הגנה מפני קפיצות מתח
שלום .
יש לי מגבר סטריאו , הרמן קרדון, ואני רוצה להגן עליו מפני קפיצות מתח מכיוון שאני גר בבנין ישן , שיש בו הרבה קפיצות.
השאלה היא האם ניתן לחבר אותו לאל פסק של המחשב?
האל פסק הוא 700 VA מתוצרת גמאטרוניקס( הדגם הפשוט ביותר שלהם)
המגבר הוא 45 ואט 8 אוהם, על כניסת כבל החשמל רשום 165W
בנוסף מחובר לאל פסק לפטופ, כך שצריכת החשמל שלו לא גבוהה
בחוברת האל פסק כתוב בפירוש שאסור לחבר מחשירים חשמליים שונים כגון מייבש שיער, מה שגורם לי לחשוש קצת מהחיבור הנ"ל.
מה אתם אומרים? בריא כל הסיפור?
יש לי מגבר סטריאו , הרמן קרדון, ואני רוצה להגן עליו מפני קפיצות מתח מכיוון שאני גר בבנין ישן , שיש בו הרבה קפיצות.
השאלה היא האם ניתן לחבר אותו לאל פסק של המחשב?
האל פסק הוא 700 VA מתוצרת גמאטרוניקס( הדגם הפשוט ביותר שלהם)
המגבר הוא 45 ואט 8 אוהם, על כניסת כבל החשמל רשום 165W
בנוסף מחובר לאל פסק לפטופ, כך שצריכת החשמל שלו לא גבוהה
בחוברת האל פסק כתוב בפירוש שאסור לחבר מחשירים חשמליים שונים כגון מייבש שיער, מה שגורם לי לחשוש קצת מהחיבור הנ"ל.
מה אתם אומרים? בריא כל הסיפור?
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
מייבש שיער לא מחברים בגלל שיש לו מנוע.
אין שום בעיה לחבר רסיבר לאל-פסק. הנקודה היא שאני לא בטוח שהאל-פסק שלך מגן מפני נחשולי מתח - תבדוק בספסיפיקציות או ברר מול גאמאטרוניקס ליתר בטחון.
ד"א - אין גם סיבה לחבר לפטופ לאל-פסק. הרי יש לך שם סוללה שאמורה להחזיק מספר שעות (גם כשהמחשב לא ב- STANDBY).
אין שום בעיה לחבר רסיבר לאל-פסק. הנקודה היא שאני לא בטוח שהאל-פסק שלך מגן מפני נחשולי מתח - תבדוק בספסיפיקציות או ברר מול גאמאטרוניקס ליתר בטחון.
ד"א - אין גם סיבה לחבר לפטופ לאל-פסק. הרי יש לך שם סוללה שאמורה להחזיק מספר שעות (גם כשהמחשב לא ב- STANDBY).
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
היי קודם כל תודה על העזרה,
בדקתי והאל פסק שלי מגן מקפיצות ונחשולי מתח, שהם הבעיה העיקרית שלי.
החשמל אצלנו דפוק לגמרי וכבר התרגלתי למנורות שנכבות לשבריר שניה כל כמה זמן.
הלפטופ מחובר לאל פסק בדיוק מאותה סיבה. אני לא מפחד מההפסקות חשמל , אלא מהקפיצות מתח , שהרסו לי הרבה מחשבים עד האל פסק.
חיברתי את המגבר , הוא עובד סבבה.. אבל פעם בהרבה זמן , אני שומע מן ביפ מהאל פסק, שכנראה מנסה להתריע על צריכת יותר. מקווה שהוא לא ישרף , או ישרוף לי משהו.
אגב בחוברת כתוב שגם אסור לחבר מדפסות לייזר לאל פסק , יש לכם מושג למה? הרי שם אין מנוע שמסתובב
מה שאני מנסה להבין זה האם במידה של צריכת יתר או עומס על האל פסק , הוא עלול לפגוע במגבר?
בדקתי והאל פסק שלי מגן מקפיצות ונחשולי מתח, שהם הבעיה העיקרית שלי.
החשמל אצלנו דפוק לגמרי וכבר התרגלתי למנורות שנכבות לשבריר שניה כל כמה זמן.
הלפטופ מחובר לאל פסק בדיוק מאותה סיבה. אני לא מפחד מההפסקות חשמל , אלא מהקפיצות מתח , שהרסו לי הרבה מחשבים עד האל פסק.
חיברתי את המגבר , הוא עובד סבבה.. אבל פעם בהרבה זמן , אני שומע מן ביפ מהאל פסק, שכנראה מנסה להתריע על צריכת יותר. מקווה שהוא לא ישרף , או ישרוף לי משהו.
