Catskinner כתב:אני חושב שיש כאן איזה בלבול מצידם של הוט בקשר למה זה 16:9. אני לא אתפלא אם הם חושבים שזה מונח גנרי לתיאור תוכן בפורמט רחב.
רק שיש לפחות שני פורמטים רחבים המקובלים היום: 16:9 עבור סרטים וסדרות שהופקו לטלוויזיה ו 1:2.35 (למעשה זה 1:2.39 אבל נעזוב את זה כרגע) המשמש לרוב ההפקות קולנועיות.
כאשר מתאימים סרט קולנוע לצפייה במסך רחב בטלוויזיה, מרפדים אותו בפסים שחורים על מנת לשמור את היחס הנכון של הסרט. הבררה השניה היא קיצוץ שולי הסרט וזה ייראה נורא. לכן כן, בצפייה בסרטי קולנוע בהוט HD אתה אמור לראות את הפסים.
העסק מוסבר הרבה יותר טוב ממה שאני מסוגל לכתוב: http://www.widescreen.org/ ויש גם מאמר כאן באתר בשם כותונת הפסים.
...
אני חושב שאתה טועה.
במאמר "הוט HOT HD - הממיר החדש והשירות" יש צילומים של המסך עצמו של כותב המאמר. http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1285
בכל מקרה יש שם תמונות מנרניה והפרציה לאלקטרז בHD ואין ספק שהתמונה היא על כל המסך. אז זה לא רק אצלי, המסך שלי לא עושה את המתיחה.
לגבי הסרט סיפורי נרניה
תרשה לי, עופר לאור, בתור חובב כמוני של הסרט הנ"ל, להפנות אליך שאלה:
יש לי מחלוקת לגבי יחס המסך האמיתי לסרט זה
הורדתי את הסרט בשתי גירסאות יחס מסך האחת 16:9 והשנייה 2.35:1
המוזר הוא שדווקא בגירסת ה 16:9 רואים כמובן על כל המסך, הדמויות כלל לא נראות מעוותות או מתוחות והכי חשוב - לא מאבדים פרטים בתמונה. .
לעומת זאת בגירסה השנייה , שבה אתה מצפה לראות את כל הפרטים בתמונה המקורית שצולמה, יוצא שבגירסת ה 2.35:1 אין יותר פרטים בסרט , להפך , חסרים פרטים בתמונה . זה נראה פשוט שהוסיפו פסים שחורים למעלה ולמטה לגירסת ה 16:9 שזה ייראה כאילו יחס מסך 2.35:1 .
לגבי הסרט סיפורי נרניה
הורדתי את הסרט בשתי גירסאות יחס מסך האחת 16:9 והשנייה 2.35:1
המוזר הוא שדווקא בגירסת ה 16:9 רואים כמובן על כל המסך, הדמויות כלל לא נראות מעוותות או מתוחות והכי חשוב - לא מאבדים פרטים בתמונה. .
לעומת זאת בגירסה השנייה , שבה אתה מצפה לראות את כל הפרטים בתמונה המקורית שצולמה, יוצא שבגירסת ה 2.35:1 אין יותר פרטים בסרט , להפך , חסרים פרטים בתמונה . זה נראה פשוט שהוסיפו פסים שחורים למעלה ולמטה לגירסת ה 16:9 שזה ייראה כאילו יחס מסך 2.35:1 .
...
הסרטים שמצולמים ב- 2.35:1 ברובם מצולמים על super film 35mm שמאפשר לבצע עליהם open matte. הרעיון בכך הוא לצלם בצורה כזו כך שאפשר יהיה להקרין את הסרט אפילו על טלוויזיות 4:3 מבלי לאבד מידע. הקטע הוא שב- 4:3 (וגם ב- 16:9) הוא מכיל פרטים לא רלוונטיים.
הבמאי מבקש שיצלמו את מה שהוא רוצה + פרטים לא רלוונטיים (כלומר מצלמים מ- zoom מרוחק יותר), כך שאם יהיה צורך להעביר ל- 4:3 או ל- 16:9 יחס התמונה יישמר, בכך שמוסיפים פרטים לא רלוונטיים מסביב למרכז הצילום שהבמאי רצה. לכן, כאשר מקרינים בקולנוע ביחס של 2.35:1 חותכים את כל הפרטים הלא רלוונטיים ונשאר רק הסצינה הרלוונטית (שהבמאי רצה) כשהיא במסך רחב של 2.35:1. בכך, לא צריך פסים שחורים, לא צריך לעשות pan & scan (ולאבד חצי מהפרטים הכן רלוונטיים). זה נקרא open matte.
