התחדשתי ב42PSA410

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
NzxT פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אוקיי אחרי שקניתי את הLGPG20 מאוד התאכזבתי ממנה אז החלטתי להחליף אותה באחרת והסמסונג פשוט מעולה הסרטים נראים טוב עד מעולה צבעים מדהימים
אבל מה שאני רוצה לשאול זה מה אני צריך לעשות לפלאזמה חדשה ?
שמעתי צריך הרצה נכון? שזה יפחית צריבה אבל לא ימנע לגמרי
אז מה אני צריך להוריד? ולעשות כי אני ממש לא מבין בזה
וגם ראיתי שיש כבר קצת צריבה של הסמל מערוץ 11 ואולי קצת של יס 2
והיא כולה בת יום :(

pickitup
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

תתחדש
אם לא השארת שעות על גבי שעות על אותו ערוץ ברצף, זוהי רק IR וזה יחלוף כשתצפה בתוכן אחר
חוץ מזה אתה יכול לבצע הרצה, יש מדריך באתר "הרצה בכל מחיר"

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #3 

הרצה לא מונעת צריבה. הרצה עשוייה רק לסייע בצמצום בעיית אחידות (Uniformity) הפיקסלים, והיא רלוונטית בעיקר לטלוויזיות שלא מגבילות את עצמת האור.
ואכן, כעבור יום אחד בלבד זה נראה יותר סביר שיש לך Image Retention.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

NzxT פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

אני יודע שזה לא מונע לא אמרתי את זה
ואני מקווה שזה רק IR אבל מה אתם ממליצים לי לעשות?
וגם איך עושים הרצה או שמעתי שטיפה לבנה בוהקת

ido80
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 151

שליחה #5 

NzxT כתב:אני יודע שזה לא מונע לא אמרתי את זה
ואני מקווה שזה רק IR אבל מה אתם ממליצים לי לעשות?
וגם איך עושים הרצה או שמעתי שטיפה לבנה בוהקת
...
ראשית כל, תתחדש ! בקשר להרצה יש מאמר באתר " הרצה בכל דבר"
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... =0&thold=0
בקשר למסכים לבנים/אפורים, יש בערוץ 144 ביס (בתוך תת תפריט "YES עד הבית" -> "Yes impact" אופצייה למסך FLAT FIELD אפרפר יותר ופחות. (IRE 30 ו 70). אני משתמש רק ב 70.
הבהירות צריכה להיות ממוצעת והקונטראסט צריך להיות ... או, שפה יש חילוקי דיעות - חלק אומרים גבוה חלק אומרים נמוך. אני שמתי ב 75 (כלומר יותר לכיוון הגבוה אבל לא על המכסימום). עוד אפשרות זה לצרוב דיסק של שטיפה לבנים. גם לזה יש קישור באתר (תחת הורדות נדמה לי). שים את זה על איזה 20 שעות ואם אתה רואה טלוויזייה - תצפה על קונטראסט נמוך ובהירות נמוכה. אם אתה לא משתמש במסך FLAT FIELD תצטרך לראות בבהירות/ קונראסט נמוך ב 100 - 200 השעות ראשונות. אני הבנתי שמבין שתי האופציות עדיפה האופצייה הראשונה. עופר אומר שגם אחרי ה FLAT FIELD כדאי במאה השעות הבאות לראות בקונטראסט נמוך בכ 20 אחוז ממה שאתה היית רוצה לראות.
מקווה שעזרתי.
בהצלחה,
עידו.
:?: :!:

NzxT פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

קראתי את המאמר ולא הכי הבנתי אותו אבל מה שאתה אומר לי בעצם שאני יכול עכשיו להדליק ערוץ 144 ואז לעשות את זה נכון ככה הבנתי ותודה על ההתיחסות =]

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 238 פעמים

שליחה #7 

ואם אין לי יס .אני מנוי להוט
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

