HOT תפסיק את שיווק הממיר המקליט HOT מג'יק
-
jpost
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
כתבה בגלובס:
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 01&fid=594
חברת הכבלים HOT תפסיק למכור את שירותי הממיר המקליט שלה, HOT מג'יק, בעקבות המעבר לשירות חדש - נטוורק PVR - שירות הקלטת תוכניות שמבוצע ברשת האינטרנט.
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 01&fid=594
חברת הכבלים HOT תפסיק למכור את שירותי הממיר המקליט שלה, HOT מג'יק, בעקבות המעבר לשירות חדש - נטוורק PVR - שירות הקלטת תוכניות שמבוצע ברשת האינטרנט.
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
הסטרימינג השתלט סופית על העולם.... האם חייבים להיות מחוברים לכבלים דרך הוט? שאלה מעניינת...
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
- droren
- חבר מביא חבר

אגב, מישהו יודע איך השירות הזה מבוצע בפועל (בברזלים)? איפה הפיקוד יושב, איזה תוכנה מנהלת בקליינט ובשרתים?
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הסטרימינג עוד רחוק מלהשתלט על העולם. לרוב העולם אין בכלל תשתית, וגם בעולם המערבי רוב התשתיות העירוניות רחוקות מלהכיל את הטכנולוגיה הזו.
צריך לזכור ששם המשחק כאן הוא $$$ לביט. סטרימינג יוניקסטי היא טכנולוגיה שעלות הדולר לביט שלה גדולה יותר מאשר כל טכנולוגיות ברודקסט או מולטיקסט אחרת, זו חולשה בסיסית של הטכנולוגיה הזו וזה מה שעומד בעוכריה.
אני מכיר לא מעט פתרונות iptv וסטרימינג כאלה ואחרים. חלק עובדים ב-push ו-cache על ה-STB בבית הלקוח, כאשר החיוב נעשה רק בעת הצפיה (בדומה לשירות של יס היום), חלק עובדים עם מולטיקסט PPV, חלק עם יוניקסט ונותנים PVR מלא מעל גבי הרשת (מי שזוכר את vsoft הישראלית שנסגרה).
צריך לזכור ששם המשחק כאן הוא $$$ לביט. סטרימינג יוניקסטי היא טכנולוגיה שעלות הדולר לביט שלה גדולה יותר מאשר כל טכנולוגיות ברודקסט או מולטיקסט אחרת, זו חולשה בסיסית של הטכנולוגיה הזו וזה מה שעומד בעוכריה.
אני מכיר לא מעט פתרונות iptv וסטרימינג כאלה ואחרים. חלק עובדים ב-push ו-cache על ה-STB בבית הלקוח, כאשר החיוב נעשה רק בעת הצפיה (בדומה לשירות של יס היום), חלק עובדים עם מולטיקסט PPV, חלק עם יוניקסט ונותנים PVR מלא מעל גבי הרשת (מי שזוכר את vsoft הישראלית שנסגרה).
You are never fully dressed without a smile
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
בעייתי כי שירות כזה יתקשה לתת תשובה הולמת ל-HD בעיני.
רוחב הסרט בשיטה זו לרוב תהיה קצרה ו-NETWORK PVR יתקשה לתת בהכרח תשובה לכל ערוץ ולכל תוכנית שנרצה לראות.
היתרון הוא בולט, בעצם כל דבר שיש לנו גישה אליו הוא נגיש דרך PVR וירטואלי. קשה לדעת אם זה יעבוד טוב וברמה איכותית מספקת. הימור לא קטן מצד HOT.
רוחב הסרט בשיטה זו לרוב תהיה קצרה ו-NETWORK PVR יתקשה לתת בהכרח תשובה לכל ערוץ ולכל תוכנית שנרצה לראות.
היתרון הוא בולט, בעצם כל דבר שיש לנו גישה אליו הוא נגיש דרך PVR וירטואלי. קשה לדעת אם זה יעבוד טוב וברמה איכותית מספקת. הימור לא קטן מצד HOT.
