איזה כרטיס מסך מומלץ ל להרצת סרטים ....
שלום לכם ...
אני מעוניין להפוך מחשב שברשותי ל HTPC . הלוח אם תומך ב PCI-E .
כל שהמחשב צריך לעשות זה להריץ סרטי MKV באיכות 720P , 1080P וכמו כן להריץ סרטי BLURAY .
אני לא מעוניין להשתולל על הכרטיס , המחשב לא אמור להריץ משחקים וכו' רק סרטים .
אז מה הייתם ממליצים ?
אני מעוניין להפוך מחשב שברשותי ל HTPC . הלוח אם תומך ב PCI-E .
כל שהמחשב צריך לעשות זה להריץ סרטי MKV באיכות 720P , 1080P וכמו כן להריץ סרטי BLURAY .
אני לא מעוניין להשתולל על הכרטיס , המחשב לא אמור להריץ משחקים וכו' רק סרטים .
אז מה הייתם ממליצים ?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אם הכתוביות חשובות לך אז אתה יכול לבחור בכמעט כל כרטיס מסך שאתה רוצה כי הפענוח יתבצע ממילא במעבד הראשי ולא בכרטיס.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לא חשוב בכלל מאיפה באה הכתובית. בכל מקרה צריך לבצע overlay לכתוביות על גבי התמונה ונכון להיום הנגן היחיד שמסוגל לבצע את הטריק הזה בזכרון של כרטיס המסך ובכך לשמור על נתיב ההאצה בחומרה זה נגן ה VLC. כל יתר הנגנים יחזירו את פענוח הווידאו לתוכנה (כלומר כל העומס חוזר לכתפי המעבד הראשי). מגבלה זו נכונה גם לגבי PowerDVD: אם הנגן צריך לשלב כתוביות שבאות מקובץ חיצוני ונפרסות עם ffdshow או vobsub/vsfilter פענוח הווידאו יחזור לתוכנה.
זה לא רק נכון לגבי כתוביות, כל פעולת עיבוד ווידאו החורגת מהאפשרויות שנחשפות דרך הדרייברים של כרטיס המסך יחזירו אוטומטית את הפענוח למעבד הראשי ויבטלו את ההאצה.
כך שברוב המקרים אי אפשר לוותר על מעבד חזק, מצטער אם גרמתי לכם למפח נפש.
זה לא רק נכון לגבי כתוביות, כל פעולת עיבוד ווידאו החורגת מהאפשרויות שנחשפות דרך הדרייברים של כרטיס המסך יחזירו אוטומטית את הפענוח למעבד הראשי ויבטלו את ההאצה.
כך שברוב המקרים אי אפשר לוותר על מעבד חזק, מצטער אם גרמתי לכם למפח נפש.
יש הגדרות למעבד מינימום להרצת 1080P + תרגום ?Catskinner כתב:לא חשוב בכלל מאיפה באה הכתובית. בכל מקרה צריך לבצע overlay לכתוביות על גבי התמונה ונכון להיום הנגן היחיד שמסוגל לבצע את הטריק הזה בזכרון של כרטיס המסך ובכך לשמור על נתיב ההאצה בחומרה זה נגן ה VLC. כל יתר הנגנים יחזירו את פענוח הווידאו לתוכנה (כלומר כל העומס חוזר לכתפי המעבד הראשי). מגבלה זו נכונה גם לגבי PowerDVD: אם הנגן צריך לשלב כתוביות שבאות מקובץ חיצוני ונפרסות עם ffdshow או vobsub/vsfilter פענוח הווידאו יחזור לתוכנה.
כך שברוב המקרים אי אפשר לוותר על מעבד חזק, מצטער אם גרמתי לכם למפח נפש....
יש מעבדים שנמכרים היום ולא עומדים בעומס ?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

זו בעיקר שאלה של מקצבים ושיטת קידוד.
רוב החומר שניתן להשיג באריזת MKV לא קודד מלכתחילה כדי שיהיה תואם לפענוח בחומרה. השינוי בגישה חל רק השנה אבל החומר המקודד לפרופיל 4.1 H.264 עדיין נדיר יחסית כך שגם ללא כתוביות ועיבוד מתקדם הפענוח יבוצע בתוכנה ועל ידי המעבד הראשי.
