מעבד AMD חדש תפור פיקס לHTPC
חברים,
לאחרונה גיליתי מעבד חדש, של חברת AMD, 5600
אני לא מדבר על ה5600 הישן שהוא 89 וואט
המקט הוא : ado5600dobox.
מדובר במעבד כפול ליבה במהירות 2.9 עם זיכרון מטמון של 2 מגה, והשוס המעולה שהוא עובד ב65 וואט מה שאומר שהוא מצויין לHTPC,
לדעתי מדובר במעבד הכי חזק בשוק היום ב65 וואט, ואני בכל מקרה החלטתי ללכת עליו
המחיר שלו קרוב ל500 שקל (שזה רק 120 שקל יותר מה5200 המפורסם)
לאחרונה גיליתי מעבד חדש, של חברת AMD, 5600
אני לא מדבר על ה5600 הישן שהוא 89 וואט
המקט הוא : ado5600dobox.
מדובר במעבד כפול ליבה במהירות 2.9 עם זיכרון מטמון של 2 מגה, והשוס המעולה שהוא עובד ב65 וואט מה שאומר שהוא מצויין לHTPC,
לדעתי מדובר במעבד הכי חזק בשוק היום ב65 וואט, ואני בכל מקרה החלטתי ללכת עליו
המחיר שלו קרוב ל500 שקל (שזה רק 120 שקל יותר מה5200 המפורסם)
תחשוב טוב אם אתה משקיע כבר 500 ש"ח ללכת על המעבד 7200 של אינטל. אחרי OC בסיסי ניתן להגיע איתו ל- 3.6GHZ ויש לו 3 מגה זכרון L2.
אם אין מגבלה בגודל הלוח, ניתן ללכת על לוח משובח P35DS3L או אחיו הקטן P31 ולהוסיף לזה כרטיס מסך חזק.
קונפיגורציה כזו לא ניתן להשוות לכל קונפיגורציה של AMD בטווח מחירים מבחינת עוצמת המערכת.
אם אין מגבלה בגודל הלוח, ניתן ללכת על לוח משובח P35DS3L או אחיו הקטן P31 ולהוסיף לזה כרטיס מסך חזק.
קונפיגורציה כזו לא ניתן להשוות לכל קונפיגורציה של AMD בטווח מחירים מבחינת עוצמת המערכת.
א.הלוח אם של אינטל נחות משמעותית מהמקביל של AMD
ה7200 חלש יותר מה5600, יתכן שאחרי אוברקלוק הם ישתוו או אפילו ה7200 יהיה חזק יותר במעט (מהירות שעון זה לא הכל)
אבל אוברקלוקינג=חום, וחום זה הדבר האחרון שאתה רוצה בHTPC,
לכן עדיין המפרט מבוסס AMD הרבה הרבה יותר טוב ועדיין יותר זול
ה7200 חלש יותר מה5600, יתכן שאחרי אוברקלוק הם ישתוו או אפילו ה7200 יהיה חזק יותר במעט (מהירות שעון זה לא הכל)
אבל אוברקלוקינג=חום, וחום זה הדבר האחרון שאתה רוצה בHTPC,
לכן עדיין המפרט מבוסס AMD הרבה הרבה יותר טוב ועדיין יותר זול
לדעתי אתה טועה, חפרתי את האינטרנט בצורה דיי יסודית וכל מקום אומרים שהכח עיבוד של ה5200 כמעט זהה ל7200, וה5400 חזק יותר במעט,
אז ה5600 לבטח חזק יותר,
גם על הנייר מהירות השעון גבוה יותר בפער משמעותי (2.53 ב7200, ו2.66 ב7300, לעומת 2.9 ב5600)
בקצור אני חולק עליך בעיניין הזה, בכל מקרה מדובר בסטאפ שעדיין משמעותית זול יותר מאינטל, ולטעמי גם טוב יותר, כמובן שכל אחד יבצע את הרכישות בהתאם לראות עיניו
אז ה5600 לבטח חזק יותר,
גם על הנייר מהירות השעון גבוה יותר בפער משמעותי (2.53 ב7200, ו2.66 ב7300, לעומת 2.9 ב5600)
בקצור אני חולק עליך בעיניין הזה, בכל מקרה מדובר בסטאפ שעדיין משמעותית זול יותר מאינטל, ולטעמי גם טוב יותר, כמובן שכל אחד יבצע את הרכישות בהתאם לראות עיניו
http://www.tomshardware.com/charts/cpu- ... k,377.html
לחץ על VIEW ALL PRODUCT כדי לראות את רשימת המעבדים המלאה
ה7200 אפשר להגיד שקול לE6700 ואפשר לראות שהוא עוקף גם את ה 2X6000
ואל תגיד לי של E6700 יש מהירות שעון גבוהה מה 7200
כי ה E6700 הוא ליבת קונרו , בעוד ה 7200 ליבת פנרין
ולפנרין יש קלוק פר קלוק עדיפות על הקונרו ככה שזה מתקזז
לחץ על VIEW ALL PRODUCT כדי לראות את רשימת המעבדים המלאה
ה7200 אפשר להגיד שקול לE6700 ואפשר לראות שהוא עוקף גם את ה 2X6000
ואל תגיד לי של E6700 יש מהירות שעון גבוהה מה 7200
כי ה E6700 הוא ליבת קונרו , בעוד ה 7200 ליבת פנרין