NzxT פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

מה שאמרת המסכים האפורים או הלבנים זה למה זה? וכשאני בעצם עושה את זה אני צריך קצת להוריד בהירות וקונטראסט
וגם שמתי לב שיש כבר צריבה של יס 4
אגב המון תודה חסכת לי למחר זמן המתנה רב מאוווווווווווווווווווווווווווווד גם מצאתי את הקוד לשלט שישלוט על הממיר וגם על פלאזמה+מצאתי כמה עולה HD וזה פשוט מחיר מטורף 79 שח לחודש 8O

ערכתי
אוקיי נראה לי הבנתי הFLATFIELD הזה יעני לבן או אפור בערוץ 144 זה הBREAK IN? נכון
אם אני לא טועה כי אני לא מומחה גדול
ולהציג את זה בהתחלה ב20IRE ולעלות עד 100 ולהוריד בכ20% בהירות וקונטראסט?
שוב תודה

nirsul
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18

שליחה #9 

NZXT

ה HD של מי עולה 79 ?
אני ביררתי ב YES וזה 39 + התקנה חד פעמית.

אתה מוכן להסביר במילים פשוטות איך ביצעת הרצה ? (הדלקה רצופה ? )

ביום ב' אני אמור לקבל PG200 ואני מקווה להתחיל לצפות כבר אז בטלויזיה.
דרך אגב בחנות היא הייתה פנטסטית וד"א שני - ההבדל בין 200 ל 20 הוא העיקר שה 20 נמכר לרוב מדינות העולם וה 200 בישראל , בגרמניה ובעוד מס' מדינות ואין קשר לח.י. או י.שלום.
בארת של LG ה 200 מופיעה באתר בגרמנית.

ניר

ido80
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

NzxT כתב: ערכתי
אוקיי נראה לי הבנתי הFLATFIELD הזה יעני לבן או אפור בערוץ 144 זה הBREAK IN? נכון
אם אני לא טועה כי אני לא מומחה גדול
ולהציג את זה בהתחלה ב20IRE ולעלות עד 100 ולהוריד בכ20% בהירות וקונטראסט?
שוב תודה
...
זה ה BREAK IN.
אני לא יודע באיזה סדר להציג את המסכים, אני פשוט שמתי את המסך על השקופית של 70 IRE עם קונטראסט 75 ובהירות באיזור ה50 שיראה פחות אפור וקצת יותר לבן וזהו.

עופר באמת ממליץ במאמר להתחיל דווקא עם IRE נמוך (יש שם שקופית באימפקט על 30 IRE 50 ו 70 נדמה לי) ולעלות.
יום טוב,
עידו.

נ.ב. תבדוק אם בטלוויזייה שלך יש מנגנונים נגד צריבה כמו ORBITER או WOBLER ומין פס מתקדם שמוחק image retention ותפעיל אותם במידה וכן

NzxT פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

nirsul כתב:NZXT

ה HD של מי עולה 79 ?
אני ביררתי ב YES וזה 39 + התקנה חד פעמית.

אתה מוכן להסביר במילים פשוטות איך ביצעת הרצה ? (הדלקה רצופה ? )

ביום ב' אני אמור לקבל PG200 ואני מקווה להתחיל לצפות כבר אז בטלויזיה.
דרך אגב בחנות היא הייתה פנטסטית וד"א שני - ההבדל בין 200 ל 20 הוא העיקר שה 20 נמכר לרוב מדינות העולם וה 200 בישראל , בגרמניה ובעוד מס' מדינות ואין קשר לח.י. או י.שלום.
בארת של LG ה 200 מופיעה באתר בגרמנית.

ניר
...
של יס ואיך 39? היום נכנסתי לערוץ 144 ובדקתי שם במחירון וזה מה שהיה רשום
ועוד התקנה 299
ועדין לא ביצעתי הרצה תעשה מה שהוא רשם מעליי ואני כבר אומר לך הPG מאוד מאכזבת וגם כשאני ראיתי אותה היא הייתה הכי טובה אבל בבית ממש לא ואז החלפתי לסמסונג וזה משו אחרי לגמרי

nirsul
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18

שליחה #12 

הם אמרו בפירוש 39 חודשי + 144 התקנה

דבר איתם טלפונית - אולי האתר לא מעודכן ?

ניר

ido80
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

אולי כולל sport 5 hd ???
עידו.