הפרטים שאתה מאבד נחשבים ללא רלוונטיים מבחינת הבמאי - הוא לא ממש רצה שתראה אותם. מה שהוא רצה שתראה זה מה שרואים ב- 2.35:1 בקולנוע, או ב- 16:9 עם פסים שחורים. זאת, בניגוד גמור ל- pan & scan שם חותכים בצדי התמונה (ולא למעלה ולמטה) ואז מאבדים שליש ואפילו חצי מהפריים (וכאן מאבדים פרטים רלוונטיים). ב- 16:9 open matte, אתה מקבל בדיוק את מה שהיית מקבל ב- 2.35:1 + פרטים לא רלוונטיים בכל פריים.
ד"א, ב- open matte ייתכן איבוד מידע קל גם בצדי התמונה.
תודה רבה על ההסבר המפורט
אבל אני עדיין שואל את עצמי למה בכלל מוציאים את גירסאות ה 2.35:1 ?
מישהו כאן או בכלל בעולם נהנה לראות סרטים עם פסים שחורים למעלה ולמטה?
ולמה לא פותרים את זה ע"י פיתרון פשוט שנותן לצופה לבחור בדיסק של הסרט איזה יחס מסך הוא רוצה..
לכולם הרי יש מסך 16:9 ולי אישית ממש לא מפריעים הפרטים הלא רלבנטיים שמוסתרים,
אני רוצה לראות תמונה על כל המסך.
כאמור בערוץ הHD כתוב שהסרט הוא 16:9
מישהו יוכל להסביר לי, מה מהן מה?
האם גם התמונה בערוץ הרגיל נחשבת 16:9?
האם התמונה בערוץ הHD שכתוב שהיא 16:9 אמורה להמתח על כל המסך?
ofer7845 כתב:תודה רבה על ההסבר המפורט
אבל אני עדיין שואל את עצמי למה בכלל מוציאים את גירסאות ה 2.35:1 ?
מישהו כאן או בכלל בעולם נהנה לראות סרטים עם פסים שחורים למעלה ולמטה?
ולמה לא פותרים את זה ע"י פיתרון פשוט שנותן לצופה לבחור בדיסק של הסרט איזה יחס מסך הוא רוצה..
לכולם הרי יש מסך 16:9 ולי אישית ממש לא מפריעים הפרטים הלא רלבנטיים שמוסתרים,
אני רוצה לראות תמונה על כל המסך.
...
מסתבר שאנשי הקולנוע עשו סקרים לפני המון המון שנים והם הגיעו למסקנה שהציבור הרחב אוהב לראות סרטים ביחס תמונה מקורי, רחב ובלי פסים שחורים - אז המציאו את הפורמט 2.35:1. אני גם שונא את הפסים השחורים (עוד כששמו אותם כדי לטפל בחומרי 16:9 עבור טלוויזיות 4:3, קרי ה- letterbox), אבל זה תלוי בגוף המשדר. כלומר, אם HOT החליטה לרכוש עם פסים שחורים אתה רק יכול להתלונן להם.
יכול גם להיות שיש סרטים שמביאים עם פסים שחורים כי לא ניתן היה לעשות להם open matte - בשביל זה חייבים לצלם ב- super film 35/70mm, ואז כדי למנוע pan & scan ל- 16:9, מביאים ביחס תמונה מקורי של 2.35:1 עם פסים שחורים. ד"א, תחשוב איך תמונה של 2.35:1 נראית על 4:3 אם לא עושים לה open matte או pan & scan - עם פסים שחורים עבים מאוד - זה כבר ממש מגעיל.
16:9 זו המצאה של גופי השידור בטלוויזיה. ככה זה. כל אחד ממציא לו פורמט שנוח לו ואין אחידות. זה כמו שבפלאפונים (עם אלף אלפי הבדלות) יש לך טכנולוגיית CDMA וטכנולוגיית GSM.
נערך לאחרונה על ידי smallville4r ב 25/08/2008 23:30, נערך פעם 1 בסך הכל.
כאמור בערוץ הHD כתוב שהסרט הוא 16:9
מישהו יוכל להסביר לי, מה מהן מה?
האם גם התמונה בערוץ הרגיל נחשבת 16:9?
האם התמונה בערוץ הHD שכתוב שהיא 16:9 אמורה להמתח על כל המסך?
