התקשרתי ליס בקשר להחלפת ממיר - בושה וחרפה

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
Nick פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום, אני צריך עזרה. לפני כמה זמן התחדשתי בטלוויזיה SAMSUNG A450 לחדר. יש לי בבית עוד שתי טלוויזיות LCD.
אני רוצה להחליף את הממירים שיש לי (רובם ישנים) בממירים חדשים מסוג 3100S. התקשרתי לשירות לקוחות של יס ושם אמרו לי שעל כל ממיר שאני רוצה להחליף אני צריך לשלם 150 שקל!
רוב הממירים שלי הם ממירים כסופים (אלה שנראים כמו ה3100) ללא יציאת סקארט ועם יציאת קומפוזיט בלבד. אמרתי לי שאני רוצה לראות טוב (כי איכות השידורים ממש רעה, בHOT הרבה יותר טוב) ולכן אני רוצה להחליף לממיר החדש עם היציאות סקארט.
נדהמתי כשהיא אמרה לי שאין שום הבדל באיכות בין הכבלים קומפוזיט לבין הסקארט. אמרתי לה שאין שום סיכוי שהאיכות היא אותה איכות והיא אמרה לי שכל מה שמשנה זה איכות הכבל ולא סוג הכבל ושאם אני אקנה כבל בננה ב300 שקל אני אקבל איכות טובה... הייתי בשוק.
נגיד שזה נכון, למה שאני אשלם 300 שקל על כבל בננה שאני יכול לשלם 20 שקל ולקבל אותה איכות בסקארט? אני לא מבין למה אני צריך לשלם כל כך הרבה כדי לקבל טכנולוגיה מעודכנת?

מה אני עושה כדי להוציא ממירים חדשים בחינם? חשוב להזכיר שההתחייבות נגמרת ב4 בספטמבר ואפשר לאיים עליהם בעזיבה, אבל הבעיה היא שאם אבא שלי יאיים עליהם והם לא יסכימו רוב הסיכויים שהוא באמת יעזוב את יס... בבקשה מישהו יכול לעזור לי?

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #2 

קודם כל תירגע.
שנית אתה זכאי להחלפת ממיר ללא תשלום.
אני חושב שאין אחד בפורום כאן שלא עבר את מה שעברת.
הכי חשוב להירגע, לחייג שוב ליס ולבקש לעבור לנציג בכיר.
להסביר לו בנועם את העניין.
אם עדיין הוא לא יאות לתאם לך החלפה אז לבקש לקבוע ניתוק מיידי!!!!!!!!!!!!!.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

totlip
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1006
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #3 

צודק,
אין מה להתעצבן ....תבקש להתנתק מכאן ואילך נפתחות דלתות חדשות .

Nick פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

חחח אני רגוע זה לא שאני מסתובב עכשיו בבית ושובר קירות, פשוט התעצבנתי מהבורות של הנציגת שירות.

וכמו שאמרתי, מבחינתי אין לי בעיה לבקש ניתוק, אבל הבעיה היא שאם אני מבקש להתנתק והם אומרים "טוב, תתנתק" אז אין לי מה להגיד להם.

tobenary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2472
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #5 

אל תדאג... לא יוותרו עליך בקלות כזו.
רק תמשיך לחלום...
אתה תעבור בערך 3 נציגים. וייתנו לך מה שאתה רוצה
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן

ronen61
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4655
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #6 

לא יוותרו עליך.

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #7 

Nick כתב:חחח אני רגוע זה לא שאני מסתובב עכשיו בבית ושובר קירות, פשוט התעצבנתי מהבורות של הנציגת שירות.

וכמו שאמרתי, מבחינתי אין לי בעיה לבקש ניתוק, אבל הבעיה היא שאם אני מבקש להתנתק והם אומרים "טוב, תתנתק" אז אין לי מה להגיד להם.
...
אין שום סיכוי שיגידו לך "טוב, תתנתק". במיוחד כאשר ההתחייבות שלך נגמרת עוד פחות מחודש. האמת שמוזר שלא פנו לך בנושא ולא הציעו לך להמשיך את ההתקשרות.