אגב בחוברת כתוב שגם אסור לחבר מדפסות לייזר לאל פסק , יש לכם מושג למה? הרי שם אין מנוע שמסתובב
מה שאני מנסה להבין זה האם במידה של צריכת יתר או עומס על האל פסק , הוא עלול לפגוע במגבר?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
למדפסות לייזר יש צריכת זרם שמשתנה באופן פתאומי וחד עם תחילת ההדפסה. זה עלול למשוך מהאל פסק יותר מתח ממה שהוא מתוכנן.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

ממש לא מדוייק. מערכות האל-פסק הבסיסיות הן מסוג Stand-By, כלומר מספקות ישירות את מתח הרשת ובמקביל טוענות את המצבר. בהפסקת חשמל הן ממתגות את המצבר במקום רשת המתח.המוח כתב:מן הסתם כל אל פסק מגן מנחשולי מתח כי המחשב מוזן ישירות מהסוללה באל פסק ולא מהחשמל בקיר.
החשמל טוען את סוללה כל הזמן....
פרט נמק והסבראיינשטיין כתב:ממש לא מדוייק. מערכות האל-פסק הבסיסיות הן מסוג Stand-By, כלומר מספקות ישירות את מתח הרשת ובמקביל טוענות את המצבר. בהפסקת חשמל הן ממתגות את המצבר במקום רשת המתח.המוח כתב:מן הסתם כל אל פסק מגן מנחשולי מתח כי המחשב מוזן ישירות מהסוללה באל פסק ולא מהחשמל בקיר.
החשמל טוען את סוללה כל הזמן.......
הממתג מספיק זריז לעבור בין שני מקורות הכוח?
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

בהחלט כן. מדובר פה בזמני מיתוג של מילישניות. למה שאני קראתי StandBy קוראים גם Offline. אלה (או אלה עם "ייצוב מתח" - Line Interactive) ה-UPSים הפשוטים הנמכרים גם פה...המוח כתב:הממתג מספיק זריז לעבור בין שני מקורות הכוח?...
ב-UPS מסוג Online אספקת המתח היא תמיד מהמצבר. אלה יקרים יותר...
אם אתה רוצה הסבר מפורט יותר: http://en.wikipedia.org/wiki/Uninterrup ... wer_supply
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
מדוע לא לפנות לחברת חשמל עם בעיית קפיצות המתח ?
- Trip
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 952
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
מצטרף לשאלות - קראתי כאן ובשרשורים אחרים בנושא, ולא הצלחתי להבין מה השורה התחתונה.
האם בכדי להגן על מערכת קולנוע ביתי (פלאזמה 50", רסיבר, DVD) מספיק רק מגן מנחשולים (כזה עם השהייה)? האם אין רכיבים בציוד הנ"ל היכולים לההרס מנפילות מתח פתאומיות? האם מכשיר כזה יעיל גם למקרר?
ובענין HTPC ומשחבים אחרים בבית - כבר הלך לי HD אחד בגלל נפילת מתח. האם הפתרון המתאים למחשבים הוא אל פסק?
תודה!
האם בכדי להגן על מערכת קולנוע ביתי (פלאזמה 50", רסיבר, DVD) מספיק רק מגן מנחשולים (כזה עם השהייה)? האם אין רכיבים בציוד הנ"ל היכולים לההרס מנפילות מתח פתאומיות? האם מכשיר כזה יעיל גם למקרר?
ובענין HTPC ומשחבים אחרים בבית - כבר הלך לי HD אחד בגלל נפילת מתח. האם הפתרון המתאים למחשבים הוא אל פסק?
תודה!
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
לדעתי ( ואינני חשמלאי ) יש לבצע מספר דברים :Trip כתב:מצטרף לשאלות - קראתי כאן ובשרשורים אחרים בנושא, ולא הצלחתי להבין מה השורה התחתונה.
תודה!...
* הגנה בלוח החשמל הדירתי ע"י מכשיר המגן על כל הבית
* הגנה מקומית על הצרכנים הרלוונטיים עם השהייה
* יצירת קו חשמל נפרד מהמכשירים הרלוונטיים לאחרון החשמל הדירתי
* הוספת מגנים יעודיים למזגן , מקרר, תנור , וכו' - מכשירים עם השהייה , ניתן לרכשם בכל רשת DIY
כל האמור לעיל למעט מגנים מקומיים ( שאותם ניתן "להתקין " עצמאית" )
- יבוצעו ע"י חשמלאי מוסמך בלבד !!!
ניתן גם להוסיף מכשירי הגנה מקומיים יקרים ואמינים - הכל בכפוף לתקציב ...
קבל גם קישור מתאים :
http://www.israel-electric.co.il/bin/ib ... pVersion=3&
- Trip
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 952
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
תודה.רונן כתב:
לדעתי ( ואינני חשמלאי ) יש לבצע מספר דברים :
* הגנה בלוח החשמל הדירתי ע"י מכשיר המגן על כל הבית
* הגנה מקומית על הצרכנים הרלוונטיים עם השהייה
* יצירת קו חשמל נפרד מהמכשירים הרלוונטיים לאחרון החשמל הדירתי
* הוספת מגנים יעודיים למזגן , מקרר, תנור , וכו' - מכשירים עם השהייה , ניתן לרכשם בכל רשת DIY
...
עדיין נשארו לי כמה שאלות ללא תשובה - האם מכשירים כגון מסכים ורסיברים עלולים להיפגע מהכיבוי הפתאומי? אם כן, מה התועלת בהתקנת מגן עם השהייה?
וכיצד מומלץ להגן על מחשבים?