בעירום מלא - או איך משכנעים פרה שהיא צבי

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73319
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3168 פעמים

שליחה #1 

ראיתי אתמול בערוץ 10 את התוכנית הנ"ל (שהיא בעצם חיקוי לתוכנית זהה ב BBC, כמובן שחיקוי די חיוור כרגיל) וכל מה שעבר לי בראש זה כמה זה עצוב שבמקום להסביר לאנשים בעלי משקל יתר (ולמי שראה את הבחורה אתמול יודע שאני מתנסח בעדינות) שצריך לשמור על תזונה בריאה ומאוזנת ולבצע פעילות גופנית פשוט משכנעים אותם שהכל בסדר עם הגוף שלהם ומלמדים אותם להשלים עם הבעייה שנקראת "משקל יתר" במקום להתמודד איתה ולנסות לפתור את הבעייה עצמה.

למען הסר ספק - גם אני כל החיים שלי נאבק במשקל יתר (לרב בהצלחה) וזאת ע"י תזונה מאוזנת ופעילות גופנית ולא ע"י שיכנוע עצמי אינטנסיבי שהצמיגים שפיתחתי פשוט נראים "FABULOUS" (לבטא במבטא הומואי כמו המנחה בסידרה הבריטית למי שראה). אני לא חושב שצריל לגשת לקיצוניות השנייה וליצור הרגשה רעה אצל אנשים בעלי משקל יתר, אבל מה שהסידרה הזו עושה זה פשוט זוועה הפוכה, משכענת אנשים עם בעייה שעצימת עיניים ושיכנוע עצמי יפתור את הבעייה.

למי שלא ראה את הפרק אתמול:

http://onlinetv.fav.co.il/13153742_%D7% ... 7%9C%D7%90

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #2 

Huber כתב:ראיתי אתמול בערוץ 10 את התוכנית הנ"ל (שהיא בעצם חיקוי לתוכנית זהה ב BBC, כמובן שחיקוי די חיוור כרגיל) וכל מה שעבר לי בראש זה כמה זה עצוב שבמקום להסביר לאנשים בעלי משקל יתר (ולמי שראה את הבחורה אתמול יודע שאני מתנסח בעדינות) שצריך לשמור על תזונה בריאה ומאוזנת ולבצע פעילות גופנית פשוט משכנעים אותם שהכל בסדר עם הגוף שלהם ומלמדים אותם להשלים עם הבעייה שנקראת "משקל יתר" במקום להתמודד איתה ולנסות לפתור את הבעייה עצמה.

למען הסר ספק - גם אני כל החיים שלי נאבק במשקל יתר (לרב בהצלחה) וזאת ע"י תזונה מאוזנת ופעילות גופנית ולא ע"י שיכנוע עצמי אינטנסיבי שהצמיגים שפיתחתי פשוט נראים "FABULOUS" (לבטא במבטא הומואי כמו המנחה בסידרה הבריטית למי שראה). אני לא חושב שצריל לגשת לקיצוניות השנייה וליצור הרגשה רעה אצל אנשים בעלי משקל יתר, אבל מה שהסידרה הזו עושה זה פשוט זוועה הפוכה, משכענת אנשים עם בעייה שעצימת עיניים ושיכנוע עצמי יפתור את הבעייה.

...

הובר! אני אוהב אותך ואת האבטר שלך :)
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #3 

Huber כתב:ראיתי אתמול בערוץ 10 את התוכנית הנ"ל (שהיא בעצם חיקוי לתוכנית זהה ב BBC, כמובן שחיקוי די חיוור כרגיל) וכל מה שעבר לי בראש זה כמה זה עצוב שבמקום להסביר לאנשים בעלי משקל יתר (ולמי שראה את הבחורה אתמול יודע שאני מתנסח בעדינות) שצריך לשמור על תזונה בריאה ומאוזנת ולבצע פעילות גופנית פשוט משכנעים אותם שהכל בסדר עם הגוף שלהם ומלמדים אותם להשלים עם הבעייה שנקראת "משקל יתר" במקום להתמודד איתה ולנסות לפתור את הבעייה עצמה.

...

לגבי פורמט התוכנית והאם הוא מתאים לשידור או לא זה כבר שאלה אחרת.
אבל פה דובר על ביטחון עצמי, הבחורה שהיתה בתוכנית היתה שמנה זה נכון אבל לא מזמן היתה תוכנית מחקר בערוץ 2 שהוכיחה שאפשר להיות עם משקל עודף ועדיין להיות בריא וזאת ע"י תזונה נכונה ופעילות גופנית.
כל האנשים הרזים חושבים שעצם זה שהם רזים הם חסינים ממחלות המזוהות עם שמנים.אבל אם הם לא עוסקים בפעילות גופנית הם באותה רמת סיכון בדיוק.

