאני מחבר ב DVI התמונה עוד פחות טובה מ RGB ולפי מה שהבנתי יש בעיה ב Native Rate. ניסיתי לשחק עם ה POWER STRIP אבל ללא שום הצלחה.
אם מישהו הצליח לסדר בעיה זו אני אשמח לשמוע איך..
לכל מי שרוצה להגיב: "מה רע ב RGB" או "אין הבדל בין החיבורים השונים" אז אין צורך..
תודה.
רון.
אני פירסמתי כבר שאלה זו בעבר אבל ללא תשובה מספקת. אולי מישהו הצליח לפתור...
יש לי HTPC ופלזה מסוג 42PG60UR של LG.
אני מעוניין לחבר את ה HTPC בכבל DVI-HDMI
כיום אני מחובר דרך ה RGB ורואים נחמד אבל בחיבור HD הצבעים צריכים להיות יותר "חיים".
כשאני מחבר ב DVI התמונה עוד פחות טובה מ RGB ולפי מה שהבנתי יש בעיה ב Native Rate. ניסיתי לשחק עם ה POWER STRIP אבל ללא שום הצלחה.
אם מישהו הצליח לסדר בעיה זו אני אשמח לשמוע איך..
לכל מי שרוצה להגיב: "מה רע ב RGB" או "אין הבדל בין החיבורים השונים" אז אין צורך..
תודה.
רון.
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
מה ה NR של הטלויזיה שלך בחיבור DVI?
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
אני משער שדרך DVI לא תוכל לקבל את ה NR, ממליץ לך להיות מחובר בחיבור VGA, שיתן לך HD מלא.
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לגבי RGB: ממש לא. RGB זה שיטה לקידוד שידור בצבע כאשר מפרידים את התמונה ל 3 ערוצים שכל אחד מהם מייצג צבע יסוד. כל ערוץ מכיל 8bit של מידע והשילוב ביניהם מאפשר להגיע ל 24bit של צבע לכל פיקסל (כל פיקסל מורכב מ 3 תתי פיקסל כל אחד בצבע יסוד משלו). את שיטת ה RGB אפשר ליישם גם בשידור אנלוגי - מה שאתה מכיר מחיבור ה VGA במחשבים וגם בשיטה דיגיטלית - מה שאתה מכיר מ DVI ומ HDMI. ברמה התיאורטית אין שום הבדל באיכות התמונה.
לגבי הכיוון למסך. הרבה יצרנים מגבילים באופן מלאכותי את הרזולוציה שאפשר לקבל בכל אחת מהכניסות. זה די נפוץ שמכניסת ה HDMI במסך תוכל להעביר רק 720P או 1080i/P ואילו מכניסת ה PC עם מחבר ה VGA יתנו לך להעביר רק רזולוציות רגילות של מחשב. השאיפה שלך היא למצוא מאיזו כניסה המסך שלך מוכן לקבל אות שידור שתואם את מספר הפיקסלים האמיתיים שיש לו. זו בעיה גדולה מאוד במסכי HD Ready שמכילים בדרך כלל 1366x768 פיקסלים והרבה מסכים לא מוכנים לקבל רזולוציה זו בשום פנים ואופן. החוברת למשתמש שקיבלת עם המסך יכולה לפרט בסוף את הרזולוציות שהמסך מוכן לקבל מכל כניסה.
לגבי ההבדל בין הצבעים: אתה צריך לכייל את המסך וזה לא חשוב אם אתה מעביר את ה RGB באנלוג או בדיגיטל. יש תוכנות ל PC שיכולות לעזור ומי שמחובר ליס גם יכול לבצע כיול בסיסי עם ערוץ 144.
לגבי הכיוון למסך. הרבה יצרנים מגבילים באופן מלאכותי את הרזולוציה שאפשר לקבל בכל אחת מהכניסות. זה די נפוץ שמכניסת ה HDMI במסך תוכל להעביר רק 720P או 1080i/P ואילו מכניסת ה PC עם מחבר ה VGA יתנו לך להעביר רק רזולוציות רגילות של מחשב. השאיפה שלך היא למצוא מאיזו כניסה המסך שלך מוכן לקבל אות שידור שתואם את מספר הפיקסלים האמיתיים שיש לו. זו בעיה גדולה מאוד במסכי HD Ready שמכילים בדרך כלל 1366x768 פיקסלים והרבה מסכים לא מוכנים לקבל רזולוציה זו בשום פנים ואופן. החוברת למשתמש שקיבלת עם המסך יכולה לפרט בסוף את הרזולוציות שהמסך מוכן לקבל מכל כניסה.
לגבי ההבדל בין הצבעים: אתה צריך לכייל את המסך וזה לא חשוב אם אתה מעביר את ה RGB באנלוג או בדיגיטל. יש תוכנות ל PC שיכולות לעזור ומי שמחובר ליס גם יכול לבצע כיול בסיסי עם ערוץ 144.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.