OCTAVE עם או בלי סאב
גם אני מיתלבת באותו נושא
לי יש כיום אוקטב בודד .
ברוב המיקרים הבס שהאוקטב מפיק יותר עמוק מרמקולים ריצפתיים שלא לדבר על מדפיים בכפול ופי שלוש בכסף(עיין -פראדיים סיגניגר s4 ), בהחלת מספק לרוב סוגיי המוזיקה.
הסבים של האוקטב לדעתי הם אים יחולות מצוינות אך צרכים יותר התיחסות למיקום והגברה ,בסוגיי מוזיקה מסוימים הם פשות משלימים את האקטב בצורה מושלמת ובחלק הם נישמעו כמו סאב של רכב בת ימי.
לדעתי על מנת להפיק מהם את המכסימום חיבים מערכת עים רום קורקשיין (room corection ).
הם גם לא ממש תחליף לסאב ב-5.1 כי הם לא מחוברים ליציאה של ה 0.1 במגבר אלה בסטראו עים האוקטב
לאומת זאת האוקטווין (שתיי אוקטבים) לא משנה את תחום התדרים לאוקטב הבודד אבל נותן יותר נפח למוזיקה במה יותר גדולה ויחולת להישמעה טוב גם בחדרים גדולים יותר.
נקודות נוספות למחשבה : כאשר האוקטב על הסאבים זה משנה את מיקום הטויטר ביחס לעוזן צריך ליבדוק ,ועים אתה באמת אוהב את האוקטב כמוני כדאיי לישקול אוקטווין שעומד על הסאבים ,זיב ממורל השמיעה לי את השילוב בקצרה לא מספיק על מנת לחבות דעה.
גם אני שותף להיתלבטות שלך שתף אותי בהחלתה שלך תודה צחי !!בהצלחה!!
ברוב המיקרים הבס שהאוקטב מפיק יותר עמוק מרמקולים ריצפתיים שלא לדבר על מדפיים בכפול ופי שלוש בכסף(עיין -פראדיים סיגניגר s4 ), בהחלת מספק לרוב סוגיי המוזיקה.
הסבים של האוקטב לדעתי הם אים יחולות מצוינות אך צרכים יותר התיחסות למיקום והגברה ,בסוגיי מוזיקה מסוימים הם פשות משלימים את האקטב בצורה מושלמת ובחלק הם נישמעו כמו סאב של רכב בת ימי.
לדעתי על מנת להפיק מהם את המכסימום חיבים מערכת עים רום קורקשיין (room corection ).
הם גם לא ממש תחליף לסאב ב-5.1 כי הם לא מחוברים ליציאה של ה 0.1 במגבר אלה בסטראו עים האוקטב
לאומת זאת האוקטווין (שתיי אוקטבים) לא משנה את תחום התדרים לאוקטב הבודד אבל נותן יותר נפח למוזיקה במה יותר גדולה ויחולת להישמעה טוב גם בחדרים גדולים יותר.
נקודות נוספות למחשבה : כאשר האוקטב על הסאבים זה משנה את מיקום הטויטר ביחס לעוזן צריך ליבדוק ,ועים אתה באמת אוהב את האוקטב כמוני כדאיי לישקול אוקטווין שעומד על הסאבים ,זיב ממורל השמיעה לי את השילוב בקצרה לא מספיק על מנת לחבות דעה.
גם אני שותף להיתלבטות שלך שתף אותי בהחלתה שלך תודה צחי !!בהצלחה!!
הכותב הנ"ל הוא דיסלקט, אונת השמיעה תפסה לו את כל המקום במוח !
לדעתי האישית כמי שבדק את האוקטב מכל הצדדים המינים והורסיות
האוקטב עם הסאב נשמע יותר טוב מהאוקטווין .
אבל וזה אבל גדול מאד
זה תלוי מאד היכן ממקמים את הרמקולים והחדר המיוחל .
האוקטב עם הסאב יוצר רמקול פול רינג' כמעט מושלם מבחינת גוון ומבחינת תפוקה ולזה אין מחיר ! (טוב יש ... אבל הפעם הוא נמוך מאד לעומת רמקולים שנותנים פול רינג' אמיתי שכזה .)