NzxT פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

טוב נראה אם יהיה לי כוח אני ידבר איתם טלפונית תודה לכלום
עוד משו כל האפשרויות האלה שציינת למעלה אין לי נראה לי או פשוט לא מצאתי בכל מקרה הרצתי כבר בIRE30
כ50 דקות האם אני צריך עוד או לעלות ל70 אה היה לי צריבה של ספורט 5 בגלל שראיתי כדורסל של ארהב משו משו משחק היה
ועכשיו נעלם אחרי שהרצתי...
ובעצם רציתי לדעת מה אמורה להיות התוצאה הסופית מזה ? פחות צריבה או מה? הייתי רוצה לדעת יותר =]

ido80
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

האמת היא שמה שאני יודע על הרצה זה מהאתר הזה. למיטב הבנתי, הפלזמה ב 100 - 200 שעות ראשונות להפעלתה רגישה יותר לצריבה ולבעיות UNIFORMITY ולכן צריך לבצע הרצה. אחרי 20 שעות של FLAT FIELD של מסך לבן אפשר לראות טלווזייה כרגיל עם קונראסט קצת יותר נמוך ממה שאתה מתכנן לצפות לאחר מכן. לחילופין, אתה יכול לצפות ב TV ב 100 - 200 שעות ראשונות עם קונטראסט נמוך ובהירות נמוכה, במצב שממלא את כל המסך בתמונה.

בקשר לסדר של ה IRE אני ישר התחלתי על 70 IRE ובכלל חיפשתי מסך לבן לגמרי שלא היה. המטרה של ההרצה הוא למנוע צריבה ב 200 השעות הראשונות ולשפר בעיות UNIFORMITY (כלומר שתהיה אחידות בין הפיקסלים ביחס לצבע נתון).

ככל שהפיקסל או יותר נכון החומר הזרחני שמאיר אותו, מאיר חזק יותר ולאורך זמן - הוא כביכול "מתעייף" יותר, או מזדקן יותר ובפעם הבאה יאיר קצת יותר חלש ביחס לעוצמת אור נתונה. אם למשל תראה תמונה סטטית או לוגו סטטי בוהק במיוחד (ע"ע ערוץ הילדים) הרבה זמן (נניח כמה חודשים על אותו ערוץ רצוף) - הפיקסלים שזהרו חזק יותר - "התבזבזו" והבהירות שלהם ירדה. כעת כשתשים על FLAT FIELD אפור - הפיקסלים שזהרו הכי הרבה יראו בצבע אפור כהה יותר - זה לא בעייה אם כל הפיקסלים זהרו באופן אחיד וכולם "התעייפו" - אז המסך האפור יראה אפור כהה באופן אחיד. אבל כשחלק מהפיקסלים זרח משמעותית יותר מכולם באופן קיצוני באיזור מסויים - אתה תראה כל מיני תבניות ב FLAT FIELD, קרוב לוודאי של איזה לוגו של ערוץ... זוהי גם המוטיבצייה ל"השקפת הלוגואים". בעייה דומה יש גם ב CRT דרך אגב.

אני לא יודע מה זה בדיוק IMAGE RETENTION... זה כניראה משהו דומה רק שההבדלים בין הפיקסלים מבחינת בהירות (או "הזדקנות") לא משמעותי. ברגע שאתה שם FLAT FIELD או שטיפה לבנה לצורך העניין - אתה "מזקין" את שאר הפיקסלים במידה שווה ואחרי כמה ימים ההבדל היחסי בין הפיקסלים שזהרו יותר לבין חבריהם כבר לא יהיה משמעותי. כעת כשתשים מסך לבן יכול להיות שהוא יראה טיפה יותר אפרפר אבל לא תראה תבנית של החברה שזהרו יותר מחבריהם באופן קיצוני - איכשהו השווית בין הבהירות המקסימלית של כולם...

זה מה שאני הבנתי ושוב - אני לא מומחה.
בהצלחה,
עידו.

נ.ב. תבדוק שוב אם יש מנגנונים נגד צריבה או תקרא בחוברת הוראות...

NzxT פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

WOOW!! איזזה הסבר חבל על הזמן תודה רבה מאוד עזרת לי

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”