שימוש במסך אשר עובד על חשמל בתדר 60Hz בארץ, אפשרי ?
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
שלום,
רציתי לדעת האם שימוש במסך אשר עובד על 120V @ 60Hz אפשרי בארץ ע"י שימוש בטראנספורמטור מתאים ?
ידוע לי שבעניין ה-120V אפשר לסנן את ה-100V המיותרים של מתח החשמל בארץ, השאלה היא מה עושים בנוגע לתדר הרענון של החשמל ?
בנוסף, אם אכן קיים פתרון שיזין את המסך ב-120V @ 60Hz מהחשמל בארץ, הדבר צפוי לגרום בעיות, לא ?
אם כן, אילו בעיות ?
תודה מראש.
רציתי לדעת האם שימוש במסך אשר עובד על 120V @ 60Hz אפשרי בארץ ע"י שימוש בטראנספורמטור מתאים ?
ידוע לי שבעניין ה-120V אפשר לסנן את ה-100V המיותרים של מתח החשמל בארץ, השאלה היא מה עושים בנוגע לתדר הרענון של החשמל ?
בנוסף, אם אכן קיים פתרון שיזין את המסך ב-120V @ 60Hz מהחשמל בארץ, הדבר צפוי לגרום בעיות, לא ?
אם כן, אילו בעיות ?
תודה מראש.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
אפשרי אבל לא מומלץ. טרנספורמטור כזה (מניסיון) יש לו די הרבה השראה וזה מפריע לטלויזיה עצמה.
על איזו טלויזיה מדובר ששוה לך להביא מחו"ל?
על איזו טלויזיה מדובר ששוה לך להביא מחו"ל?
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

מדובר על המסך 24" של DELL, אשר בעל רזולוציה של 1920x1200 (אם אני זוכר נכון)oferlaor כתב:אפשרי אבל לא מומלץ. טרנספורמטור כזה (מניסיון) יש לו די הרבה השראה וזה מפריע לטלויזיה עצמה.
על איזו טלויזיה מדובר ששוה לך להביא מחו"ל?...
ובארה"ב ניתן להשיגו דיי בזול.
בנוסף, אני שואל באופן כללי לגבי טלויזיות LCD, כי האמת היא שאני מגלה גם התעניינות בדגם ה-26" החדש של שארפ אשר בעל קונטראסט דינאמי של 1:4000 או 1:5000 (לא זוכר בדיוק).
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
מרבית המסכים מסוג זה הם תואמים 220V.
אותו כנ"ל גם לגבי טלויזיות LCD.
אותו כנ"ל גם לגבי טלויזיות LCD.
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

oferlaor כתב:מרבית המסכים מסוג זה הם תואמים 220V.
אותו כנ"ל גם לגבי טלויזיות LCD....
בטוח ? כי באתר של שארפ ארה"ב ב-Manual בחלק של הספציפיקציות רשום רק 120V 60Hz, וככה גם בהמון מסכים אחרים שבדקתי.
בוא נמצא מנקודת הנחה שאכן רק מה שרשום ב-Manual נכון, האם יהיה מומלץ להשתמש בטראנספורמטור במסכי LCD ?
בנוסף, מה דעתך על סדרת ה-D4U של שארפ ? כל המסכים בסדרה בעלי קונטראסט דינאמי (ונראה לי שהקונטראסט הדינאמי זהה בכולם - 1:4000) יצא לך אולי לראות אותם בפעולה ?
- doron_amedey
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3149
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
יש פתרון, לגמאטרוניקס יש מערכות UPS שיודעות לייצר מתח (גם 120@60) ואז יעבוד, השאלה היא תמיד המחיר.
אף פעם אל תחשוב שמשהו מצחיק, הוא עלול לקרות גם לך
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

OK, אז את עניין ההזנה פתרנו. השאלה הנוספת היא האם עקב כך שהמסך עובד בתדר חשמל של 60Hz יגרמו בעיות ?doron_amedey כתב:יש פתרון, לגמאטרוניקס יש מערכות UPS שיודעות לייצר מתח (גם 120@60) ואז יעבוד, השאלה היא תמיד המחיר....