...
שתי התמונות במסך רחב. הראשונה עברה "טיפול" לתמונה במסך רחב עבור טלוויזיות 4:3 ע"י letterbox במקור (כי אין ב- HOT שידורים במסך רחב ב- SD כמו ב- yes). אתה, כבעל מסך רחב מפסיד מזה, כי ב- yes לדוגמא, תמונה במסך רחב נשלטת ע"י הממיר כך שאם יש לך טלוויזיה 4:3 יופיעו לך הפסים השחורים ואם יש לך טלווזייה 16:9 הם לא יופיעו לך. וזה לא משנה SD, HD.
התמונה השניה היא תמונה ביחס 16:9 רחבה ביחס תמונה מקורי. המקור המשדר מבצע שינוי במצב התמונה מ- 4:3 ל- 16:9 וכך התמונה נפתחת על כל המסך. תקן HD מחייב שידור ב- 16:9 לפחות ולכן לא יכולים לשדר לך 16:9 + פסים שחורים - מקסימום 2.35:1 עם פסים שחורים.
לסיכום:
ב- HOT, בערוצי SD, תמונה ללא פסים שחורים היא או open matte, או pan & scan או יחס 4:3 מקורי. תמונה עם פסים שחורים היא תמונת 16:9 שהותאמה לטלוויזיות 4:3 על הוספת פסים שחורים.
בערוצי ה- HD, תמונה ללא פסים שחורים היא או open matte ביחס 16:9, או 16:9 מקורי (קשה לי להאמין שישדרו ב- Pan & scan מ- 2.35:1 ל- 16:9).
תמונה עם פסים שחורים היא ביחס 2.35:1 שהותאמה לטלווזיות רחבות 16:9.
"הגיעו למסקנה שהציבור אוהב מסך רחב ובלי פסים שחורים..." אבל יש פסים שחורים!
ורוב הסרטים שבבלוריי הם עם פסים שחורים ביחס של 2.35:1
אני לא מבין את ההיגין פה?
למה המציאו את הפורמט הדבילי הזה..
ofer7845 כתב:"הגיעו למסקנה שהציבור אוהב מסך רחב ובלי פסים שחורים..." אבל יש פסים שחורים!
ורוב הסרטים שבבלוריי הם עם פסים שחורים ביחס של 2.35:1
אני לא מבין את ההיגין פה?
למה המציאו את הפורמט הדבילי הזה..
...
המסקנה הזו שהגיעו אליה, הגיעו אליה לפני עשרות שנים והיא תקפה לקולנוע בלבד.
ראית פעם סרט בקולנוע עם פסים שחורים ? במקסימום הוא לא הוצג על 100% מהמסך (שזה וילון לבן בתפקיד הפסים השחורים, פשוט בטלוויזיה שחור צועק פחות מלבן).
השאלה שצריך לשאול היא מדוע גופי השידור לא קבעו שגם בטלוויזיה מסך רחב ייחשב 2.35:1 ובעקבותיהם היו מייצרים טלוויזיות LCD/פלזמה ביחס מסך כזה ואז היה או 4:3 או 2.35:1 ולא היה קיים 16:9. תשובה לכך אין לי.
ויכוחים מה עדיף - מסך רחב אנמורפי אבל פתוח על כל המסך או מסך רחב ביחס תמונה מקורי עם תוספת פסים שחורים - היו קיימים מאז ומעולם.
אני גם הייתי משונאי הפסים השחורים. כשב- yes החלו לשדר במסך רחב לא היה אפשר לראות במצב letterbox ולכן מי שהייתה לו טלוויזיה 4:3 (כמוני) ראה מסך רחב אנמורפי. תאמין לי, שזה בלתי נסבל לראות אנשים חייזריים. יום למחרת התקשרתי ל- yes והתלוננתי על זה שאי אפשר לראות ככה ושמצדי יחזירו את הפסים השחורים. אני מניח שבזמנו (אז לא הייתי חבר בפורום) - הפורום גם לקח חלק בלחץ על yes להפעיל מצב letterbox לטיפול במצב הזה. ביום שזה התווסף נשמתי לרווחה שסוף סוף אפשר לראות תמונה נורמלית ולא היה אכפת לי מהפסים השחורים כי הבנתי את החשיבות שלהם. חצי שנה אחרי זה זרקתי את הטלוויזית 4:3 ומאז אני נהנה ממסך רחב - בלי פסים שחורים ובלי חייזרים שמטיילים לי על המסך.