האוקטב עם הסאב נשמע יותר טוב מהאוקטווין .
אבל וזה אבל גדול מאד
זה תלוי מאד היכן ממקמים את הרמקולים והחדר המיוחל .
האוקטב עם הסאב יוצר רמקול פול רינג' כמעט מושלם מבחינת גוון ומבחינת תפוקה ולזה אין מחיר ! (טוב יש ... אבל הפעם הוא נמוך מאד לעומת רמקולים שנותנים פול רינג' אמיתי שכזה .)
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
ההשוואה לדעתי היא בין שני דברים שונים, שרק אתה תוכל לענות מה אתה מעדיף.
בעוד ה-OCTWIN יהיה חסר בתחום התחתון הוא ייתן כנראה את המיד והגבוהים בצורה מלאה יותר מאשר ה-OCTAVE, אולם ההוספה של הסאב ישלים את ה-OCTAVE לרמקול מלא (אולי פחות נפח במיד וגבוהים , אבל כמו שאביעד אמר, פול ריינג').
השאלה היא מה אתה מחפש ואיזו מוסיקה אתה שומע.
בעוד ה-OCTWIN יהיה חסר בתחום התחתון הוא ייתן כנראה את המיד והגבוהים בצורה מלאה יותר מאשר ה-OCTAVE, אולם ההוספה של הסאב ישלים את ה-OCTAVE לרמקול מלא (אולי פחות נפח במיד וגבוהים , אבל כמו שאביעד אמר, פול ריינג').
השאלה היא מה אתה מחפש ואיזו מוסיקה אתה שומע.
כמו שאמרתי מקודם אתה לא חייב להיתפשר בעתיד תוסיף ל octwin את הסבים
זה נותן רמקול גבוהה ומרשים ויזואלית, וניתן להנות משתיי העולמות
יש למורל תושבת מיוחדת לבסיס הסב על מנת לאפשר יציבות לשילוב הגבוהה
זה נותן רמקול גבוהה ומרשים ויזואלית, וניתן להנות משתיי העולמות
יש למורל תושבת מיוחדת לבסיס הסב על מנת לאפשר יציבות לשילוב הגבוהה
הכותב הנ"ל הוא דיסלקט, אונת השמיעה תפסה לו את כל המקום במוח !
- אילפור
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1029
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
כמה שאלות
1) אני משער שכל הקומפלקס הזה יצא לא זול - אני משער שסביבות 15 - 16000 (וזה ניחוש). זה כבר תקציב מכובד מאוד. בדקת עוד רמקולים בתקציב הזה?
2) כמה שאני מבין, הסאב הוא לא אקטיבי. האם אתה בטוח שצרוף של שני זוגות רמקולים + סאב לא יהווה אימפדנס נמוך מדי עבור המגבר שלך?
2) כמה שאני מבין, הסאב הוא לא אקטיבי. האם אתה בטוח שצרוף של שני זוגות רמקולים + סאב לא יהווה אימפדנס נמוך מדי עבור המגבר שלך?
איל פור
אייל אני חושב שלא הבנת נכון אני משדרג את הרמקולים הישנים שלי פולק אודיו .
המוכר נותן לי עליהם זיכוי של 8000 שח .
לשדרג לרמקול מורל OCTWIN ( זה רמקול אחד על השני ) יעלי לי בנוסף לזיכוי שלי בין 1000 שח ל 1500 שח .
לשדרג למורל יחידת באס + רמקול בודד כלומר OCTAVE +באס ולא OCTWIN +באס .
יעלה לי גם בין 1500 ל2000 שח .
מדובר ברמקולים חדשים ולא מתצוגה ..
המוכר נותן לי עליהם זיכוי של 8000 שח .
לשדרג לרמקול מורל OCTWIN ( זה רמקול אחד על השני ) יעלי לי בנוסף לזיכוי שלי בין 1000 שח ל 1500 שח .
לשדרג למורל יחידת באס + רמקול בודד כלומר OCTAVE +באס ולא OCTWIN +באס .
יעלה לי גם בין 1500 ל2000 שח .
מדובר ברמקולים חדשים ולא מתצוגה ..
