כדאי או לא כדאי GIGABYTE GA-EG45M-DS2H?
-
Yosee23
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 163
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
שלום לכולם,
חיכיתי עם הHTPC רק בשביל לוח האם הזה.
כמעט באתי לקנות ואז ראיתי את הבקורת הבאה ב NEWEGG.
הוציא לי את כל הרוח מהמפרשים.. מה דעתכם הוא מגזים או שכדאי עוד לחכות?
Pros: Built-in graphics means it's silent. Small form factor. Robust Gigabyte BIOS.
Cons: G45 doesn't really have a good driver yet, and it will fail to display properly via built-in HDMI.
Other Thoughts: Bought this so I could have silent graphics and HDMI, but it isn't a product that's ready for market. You really are paying to join their beta testing team. It simply will not display correct resolutions on an HDTV via HDMI. For example, mine is allowed only two resolutions with this Mobo's G45, the greater of which is 1440x480; that's obviously nothing like the 1920x1080 advertised. And yes, I have the latest drivers, a powerful CPU and memory set. And yes, everything is fine if I add in a discrete VGA card (but then what's the point of this MoBo?). Even in the POST/BIOS - before any OS - it only displays the middle 2/3 of the screen. You'd be better off getting a discrete, fanless VGA card and using component input (which I did with complete success).
יצא מבולגן קצת .
בכל מקרה מה דעתכם?
בתודה מראש,
יוסי
חיכיתי עם הHTPC רק בשביל לוח האם הזה.
כמעט באתי לקנות ואז ראיתי את הבקורת הבאה ב NEWEGG.
הוציא לי את כל הרוח מהמפרשים.. מה דעתכם הוא מגזים או שכדאי עוד לחכות?
Pros: Built-in graphics means it's silent. Small form factor. Robust Gigabyte BIOS.
Cons: G45 doesn't really have a good driver yet, and it will fail to display properly via built-in HDMI.
Other Thoughts: Bought this so I could have silent graphics and HDMI, but it isn't a product that's ready for market. You really are paying to join their beta testing team. It simply will not display correct resolutions on an HDTV via HDMI. For example, mine is allowed only two resolutions with this Mobo's G45, the greater of which is 1440x480; that's obviously nothing like the 1920x1080 advertised. And yes, I have the latest drivers, a powerful CPU and memory set. And yes, everything is fine if I add in a discrete VGA card (but then what's the point of this MoBo?). Even in the POST/BIOS - before any OS - it only displays the middle 2/3 of the screen. You'd be better off getting a discrete, fanless VGA card and using component input (which I did with complete success).
יצא מבולגן קצת .
בכל מקרה מה דעתכם?
בתודה מראש,
יוסי
אני הולך לשדרג את ה HTPC שלי וכרגע בודק לוח כזה
מה שאני יכול להגיד עליו עד עכשיו זה שדריברים שלו ל XP (בעיקר של הכרטיס מסך) ממש לא מעודכנים
יש בהם מעט מאוד אפשרויות לשליטה ושינוי פונקציות בכרטיס המסך (במיוחד שמשווים אותם לדריברים של ATI או NVIDIA )
ובאמת יש איתם מעט בעיות ב 1080P דרך ה HDMI
אבל הבעיה העיקרית שלי איתם זה שלא ניתנת הצגה של BLU-RAY ו HD-DVD בעזרתם.
אבל ב VISTA המצב טוב הרבה יותר
דבר ראשון זה שיש הרבה יותר עדכונים של הדריברים
הם אמנם לא נותנים הרבה יותר אפשרויות שליטה מהדריברים של ה XP
אבל ב VISTA הם עובדים לי עד עכשיו מצויין ב 1080P דרך ה HDMI
ורואים בלי בעיות את כל הפורמטים.
מה שנשאר לי רק לבדוק זה מה קורה אם כל הפורמטים של האודיו.
מה שאני יכול להגיד עליו עד עכשיו זה שדריברים שלו ל XP (בעיקר של הכרטיס מסך) ממש לא מעודכנים
יש בהם מעט מאוד אפשרויות לשליטה ושינוי פונקציות בכרטיס המסך (במיוחד שמשווים אותם לדריברים של ATI או NVIDIA )
ובאמת יש איתם מעט בעיות ב 1080P דרך ה HDMI
אבל הבעיה העיקרית שלי איתם זה שלא ניתנת הצגה של BLU-RAY ו HD-DVD בעזרתם.
אבל ב VISTA המצב טוב הרבה יותר
דבר ראשון זה שיש הרבה יותר עדכונים של הדריברים
הם אמנם לא נותנים הרבה יותר אפשרויות שליטה מהדריברים של ה XP
אבל ב VISTA הם עובדים לי עד עכשיו מצויין ב 1080P דרך ה HDMI
ורואים בלי בעיות את כל הפורמטים.
מה שנשאר לי רק לבדוק זה מה קורה אם כל הפורמטים של האודיו.
יצא לי לעבוד עם הלוח הזה מעט מאוד עד עכשיו (יש לי מחשב שעובד איתו רק מיום שבת)
אז כך שקשה לי עוד להמליץ עליו
אבל ב VISTA כל מה שניסיתי עליו (מבחינת וידאו) עובד בצורה טובה ובלי בעיות
וזה כולל :
BLU-RAY ו HD-DVD ב MPEG2 , VC1, ו H.264
TS ב MPEG 2 ו H.264
ו MKV ב X.264
למי לרוצה לעבוד איתו ב XP חבל (לפחות עד עכשיו) על הכסף.
אז כך שקשה לי עוד להמליץ עליו
אבל ב VISTA כל מה שניסיתי עליו (מבחינת וידאו) עובד בצורה טובה ובלי בעיות
וזה כולל :
BLU-RAY ו HD-DVD ב MPEG2 , VC1, ו H.264
TS ב MPEG 2 ו H.264
ו MKV ב X.264
למי לרוצה לעבוד איתו ב XP חבל (לפחות עד עכשיו) על הכסף.
העיניין הוא אחר,
לוח כזה עולה כמעט 700 שקל והלוח המקביל לAMD עולה במקומות מסויימים כבר 385 שקל,
מעבד 7200 עולה, עולה כמעט 600 שקל והAMD5200 עולה 350 שקל - הם מקבילים מבחינת כח,
אז מה יוצא מהאינטל מלבד זה שהוא עולה 1300 שקל אל מול הAMD שאפשר להשיג באיזור ה750 שקל הכל,
לוח כזה עולה כמעט 700 שקל והלוח המקביל לAMD עולה במקומות מסויימים כבר 385 שקל,
מעבד 7200 עולה, עולה כמעט 600 שקל והAMD5200 עולה 350 שקל - הם מקבילים מבחינת כח,
אז מה יוצא מהאינטל מלבד זה שהוא עולה 1300 שקל אל מול הAMD שאפשר להשיג באיזור ה750 שקל הכל,
סוררי התבלבלתי,
כתבתי כאן תגובה שמיועדת ל-תרד הזה (ומחקתי את זה מכאן)
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0
(אולי רלוונטי גם לכאן)
כתבתי כאן תגובה שמיועדת ל-תרד הזה (ומחקתי את זה מכאן)
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0
(אולי רלוונטי גם לכאן)