- droren
- חבר מביא חבר

מעניין מאד מה שאתה אומר, אשמח לשמוע הרחבה (אפילו בצורת מאמר)Shed כתב:הסטרימינג עוד רחוק מלהשתלט על העולם. לרוב העולם אין בכלל תשתית, וגם בעולם המערבי רוב התשתיות העירוניות רחוקות מלהכיל את הטכנולוגיה הזו.
אני מכיר לא מעט פתרונות iptv וסטרימינג כאלה ואחרים. חלק עובדים ב-push ו-cache על ה-STB בבית הלקוח, כאשר החיוב נעשה רק בעת הצפיה (בדומה לשירות של יס היום), חלק עובדים עם מולטיקסט PPV, חלק עם יוניקסט ונותנים PVR מלא מעל גבי הרשת (מי שזוכר את vsoft הישראלית שנסגרה)....
לא צריך את בזק זה כבר קיים בארץdetailer כתב:חבר'ה, עזבו אתכם מהוט, זה הדבר הבא:
http://it.themarker.com/tmit/article/4244...
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 9%EE%EC%2A
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
משום מה יש לי הרגשה שהוט הולכים לקפוץ פה מעל לפופיק ושמי שיסבול מהתרגיל זה המנויים. מעניין מאיפה באים לי הרעיונות ההזויים האלו...
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
כן, אבל אם זה יצליח זה יהיו הרבה יותר תכנים מאשר היום, זה גם יהיה ממוסד יותר.olorin כתב:לא צריך את בזק זה כבר קיים בארץdetailer כתב:חבר'ה, עזבו אתכם מהוט, זה הדבר הבא:
http://it.themarker.com/tmit/article/4244...
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 9%EE%EC%2A...
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4851
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
הפתרון הזה נשמע לי מפוקפק ביותר.
האם כל הערוצים המשודרים יוקלטו? האם יש להם אישור חוקי להקליט אותם?
בממיר מקליט אפשר להקליט את כל הערוצים.
לכמה זמן ישמרו ההקלטות?
בממיר מקליט אפשר לשמור הקלטות עד שהוא מתקלקל.
האם כל הערוצים המשודרים יוקלטו? האם יש להם אישור חוקי להקליט אותם?
בממיר מקליט אפשר להקליט את כל הערוצים.
לכמה זמן ישמרו ההקלטות?
בממיר מקליט אפשר לשמור הקלטות עד שהוא מתקלקל.
הגיע הזמן !
בטכנולוגיה של הכבלים כל העניין של "הקלטה בבית הלקוח" היא חסרת טעם והגיון לחלוטין...
הרי התכנים ממילא נשמרים בשרת, טכנולוגית הVOD נותנת את כל מה שצריך, רק נשאר להציע מודל תימחור ותפעול הגיוני.
רק דבר אחד מוזר - מקריאת הכתבה מדובר על הקמת "חוות שרתים"... למה בדיוק צריך חוות שרתים כאשר כל התכנים צריכים להשמר פעם בלבד? לא ברור.
אני לא רואה סיבה למה שתהיה בעיה עם HD - זה בדיוק כמו VOD על גבי HD.
בטכנולוגיה של הכבלים כל העניין של "הקלטה בבית הלקוח" היא חסרת טעם והגיון לחלוטין...
הרי התכנים ממילא נשמרים בשרת, טכנולוגית הVOD נותנת את כל מה שצריך, רק נשאר להציע מודל תימחור ותפעול הגיוני.
רק דבר אחד מוזר - מקריאת הכתבה מדובר על הקמת "חוות שרתים"... למה בדיוק צריך חוות שרתים כאשר כל התכנים צריכים להשמר פעם בלבד? לא ברור.
אני לא רואה סיבה למה שתהיה בעיה עם HD - זה בדיוק כמו VOD על גבי HD.