- אילפור
-
- עוסק בתחום

בוא נעשה חשבון:
אתה מקבל זכוי של 8000 ש"ח על הרמקולים שלך. נגיד, סתם ניחוש, שאם תמכור אותם מיד שניה, תקבל רק 4000.
אתה מדבר על השקעת 1500 ש"ח תוספת לאוקטווין. ואם תרצה גם את הסאב בנוסף לאוקטווין - זה עוד איזה 8- 9 אלף.
כלומר, אם אתה שוקל את כל הסט, אתה מוסיף על הרמקולים שלך משהןא כמו 10000 ש"ח.
במקום זה, אתה יכול לחפש רמקול בשוק החופשי (אולי אפילו יד שניה) ששויו 14000 ש"ח - סכום מכובד לכל הדעות.
כשמדובר בכסף כזה, שווה לשמוע מה יש לשוק להציע.
אתה מדבר על השקעת 1500 ש"ח תוספת לאוקטווין. ואם תרצה גם את הסאב בנוסף לאוקטווין - זה עוד איזה 8- 9 אלף.
כלומר, אם אתה שוקל את כל הסט, אתה מוסיף על הרמקולים שלך משהןא כמו 10000 ש"ח.
במקום זה, אתה יכול לחפש רמקול בשוק החופשי (אולי אפילו יד שניה) ששויו 14000 ש"ח - סכום מכובד לכל הדעות.
כשמדובר בכסף כזה, שווה לשמוע מה יש לשוק להציע.
איל פור
אייל ההתחבטות של הבחור היא פשוטה מאד
להחליך את הרמקולים שלו ב אוקטווין או באוקטב + הסאב התואם שלו .
זה הכל
בשביל שתי האופציות הוא צריך לשלם עוד 1000-1500 בנוסף על הרמקול שלו (פולק אודיו) זאת אומרת שכרגע החיפוש אחר רמקול ששויו 9500 ולא של 16 K
הערה : הבחור שמע את האוקטבים ומאד התרשם זכותו לשאול בקשר אליו ,
אולי אם היית מגיע לתערוכה היית יכול לסובב כמה ראשים לכיוון רמקולים אחרים באותו המחיר
(אני בטוח גם שהיית מצליח)
לבחור מלמעלה ששאל בקשר להתנגדויות
כמה הסברים קצרים
האוקטב מבחינת אימפדנס עומד על 8 אום
הסאב שלו גם כן על 8 אום
1 אוקטווין נהיה לפי חוק אום 4 אום
2 אוקטב+ סאב אוקטב לפי חוק אום נהיים גם כן 4 אום (כמובן אם החיבור פרללי לאותו ערוץ)
3 אוקטווין +אוקטב סאב = לפי חוק אום 2.6 אום (לא מומלץ לחבר לאותו ערוץ אלא לעשות BI AMPING )
יש למורל גם הגברה מיוחדת לעיניין "הרמוני " שעלותה 1900-2000 שח
בהצלחה
להחליך את הרמקולים שלו ב אוקטווין או באוקטב + הסאב התואם שלו .
זה הכל
בשביל שתי האופציות הוא צריך לשלם עוד 1000-1500 בנוסף על הרמקול שלו (פולק אודיו) זאת אומרת שכרגע החיפוש אחר רמקול ששויו 9500 ולא של 16 K
הערה : הבחור שמע את האוקטבים ומאד התרשם זכותו לשאול בקשר אליו ,
אולי אם היית מגיע לתערוכה היית יכול לסובב כמה ראשים לכיוון רמקולים אחרים באותו המחיר
לבחור מלמעלה ששאל בקשר להתנגדויות
כמה הסברים קצרים
האוקטב מבחינת אימפדנס עומד על 8 אום
הסאב שלו גם כן על 8 אום
1 אוקטווין נהיה לפי חוק אום 4 אום
2 אוקטב+ סאב אוקטב לפי חוק אום נהיים גם כן 4 אום (כמובן אם החיבור פרללי לאותו ערוץ)
3 אוקטווין +אוקטב סאב = לפי חוק אום 2.6 אום (לא מומלץ לחבר לאותו ערוץ אלא לעשות BI AMPING )
יש למורל גם הגברה מיוחדת לעיניין "הרמוני " שעלותה 1900-2000 שח
בהצלחה
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN
תודה רבה לך על ההסברה לאייל ממש שיגע אותי מה אני רושם ומה הוא אומר
...