פשוט תסביר להם עד כמה זה חשוב לך, ואם הם לא יכולים לספק לך את זה, אז אתה תקבל את זה בהוט. כמובן שכדאי לך מראש לבקש נציג בכיר. כמעט תמיד ברגע שמקבלים תשובה שלילית מנציג רגיל בכל נושא, אין טעם להתווכח איתו, אלא לבקש נציג בכיר. מצד אחד פשוט אין להם את ההרשאות שיש לנציג בכיר, מצד שני אתה לא תמיד יודע מה האפשרויות הפוטנציאליות שלך, והנציג הבכיר יציג לך אותן. זה תקף לכל חברה, לא רק ל-YES.

winer-r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1652
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #8 

shraga007
למה הוא זכאי להחלפת ממיר ללא תשלום ?
שלא תבין אותי לא נכון :אני איתכם, אבל.....YES.... (n)
היה לי אותו סיפור כאשר רכשתי זוג LCD וביקשתי להחליף ממירים לכאלו עם SCART, בסוף שילמתי על אחד ועל השני לא.......
התשלום הוא ( כאילו ) לא על ההחלפה ( משהם הסבירו לי ). הוא על זה שטכנאי צריך להגיע לביתי, לנתק, לחבר, לכוון וכו' וכו'.לפחות לפי דבריהם.
כמובן שאין אפשרות להגיע אליהם לנק' כלשהי ולקחת את הממירים, כך "ניתן לחסוך את העבודה הקשה של הטכנאי".....
בסופו של דבר, לאחר הטענה שלהם, והיות והטכנאי הביא בביקור אחד זוג ממירים, שילמתי להם על ממיר יחיד.

אבל אני איתכם, חברה, גם לדעתי, לא צריך לשלם !!!!

ועוד דבר, ידוע שנציגי לקוחות אין להם מושג על מה הם מדברים, הרבה פעמים טועים ומוסרים מידע שגוי, למשל לפני האולימפיאדות נציגה חביבה אמרה לי שהן לא משודרות ב HD, רק ב 5+ וב 5LIVE :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #9 

winer-r,
זה שאתה נכנעת זה משהו אחד. לא צריך לשלם נקודה.
עוד לא נתקלתי באחד שעשה בעצתי ושילם בסוף.
ורק אצלי היו אלה 3 ממירים כאלה.
אצל הוריי 2.
ועוד כמה חברים ומכרים.

על שיטת מצליח אני מבין שלא שמעת.

נ.ב.
אני מבין את הטענה שלהם שזמן טכנאי עולה כסף אבל מצד שני הם לא נותנים לך לבוא אליהם להחליף את הממיר על מנת לחסוך את הכסף הזה. :x
אם זה המצב שישאו בעלות מצידי, אני משלם להם מספיק על חודש.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #10 

אני לא מצליח להבין על מה ההתרעמות ואיפה בדיוק ה"חוצפה" של יס כאן.

בוא נסתכל על העובדות:
1. הלקוח רוצה שיחליפו לו ממיר.
2. החלפת ממיר כרוכה בביקור טכנאי. אי אפשר לקחת את הממיר מיס ולהרכיב אותו לבד על ידי הלקוח, מהסיבה הפשוטה שזה אסור מהרבה בחינות (רגולטורית, בטיחותית, אחריות על הממיר וכו').
3. ביקור טכנאי עולה כסף.

עכשיו מתחיל משא ומתן בין הלקוח (שלא רוצה לשלם) לבין החברה (שלא רוצה לשאת בעלויות). כמו כל משא ומתן בעולם, יכול להיות שצד א' יתקפל, יכול להיות שצד ב' יתקפל, יכול להיות שיגיעו לאיזו פשרה באמצע ויכול להיות שיחליטו להיפרד ולא לראות יותר אחד את השני בחיים.

חוצפה אין כאן, גם לא משוא פנים או רמאות. יש כאן שני צדדים, שלכל אחד יש אינטרסים שונים.
You are never fully dressed without a smile

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #11 

אני מכיר את התירוץ הזה על תשלום עבור ביקור טכנאי וגם לדעתי זה לגיטימי שחברה מסחרית תחייב על ביקור טכנאי אם הסיבה לבואו לא קשורה לתקלה. רק שאני לא מכיר טכנאי שכדי להחליף לך 3 ממירים צריך לנסוע אליך 3 פעמים ולא מסתפק בביקור אחד. אז למה לחייב על החלפת כל ממיר בנפרד?