הבחורה בתוכנית פרט להיותה שמנה סבלה מדימוי עצמי נמוך, לדעתי היא לא היתה שמנה כל כך ולראיה התגובות שהיא קיבלה בקניון ע"י גברים שממה ששודר לפחות היו חיוביות מאוד.

לסיכום, התחטיבים של המדיה והפרסומות על גיזרה דקיקה גרמה להלך רוח שזה הנורמל.
אבל לאנשים הרגילים קשה מאוד ואף בלתי אפשרי לפעמים להגיע לגיזרה הזאת וצריך לקבל אותם כשווים כשאר בני האדם.(זה הרעיון פחות או יותר של התוכנית)
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #4 

shraga007 כתב:אבל פה דובר על ביטחון עצמי
...
(Y)
shraga007 כתב: אפשר להיות עם משקל עודף ועדיין להיות בריא וזאת ע"י תזונה נכונה ופעילות גופנית.
כל האנשים הרזים חושבים שעצם זה שהם רזים הם חסינים ממחלות המזוהות עם שמנים.אבל אם הם לא עוסקים בפעילות גופנית הם באותה רמת סיכון בדיוק.
...
בדיוק כך.
אני ממש לא רזה, ומודה שאני גם לא שומר יותר מדי על תזונה בריאה, אבל אני עושה פעילות גופנית, ותאמין לי שמעט אנשים רזים יעמדו בהצלחה במה שאני עושה.
אני מכיר מספיק אנשים רזים עם בעיות של כולסטרול ושומנים בדם וכו', שאני עם הרבה משקל עודף לא סובל מהם.
shraga007 כתב: הבחורה בתוכנית פרט להיותה שמנה סבלה מדימוי עצמי נמוך, לדעתי היא לא היתה שמנה כל כך
...
נכון.
לא כזאת שמנה
shraga007 כתב: לסיכום, התחטיבים של המדיה והפרסומות על גיזרה דקיקה גרמה להלך רוח שזה הנורמל.
אבל לאנשים הרגילים קשה מאוד ואף בלתי אפשרי לפעמים להגיע לגיזרה הזאת וצריך לקבל אותם כשווים כשאר בני האדם.(זה הרעיון פחות או יותר של התוכנית)
...
נכון.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

shraga007 - אמרת כמעט בדיוק מה שאמרתי רק במילים אחרות.

הבחורה מאתמול הייתה הרבה מעבר למשקל עודף, היא פשוט הייתה שמנה. ונכון שיש גברים שמעדיפים שמנות, אבל זוהי לא הנורמה אצל רב הגברים. שלא תבין נכון, אני נגד תופעת הדוגמניות האנורקסיות וגם אני חושב שאשה סקסית צריכה להיות מעט עגלגלה (ע"ע אנג'לינה ג'ולי ואיך היא נראית זוועה לאחרונה) אבל המרחק בין אישה עגלגלה ומלאה במקומות הנכונים לבחורה השמנה שהציגו אתמול רחוקה שנות אור. רוצה הסבר בתמונות? בבקשה:

הבחורה מאתמול:

http://www.ynet.co.il/PicServer2/020120 ... 639/wa.jpg

בחורה ש"אולי" אתה מכיר, עם משקל עודף אבל עדיין סביר:

http://hollywoodbackwash.com/wp-content ... weight.jpg

רואה את ההבדל?

ד"א - הנה דוגמא מושלמת להבדל בין אישה עגלגלה וסקסית ולבין אותה אישה במצב צבירה נוזלי:

תמונה

guyezra - תמצא לי רופא אחד שיסכים איתך שלהיות שמן זה בסדר ולא מזיק לבריאות ונמשיך את ההתדיינות - סבבה?

לידיעתך, לי יש בעייה של כולסטרול וצרבות כרוניות שהתחילו אך ורק בשנתיים האחרונות שהעלית במשקל. עברתי כמה מומחים וכולם אמרו לי אותו דבר - תרזה והבעייות יפתרו. אז ידוע שיש אנשים רזים שסובלים מבעיות דומות אבל זה אל שולל את העובדה שלהיות שמן זה לא בריא ושמשקל עודף זה מתכון די בטוח לבעיות בריאות, עובדה שהוכחה מזמן כבר.
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 25/08/2008 13:25, נערך פעם 1 בסך הכל.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #6 

Huber,
אתה קיצוני...

