מקרן BENQ PB6210

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
yaniv_n פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום אני יכול להשיג את המקרן בנ"ל במחיר נמוך יחסית לשוק ורציתי לדעת מה דעתכם על המקרן הנ"ל לצפייה רק בסרטי DVD ובשידורי ספורט בטלוויזיה

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

זה מקרן לפרזנטציות ולא לקולנוע ביתי.

שליחה #2 

4*3 עם קונטרסט נמוך יחס

doron_amedey
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3149
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #3 

אם אני לא טועה ל-BENQ יש מקרן יעודי לסרטים 8700 והחדש 8720.
(בדיוק קניתי לי אחד!).
אף פעם אל תחשוב שמשהו מצחיק, הוא עלול לקרות גם לך

yaniv_n פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

1:2000 זה לא הכי נמוך
וה8700 עולה הרבה כסף

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

נמוך יחסית לסטנדרטים של היום....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

bitton71
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
שם מלא: דודי ביטון
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #6 

השאלה עד כמה המחיר נמוך.
במידה וזה מה שהתקציב מאפשר, תבדוק טוב שאתה לא סובל מתופעות לוואי של ה DLP .
אל תצפה לאיכות זהה ממקור DVD (טובה)לעומת שידורי כבלים\לווין (הרבה פחות טובה).
we learned more from a three minute record
than we ever learned in school

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

מה הקשר למחיר הנמוך שהצלחת להשיג

שליחה #7 

אתה רוצה לקנות פרה ומצאת עז במחיר טוב....

yaniv_n פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

אני מבין שיש מקרנים יותר טובים אבל יחסית לטווח מחירים של 6K-8K עושה רושם שהנתונים היבשים של המקרן די טובים(2000ANSI 1024X768 1:2000) .
ובתגובה לאדון קובי הנכבד איך בדיוק אתה קובע שהמקרן הנ"ל הוא לפרזנטציות והאם בטווח המחירים שציינתי יש מקרן יותר איכותי?

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 652
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #9 

הדגם הנ"ל הוא חלק מקו המוצרים העיסקיים של Benq, אשר "על הדרך" מנסה גם לדחוף אותו קצת גם לשוק הקולנוע הביתי. הנתונים המספריים נוטים להיות רחוקים מהמציאות, אך גם אם לא, מקרן שמפיק 2000 lumens לא תוכנן לקולנוע ביתי, זה הרבה יותר מדי. גם אם לא קיימים מקרני קולנוע ביתי בטווח המחירים שלו, זה לא הופך אותו למקרן קולנוע ביתי...
אם תמתח את התקציב יהיו אופציות רלוונטיות.
A good plagiarized idea is better than a lousy original one

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #10 

אין יותר מדי אנסי, יש פחות מדי.

אני לא חושב שאפשר להסיק מעוצמת ההארה של מקרן אם הוא נועד לשוק הק"ב או לא.
רמת האנסי היא לא בהכרח אינדיקציה למטרות המובהקות של המקרן.

המקרן הק"ב הדיגיטלי המפורסם בעולם, הסוני QUALIA נמדד עם כ-1500 אנסי. האם מדידה זו מעידה כי הוא לא תוכנן להיות מקרן לק"ב?! מדידה ממשית של 1500 הייתה בוודאי מפורסמת כ-2000 אנסי על ידי היצרן, הלא כך?

רן

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

אני לא טוען שזה חד משמעי (כלומר היכולת להסיק על ייעוד המקרן על פי עוצמת המנורה), אבל בדר"כ מנסים לדחוף מנורות עם הספק גבוהה עתירי lumens למקרנים עסקיים (ובצדק).

האם 2000 זה הרבה? תלוי כמובן במספר לא קטן של פרמטרים (כמה מזה יוצא החוצה אחרי כיול, איזה גודל/חומר/gain המסך וכו'), אבל הבא נניח שזה הפרמטר היחיד הידוע (כלומר תפוקת האור ע"פ היצרן), רוב המקרנים בקווי הק"ב לא מצהירים על עצמה כזו.

הוא הציג שני פרמטרים של המקרן, מה שנאמר הוא שהפרמטרים אינם חוזים ביצועים שמתאימים דווקא לק"ב.

ל-Qualia מדדו 1550 ב-iris פתוח דבר שהוריד את הקונטרסט ל-1:1400, לא בדיוק המצב האידאלי אליו כיוונו מהנדסי סוני עבור ק"ב, במצב סגור שהקפיץ את הקונטרסט ל-1:2500 נותרו כ-600 לומנס.

אני חושב שיש כזה דבר עוצמת מנורה גבוהה מדי (למקרני ק"ב).

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

זאב,

אין לנו מה לשחק עם הנחות. הנתונים של מקרן לא מסתפקים בעוצמת הארה.