כפי שאמרת, עדיף ש Nick יתקשר אליהם, יזכיר שהוא עומד לפני חידוש התחייבות ולכן זה לגיטימי מצידו לבדוק את חלופות שלו ושהוא גילה שאצל המתחרים הוא מקבל הצעות ממש טובות ולכן הוא פונה אליהם כדי לראות מה יש להם בתור הצעה נגדית. שיתן להם לדבר קודם ואם הוא ינהל את המו"מ נכון ובלי עימותים מיותרים אני בטוח שהוא יוכל לקבל הרבה יותר מסתם החלפה בחינם של הממירים - היו פה חברים באותו מצב שקיבלו יס מקס ו/או חבילות ערוצים נוספות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #12 

מה זאת אומרת ביקור טכנאי של יס אמור לעלות כסף? אז על מה הוא משלם כל חודש, לא על השירות?
Silence speaks louder than words

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 238 פעמים

שליחה #13 

[/quote]

אני מכיר את התירוץ הזה על תשלום עבור ביקור טכנאי וגם לדעתי זה לגיטימי שחברה מסחרית תחייב על ביקור טכנאי אם הסיבה לבואו לא קשורה לתקלה
[/quote]

בפועל גם על על תיקון תקלה בממיר שדרש החלפה הוט דורשת תשלום (במידה ורוצים
להחליף לממיר שתומך ב-S-VIDEO )כלומר התירוץ שזמן טכנאי עולה כסף ולכן גובים תשלום לא נכון בכלל.....

סיפור דומה קרה לי גם בהוט יש לי ממיר שלא תומך ב-S-VIDEO .לממיר זה היתה תקלה .ביקשתי שיתקנו את הממיר ועל
הדרך שמגיע הטכנאי יחליף לממיר שתומך ב-S-VIDEO ,אבל הוט התעקשו שלא צריך לערבב בין שני הדברים .החליפו
את הממיר הלא תקין בממיר מאותו דגם.הם רוצים 100 ש"ח עבור ההחלפה -פשוט שערוריה (n) לממיר שתומך ב-S-VIDEO לפלזמה שבדרך .עבור מה משלמים דמי מנוי כל חודש ]
נערך לאחרונה על ידי yuria ב 26/08/2008 8:16, נערך 3 פעמים בסך הכל.
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

למה שלא יעלה כסף? הטכנאי קיים כדי לבצע התקנות ולתקן תקלות. תקלות מכוסות במסגרת הסכם ההתחייבות. התקנות או שמכוסות בהתאם למה שהלקוח זכאי מתוקף ההסכם או שהן שרות נוסף בתשלום. אין בזה שום דבר פסול וזו זכותה של כל חברה מסחרית לדרוש תשלום עבור שרות מעבר להסכם. זו גם זכותו של כל לקוח להתמקח ולנסות להגמיש את החברה - מה לעשות, ככה מתנהלים בחיים.

והיה והלקוח מרגיש שהחברה לא עמדה בתנאי ההסכם עומדות בפניו מספר בררות, החל מבקשה לקבלת פיצוי או הצבעה עם הרגליים לכיוון המתחרים ועד לבתי המשפט החל מתביעות קטנות ועד לתביעה ייצוגית.

אני אישית עומד לפנות ליס כדי לבקש מהם החלפת היס מקס דור ראשון שלי במכשיר חדש. את היס מקס שלי רכשתי בזמנו ב 2200 שקלים, יס לא מחוייבת לי לכלום אבל זה לא ימנע ממני לנהל נגדם מו"מ ולנסות לקבל מהם תנאים משופרים והחלפה בחינם כי גיליתי שהם לא עמדו בתנאי ההסכם המקורי שחתמתי איתם ב 2004.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

Catskinner,

אתה מדבר כאילו מדובר בחברות נורמליות, לא בכאלה שרואות את הלקוחות ככספומטים מהלכים. אני משלם יותר מ-200 ש"ח בחודש עבור התכנים (העלובים, יש לציין) של HOT. אם זה לא כולל תמיכה ושירות, אז על מה אני משלם?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #16 

MetalliJoe כתב:Catskinner,

אתה מדבר כאילו מדובר בחברות נורמליות, לא בכאלה שרואות את הלקוחות ככספומטים מהלכים. אני משלם יותר מ-200 ש"ח בחודש עבור התכנים (העלובים, יש לציין) של HOT. אם זה לא כולל תמיכה ושירות, אז על מה אני משלם?
...
אתה משלם על:
1. תכנים.
2. תמיכה טלפונית בנושאי תפעול.
3. תמיכה ושירות במקרה של תקלה.