היא עם משקל עודף, קל
(יעני קצת יותר ממלאה)

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

מי? הבחורה מהסידרה אתמול? אתה רציני? אם זה משקל עודף קל ההגדרה שלך למשקל עודף ממש ממש קיצונית, לא שלי. למזלנו יש לכך מדדים מדוייקים ואני מבטיח לך שאם היו בודקים את ה BMI שלה היית רואה שהיא הרבה מעל המשקל המותר לגובה שלה. זו בדיוק הבעייה בחברה המודרנית, ההשמנה הפכה לתופעה כ"כ נפוצה ששמן נתפס כמלא בלבד ומעבר לכך התופעה של ההשמנה מקבלת לגיטימציה חברתית וזה לדעתי עוול לכל מי שסובל ממשקל יתר.

http://www.nhlbisupport.com/bmi/

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #8 

אלוהים,
מה ישדרו לכם בקיץ הבא, זה רק הולך ומתדרדר.
אה, יש לי רעיון...בטח התוכנית תהיה על גברים שיש להם ... קטן והם לא צריכים להתבייש בזה.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #9 

Nissim כתב:אלוהים,
מה ישדרו לכם בקיץ הבא, זה רק הולך ומתדרדר.
אה, יש לי רעיון...בטח התוכנית תהיה על גברים שיש להם ... קטן והם לא צריכים להתבייש בזה.
...
כבר השיגו אותך...

אתה מתבקש לראות Embarrassing Bodies
של Channel 4 הבריטי.

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #10 

Huber כתב:מי? הבחורה מהסידרה אתמול? אתה רציני? אם זה משקל עודף קל ההגדרה שלך למשקל עודף ממש ממש קיצונית, לא שלי. למזלנו יש לכך מדדים מדוייקים ואני מבטיח לך שאם היו בודקים את ה BMI שלה היית רואה שהיא הרבה מעל המשקל המותר לגובה שלה. זו בדיוק הבעייה בחברה המודרנית, ההשמנה הפכה לתופעה כ"כ נפוצה ששמן נתפס כמלא בלבד ומעבר לכך התופעה של ההשמנה מקבלת לגיטימציה חברתית וזה לדעתי עוול לכל מי שסובל ממשקל יתר.

http://www.nhlbisupport.com/bmi/
...

באמת לא ברור לי איך אפשר לקרוא לבחורה מהתוכנית "סבירה"...

מצד שני, זה לא תמיד הוגן.
כח רצון זה לא משהו שיש לכל אחד, ואי אפשר לזלזל בזה.
יש אנשים שמשמינים גם מפירור מיותר, ויש אנשים כמוני למשל, שיכולים לאכול פרות שלמות, ולהוריד על הדרך אחוזי שומן...

לא ראיתי את התוכנית הזאת, הסתכלתי רק על התמונה שנתת קישור אליה, אך יכול להיות שבמקרה שלה ספציפית(כפי שהבנתי מהמקרה), קודם צריך לטפל בדימוי העצמי שלה, ורק לאחר מכן במצב הגופני. יכול להיות שאם להכנס בה מההתחלה לגבי הרזיה, זה יכול להכניס אותה לדכאון עמוק.
כמובן שהטיפול אמור לדבר על זה שהיא עדיין יצור אנושי, ויש לה תקווה, ולא לדבר על כך שהיא נראית מושלם, והיא צריכה להמשיך בעבודה הטובה.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #11 

Huber כתב:guyezra - תמצא לי רופא אחד שיסכים איתך שלהיות שמן זה בסדר ולא מזיק לבריאות ונמשיך את ההתדיינות - סבבה?
...
אתה קורא חצאי הודעות?
כל רופא יגיד לך שעדיף להיות שמן עם כושר מאשר רזה בלי כושר.
בתוכנית תחקירים של אושרת קוטלר הראו בחור רזה מאוד שהיה במצב הרבה פחות טוב מבחור במשקל 100 ק"ג בעל כושר גופני טוב.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #12 

sunny_jim כתב
יש אנשים שמשמינים גם מפירור מיותר, ויש אנשים כמוני למשל, שיכולים לאכול פרות שלמות, ולהוריד על הדרך אחוזי שומן...
...
חביבי, אם אתה מוריד פרות ואוכל מאכלים עתירי שומן גם אם אתה בכושר אתה יכול להיות חולה לא פחות מאדם בעל עודף משקל.
אם אתה לא שומר על איזון תזונתי זה לא משנה אם אתה לא משמין, גם גוף רזה יכול להיות חולה ואל תספר לי שאתה מוריד אחוזי שומן על הדרך, ספורטאים ומפתחי גוף עושים דיאטות חריפות ומסוכנות על מנת להוריד כל עשירית אחוז שומן וזה לא יתכן שאתה מוריד אחוזי שומן גם בעת "הורדת פרות"

אתה יודע כמה אנשים אני כבר ראיתי שהם רזים אבל יש להם בעיות סוכר, כולסטרול ושומנים בדם?
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #13 

shraga007 כתב:אתה יודע כמה אנשים אני כבר ראיתי שהם רזים אבל יש להם בעיות סוכר, כולסטרול ושומנים בדם?
...
(Y) (Y)
בשביל זה עושים בדיקות דם כלליות תקופתיות
לפני 3 שנים, לפני שהתחלתי לשחות, היו לי את הבעיות האלה (חוץ מסוכר...).
היום אני באותו משקל, אבל אין לי כלום.