ולפנרין יש קלוק פר קלוק עדיפות על הקונרו ככה שזה מתקזז
אבל מהירות השעון שלו גבוה יותר
וגם יש לו מגה יותר של זיכרון,
וגם זה מעבד אחר ומניסיוני במחשבים, זה שזה מקביל זה לא אומר כלום, ואם כבר נוגעים בזה אז צריך בנצ'מר מסודר עם הלוח המיועד והמעבד מול הלוח המקביל וה7200 בפעננוח HD, שזה המטרה הראשונה והעיקרית של HTPC
וגם זה מעבד אחר ומניסיוני במחשבים, זה שזה מקביל זה לא אומר כלום, ואם כבר נוגעים בזה אז צריך בנצ'מר מסודר עם הלוח המיועד והמעבד מול הלוח המקביל וה7200 בפעננוח HD, שזה המטרה הראשונה והעיקרית של HTPC
אתה צריך להבין שמעבדים זה משהו מאוד מורכב ויש לקחת בחשבון עניין של ארכיטקטורה ועוד דברים נוספים מעבר למהירות שעון!!!!!!!עתיד כתב:אבל מהירות השעון שלו גבוה יותר![]()
וגם זה מעבד אחר ומניסיוני במחשבים, זה שזה מקביל זה לא אומר כלום, ואם כבר נוגעים בזה אז צריך בנצ'מר מסודר עם הלוח המיועד והמעבד מול הלוח המקביל וה7200 בפעננוח HD, שזה המטרה הראשונה והעיקרית של HTPC...
בכל דבר ה-7200 יעקוף את המעבד של AMD מכל סוג כי סוג הארכיטקטורה הוא שונה. המעבד ממוקם טיפה מתחת ל-8300 לאחר OC וכל זאת בקירור פאסיבי וכ-55 מעלות בעומס!
תשקול שוב!
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
על מה אתם מדברים בכלל
יש לי מעבד 4850E שעובד פצצה עם אוברקלוק קטן
מריץ הכל חלק, BD , VC1 MKV הכל כולל הכל
עשיתי OC ל 3 ג'יגה טמפ בזמן כתיבת שורות אלה 19 מעלות. במאמץ 40.
מעבד פצצה שיושב בתוך מארז פצצה של אנטק עם קירור נינג'ה מיני
כל המערכת עלתה 250 שח עובד פצצה. אתם מוזמנים לבוא לראות.
אין מה להשקיע יותר כסף
אין מה להשקיע יותר כסף
אהלן,staticx כתב:על מה אתם מדברים בכלל
אין מה להשקיע יותר כסף...
מדובר כאן על אופציה להשתמש במחשב לא רק לשימושי HTPC אלא אולי גם למשחקים.
Re: קצת תמוה
tzotz כתב:STATICX כתב:
19 מעלות? כשהטמפרטורה בחוץ 30 מעלות? אתה משתמש בחנקן נוזלי לקירור המחשב?עשיתי OC ל 3 ג'יגה טמפ בזמן כתיבת שורות אלה 19 מעלות. במאמץ 40.......
הAMD 6000 לא מתקרב ל E7200עתיד כתב:לדעתי אתה טועה, חפרתי את האינטרנט בצורה דיי יסודית וכל מקום אומרים שהכח עיבוד של ה5200 כמעט זהה ל7200, וה5400 חזק יותר במעט,
אז ה5600 לבטח חזק יותר,
בקצור אני חולק עליך בעיניין הזה, בכל מקרה מדובר בסטאפ שעדיין משמעותית זול יותר מאינטל, ולטעמי גם טוב יותר, כמובן שכל אחד יבצע את הרכישות בהתאם לראות עיניו...
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... 200_5.html
אז ל5600 בכלל אין סיכוי.
אם כבר חושבים על צריכת אנרגיה אז עדיף 4850E ולא 5600
ה4850E הוא 45WATT
בביצועים לשניהם אין סיכוי מול אינטל אבל לHTPC ה4850E הוא מושלם
טוב לאחר הדיון המעמיק הזה על ארכיטקטורה, ומעבדים, אז נסכם בזה שזאת אופציה מעניינת למי שרוצה, (אני רוצה)
המעבד של אינטל נגיד שהוא חזק יותר (נגיד)
הלוח אם שלהם נחות מה שמחייב שימוש בכרטיס מסך חיצוני דבר שאני לא רוצה בו,
בכל מקרה איש איש באמונתו יחיה, וישקיע כספו במוצר שנראה לו עדיף, בהצלחה לכולם בכל מקרה עם הבכירה בHTPC הנכון מבחינתם
בכל מקרה איש איש באמונתו יחיה, וישקיע כספו במוצר שנראה לו עדיף, בהצלחה לכולם בכל מקרה עם הבכירה בHTPC הנכון מבחינתם
עתיד כתב:טוב לאחר הדיון המעמיק הזה על ארכיטקטורה, ומעבדים, אז נסכם בזה שזאת אופציה מעניינת למי שרוצה, (אני רוצה)
בכל מקרה איש איש באמונתו יחיה, וישקיע כספו במוצר שנראה לו עדיף, בהצלחה לכולם בכל מקרה עם הבכירה בHTPC הנכון מבחינתם...