ראית פעם DLP 3 צ'יפ? מדובר בתותחי תאורה, המגיעים בקלילות ל-2000 לומנס. ישנם אנשים עם מסכים מאד גדולים שזקוקים לעוצמות מהסוג הזה. דרך אגב, יש לי חבר טוב שמשתמש ב-QUALIA אך ורק במצב הזה. יש לו מסך של 4 מ' רוחב.
בדברים מסוימים עוצמת הארה הרבה יותר חשובה (מבחינת האפקט) מקונטרסט, שידורי ספורט לדוגמא.

המדידות שנקבת על ה-QUALIA, מהיכן זה?

גרג רוג'רס מדד 1650:1 במצב הכי טוב של ה-QUALIA ו- פחות מ-900 במצב התאורה הגבוהה ביותר.
כל ענין המדידות בביקורות של מקרנים הוא בעייתי בעיני. מבקרים מקבלים תוצאות שונות בתכלית.
אני קיבלתי 1570:1 מהמיצובישי (D65) אם אותו סנסור שאתה משתמש בו ואילו אתה קיבלת תוצאה שונה

רן

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

רן,
המדידות למיטב זכרוני הן של אקהרט שמידט.
נושא המדידות הוא מורכב ללא ספק, יש הרבה משתנים שמשפיעים על תוצאות המדידה, אבל הווריאביליות אמורה להיות תחומה. במקרה של המיצובישי, צריך להשוות מדידה אחרי שמתאמים את כל הפרמטרים הרלוונטיים הניתנים לכיוון במקרן, אם גם אחרי זה יש הבדלים גדולים אפשר לוודא ששני הסנסורים מכוילים, להשוות מתדולגית מדידה (מאיזה מרחק, זווית הסטה מעדשת המקרן ועוד ועוד). אם גם אחרי כל זה יש הבדלים...זה הזמן להתקשר לקליף :)

ברור שיש תותחי תאורה. הנקודה היא שמאחר וקשה מאד לתכנן מקרן שיתאים לכל הקונפיגורציות (גדלי מסך, חומר המסך, מרחק הקרנה, תנאי סביבה...) ויהיה בעל תג מחיר סביר, הרוב מכוונים לתחום מסוים.
"תותח" שמפיק מספיק אור לרוחב 4 מ', ידרוש אילוף מסויים עבור אדם שרוצה רוחב 1.80מ לדוגמא, בין אם זה NDF, מסך עם gain נמוך, סגירת iris והורדת עוצמת המנורה.
רוב המקרנים - בוודאי ב-entry to mid level, מתוכננים יותר לרוחב מסך של נניח 1.5-2.5 (וגם זה טווח לא קטן...) גם אם היצרן יצהיר על טווח של 90ס"מ עד 6 מ' (המיצובישי לדוגמא).

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

יש עוד משהו שמטריד אותי.
לפני המדידות ובעקבות צפייה במספר סצינות, הערכתי על בסיס נסיון (אני יודע שאתה לא מאמין בזה) שהקונטרסט יהיה סביב ה-2500. הופתעתי מהמדידה שביצעתי. היא נראתה לי נמוכה מדי. חזרתי עליה מספר פעמים וקיבלתי אותה תוצאה 1570:1 כאמור.

לפני מספר ימים מישהו אמר לי ש-cine4home (לא בדקתי) מדדו 2500:1 .....

רן

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

אני לחלוטין כן מסתמך גם על נסיון והתרשמות בצפיה (ונותן משקל בהתאם להתרשמויות שאני שומע מאנשים שאני מכיר כבעלי נסיון), זה אספקט חשוב, אני רק טוען שזה לא במקום המדידות אלא בשילוב.

במצב של מבחן A/B של שני מקרנים, חשובה מאד ההתרשמות הסוביקטיבית בנוסף למדידות. צריך רק להיות מודעים ל-fallibility של הזיכרון הוויזואלי האנושי כשמנסים להשוות תמונה שרואים מול תמונה שראינו בעבר, בתנאים שונים ממקרן אחר.

הם אכן מדדו את המספר הזה, ולצורך העניין יש לנו שלושה מספרים, אבל כפי שאמרתי, אין מה להשוות עד שלא נשווה את הגדרות המקרן. כפי שכתבתי, מספיק להפעיל BrilliantColor כדי לקפוץ לכ-1:2000, צריך להשוות תפוחים לתפוחים.

במידת האפשר עדיף להשוות לציוד reference, קליף אמר לי שהוא מקבל תוצאות ברות השוואה ל-PR650 של Photo Research, אמנם consider the source, אבל גם וויליאם (פלפס) אמר לי שהוא השווה ל-LightSpex של GretagMacbeth וקיבל תוצאות דומות. הייתי שמח אם היתה לי גישה בארץ לציוד כזה כדי לעשות fine tuning לטכניקת המדידה.

בכל אופן, נראה לי שאנחנו סוטים "קצת" מנושא השרשור וכבר איבדנו את שואל השאלה המקורית.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”