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #14 

shraga007 כתב:
sunny_jim כתב
...
חביבי, אם אתה מוריד פרות ואוכל מאכלים עתירי שומן גם אם אתה בכושר אתה יכול להיות חולה לא פחות מאדם בעל עודף משקל.
אם אתה לא שומר על איזון תזונתי זה לא משנה אם אתה לא משמין, גם גוף רזה יכול להיות חולה ואל תספר לי שאתה מוריד אחוזי שומן על הדרך, ספורטאים ומפתחי גוף עושים דיאטות חריפות ומסוכנות על מנת להוריד כל עשירית אחוז שומן וזה לא יתכן שאתה מוריד אחוזי שומן גם בעת "הורדת פרות"

אתה יודע כמה אנשים אני כבר ראיתי שהם רזים אבל יש להם בעיות סוכר, כולסטרול ושומנים בדם?
...
מצד שני גם לא יתכן שיש איזשהו בסיס למסקנות שקבעת לגבי בלי שאתה יודע שום דבר עלי... :roll:

אגב, הספורטאים שאתה מדבר עליהם, כבר הגיעו פשוט למצב שבו אחוז השומן שלהם נמוך מאד יחסית, והם מתקרבים לקצה יכולת החיטוב שלהם, ולכן קשה להם להוריד עוד אחוזי שומן. בתחילת הדרך הרבה יותר קל.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #15 

guyezra כתב:
shraga007 כתב:אתה יודע כמה אנשים אני כבר ראיתי שהם רזים אבל יש להם בעיות סוכר, כולסטרול ושומנים בדם?
...
(Y) (Y)
...
אפשר גם ללכת להילר, במקום :roll:
משה

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #16 

moco כתב:
guyezra כתב:
...
(Y) (Y)
...
אפשר גם ללכת להילר, במקום :roll:
...
אני בטוח שזריף ישמח לעזור :lol: :lol:

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #17 

אתמול הצצתי לכמה דקות שוב בסידרה (חלק מתהליך הזאפינג שלא נכחד למרות שמורידים בעיקר סדרות מהרשת) וראיתי שם את הגברת השבועית. היו לה פנים מדהימות שחוברו לגוף חסר כל פרופרוציות. כל כך חבל. כשצפיתי זה כבר היה הסוף בו מראים את תמונת ה"עירום" שלה, בחיים שלי לא ראיתי עירום כ"כ מוסתר ובנוסף ראו בבירור שאשפי הפוטושופ עבדו ימים כלילות (היה ממש קשה להבין מהתמונה שהגברת שעומדת לפניה היא האובייקט המצולם).

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #18 

Huber,
אין פה מטרה להשפיל אותה

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #19 

חס וכרפס - היא עושה את זה לעצמה בעצם ההשתתפות בתוכנית שכזו. צריך מלכתחילה בנאדם עם אפס ביטחון עצמי בשביל לשכענו לשתף את כל העולם ואחותו בבעיות האישיות שלו. אותי לימדו שכביסה מלוכלכת מכבסים בבית, או מקסימום עם יועץ מוסמך מתאים ולא בטלוויזיה בפני האומה.

חוצמזה אם היא הרגישה טוב עם עצמה עם תמונת ה"עירום" שלא חשפה בעצם כלום מעצמה (הקשר בין הבחורה במציאות לבין התמונה הסופית מיקרי בהחלט) יש לה בעייה רצינית ולא פיתרון לבעייה כמו שהתוכנית הדלוחה הזו מנסה להציג.

בסופו של היום זו עוד תוכנית מציצנות/ריאליטי.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #20 

Huber כתב:חס וכרפס - היא עושה את זה לעצמה בעצם ההשתתפות בתוכנית שכזו. צריך מלכתחילה בנאדם עם אפס ביטחון עצמי בשביל לשכענו לשתף את כל העולם ואחותו בבעיות האישיות שלו. אותי לימדו שכביסה מלוכלכת מכבסים בבית, או מקסימום עם יועץ מוסמך מתאים ולא בטלוויזיה בפני האומה.
...
(Y)
מסכים
Huber כתב: בסופו של היום זו עוד תוכנית מציצנות/ריאליטי.
...
(Y)
מסכים

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”