1. התכנים לא נשמרים היום בשום שרת, ובטח שלא לנצח. בכל רגע נתון משודרים ונשמרים תכנים לפרק זמן מוגדר וקצוב. אף אחד בהוט לא שומר בצורה זמינה ומיידית לשידור את פרקי הסדרה ששודרה לפני שלושה חודשים.niron כתב:הגיע הזמן !
![]()
אני לא רואה סיבה למה שתהיה בעיה עם HD - זה בדיוק כמו VOD על גבי HD....
2. מכיוון שהתכנים לא נשמרים בשום מקום - יצטרכו להרים חוות שרתים עם storage מכובד ביותר.
3. סרטי HD ידרשו רוחב פס, והרבה. זה ממש לא טרוויאלי, לא מבחינת ה-CMTS ולא מבחינת המודמים (שיצטרכו לעשות QOS ברמה 2 על מנת להבטיח איכות וידאו). המשמעות היא, כנראה, מעבר לדוקסיס 2.
ה-storage הנדרש על מנת לשמור את כל התכנים של כל המשתמשים הוא עצום (גם אם שומרים כל עותק פעם אחת). המשמעות היא לשמור את כל התוכן ששודר אי פעם.niron כתב:אפשר לשמור את כל התכנים כל הזמן, ואפשר גם לשמור רק תכנים שמשתמש אחד או יותר ביקשו לשמור.
כך או כך, זה הרבה יותר חכם לשמור כל תוכן פעם אחת לכל היותר, מאשר ליצור העתקים עבור משתמשים רבים....
לעומת זאת, אם אצל כל יוזר יש storage קטן אשר מכיל את המידע שלו - כמות המידע שאפשר לשמור גדולה הרבה יותר.
הנה הקבלה:
כמות המידע שנמצאת ברשתות ה-P2P (אשר מסתמכות על דיסקים של יוזרים, ואשר חלק מהמידע משוכפל כמה וכמה פעמים) גדולה פי כמה וכמה מכמות המידע שנמצאת על שרתי האינטרנט וה-FTP למיניהם בעולם.
צר לי אבל אי אפשר לנחש את העתיד.niron כתב:צר לי, אך לא קראת מה שכתבתי.
אני חוזר ומדגיש:
אפשר גם לשמור רק תכנים שמשתמש אחד או יותר ביקשו לשמור.
כך, באמצעות התנאי הזה, תמיד נפח האכסון יהיה נמוך יותר בשיטה של פר-תוכן, מאשר פר-משתמש....
בזמן שידור של תוכן, אתה לא יכול לדעת האם משתמש כל שהוא ירצה או לא ירצה לצפות בו בעתיד ולכן אתה לא יודע האם אתה צריך לשמור אותו נגיש או שמא אתה יכול לאחסן אותו בפילם במחסן שנמצא 7 קומות למטה.
ודרך אגב, גם אם נרצה לאכסן רק את מה שמשתמשים ביקשו לאחסן - עדיין נפח האחסון הנדרש יהיה גדול בצורה מפחידה. הנה קצת מספרים.
נניח שיש 10K משתמשים בשירות (מספר נמוך לכל הדיעות).
אופציה א':
לכל משתמש יש ממיר מקליט עם נפח של 200GB. גם אם נניח ש-50% מהתכנים זהים (מספר גבוה לכל הדיעות), זה אומר 100GB תוכן ייחודי לכל משתמש.
על מנת לבטל את הממיר המקליט ולאחסן את כל החומר במקום מרכזי צריך:
1. 10K * 100GB storage. אתה מוזמן לגשת ל-net app לשאול אותם כמה מליונים העסק הזה עולה.
2. תשתית ראויה לכל מנוי ומנוי.
ההימור שלי - הוט רוצה לדחוף את ה-VOD שלה, ולכן היא הולכת למהלך הזה, אשר יגדיל את התלות של אנשים ב-VOD.