המקרה הזה, שמצריך ביקור טכנאי הוא לא עקב תקלה, ואין שום סיבה שהחברה תישא בעלויות האלה. הלקוח כמובן, יכול לאיים בהתנתקות והחברה תחליט האם שווה לה לשאת בעלות או להפסיד לקוח, זו החלטה שלה.

catskinner - לדעתי היתה אי הבנה בין הלקוח לנציגת שירות, ואין שום סיכוי שהיא התכוונה לתשלום של 150 ש"ח עבור כל ממיר. כשאני שאלתי על החלפת שני ממירים העלות היתה עלות של ביקור טכנאי אחד (150 ש"ח). בסופו של דבר, העדפתי לחכות כחודש למעבר לדירה החדשה, ואז לא היתה עלות כלל שכן הטכנאי של יס הגיע אלי בכל מקרה, ותיאמנו את החלפת הממירים.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #17 

עזוב, בסופו של דבר כל חברה רואה בלקוחות שלה מקור להכנסות גרידא. אין אף חברה שמשתפת אותנו ברווחים שלה והם נזכרים בנו רק כשצריך למצוא שותף להפסדים. המקרה של yuria הוא דוגמא טובה למקרה שבו הלקוח צריך לעמוד על הרגליים האחוריות ולתבוע את עלבונו.

אבל אף אחד כאן לא עובד בחינם. אם טכנאי נקרא לביקור שלא על מנת לתקן תקלה ושלא במסגרת הכיסוי שבהתחייבות החברה אז מגיע תשלום. אין פה ממש על מה להתרעם, גם אתה וגם אני לא כאלה אלטרואיסטים גדולים שמוכנים לעבוד בחינם בשביל אחרים.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

Shed כתב: אתה משלם על:
1. תכנים.
...
1. תכנים? איזה תכנים? :מבולבל:
2. תמיכה טלפונית? אה, אתה מתכוון לטלפניות שאומרות "תנתק את הממיר ותחבר שוב. לא הסתדר? טוב, אני אזמין לך טכנאי. תהיה בבית בין 8 ל-14 והוא כבר יגיע". או לאלה ששואלות אותך מה זה קומפוזיט?
3. תמיכה ושירות? זה ההוא שמגיע מתישהו בין 8 ל-14, רואה שכרגע אין תקלה והולך בלי לסדר כלום?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #19 

MetalliJoe כתב:
Shed כתב: אתה משלם על:
1. תכנים.
...
1. תכנים? איזה תכנים? :מבולבל:
2. תמיכה טלפונית? אה, אתה מתכוון לטלפניות שאומרות "תנתק את הממיר ותחבר שוב. לא הסתדר? טוב, אני אזמין לך טכנאי. תהיה בבית בין 8 ל-14 והוא כבר יגיע". או לאלה ששואלות אותך מה זה קומפוזיט?
3. תמיכה ושירות? זה ההוא שמגיע מתישהו בין 8 ל-14, רואה שכרגע אין תקלה והולך בלי לסדר כלום?
...
שים לב לטענה שהעלית. אתה מסכים שאתה משלם על תכנים, תמיכה טלפונים, ושירות במקרה תקלה, אתה רק טוען שאיכות התכנים נמוכה, שהתמיכה הטלפונית לוקה בחסר, והטכנאי לא מיומן.
אין שום בעיה - אתה תמיד רשאי לא לרכוש את החבילה הזו שמכילה בתוכה תכנים+תמיכה+שירות-במקרה-תקלה.

לא HOT ולא YES נכנסו לביזנס הזה בשביל העיניים הכחולות שלי. גם אני לא מתנדב לתת ללקוחות שלנו בחינם מוצר או שירות שעולה כסף.

לא ראיתי שמישהו הצמיד לך אקדח לראש והכריח אותך להתחבר להוט או ליס. אם איכות המוצר שהם מוכרים לא מספק בעיניך - אתה תמיד יכול להתנתק. מכאן ועד הדרישה שהם יגיעו, על חשבונם, רק כי בא לך להחליף ממיר המרחק עוד גדול.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

שקיף שלא בחינם, כמו ש-Catskinner אמר, אף אחד פה לא עובד לשם שמיים.
ההבדל בגישות שלנו הוא שאני מצפה למוצר או לשירות הכי טוב שאני יכול לקבל מהם, וכשהם דורשים ממני כסף תמורת החלפת ממיר לאחד טוב יותר, זה אומר שהם דורשים ממני תוספת תשלום עבור מוצר שכבר קניתי.
זה ממש לא נראה לי, בניגוד למשל להחלפה לממיר HD, שם המוצר שאני קונה הוא שונה ולכן ניתן לחייב שוב.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”