RoeyTNT כתב:יש קטגוריה בסרטי VOD של סרטי HD. אבל יש שם רק איזה 4 סרטים מעפנים...
תחילתו של VOD HD
מישהו יודע אם לפחות הסרטים האלו במסך רחב ועם AC3?
...
ראיתי משם שני סרטים - עולם גדול מופלא וסטפ אפ 2. הראשון מדהים - בעצם צילומים של עולם מופלא מעובדים לסרט. השני גם סרט לא רע, אם אתה אוהב ריקודים . בכל מקרה, זה התחיל עם שני סרטים, וכל שבוע מוסיפים עוד סרט שניים ביינתים. לפי מה שהבנתי במהלך ספטמבר גם תפתח ספריית VOD של סדרות, וחלק מהחומרים שם יהיו בחינם. נחיה ונראה.
RoeyTNT כתב:סבבה, את זה כבר אני יודע.
אז זה לא נחשב מסך רחב אם הם מותחים לו ת'צורה.
...
זה נחשב מסך רחב. העובדה שהסרטים הם רחבים עוד יותר מהפורמט שנקבע ל-16:9, אין מה לעשות עם זה. יש על זה מאמר מצויין באתר כאן, כותונת הפסים של הקולנוע הביתי.
אז אני מבין כיום אין שום דרך "לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה".
כלומר, אין דרך גם לראות סרט במסך טלוויזיה רחב גם ללא פסים שחורים, אלא מסך מלא, גם שהדמויות לא יראו מתוחות וגם לא לאבד מידע של תמונה ולאבד חדות?
אין היום סרטים שמצולמים ככה? שהם פשוט יהיו על כל המסך כאילו בדיוק ליחס הזה הם צולמו?
באסה \=
ועוד שאלה,
אם הסרטים בHD משודרים בפורמט 16:9 אבל נמתחים לכל קצוות המסך, מה הופך את התכנים האלו ליותר טובים לנגיד סרטים בערוצים הרגילים שגם אותם רואים על כל המסך? מה נותן לי סרט 16:9, אם גם ממילא אני רואה אותו על כל המסך? אה כן, חוץ מזה שהתמונה נראית מתוחה באופן לא טבעי.
כלומר, אין כיום כמעט תכנים טבעיים שהיחס שלהם צולם במקור כ-4:3.
חוץ מזה, המסכים עוברים להיות 16:9 ולכן אין כל עניין כיום בתכנים שהם פחות מ-16:9
לגבי מתיחה לא טבעית, לא הבנתי. תצוגות כאלה לא נעשות על ידי מתיחה לא טבעית אם גוף השידור עובד כראוי ומשדר WIDESCREEN נכון. מה שהם כן עושים לעיתים זה לחתוך (בשיטת OPEN MATTE) כך שיתכן שאתה מאבד טיפה תכנים בצדדי המסך בשביל שהתוכן יכנס בדיוק ביחס 16:9 במקום 1.85:1 או 2.35:1.
מכאן שהתמונה נראית מתוחה בצורה מאוד לא טבעית ואפשר לראות את זה בתכני הHD.
אם לומר את האמת כשאני רואה תכנים רגילים שלא כתוב עליהם 16:9 מבחינת יחס המסך זה נראה לי הרבה יותר טבעי. אבל אולי זה רק אני.
מה שאתה מתאר זה מסך רחב אנמורפי. אם אתה לא מצליח לסדר בעזרת הממיר למסך רחב (עם letterbox) אזי HOT משדרים בצורה אנמורפית שזה בעייתי מאוד. בעיה דומה הייתה ב- yes כשהם התחילו לשדר במסך רחב, ובעלי טלוויזיות 4:3 ראו מסך רחב אנמורפי. כיום הבעיה לא קיימת יותר.
המקור שהצגת הוא לא ביחס של 16:9 אלא יחס קולנועי של 1:2.35. אתה בטוח שהמתיחה בוצעה על ידי הוט (שלדעתי משדרת את התמונה עם הפסים השחורים) וזה לא תוצאה של משחק ב Aspect של הטלוויזיה שלך?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
Catskinner כתב:המקור שהצגת הוא לא ביחס של 16:9 אלא יחס קולנועי של 1:2.35. אתה בטוח שהמתיחה בוצעה על ידי הוט (שלדעתי משדרת את התמונה עם הפסים השחורים) וזה לא תוצאה של משחק ב Aspect של הטלוויזיה שלך?
אני חושב שיש כאן איזה בלבול מצידם של הוט בקשר למה זה 16:9. אני לא אתפלא אם הם חושבים שזה מונח גנרי לתיאור תוכן בפורמט רחב.
רק שיש לפחות שני פורמטים רחבים המקובלים היום: 16:9 עבור סרטים וסדרות שהופקו לטלוויזיה ו 1:2.35 (למעשה זה 1:2.39 אבל נעזוב את זה כרגע) המשמש לרוב ההפקות קולנועיות.
כאשר מתאימים סרט קולנוע לצפייה במסך רחב בטלוויזיה, מרפדים אותו בפסים שחורים על מנת לשמור את היחס הנכון של הסרט. הבררה השניה היא קיצוץ שולי הסרט וזה ייראה נורא. לכן כן, בצפייה בסרטי קולנוע בהוט HD אתה אמור לראות את הפסים.
העסק מוסבר הרבה יותר טוב ממה שאני מסוגל לכתוב: http://www.widescreen.org/ ויש גם מאמר כאן באתר בשם כותונת הפסים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.