....
אם ככה אתה מנסה לקנות לקוח אז אבוי לנו ..
בהקשר להגברה ל - OCTWIN מגבר של רוטל 100 וואט לערוץ ב 8 אום , 4 אום 180וואט האם זה נראה לך מספיק?
וכל זה לפני התכנון להפוך את המגבר לBAMP.
האם הפיכת המגבר ל BAMP משפר משהו בסאונד או לא?
כי אני לא יודע אם זה מוסיף לי בוואט הרי כל ערוץ מוציא 100 וואט זה לא שאתה עושה 100+100וואט .
זה 100 וואט שבאים מכמה מקורות שבסופו של דבר זה 100 וואט .
אם ככה אתה מנסה לקנות לקוח אז אבוי לנו ..
בהקשר להגברה ל - OCTWIN מגבר של רוטל 100 וואט לערוץ ב 8 אום , 4 אום 180וואט האם זה נראה לך מספיק?
וכל זה לפני התכנון להפוך את המגבר לBAMP.
האם הפיכת המגבר ל BAMP משפר משהו בסאונד או לא?
כי אני לא יודע אם זה מוסיף לי בוואט הרי כל ערוץ מוציא 100 וואט זה לא שאתה עושה 100+100וואט .
זה 100 וואט שבאים מכמה מקורות שבסופו של דבר זה 100 וואט .
- אילפור
-
- עוסק בתחום

ניסיתי ליעץ לך כמיטב יכולתי, ואני מבין
שלא הצלחתי.
לא כתבתי לך בתור לקוח, אלא ניסיתי לתת לך פרספקטיבה.
אם לא הצלחתי - חבל. אני מאחל לך הצלחה ואני מתחייב בזאת לא לייעץ לך בשום נושא ובשום צורה.
בברכה, איל
לא כתבתי לך בתור לקוח, אלא ניסיתי לתת לך פרספקטיבה.
אם לא הצלחתי - חבל. אני מאחל לך הצלחה ואני מתחייב בזאת לא לייעץ לך בשום נושא ובשום צורה.
בברכה, איל
איל פור
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
למרות שאין לי מושג קלוש מי זה אייל הבן-אדם (מלבד השרשורים באתר), אני לא חושב שהוא מנסה למשוך לקוח, אני חושב שההסברים שלו עניניים.shaisound כתב: אם ככה אתה מנסה לקנות לקוח אז אבוי לנו .....
שמוליק ו.
מה שנסית לומר לי כל הזמן זה לנסות ללכת לכוונים אחרים
וזאת לאחר שהחלטתי מה אני רוצה
במחיר שאני רוצה
הרגשתי שאתה מנסה רק לדחוף אותי לכוונים אחרים במיוחד שהלינק לאתר שלך מצויין בחתימה .
סליחה אם היתה חוסר הבנה בנינו והתגובה שרשמתי היתה בוטה
במחשבה שניה לא בדיוק לזה התכוונתי
סליחה
בהצלחה ומקווה רק לטוב .
וזאת לאחר שהחלטתי מה אני רוצה
במחיר שאני רוצה
הרגשתי שאתה מנסה רק לדחוף אותי לכוונים אחרים במיוחד שהלינק לאתר שלך מצויין בחתימה .
סליחה אם היתה חוסר הבנה בנינו והתגובה שרשמתי היתה בוטה
במחשבה שניה לא בדיוק לזה התכוונתי
סליחה
בהצלחה ומקווה רק לטוב .
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
איל לא ניסה לקנות אותך
ההפך, עוסק בתחום שאומר לך לחפש בשוק היד השנייה, ממש לא מנסה לקנות אותך בתור לקוח, סה"כ ניסה לעזור.
(אין לי כל קשר לאיל ואין לי שמץ של מושג מהו הציוד שהוא מייבא)
שחר
ההפך, עוסק בתחום שאומר לך לחפש בשוק היד השנייה, ממש לא מנסה לקנות אותך בתור לקוח, סה"כ ניסה לעזור.
(אין לי כל קשר לאיל ואין לי שמץ של מושג מהו הציוד שהוא מייבא)
שחר
שחר