ההערכה שלי היא שמעבד ליבה כפולה כמו ה E6600 הוא הסף התחתון לפענוח רוב החומר המקודד ב H.264 ברזולוציה של 1080p. יש כמובן יוצאים מהכלל והזדמן לי כבר לראות כיצד אפשר להביא לגמגום וקרטועים גם במעבדים מרובעי ליבה.
השאלה היא למה בכלל צריך את זה? רוב האנשים ממילא לא יושבים מספיק קרוב או בעלי מסכים מספיק גדולים כדי לראות הבדלים משמעותיים בין 720p ולבין 1080p.
רוב החומר שניתן להשיג באריזת MKV לא קודד מלכתחילה כדי שיהיה תואם לפענוח בחומרה. השינוי בגישה חל רק השנה אבל החומר המקודד לפרופיל 4.1 H.264 עדיין נדיר יחסית כך שגם ללא כתוביות ועיבוד מתקדם הפענוח יבוצע בתוכנה ועל ידי המעבד הראשי.
ההערכה שלי היא שמעבד ליבה כפולה כמו ה E6600 הוא הסף התחתון לפענוח רוב החומר המקודד ב H.264 ברזולוציה של 1080p. יש כמובן יוצאים מהכלל והזדמן לי כבר לראות כיצד אפשר להביא לגמגום וקרטועים גם במעבדים מרובעי ליבה.
השאלה היא למה בכלל צריך את זה? רוב האנשים ממילא לא יושבים מספיק קרוב או בעלי מסכים מספיק גדולים כדי לראות הבדלים משמעותיים בין 720p ולבין 1080p.
Catskinner - אם כך מה בעצם נותן כרטיס עם האצת חומרה למי שאין כונן BD במחשב?
ולגבי הרצת 1080P נכון שאין אבחנה בהבדל ממרחק מסוים אבל לצערי יש לי סרטים שהם רק 1080P שהצלחתי להשיג לכן אני חושב שלאנשים די חשוב הקטע של מעבד שיכול להריץ גם את התוכן הזה.
ולגבי הרצת 1080P נכון שאין אבחנה בהבדל ממרחק מסוים אבל לצערי יש לי סרטים שהם רק 1080P שהצלחתי להשיג לכן אני חושב שלאנשים די חשוב הקטע של מעבד שיכול להריץ גם את התוכן הזה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אני אישית אינני חסיד של פענוח ווידאו בחומרה כי לדעתי הוא נותן תמונה פחות טובה ממה שניתן לקבל בפענוח בתוכנה. השאלה אם זה כדאי או לא ולמי זה כדאי ואם בכלל היא שאלה שכל אחד צריך לענות עליה בעצמו. כל מה שאני יכול לקוות שאת ההחלטות תקבלו אחרי שתדעו את כל העובדות.
האבסורד הוא גדול - הפלזמה שלי תומכת ב720P (HDREADY) והמחשב שלי מצליח להראות 720P בצורה טובה אבל ב 1080P הוא קצת מקרטע, קיבלתי 250GB של סרטי 1080P ואני לא יכול לראות אותםCatskinner כתב:זו בעיקר שאלה של מקצבים ושיטת קידוד.
השאלה היא למה בכלל צריך את זה? רוב האנשים ממילא לא יושבים מספיק קרוב או בעלי מסכים מספיק גדולים כדי לראות הבדלים משמעותיים בין 720p ולבין 1080p....
iziko כתב:עופר - מי אמר שצריך מחשב חדש?! תשרשר לפה את המפרט (בשירשור חדש) ותראה אולי אפשר רק לשפץ אותו בעלות נמוכה...
מדובר בP4 פרסקוט 2.66 סוקט 478 ,הלוח אם לא תומך בPCIE , הזכרון DDR400 יקר מאד לשדרוג , בנתיים בצעתי OVERCLOCK וסרטי 720P רצים מצויין.